Nvidia GTX 600 (Kepler) Info

poruka: 3.446
|
čitano: 603.712
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: Nvidia GTX 600 (Kepler) Info
dery kaže...

Bahata je i nvidia sa gtx580/570, pa to je cijena da su od zlata ne bi toliko trebale koštat.Gdje su vremena kad su najače koštale do 2000 kn,tako je trebalo i nastavit.Bojkot !!!!

Ispravi me ako grješim ali kada su to najače koštale 2000kn,možda prije 11 godina ali sjećam se dobro generacije ati 9800pro i xt koje su koštale 4500/5000 kuna

od onda pa nadalje kartice nisu bili niš jeftinije,mođda mid-range modeli...

13 godina
neaktivan
overhaul kaže...

AMD je fakat trenutno prebahat. Kad su se vraćali iz faila sa svojedobnim HD2600 serije,

zbog vrlo dobrih Nvidia 8800 serija, flagship single GPU HD3870 im je koštao 1300-1600kn!

A toliko je onda koštao i best buy Nvidie -8800 gt.

Ebga, ovaj put su opet uspjeli potrefit rupu u terminu kao onomad sa izlaskom HD5800 serije,

kada se isto čekalo termije gtx480. Samo ovaj put valjda neće biti toliko dugo sami

na tržištu(koliko ono, 6-9 mjeseci???). Nadajmo se dakle da je sa keplerom sve ok i da neće

izlaziti na paperlouncheve sa maketama sa šarafima za drvo :/ 

FIXED! {#}

Xc
16 godina
floks kaže...

Ispravi me ako grješim ali kada su to najače koštale 2000kn,možda prije 11 godina ali sjećam se dobro generacije ati 9800pro i xt koje su koštale 4500/5000 kuna

od onda pa nadalje kartice nisu bili niš jeftinije,mođda mid-range modeli...

Pa eto sad ti je overhaul rekao cijenu hd3870.hd4870 je bila oko 2000kn.

koliki mi je da ga pola moran držat u živideru
Poruka je uređivana zadnji put pon 13.2.2012 16:25 (dery).
14 godina
neaktivan

8800GTS 512 je bila preko 3000kn tako da nemojte lupetat.

3870 i 8800gt nisu bili high end, pogle cijenu HD3870 X2 i HD4870 X2. Redom preko 3500kn.

A 8800GT je bila preko 2200kn kad je izasla.

Moj PC  
4 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
Moj PC  
0 0 hvala 5
17 godina
neaktivan

Kada bi se relano sagledala situacija da neka gtx680 dode 2500kn puuno bi ih se prodalo i ja mislim da bi mogli sa kolicinom sebe vise nego isplatit. Problem je jedino sto u nas 1$=10kn kada se sve marže udru a nekada je i jace   i to nas zezne... Al sta je je nabili su cijene u zrak i u u ovo vrime recesije ko da je nema...

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
dery kaže...
ATiGamer kaže...

Ne budu ni AMD ni nvidia ponudili bolju karticu za nižu cijenu, to su izmišljotine.

Bilo bi vrijeme da padnu cijene jer ovo šta se sad prodaje je smeće obzirom na cijenu.Smatram da single ćip gpu koji košta preko 3000kn i to je abnormalno puno, mora vrtit najzahtjevnije igre sa minimalnim fps 60 uz avg.90fps na max postavkama.Ako to ne može onda su pare bačene.Želim da mi gpu za te novce leti na mars a da ne govorim o ovim šta koštaju 4000 do 5000kn hoču hardwaregazam.

Dzaba je to govoriti ultra uber g33kovima koji se pale na svaki novi komad hardvera. Takvi kupci su jednostavno receno - ovisnici. Nemas high-end komponente, nisi IN, osjecas depresiju, i sto duze prolongiras kupnju kove komponente (u ovom slucaju graficke karte) osjecas se sve losije i ubija te griznja savjesti sto je nemas vec punih mjesec dana od datuma izlaska OMG!

Takvih tipova je danas sve vise. Ja ne samo da sam preskocio 6900 high end karte, nego cu vjerovatno preskociti i cijelu 7000 seriju, mozda tek u drugoj polovini godine kad im cijena bas jako padne. Trenutno imam 6850 i jednostavno NIJE isplativo pljunuti 1000 KM (4000kn) na neku 7950/7970.

Ja i nisam impresioniran rezultatima u igrama 7000 serije. Kao na ultra postavkama BF3 ide na 60 FPS-a. Pa isti toliki FPS mogu postici s 6850/5850/470 ako vrtim na nekim mid postavkama, na kojima igra itekako lijepo izgleda.

Bit je u tome da ne moras izmijenjati po 2-3 karte u jednoj seriji, pa ne moras imati ni po jednu iz svake serije. Ko se dugo zadrzao na tamo nekim 3xxx/4xxx serijama, nece pozaliti ni tih 4000 kn sto da na 7970 jer ce osjetiti ogroman boost, ali prelazak sa 6950 na 7950 (pogotovo po ovim cijenama), cisto preseravanje, uz duzno postovanje.

14 godina

Tako je.

14 godina
neaktivan
infeqt0r kaže...
dery kaže...
ATiGamer kaže...

Ne budu ni AMD ni nvidia ponudili bolju karticu za nižu cijenu, to su izmišljotine.

Bilo bi vrijeme da padnu cijene jer ovo šta se sad prodaje je smeće obzirom na cijenu.Smatram da single ćip gpu koji košta preko 3000kn i to je abnormalno puno, mora vrtit najzahtjevnije igre sa minimalnim fps 60 uz avg.90fps na max postavkama.Ako to ne može onda su pare bačene.Želim da mi gpu za te novce leti na mars a da ne govorim o ovim šta koštaju 4000 do 5000kn hoču hardwaregazam.

Dzaba je to govoriti ultra uber g33kovima koji se pale na svaki novi komad hardvera. Takvi kupci su jednostavno receno - ovisnici. Nemas high-end komponente, nisi IN, osjecas depresiju, i sto duze prolongiras kupnju kove komponente (u ovom slucaju graficke karte) osjecas se sve losije i ubija te griznja savjesti sto je nemas vec punih mjesec dana od datuma izlaska OMG!

Takvih tipova je danas sve vise. Ja ne samo da sam preskocio 6900 high end karte, nego cu vjerovatno preskociti i cijelu 7000 seriju, mozda tek u drugoj polovini godine kad im cijena bas jako padne. Trenutno imam 6850 i jednostavno NIJE isplativo pljunuti 1000 KM (4000kn) na neku 7950/7970.

Ja i nisam impresioniran rezultatima u igrama 7000 serije. Kao na ultra postavkama BF3 ide na 60 FPS-a. Pa isti toliki FPS mogu postici s 6850/5850/470 ako vrtim na nekim mid postavkama, na kojima igra itekako lijepo izgleda.

Bit je u tome da ne moras izmijenjati po 2-3 karte u jednoj seriji, pa ne moras imati ni po jednu iz svake serije. Ko se dugo zadrzao na tamo nekim 3xxx/4xxx serijama, nece pozaliti ni tih 4000 kn sto da na 7970 jer ce osjetiti ogroman boost, ali prelazak sa 6950 na 7950 (pogotovo po ovim cijenama), cisto preseravanje, uz duzno postovanje.

Točno,sa 6950 na 7950 je čista glupost jer kartica za tu cjenu ne nudi velik skok u performansama,a ni same igre ne traže ništa više od hd 6950 s kojom se sve da još god. dana ljepo igrat u 1080p.

13 godina
protjeran
Ranko Kukumar kaže...
...-cut--    a dosta ljudi čeka rješenje situacije i zasada ne kupuju toliko Radeone 7970 i 7950, već čeka da nvidia kompletira seriju - To očito nvidij odgovara i za sada se i ne žure sa novom serijom.

mislim N01 da ove teorije vec ulaze u domenu filozofije.

mislim N02 da "cekaju" oni koji nemaju love za seriju 7xxx, jer ljudska narav je takva da ako se ima novaca  kupuje se najnovije.

mislim N03 da puno ljudi ne kupuje seriju 7xxx jer realno nema potrebe za tim karticama, jer se u full HD-u mozes naigrat i sa HD 6850.

mislim N04 da je i moja teorija oboriva ;)

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
16 godina
infeqt0r kaže...

Takvi precjenjeni gpu uglavnom služe borbi za prestiž između dva branda.Za ovakvo probijanje cijene kroz plafon jedan od razloga bi mogao biti da je gekova sve više.Dobro su procjenili tržište.Izgleda da se dobro prodaju kad cijena ne pada.

13 godina
protjeran
Duje00 kaže...

Kada bi se relano sagledala situacija da neka gtx680 dode 2500kn puuno bi ih se prodalo i ja mislim da bi mogli sa kolicinom sebe vise nego isplatit.

Duje, briga njih za Hrvatske kupce.

da moraju proizvoditi kartice za nase trziste i za nasu kupovnu moc, vjerojatno bi nam stancali jos uvijek GForce 4.

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
17 godina
BMK kaže...

3870 i 8800gt nisu bili high end, pogle cijenu HD3870 X2 i HD4870 X2. Redom preko 3500kn.

Okej sad brkaš pojmove. Dual GPU su druga priča-praktički dvije kartice u jednom pakiranju i

one nikad nisu bile jeftine. Ovdje pričamo o single GPU kepleru.
A istina je da su cijene kad god nije bilo konkurencije, bile paprene. Dakle 8800GTX nije

imala konkurenciju, pa i 8800GS. 3870 X2 se pojavila tek mnogo kasnije. Flagship im

je uredno bio hd3870. Znam jer sam tada marljivo kupovao kako su izlazile najjace i HD2600XT i HD3870 i HD4870 1GB i

onda odustao od Atija na neko vrijeme.

16 godina
BMK kaže...

Ma šta govoriš.8800gts512 je izašla sa 300$,hd4870 300$,hd5870 400$,jača od nje hd6970 370$,gledaj sad ove bezobraštine hd79xx 550$ i nvidie 600$.Stavljaju cijene kao da je gpu tek izmišljen.Imaju niži proizvodni proces,materjale lošije kvalitete,smanjuju broj zaposlenika,roblje im je radna snaga.Nisu oni krivi za takve cijene nego mi budaletine.

14 godina
neaktivan
Budokai kaže...

mislim N03 da puno ljudi ne kupuje seriju 7xxx jer realno nema potrebe za tim karticama, jer se u full HD-u mozes naigrat i sa HD 6850.

A ovisi sve od tipa do tipa. Meni bi bila dovoljna i GTX 460 na full HD, ali netko želi Battlefield 3 sve na max sa 60 FPS.

13 godina
neaktivan

Mislite li da će se GTX680 više isplatiti nego HD7970(što se tiče performansi i same cijene)?

Znam da tek u 4. mjesecu izlazi,a to mi je dosta dugo ali ako stvarno bude dosta jača od HD7970 onda ću je kupiti!?

Šta mislite?

0 0 hvala 0
17 godina

bice jaca nekih 30 do 40 posto ali totalno nepotrebno ako se ne igras na rezama vecim od 1k ili eye-u  ;)

Poruka je uređivana zadnji put pon 13.2.2012 23:35 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
4mal kaže...

bice jaca nekih 30 do 40 posto ali totalno nepotrebno ako se ne igras na rezama vecim od 1k ili eye-u  ;)

Ak su oni rezultati točni na linku iznad GTX680 je brži desetak posto od HD7970. Točan datum izlaska se ne zna al otprilike bi to moglo bit krajem idućeg ili početkom 4. mjeseca ako ne bude A3 revizije (ako bude onda se dodatno odgađa). Znači ništa od Tahiti ubojice, GK110 će se najizglednije klat sa HD8xxx serijom.

14 godina
neaktivan
4mal kaže...

Ja bi rekao da će bit oko 30 posto brža,40 posto ne vjerujem ali sve je moguće ali opet kažem nebi se kladio u to da će bit 40 posto brža.

14 godina
neaktivan
ATiGamer kaže...
4mal kaže...

Ak su oni rezultati točni na linku iznad GTX680 je brži desetak posto od HD7970. Točan datum izlaska se ne zna al otprilike bi to moglo bit krajem idućeg ili početkom 4. mjeseca ako ne bude A3 revizije (ako bude onda se dodatno odgađa). Znači ništa od Tahiti ubojice, GK110 će se najizglednije klat sa HD8xxx serijom.

Ništa se još nezna,to da je 10 posto brža od 7970 lako može bit fejk,vjerovatno ćemo doznat više od 17.2 kad nvidia sprema neku demonstraciju zajedno sa gearboxom na gk104 čipu.

Šta se tiče HD8XXX serije neće to tako brzo vjeruj mi.

13 godina
neaktivan
ATiGamer kaže...
4mal kaže...

A onda ću pričekat još...

Bar se nadam da će se čekanje isplatit,odnosno da će GTX680 bit jača od HD7970 a pritom za manju cijenu.

Jer ja ću igrat na 1920X1080 i kako novije i zahtjevnije igre izlaze meni će trebat grafa koja će vrtit te igre na max-bez lagga. Ipak ne daje se svaki dan po 3000-4000kn za grafu,stoga želim da mi ovo bude pametno ulaganje,te da će grafa služit minimalno 4 godine.

To mi je najbitnije :)

15 godina
neaktivan
floks kaže...

Ništa se još nezna,to da je 10 posto brža od 7970 lako može bit fejk,vjerovatno ćemo doznat više od 17.2 kad nvidia sprema neku demonstraciju zajedno sa gearboxom na gk104 čipu.

Ako nastave uobičajenim tempom, 8xxx će izaći krajem godine ili početkom iduće. Možda i prije puste u opticaj neku uber naklokanu 7970 pa je drugačije klasificiraju ak ih Kepler slučajno ubije u pojam.

CoreByte kaže...

Bar se nadam da će se čekanje isplatit,odnosno da će GTX680 bit jača od HD7970 a pritom za manju cijenu.

Jer ja ću igrat na 1920X1080 i kako novije i zahtjevnije igre izlaze meni će trebat grafa koja će vrtit te igre na max-bez lagga. Ipak ne daje se svaki dan po 3000-4000kn za grafu,stoga želim da mi ovo bude pametno ulaganje,te da će grafa služit minimalno 4 godine.

Bolja i jeftinija neide u istu rečenicu. Za očekivati je da će past cijena i jednima i drugima šta je super stvar za kupce al će onaj s jačom karticom i više naplatiti.

13 godina
neaktivan
ATiGamer kaže...
floks kaže...

Ako nastave uobičajenim tempom, 8xxx će izaći krajem godine ili početkom iduće. Možda i prije puste u opticaj neku uber naklokanu 7970 pa je drugačije klasificiraju ak ih Kepler slučajno ubije u pojam.

CoreByte kaže...

Bolja i jeftinija neide u istu rečenicu. Za očekivati je da će past cijena i jednima i drugima šta je super stvar za kupce al će onaj s jačom karticom i više naplatiti.

Ako GTX680 bude 10-20% jača od HD7970 ali skuplja za npr. 100$,hoće li GTX680 bit bolji izbor(znači isplati li se dati tih 100$ za malo jaču grafu) ili čekat da se snize cijene HD7970 kartica?

P.S Sry ako sam naporan ikome ;)

14 godina
neaktivan

http://www.gpureview.com/show_cards.php?card1=668&card2=663

gtx 690 je totalno pretjerivanje??? 520 gb/s bandwith, 700W potrošnja?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ma to netko random pise.

Moj PC  
4 0 hvala 0
17 godina
NSRkić kaže...

Došlo bu i to na red, pričekaj godinu-dvije...

14 godina
neaktivan

700W ? Cisto sumnjam. Po tome bih odmah trebao sebi dovuci trafostanicu.

Moj PC  
3 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Jel ljudi nemaju pametnija posla nego da nagadjaju u prazno? Svaki put kad vidim nove poruke na ovoj temi, pomislim da je nesto zvanicno izaslo. Kad ono uvjek ista prica, bice brze 10%, ne, 30-40%, ima ovo, bice ono, trosice ovoliko itd. I sve se to bazira na nekim kineskim ping pong polu-informacijama... donekle bih razumio da postoje zvanicne informacije iz nVidia-e, ali bih se i tad suzdrzao od tvrdnji sve dok kartice ne izadju na trziste i budu testirane.

Moj PC  
9 0 hvala 0
17 godina
zvonac kaže...
NSRkić kaže...

Došlo bu i to na red, pričekaj godinu-dvije...

prije 3,4 

15 godina
neaktivan
pharmakon kaže...

Jel ljudi nemaju pametnija posla nego da nagadjaju u prazno? Svaki put kad vidim nove poruke na ovoj temi, pomislim da je nesto zvanicno izaslo. Kad ono uvjek ista prica, bice brze 10%, ne, 30-40%, ima ovo, bice ono, trosice ovoliko itd. I sve se to bazira na nekim kineskim ping pong polu-informacijama... donekle bih razumio da postoje zvanicne informacije iz nVidia-e, ali bih se i tad suzdrzao od tvrdnji sve dok kartice ne izadju na trziste i budu testirane.

Upravo u tome je i čar

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice