PALIT GTX460 Review

poruka: 91
|
čitano: 21.381
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
RE: PALIT GTX460 Review
thedream kaže...
Ja ne bi na to stavio novac..

http://www.overclockersclub.com/reviews/phenom2x2_athlon2x2/9.htm

Razlike između 955 BE i Athlon x2 250 jednostavno nema.

EDIT: Ne vjerujem ni ja Tomi. Uostalom, gdje su SS-ovi?

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.8.2010 16:58 (ATiGamer).
15 godina
neaktivan
Mrgud Veliki kaže...

Pa da budem iskren i ne cine mi se tako losi rezultati sa procesorom koji je star nekoliko godina.

Ocekivao sam kudikamo losije rezultate na tim 'bijesnijim' postavkama.

Jos samo da imam sto igrati pa da je i kupim Cool

Baš sam u tom pravcu i razmišljao,kako se proc koji vrijedi realno 300kn lijepo i dan danas nosi u kombinaciji  s novom grafom. Da je 1gb model performanse bi bile još bolje,ali sve skupa kao cijelina, fin podstreh i za korisnike starijih C2D komponenata i recimo 3870 kartica,8800GT i slično,da se nadograde..

15 godina
odjavljen
stoncin3 kaže...

Ajde samo ja nemam baš neku testnu konfu.

Quad jesam digao  na respektabilnih 3200MHz samo imam DDR2 još  uvijek i to na 800MHz

Ni disk nije neki super brzi..

Neodlučan

Šta misliš Weky?

Go for it?

Mislim ima li uopće smisla na 3 godine starom procesoru

Brzina memorija, brzina diska neutjecu nimalo na brzinu izvodenje igre. Slobodno ti napravi, što više reviewa to bolje. Čak sam razmisljao da otvorim temu kao prjedlog redakcij da svaki mjesec u časopis ubace neki review odredenog forumaša.

One death is tragedy, but million deaths is statistics - Joseph Staljin [One to all Units Let's toast some russians - By James Gastovski ] // OPF Fan
17 godina
protjeran

OK.

Večeras se malo pozabavim još overclockingom procesora onda pa ću sutra na posao ujutro doma.

Misliš da bi razlika između 3.20GHz ili na 3.60GHz bitno utjecala na vjerodostojnost mog reviewa?

Hoću reći da bi bio što kvalitetniji ako ga ne dižem više od 3.2!

Ekipa sry  na OTŠutim

Ovo je zadnje pitanje?

trash bin can:S
15 godina
odjavljen
stoncin3 kaže...

OK.

Večeras se malo pozabavim još overclockingom procesora onda pa ću sutra na posao ujutro doma.

Misliš da bi razlika između 3.20GHz ili na 3.60GHz bitno utjecala na vjerodostojnost mog reviewa?

Hoću reći da bi bio što kvalitetniji ako ga ne dižem više od 3.2!

Ekipa sry  na OTŠutim

Ovo je zadnje pitanje?

Hm, sad mi je na pamet sjenula jedna ideja - Umjesto da napraviš 5850 review, kojeg je ionako vec 2, bolje mozda napravi Review - Utjecaj procesora u modernim igrama. Onda testiraj Stock (2,4Ghz), pa 3,0Ghz, te 3,6Ghz. Sve moderne igre - Metro 2033, BC2, Just Cause 2, stalker benchmark, DiRT 2, te sve na max postavkama. To bi bilo vjerujem puno zanimljivije svima, nego još jedan 5850 review.

One death is tragedy, but million deaths is statistics - Joseph Staljin [One to all Units Let's toast some russians - By James Gastovski ] // OPF Fan
15 godina
neaktivan
ATiGamer kaže...
thedream kaže...
Ja ne bi na to stavio novac..

http://www.overclockersclub.com/reviews/phenom2x2_athlon2x2/9.htm

Razlike između 955 BE i Athlon x2 250 jednostavno nema.

EDIT: Ne vjerujem ni ja Tomi. Uostalom, gdje su SS-ovi?

Na anandtechu za početak..

Evo nešto zgodno za tebe,prosječni C2D,složite ćemo se E6750 da je korektan procesor,imao sam ga prije 3,3.5g. 2.66ghz čisto solidno,4mb,1333mhz FSB.

Usporedba Crysis Warheada sa i7 860 kad si ga spomenuo,nije baš moja ideja bila..1650 je reza..na dnu ti je score..

http://www.anandtech.com/bench/Product/108?vs=60

15 godina
neaktivan
thedream kaže...

Evo nešto zgodno za tebe,prosječni C2D,složite ćemo se E6750 da je korektan procesor,imao sam ga prije 3,3.5g. 2.66ghz čisto solidno,4mb,1333mhz FSB.

Usporedba Crysis Warheada sa i7 860 kad si ga spomenuo,nije baš moja ideja bila..1650 je reza..na dnu ti je score..

To sigurno nisu maksimalne postavke. Ili je fake...

Ja sa svojom konfom imam avg 31 FPS na enthusiast (1680x1050/4x AA). Dakle ili je momak s anandtecha testirao na low ili je fake.

Pogledaj review AMD 630. Razlike između proca na 2,8 i 3,6 jednostavno nema. Kao ni na linkanom testu Overclockerscluba koji po meni rade najvjerodostojnije reviewe.

15 godina
neaktivan
ATiGamer kaže...
thedream kaže...

To sigurno nisu maksimalne postavke. Ili je fake...

Ja sa svojom konfom imam avg 31 FPS na enthusiast (1680x1050/4x AA). Dakle ili je momak s anandtecha testirao na low ili je fake.

Pogledaj review AMD 630. Razlike između proca na 2,8 i 3,6 jednostavno nema. Kao ni na linkanom testu Overclockerscluba koji po meni rade najvjerodostojnije reviewe.

Ma ne ulazim u fake ili ne,oko Tome smo se eto složili haha,to mi je nekako najčudniji site po rezultatima. Ali kvragu gledam ja taj tvoj review,i onda na anandtechu 630 vs. E8400,i E8400 ima 10+ fps više u Crysis Warheadu.

Pada moje zagovaranje 4 jezgre,pada tvoj 630,pada Crytek engine,sve pada,najbolje se vratiti na temu..haha.Namigiva

http://www.anandtech.com/bench/Product/105?vs=56

I nisu maksimalne postavke,piše mainstream quality,a fizika na entuzijastu.Izlanuo se

Ima tu svega..ali to je za neku drugu temu.

Inače da,zagovaram ovo gore već dosta dugo da se napravi,skaliranje od negdje 2.4 do 4.0 ghz,ali moramo kolege biti objektivni,i koristiti dvojezgrene AMD tipa eto Athlon II 250 recimo, vs. E8400,zašto ne? Oba 3ghz..i tako naći jednog AMD kvoda i jednog Intela..neki Phenom vs. i5 750 ili Q9450 možda..tako nešto..

Nećemo ništa baš saznati miješanjem krušaka i jabuka,to se lako na kraju sve usporedi ali mic po mic..i sve nedoumice riješimo..

Ako stoncin ima Quada,nek pokuša ako momak ima vremena,ja znam da ja nemam osobno..zavrtiti 2.40 pa sve do 3.6. To će biti više nego sugerirajuće za kvod varijantu,bar Intela.

15 godina
PALIT GTX460 Review

Probat ću ja odradit skaliranje performansi utjecajem proca (phenom 2 x4 940) u modernim igrama na 3,0 ; 3,4 i 3,6 GHz a ako baš nekog zanima mogu i downclock-at. Ovak na prvu mislim da neće bit razlike ili će bit zanemariva al bumo vidli.

Upozorenje: Sva elektronika radi na bijeli dim, kad on ode pouzdano možemo zaključiti da je mrtva.
Poruka je uređivana zadnji put pon 23.8.2010 17:40 (strit).
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
thedream kaže...

Ma ne ulazim u fake ili ne,oko Tome smo se eto složili haha,to mi je nekako najčudniji site po rezultatima. Ali kvragu gledam ja taj tvoj review,i onda na anandtechu 630 vs. E8400,i E8400 ima 10+ fps više u Crysis Warheadu.

Pada moje zagovaranje 4 jezgre,pada tvoj 630,pada Crytek engine,sve pada,najbolje se vratiti na temu..haha.Namigiva

http://www.anandtech.com/bench/Product/105?vs=56

I nisu maksimalne postavke,piše mainstream quality,a fizika na entuzijastu.Izlanuo se

Ima tu svega..ali to je za neku drugu temu.

Inače da,zagovaram ovo gore već dosta dugo da se napravi,skaliranje od negdje 2.4 do 4.0 ghz,ali moramo kolege biti objektivni,i koristiti dvojezgrene AMD tipa eto Athlon II 250 recimo, vs. E8400,zašto ne? Oba 3ghz..i tako naći jednog AMD kvoda i jednog Intela..neki Phenom vs. i5 750 ili Q9450 možda..tako nešto..

Nećemo ništa baš saznati miješanjem krušaka i jabuka,to se lako na kraju sve usporedi ali mic po mic..i sve nedoumice riješimo..

Ako stoncin ima Quada,nek pokuša ako momak ima vremena,ja znam da ja nemam osobno..zavrtiti 2.40 pa sve do 3.6. To će biti više nego sugerirajuće za kvod varijantu,bar Intela.

Ma nema smisla uspoređivat sad moje rezultate sa anantechovim. Te su postavke drugačije, hardware... Ono što sam htio reći jest da na max detaljima u Crysisu pa i u većini ostalih igara procesor igra vrlo malu ulogu. Tomu odmah možemo isključiti iz toga, to smo se složili, dok mi anantechovi rezultati također ne izgledaju pretjerano uvjerljivo. Uostalom, niti postavke nisu na visokim detaljima. I ne znam kako su imali vremena izbenchati 100 procesora na jednoj konfi? Ali neću sad ulaziti u to jer smo i ovako već u offtopicu.

Sviđa mi se ta Wekyeva ideja i bilo bi odlično da je stoncin sprovede u djelo. Ako su i drugi voljni napraviti nešto slično, imaju moju podršku.

17 godina
strit kaže...

@doc Opet ponavljan nisam tom verzijom gtx-ice oduševljen. To clock-ni se odnosilo samo na gpu(vidim da si to napravio - thanks). BTW za usporedbu vantage-a trebaš isključit fiziku jer je ovak nerealno. Mislim da si trebao nabavit gtx od nekog drugog proizvođača(MSI - software-ski voltmod + garancija) al ipak ti najbolje znaš svoje financijske i ostale mogučnosti. Evo SS-a za usporedbu u vantage-u.

Baš sam malo okolo čito po reviewima i usporedbama i oko ovog se vodi rasprava. Mislim ono, trebam isključit fiziku!? Pa kupio sam ovu karticu jer ima fiziku, bla, bla i uvijek ću iskoristit maksimalno šta pruža. Nisam ja kriv šta ATI  isto nema tu opciju.

Kao da ja tebi kaže, Daj makni 256 MB memorije da onda 5770 ima 768 MB DDR5 jer je ovako nerealno pošto GTX460 ima toliko. Nisam kupio nvidiu da isključujem njene opcije već zbog toga šta je bolja od 5770/5830 i ima tu dodatnu mogućnost (fizika).

ššššš - možda su u šumi
15 godina
doktor1 kaže...

Baš sam malo okolo čito po reviewima i usporedbama i oko ovog se vodi rasprava. Mislim ono, trebam isključit fiziku!? Pa kupio sam ovu karticu jer ima fiziku, bla, bla i uvijek ću iskoristit maksimalno šta pruža. Nisam ja kriv šta ATI  isto nema tu opciju.

Kao da ja tebi kaže, Daj makni 256 MB memorije da onda 5770 ima 768 MB DDR5 jer je ovako nerealno pošto GTX460 ima toliko. Nisam kupio nvidiu da isključujem njene opcije već zbog toga šta je bolja od 5770/5830 i ima tu dodatnu mogućnost (fizika).

Situacija je ovak. Slažem se ja s tobom da treba iskoristit sve opcije koje gpu pruža i točka. Ali uvijek ima ali vantage je napravljen i da testira procesor tj. njegove mogučnosti obrade fizike, a ako ti ostaviš uključenu fiziku na grafi onda tu fiziku odrađuje grafa i ne dobivaš stvarnu snagu procesora. Takvi rezultati se tak i tak ne priznaju nigdje zato što su nerealni i nevalidni. Meni nije cilj tebi srušit score slobodno ti ostaviš score sa fizikom ali napravi i bez fizike bar za usporedbu. Grafa bi trebala dobit isti broj bodova možda ćak i više bez fizike.

Upozorenje: Sva elektronika radi na bijeli dim, kad on ode pouzdano možemo zaključiti da je mrtva.
Poruka je uređivana zadnji put uto 24.8.2010 13:34 (strit).
15 godina
doktor1 kaže...
strit kaže...

@doc Opet ponavljan nisam tom verzijom gtx-ice oduševljen. To clock-ni se odnosilo samo na gpu(vidim da si to napravio - thanks). BTW za usporedbu vantage-a trebaš isključit fiziku jer je ovak nerealno. Mislim da si trebao nabavit gtx od nekog drugog proizvođača(MSI - software-ski voltmod + garancija) al ipak ti najbolje znaš svoje financijske i ostale mogučnosti. Evo SS-a za usporedbu u vantage-u.

svi koji benchaju isključe fiziku, zamisli samo da je ovaj lik što je vrtio 3dmark vantage uključio physx na quad SLI gtx 480 score bi mu bio preko 90 000

"I didn't cry when Bambi's mother was shot... but I cried when HAL was turned off."
15 godina
neaktivan
PALIT GTX460 Review

Ajme bolesnika..Bogataš

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
superJozo kaže...

svi koji benchaju isključe fiziku, zamisli samo da je ovaj lik što je vrtio 3dmark vantage uključio physx na quad SLI gtx 480 score bi mu bio preko 90 000

Pa? Tko je ATi-u kriv što nema PhysX? To je isto kao da kod ATi-a izbaciš isto neke stvari. To onda nije pravedno.

15 godina
Weky kaže...
superJozo kaže...

Pa? Tko je ATi-u kriv što nema PhysX? To je isto kao da kod ATi-a izbaciš isto neke stvari. To onda nije pravedno.

ja sam sretan što ati nema physx Poljubac

"I didn't cry when Bambi's mother was shot... but I cried when HAL was turned off."
15 godina
odjavljen
superJozo kaže...

lol, pali te ati očigledno?

15 godina
neaktivan
PALIT GTX460 Review

Ja bi kontrirao da se ijedan korisnik koji išta zna o hardveru,a pogotovo VGA karticama ne oduševljava 3D mark score-om,bio on 2001,ili Vantage. Sasma nebitno.

Fizika je samo točka na i. Onda tek ide ljubav prema Quadovima spram Dualaca,a ostatak komponenata isti..i slično..iako objektivno u 90% igara razlike na istom taktu neće biti..C2D tipa E8500 recimo,viši mainstream..i Q9550..pa eto..opet se mnogi na 3D Mark pozivaju..

Iako se slažem u načelu,zašto zanemariti tehnologiju koja je više manje uspješno implementirana na nVidiji, možemo tako i baciti kontru na DirectX11,bar smo mogli donedavno..više ni to ne možemo..

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Weky kaže...
superJozo kaže...

lol, pali te ati očigledno?

nope, imao sam i nvidije 6600gt, 7600gt, 8600gt prije 20 dana prodao 9500gt koja mi je bila u torrent mašini

17 godina
neaktivan
PALIT GTX460 Review

Nisam imao vremena čitati ostatak postova pa samo molim nekog da mi kaže da ovoj grafi ostavljena mogućnost regulacije napona?

Pošto vidim da ju je palit malo modificirao...

everybody lies

0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
thedream kaže...

Ja bi kontrirao da se ijedan korisnik koji išta zna o hardveru,a pogotovo VGA karticama ne oduševljava 3D mark score-om,bio on 2001,ili Vantage. Sasma nebitno.

Fizika je samo točka na i. Onda tek ide ljubav prema Quadovima spram Dualaca,a ostatak komponenata isti..i slično..iako objektivno u 90% igara razlike na istom taktu neće biti..C2D tipa E8500 recimo,viši mainstream..i Q9550..pa eto..opet se mnogi na 3D Mark pozivaju..

Iako se slažem u načelu,zašto zanemariti tehnologiju koja je više manje uspješno implementirana na nVidiji, možemo tako i baciti kontru na DirectX11,bar smo mogli donedavno..više ni to ne možemo..

Slazem se s tobom, ali vidim da neki (ovaj jozo) smatraju PhysX velikim minusom na nvidia karticama. Ima svako pravo na mišljenje, ali to je mišljenje uistinu vrlo glupo. PhysX je dodatak kartici, koji nije presudan, ali plus je kod kartice i nije sranje. Nije presudan, nevrjedi dodatnih troskova, ali ako ga kartica vec podrzava onda je to plus.

15 godina
neaktivan
PALIT GTX460 Review

Osobno da sam u mogućnosti s pločom i procom,okačio bi barem 8800GT zašto ne,pored neke 5850,da odrađuje fiziku. Vjerujem da bi sve lijepo radilo,koliko sam čitao može se?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Weky kaže...
thedream kaže...

Slazem se s tobom, ali vidim da neki (ovaj jozo) smatraju PhysX velikim minusom na nvidia karticama. Ima svako pravo na mišljenje, ali to je mišljenje uistinu vrlo glupo. PhysX je dodatak kartici, koji nije presudan, ali plus je kod kartice i nije sranje. Nije presudan, nevrjedi dodatnih troskova, ali ako ga kartica vec podrzava onda je to plus.

ja ne patim za physx-om niti sam rekao da je sranje to što ati nema physx mene živo zaboli qrac, samo kažem da za benchanje bi bilo dobro da se on isključi eto sry ako sam te uvrjedio

15 godina
neaktivan
superJozo kaže...
Weky kaže...
thedream kaže...

ja ne patim za physx-om niti sam rekao da je sranje to što ati nema physx mene živo zaboli qrac, samo kažem da za benchanje bi bilo dobro da se on isključi eto sry ako sam te uvrjedio

Dosta popularna svađa i na stranim forumima,netko je gore sugerirao,to je kao da zahtijevaš da 5770 makne 250tak mb VRAM-a jer ta iz testa GTX460 nema gigu. Možda i nije ista stvar kao sa fizikom ili bez,za bench poput ovoga pogotovo,koji fiziku koristi,ali nije daleko od istine..

Smirimo tenzije,nije nešto što bi nam trebalo uzrokovati glavobolje..rađe odg dečku jel ima regu napona?

17 godina
Core2Duo2 kaže...

Nisam imao vremena čitati ostatak postova pa samo molim nekog da mi kaže da ovoj grafi ostavljena mogućnost regulacije napona?

Pošto vidim da ju je palit malo modificirao...

Ima...

ššššš - možda su u šumi
17 godina
PALIT GTX460 Review
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
PALIT GTX460 Review

Doktor 1,molim te ako ti nije problem napisi s kojim si alatom clocko grafičku i do kojih je frekvencija isla stabilno,imam istu karticu pa me zanima...Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Day Walker kaže...

Doktor 1,molim te ako ti nije problem napisi s kojim si alatom clocko grafičku i do kojih je frekvencija isla stabilno,imam istu karticu pa me zanima...Hvala

MSI afterburner 1.6.1

17 godina
We are nothing but the stones to pave the way...
17 godina
PALIT GTX460 Review

Drugi..

ššššš - možda su u šumi
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice