Obnova hardvera - Grafička kartica i RAM memorija

poruka: 12
|
čitano: 2.450
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Evo ovako. Za početak, moje specifikacije:

Matična ploča: Gigabyte 6-Quad Series GA-X48-DQ6
Procesor: Intel Core 2 Extreme CPU X9650 @ 3.00GHz (4 CPUs)
Memorija: 2GB RAM 1066MHz
Tvrdi Disk: 320GB 7200 rpm
Grafička kartica: MSI GeForce 8800 GTS, 320MB vRAM
Monitor: Lenovo ThinkVision 22inch, 1920x1200

Kao što vidite, imam nezadovoljavajući kapacitet RAM memorije, te nezadovoljavajuću grafičku karticu s obzirom na monitor i današnje igre.

Sada me zanima, koju grafičku karticu da kupim da bih zadovoljio sve današnje igre i moj gladni monitor da je do 3000 kn.

Razmišljao sam između HD5870 i HD5870 Vapor-x. Ako imate još koji prijedlog, predložite slobodno. Zahtjevam 1GB vRAMA minimalno.

Tražim profesionalne odgovore i savjete. Hvala na vašim odgovorima.

Vrh
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

možeš još eventualno dodat jedan keks od 2 gb rama, iako ti nije najpotrebnije jer igrama je i 2gb dovoljno.
što se tiče grafe, HD 5870 ili GTX 470. Obje grafe su odlične i ni s jednom nećeš pogriješiti. performanse su im gotovo jednake. GTX 470 je malo bolja u izvođenju teselacije, no dosta se više grije i troši struje od ATI-ja. obje grafe su odlične i što ćeš vritit s jednom, vrtit ćeš i s drugom. tako da izbor isključivo na tebi.

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.7.2010 16:52 (ATiGamer).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

A sta je sa Vapor-Xicom? Kakva je ona? Jel se nju isplati uzest? A ona Eyefernity, kakva je ona?

Vrh
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
RE: Obnova hardvera - Grafička kartica i RAM memor
lacosteFTW kaže...

A sta je sa Vapor-Xicom? Kakva je ona? Jel se nju isplati uzest? A ona Eyefernity, kakva je ona?

Vapor X je kartica koja ima samo drugačije izvedeno hladenje, i ima nesto nize temperature u radu.

Eyefinity je tehnologija koja omogucuje rad sa vise monitora odjednom, nema veze sa perfomansama kartice.

Slobodno stisni thumb down ako te to toliko pali
15 godina
neaktivan
lacosteFTW kaže...

Aj samo napiši i koje napajenje imaš,pa ćemo vidjet koja grafa ti paše...

15 godina
neaktivan

650w napajanje... Brand name je, neznam koja je tocno marka, al brand name je sto posto.

Ako treba, mogu uzet i jace... I da, znam da Vapor-X ima drugaciji cooling, i da zbog toga ima to ime, ali pitam jeli se isplati dati 500kn vise za to.

nVidijine kartice ne bih uzimao, one se pregriju. Jer kasnije ako budu igre zahtjevale, mozda budem overclocko dvije kartice, pa mislim da je za to najbolji Vapor-X zbog niskih temperatura. Molim savjete

Vrh
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Objektivno vapor-x je prenapuhano skuplji od referentnog modela, ali ako ti nije puno nadoplatit tih 500kn go for it, to može bit samo plus.

everybody lies

0 0 hvala 0
17 godina

ova trenutna grafulja ti ima PhysX?

pa ako se odlučiš na atija možeš i nju iskoristiti.

http://www.gricni.com/
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Core2Duo2 kaže...

Objektivno vapor-x je prenapuhano skuplji od referentnog modela, ali ako ti nije puno nadoplatit tih 500kn go for it, to može bit samo plus.

istina, ali opet gledam čemu davati 500kn više za relativno hladnu grafičku

15 godina
neaktivan

Pare mi nisu problem, ako se isplati dati 500kn za Vapor-X onda nije problem, al ako razlika nije toliko vrijedna onda necu bacit tih 500kn.

Kako da iskoristim trenutnu grafu? Pojasni malo...

Vrh
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
lacosteFTW kaže...

Pare mi nisu problem, ako se isplati dati 500kn za Vapor-X onda nije problem, al ako razlika nije toliko vrijedna onda necu bacit tih 500kn.

Kako da iskoristim trenutnu grafu? Pojasni malo...

možeš ju iskoristiti za fiziku zajedno ecimo sa novom ati grafom, naravno ako ploča guta 2 grafe, a mislim da guta.

evo linka pa pročitaj koji post.

http://www.bug.hr/forum/topic/graficke-kartice/ati-physx/59738.aspx

uglavnom ako se odlučiš za ati, u drugi utor za grafu bubneš svoju trenutačnu, skineš: Hybrid Physx mod 1.03v. i trebao bi moći koristiti Physx, tj. nvidija bi ti za to služila.

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.7.2010 21:15 (sokre).
15 godina
neaktivan

Citao sam, ali opet nisam skuzio zasto bi mi posluzila. Da stavim i ATI-jevu karticu i NVidijinu u komp, pa da NVidijina bude za nekakvu fiziku a ATI-jeva za ostalo. Kakvu fiziku to ne kuzim, mozes li mi malo pojasnit? Mozes me i PM ako ti je lakse...

Vrh
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice