Prije par dana kupio sam Powercolor Radeon X1650Pro, AGP, 512 MB, GDDR2, 128 - bit, DVI/CRT/TV grafičku karticu po 379 KN. Do tada sam imao ATI Rage 128 Pro, 32 MB, SDRAM, AGP (stara oko 8 godina). Deinstalirao sam stare drajvere i instalirao nove zajedno s Catalyst Control Center.
Problem je u:
napajanje se brzo zagrijava, izlazi vrući zrak. Grafika se počinje lagano urušavati (nestaju icone s desktopa, kad surfam preko Firefoxa počinju se brisati slova ili se počinju razlijevati, pa nastanu vodoravne crte, start menu djelomično pocrne, nestanu icone instaliranih programa, shutdown nije moguć jer se ne vidi. Ako i uspijem ugasiti računalo na monitoru se pojavi mali prozorčić da se Windowsi gase, nije riječ o onom standardnom prozoru koji se pojavljuje prilikom startanja ili gašenja Windowsa.
Instalirao sam Everest. Primjetio sam da je frekvencija memorije 796 Mhz (original 400 Mhz), informacije o memorijskoj sabirnici: osnovna frekvencija 796 Mhz DDR, original 400 Mhz. Da li je to uredu?
Bojim se da grafička ili sve ne pregori. Ne znam što trebam učiniti. Grafička je pod garancijom. Ne mogu u Catalyst Control Center očitati temperaturu grafičke kartice.
Konfiguracija:
CPU: Amd Atlhlon Xp 1600+, 1.4 Ghz/256 kb/266 Mhz, Socket A
RAM: DDR 1Gb Pc 3200 (400 Mhz) Buffalo
Napajanje: NEON PL-RPEGN 400 W, ATX2
VGA: Powercolor Radeon X1650Pro, 512 Mb, GDDR2, 128-bit.