Sinoc dok sam igrao dragon age inquisition sve je bilo dobro, ali kada sam izasao iz igre windows aero je bio iskljucen, kad bi promjenio temu ostao bi off, tek kadasam reseta komp sve je bilo ok...
R9 290/X club
- poruka: 1.726
- |
- čitano: 265.270
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Sinoc dok sam igrao dragon age inquisition sve je bilo dobro, ali kada sam izasao iz igre windows aero je bio iskljucen, kad bi promjenio temu ostao bi off, tek kadasam reseta komp sve je bilo ok...
Koje winse koristis?
windows 7
zalijepi odmah!! pregorit ce ti..
Nece pregorit. Pa kako vecina ASUSovih modela dolazi s golim VRAM-ovima?
da dolazi sa low end grafama. ovo je zivina koja zvace snage.al nemas brige slusaj almina i daleko ce ti kartica dogurat..pa covijek ipak govori s iskustvom
sjeti se samo kolika je temperatura na njima u loadu( pogotovo tom modelu 290/290x ili probaj stavit prst na jedan jež npr poslije pola sata igranja
definitivno se slazem, ti cipovi nema sanse da budu oke bez ikakvog hlađenja
ja sam probao stavit prst dok je se heaven vrtio vec jedno pol sata i iznenadio sam se
Ja imam 280x i sinoc mi se iskljucio aero i temp. Grafe je pocela brzo rast.
Restart je rijesio problem.
Danas stavljam Omegu pa.cu vidjet jel radi.
windows 7
Sinoc mi se crasha mantle dok sam igra dragon age, windows aero je ovaj put osta, ali kad sam ponovo pokrenio igru dobio sam bsod s nekim errorom atisys ili tako nesto...
Nemam instaliran taj zlobni windows update
OCD mi nije dao mira, te sam izvadio karticu (jedva nekako), te ponovno zalijepio 2 heatsinka na ona 2 vrama (ali ovaj put low-profile, laksi su, bolje ce ih drzat ono "ljepilo").
Usput sam izvadio hdd cage bespotrebni, te osigurao malo vise prostora i zraka, za ovaj overkill od hladjenja (49c u MGS-u novom).
No primjetio sam nesto zanimljivo. Vi ostali koji imate morpheusa, cini li vam se da se malo kartica (pcb) krivi pod njim? Jeste to rijesili ikako?
OCD mi nije dao mira, te sam izvadio karticu (jedva nekako), te ponovno zalijepio 2 heatsinka na ona 2 vrama (ali ovaj put low-profile, laksi su, bolje ce ih drzat ono "ljepilo").
Usput sam izvadio hdd cage bespotrebni, te osigurao malo vise prostora i zraka, za ovaj overkill od hladjenja (49c u MGS-u novom).
No primjetio sam nesto zanimljivo. Vi ostali koji imate morpheusa, cini li vam se da se malo kartica (pcb) krivi pod njim? Jeste to rijesili ikako?
zasada nisam primjetio nikakvo krivljenje kartice
Intake temperatura mi je bila oko -3 °C, evo rezultata nakon 10 minuta Furmark blend-in...
Fascinantno mi je kak je grafička i dalje dosta visoko otišla: http://www.pohrani.com/?a/Tm/ByXFvl9/gpu-load.jpg
puno previse.. meni po ljeti u cf-u s nafrljenim grafama na 1250/1450 temperatura nije bila 65
Jbg, water cooling power!
Kako vam se OC-a R9 290? Nisam baš zadovoljan svojom, ide nešto ispod 1200 MHz / 1600 MHz.
Realno nemam ni potrebe za overclockom, jer igram na 1200p, pitam čisto iz znatiželje.
Kako vam se OC-a R9 290? Nisam baš zadovoljan svojom, ide nešto ispod 1200 MHz / 1600 MHz.
Realno nemam ni potrebe za overclockom, jer igram na 1200p, pitam čisto iz znatiželje.
Ista stvar i kod mene a koko vidim neki idu do 1260/1600

http://wccftech.com/amd-fiji-xt-r9-390x-zauba/
Kako mi se sve vise svidja ova grafa...naravno sve je to jos "rumor"
puno previse.. meni po ljeti u cf-u s nafrljenim grafama na 1250/1450 temperatura nije bila 65
4 mal aj mi objasni zasto si stisniuo td..
Zato sta je proda 290-ke i pprisa u zeleni tabor

A možda i zagy pređe u zelene koliko vidim prodaje svoje 290 sa blokovima
E a dvi su mu volje kako se kaze:
- il oce
- il nece
Na njemu je da odluci.

A možda i zagy pređe u zelene koliko vidim prodaje svoje 290 sa blokovima
290x sa blokovima :)
oce oce zagy ce da prede na 390x cf
290x sa blokovima :)
oce oce zagy ce da prede na 390x cf
I ja čekam da vidim šta će ponudit nova serija pa će past i odluka jer krajnje je vrime da minjan grafu iz dičijeg kompa
Zanima me kakav je ovaj kuler za R9 290 (referentnu):NZXT Kraken G10 black?
Dal je kvalitetan i je li mnogo grđi od Arctic i Raijintek-a?
Košta oko 30 Eura.
Zanima me kakav je ovaj kuler za R9 290 (referentnu):NZXT Kraken G10 black?
Dal je kvalitetan i je li mnogo grđi od Arctic i Raijintek-a?
Košta oko 30 Eura.
To ti je samo hladnjak za vrm a vodeni blok tribas posebno kupit

ja ne vidim nikakvu razliku sa umjetnim dizanjem rez na 1440p ili 4k, samo mi se smanji interface da ga jedva vidim i ubije mi fps
Ja sam si i desktop stavio na 4K na taj nacin i sve prilagodio sto se tice velicine ikona ili teksta itd a sto se tice igara tu mi je OSD normalne velicine.
Sa VSR sam probao dosta igara i u svakojoj se kao antialiasing metoda pokazao daleko bolji i od jedne druge plus to da se detalji "bolje isticu" pa sveukupno igre izgledaju primjetno bolje ali u svakoj igri gdje koristim VSR iskljucim bilo kakav igrin antialiasing.
Imao sam problem kao i mnogi drugi da sam prilikom ukljucivanja VSRa dobio black borders oko cjele slike tojest nije bilo do ruba ekrana ali to sam rijesio ultra jednostavno.
Probao sam cak i Dragon Age I na ultra sa 4K i nazalost ne uspijevam imat lockanih 30fps a vizuale te meni najljepse igre danasnjice ne zelim zrtvovat za nista.
Ja sam si i desktop stavio na 4K na taj nacin i sve prilagodio sto se tice velicine ikona ili teksta itd a sto se tice igara tu mi je OSD normalne velicine.
Sa VSR sam probao dosta igara i u svakojoj se kao antialiasing metoda pokazao daleko bolji i od jedne druge plus to da se detalji "bolje isticu" pa sveukupno igre izgledaju primjetno bolje ali u svakoj igri gdje koristim VSR iskljucim bilo kakav igrin antialiasing.
Imao sam problem kao i mnogi drugi da sam prilikom ukljucivanja VSRa dobio black borders oko cjele slike tojest nije bilo do ruba ekrana ali to sam rijesio ultra jednostavno.
Probao sam cak i Dragon Age I na ultra sa 4K i nazalost ne uspijevam imat lockanih 30fps a vizuale te meni najljepse igre danasnjice ne zelim zrtvovat za nista.
Kako si to rješio?
Meni se isto pojavljuje.
Koji monitor i koju max rezoluciju možeš koristiti
Tv mi je ovaj iz navedene konfiguracije,Panasonic Viera plazma,50 incha,1080p.Sa ovom amd tehnologijom mi je max reza 3 tisuce puta nesto neznam napamet mislim da je malo nestandardno,kad dodjem doma pogledam pa napisem.
Problem black bordera rijesite tako da ukljucite amd vsr pa ga aplicirate na desktop i nakon refresha pomocu scalinga unutar amd panela si postelate sliku i to se onda odrazava i na igre naravno.Nema na cemu ;)
Tv mi je ovaj iz navedene konfiguracije,Panasonic Viera plazma,50 incha,1080p.Sa ovom amd tehnologijom mi je max reza 3 tisuce puta nesto neznam napamet mislim da je malo nestandardno,kad dodjem doma pogledam pa napisem.
Problem black bordera rijesite tako da ukljucite amd vsr pa ga aplicirate na desktop i nakon refresha pomocu scalinga unutar amd panela si postelate sliku i to se onda odrazava i na igre naravno.Nema na cemu ;)
Ja to je reza 3200x2000 max za R9 290 kako i kod mene, na Crysis2 i 3 , Sniper Elite2 i 3 , Unengine Heaven i Valley radi ta 3200x2000 al na COD AW ima za izabrati ta reza al kad je izaberem samo crn ekran neznam zašto neće u COD-u