Nvidia Fermi info zaključana tema

poruka: 3.061
|
čitano: 428.688
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
RE: Nvidia GT 300 info
Paolo2612 kaže...
troublemaker kaže...

Da,to je samo dokaz da je ATI tehnološki naprednija i da troši manje struje i to dosta uz manje zagrijavanje.

Ne bih baš rekao da je ATI tehnološki napredniji.  PhysX i CUDA je bolje od ičega što ATI trenutno ima implementirano na svojim karticama.

PissX? A kaj je to? :D

nemoj me krivo shvatiti.....ali to je nes sta su pokusali progurat,kratko zazivjelo i brzo umrlo...od toga smo vidli 2 lijepa videa na youtubeu i amen(realne primjene dosada,zanemarivo). Manji proizvodnji proces,manja potrošnja,manje zagrijavanje,veća brzina single čipa + podrška za XY monitora čine ATi USS Enterpriseom za bilokoju Nvidijinom karticu.........bar nekom ko normalno iz neutralnog ugla gleda situaciju,nije psihički poremečen i kojeg nisu mama i tata tukli s ATI RADE 3D po guzici zbog loših ocjena u 1. razredu osnovne.

dedicated to waiting.....
Poruka je uređivana zadnji put pon 26.10.2009 22:55 (troublemaker).
17 godina
neaktivan
troublemaker kaže...
Paolo2612 kaže...
troublemaker kaže...

Da,to je samo dokaz da je ATI tehnološki naprednija i da troši manje struje i to dosta uz manje zagrijavanje.

Ne bih baš rekao da je ATI tehnološki napredniji.  PhysX i CUDA je bolje od ičega što ATI trenutno ima implementirano na svojim karticama.

nemoj me krivo shvatiti.....ali to je nes sta su pokusali progurat,kratko zazivjelo i brzo umrlo...od toga smo vidli 2 lijepa videa na youtubeu i amen(realne primjene dosada,zanemarivo). Manji proizvodnji proces,manja potrošnja,manje zagrijavanje,veća brzina single čipa + podrška za XY monitora čine ATi USS Enterpriseom za bilokoju Nvidijinom karticu.........bar nekom ko normalno iz neutralnog ugla gleda situaciju,nije psihički poremečen i kojeg nisu mama i tata tukli s ATI RADE 3D po guzici zbog loših ocjena u 1. razredu osnovne.

Brzo umrlo? Koliko ja vidim i dalje se rade igre s physX podrškom

A što se tiče tehnikalija: proizvodni proces, brzina itd. Ne možeš donijeti nikakav zaključak da je ATI bolji od nVidie. Žašto? Zato jer kartica nije izašla i nisi joj ni primirisao da bi mogao naraviti realnu usporedbu.

Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.
17 godina
neaktivan
troublemaker kaže...

nemoj me krivo shvatiti.....ali to je nes sta su pokusali progurat,kratko zazivjelo i brzo umrlo...od toga smo vidli 2 lijepa videa na youtubeu i amen(realne primjene dosada,zanemarivo).

LOL Smijeh

Ne samo da je PhysX živ i živahan, nego njegovo vrijeme tek dolazi. Pogledaj si malo koji nadolazeći hitovi ga sve koriste (da ne nabrajam koje ga sve igre već koriste koje su izašle tijekom ove godine tipa Batmana i NFS-a).

Još samo treba malo pričekati pa ćemo vidjeti što nam to Fermi ima za reči Namigiva

Lijep pozdrav ;)
15 godina
neaktivan
Paolo2612 kaže...
CUDA nije ništa drugo nego Compute shader a to ATI isto ima samo se ne zove CUDA nego ATI Stream. PhysX je fora stvar samo što se ne koristi cesto a Nvidia je još više zeznula stvar kaj je blokirala PhysX na sustavima sa ATI grafickom (ako imaš i ATI i Nvidia graficku PhysX ne radi, ali sam cuo da postoje modani driveri koji problem riješavaju). ATI radi na svojoj verziji PhysX-a samo što je bazirana na OpenCL-u znaci da ce raditi na svim karticama koje imaju podršku za OpenCL.
17 godina
neaktivan

CUDA radi u praksi dobro, ATI baš i ne. Jedan fakultet u nas je nedavno kupio - CUDA hardver (TESLA) za matrične proračune. I u svijetu je nVidia tu jača.

U svemu ostalome nije, pa se čini da bi moglo biti gadno za nVidiu ovih mjeseci.

Sve što sam napisao nije mišljenje BUG d.o.o., nego je isključivo moje mišljenje na koje imam pravo po članku 38. Ustava Republike Hrvatske koji jamči slobodu mišljenja i izražavanja misli.
16 godina
Noctifer kaže...
Paolo2612 kaže...
CUDA nije ništa drugo nego Compute shader a to ATI isto ima samo se ne zove CUDA nego ATI Stream. PhysX je fora stvar samo što se ne koristi cesto a Nvidia je još više zeznula stvar kaj je blokirala PhysX na sustavima sa ATI grafickom (ako imaš i ATI i Nvidia graficku PhysX ne radi, ali sam cuo da postoje modani driveri koji problem riješavaju). ATI radi na svojoj verziji PhysX-a samo što je bazirana na OpenCL-u znaci da ce raditi na svim karticama koje imaju podršku za OpenCL.

- I fićo ima motor pa se ne zove ferrari? nVidia blokirala PhysiX? postoje modovi, radi, naravno treba ATI biti primarna i CCCu objasniti, nasuprot da je nVidia primarna, opcija bi bila dostupna u nVidia CP ...  ili je normalno da konkurenti olakšavaju protivnicima nešto? Kao, nVidia treba napraviti plugin za CCC?

OpenCL je? 'Radi na svim karticama koje imaju podršku', nekakva 'množina' -kojima? Da pojednostavimo, na kojima ne radi? (a da ih npr. možemo kupiti u trgovini)? Ili radi na svim procesorima? CPU-GPU-GPGPU... i namijenjen je developerima kao SDK.

- Trenutno je PhysX sporedan, CUDA je dobra, ATI vodi s novom serijom -a tema je GT300-Fermi.

Ako fremi zaživi, ako bude i upola dobar kao teorija na (reklamnom) papiru, moglo bi doći do velikih promjena na PCu. Treba gledati u kontekstu suradnje MS-nVidia, ... što li spremaju? Naravno ako yield ili neki h.bozon ne pokvari sve.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
neaktivan
Paolo2612 kaže...
troublemaker kaže...
Paolo2612 kaže...
troublemaker kaže...

Brzo umrlo? Koliko ja vidim i dalje se rade igre s physX podrškom

A što se tiče tehnikalija: proizvodni proces, brzina itd. Ne možeš donijeti nikakav zaključak da je ATI bolji od nVidie. Žašto? Zato jer kartica nije izašla i nisi joj ni primirisao da bi mogao naraviti realnu usporedbu.

jes tiu blago u gospodinu retardiran ili šta? Koja je tvoja kvaka? Zapravo moja je jer ko s djetetom lježe popišan se budi.....

Sada ajde,čitaj još jednom tekst....ako se kaže za bilokoju karticu,znači da je tu opus od postoječih kartica....ne paper dragona koji vjerovatno postoje(možda i ne,al ni ja ni ti im nemožemo prismrdit).... znači,5870 je trenutno NAJ single GPU kartica na tržištu.... a zaključaka mogu navest milijardu....kroz povjest koji če potvrditi to. 

Evo ti jedan,koji buš možda najlakše shvatil: auto kojem je potrebno manje kubika i manje goriva da ostvari jednake performanse prethodnikia je TEHNOLOŠKI NAPREDNIJI. Ako ih i nadmaši,onda je hebeno tehnološki napredniji. Ako se ne slažeš,uzmi studiju u ruke,prepravi je,digni si Nobela i uzmi milju......

dedicated to waiting.....
Poruka je uređivana zadnji put uto 27.10.2009 1:28 (troublemaker).
17 godina
neaktivan
troublemaker kaže...
jes tiu blago u gospodinu retardiran ili šta? Koja je tvoja kvaka? Zapravo moja je jer ko s djetetom lježe popišan se budi.....

Sada ajde,čitaj još jednom tekst....ako se kaže za bilokoju karticu,znači da je tu opus od postoječih kartica....ne paper dragona koji vjerovatno postoje(možda i ne,al ni ja ni ti im nemožemo prismrdit).... znači,5870 je trenutno NAJ single GPU kartica na tržištu.... a zaključaka mogu navest milijardu....kroz povjest koji če potvrditi to. 

Evo ti jedan,koji buš možda najlakše shvatil: auto kojem je potrebno manje kubika i manje goriva da ostvari jednake performanse prethodnikia je TEHNOLOŠKI NAPREDNIJI. Ako ih i nadmaši,onda je hebeno tehnološki napredniji. Ako se ne slažeš,uzmi studiju u ruke,prepravi je,digni si Nobela i uzmi milju......

1.) Ja nisam retardiran. To što si ti malouman i neznaš razgovarati je tvoj problem.

2.) Tema je ovdje Fermi ili kako ti kažeš paper dragon, a ne postojeći opus. Ili se nauči čitati ili nemoj komentirati

3.) Evo tebi jedan primjer koji ćeš isto shvatiti. Auto manje troši, manja kubikaža, jednake performanse, ali zamisli - ne možeš u njega ukrcati tereta kao u ovaj drugi, možeš prevesti manje osoba u njemu itd. Sve ovisi o namjeni - ako hoćeš igrati uzmeš ATI, ako hoćeš GPGPU tu vlada CUDA i nVidia. Je li napokon shvaćaš da prevlast u jednom dijelu ne znači da je generalno najbolji?

Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.
Poruka je uređivana zadnji put uto 27.10.2009 1:42 (Paolo2612).
17 godina
neaktivan
ihush kaže...

- Trenutno je PhysX sporedan, CUDA je dobra, ATI vodi s novom serijom -a tema je GT300-Fermi.

Ako fremi zaživi, ako bude i upola dobar kao teorija na (reklamnom) papiru, moglo bi doći do velikih promjena na PCu. Treba gledati u kontekstu suradnje MS-nVidia, ... što li spremaju? Naravno ako yield ili neki h.bozon ne pokvari sve.

nVidia, sudeći po tome koliko košta proizodnja Fermija, koliko ih uspijeva, kada izlaze i koje su cijene i po reakciji dioničara, može "pripremati" jedino svoj stečaj.

Sve što sam napisao nije mišljenje BUG d.o.o., nego je isključivo moje mišljenje na koje imam pravo po članku 38. Ustava Republike Hrvatske koji jamči slobodu mišljenja i izražavanja misli.
16 godina
naxeem kaže...
ihush kaže...

nVidia, sudeći po tome koliko košta proizodnja Fermija, koliko ih uspijeva, kada izlaze i koje su cijene i po reakciji dioničara, može "pripremati" jedino svoj stečaj.

-da, ali svi proizvođači kukaju da je proizvodnja neisplativa, da bi imali opravdanje za visoku cijenu. Sad dali je cijena visoka to je relativan pojam. Eto i cijena barela pada, ali kod nas poskupljuje. Dali je Ferrari skup, da. Ali usporedi cijene prvih PCa, prvih 3Dacc., ... Bilo bi interesantno da se to uspije razviti, a isplativost se obično pronađe, pogotovo ako MS otvori novčanik... Baci malo pogled na razvoj PCa ako bi ovo 's papira' prešlo u stvarnost. Bila je demonstracija (milim MSIjeve) MBO s dva proca, jedan normalan, jedan atom, -dual windowsi.. sve radi kao podmazano, sad u tu kombinaciju izbaci CPU i stavi Fermi - :)) -zar ne? Tj, sadašnji PC bi postao 'southbridge' (za surfanje i multimediju), dok bi GPGPU bio glavni (za veće potrebe-rad-igre), uspavani PC.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put uto 27.10.2009 12:26 (ihush).
16 godina
neaktivan
Nvidia GT 300 info

Govoreći o dva procesora... evo vijesti sa BSN.

Za par dana bi nVidia i EVGA trebali predstaviti novu dual GPU karticu - G200b GPU zadužen za grafiku (GTX 275) (ili možda 40 nm refresh sa DX10.1 - G200c? - budući da je nVidia izbacila srezane 40nm verzije čipa sa DX10.1 u G210 i GT220 karticama) i G92b GPU (GTS 250) isključivo zadužen za PhysX.

Mene ne privlači takvo rješenje, budući da bi G92b većinu vremena sjedio besposlen i trošio energiju - ipak, rješenje je zanimljivo, ali je iskoristivost upitna. Druga je stvar ukoliko bi se G92b mogao iskoristiti za GPGPU svrhe (CUDA/OpenCL), a ne samo za PhysX.

Iz vijesti:

From our understanding, NVIO2 chip is connected to GTX 275, while GTS 250 cannot display an image at all. The sole purpose of GTS 250 is to be used for PhysX effects - during regular day in Windows, the G92b GPU sits in idle mode and consumers moderate amount of power. The chip is only powered up when PhysX gets into overdrive.

(...)

We do not have information about the price, but we'll take an educated guess and estimate the price in the range between GeForce GTX 285 1GB and 2GB models [$349-419], going against the ATI Radeon HD 5850 and 5870.

The laws of nature are constructed in such a way as to make the universe as interesting as possible. - Freeman Dyson, Imagined Worlds
Poruka je uređivana zadnji put uto 27.10.2009 13:18 (hrx).

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Nvidia GT 300 info

ima Physix-a u igrama, itekako, samo kaj ne vidim razliku sa njim i bez njega...

lol

igram na ATI-ci...sve se "kotrlja" normalno...

lol

sad ak je dodatnih 5 piksela puklo il nije, koga briga...

to smeće su ugurali tek tako, da ATI grafe nemogu tjerat igru kak se spada...

kaj ima u fiziksu, kotrljanje bačvi(ima i u ostalim igrama bez njega), pucanje stakala, vijorenje krpetina...sve viđeno i bez njega...jednako lijepo i ugodno...

eto

its meant to be played me prca u borderlands ko i u svakoj drugoj takvoj igri...ruši se igra ko blesava, pirat iri original, svejedno, ak je nvidialike igra, mogu zaboravit igranje te igre

www.ddoxy.blogspot.com my xFire -- ddoxy, http://doxyzagorec.mybrute.com
Moj PC  
3 1 hvala 0
16 godina
protjeran
Nvidia GT 300 info

ma taj Physix je najobicnije sranje sam da bi nvidia imala neku prednost a igra sa dobrom fizikom se mozes napravit bez toga ko naprimjer red faction 

prodajem pozivnice za partis
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
doxy kaže...

ima Physix-a u igrama, itekako, samo kaj ne vidim razliku sa njim i bez njega...

lol

lol

kaj ima u fiziksu, kotrljanje bačvi(ima i u ostalim igrama bez njega), pucanje stakala, vijorenje krpetina...sve viđeno i bez njega...jednako lijepo i ugodno...

eto

its meant to be played me prca u borderlands ko i u svakoj drugoj takvoj igri...ruši se igra ko blesava, pirat iri original, svejedno, ak je nvidialike igra, mogu zaboravit igranje te igre

Instaliraj Mirror's Edge ili pogledaj video, vidi se doxy itekako u Mirror's Edge, vjeruj mi...

a.k.a MindFreak MSN: ivan_babic_95@hotmail.com - E-Mail: ivan.stoposto@gmail.com
17 godina
protjeran
Nvidia GT 300 info

lol nemoj mi pričat priče za laku noć

igrao sam ga na svojoj grafi i na gtx260

razlike skoro nema...lol

kaj tam se može vidit

3 zavjese koje se zanjišu tu i tam

lol daj ... i ta im igra NAJBOLJE prezentira physix...suxaju masno

www.ddoxy.blogspot.com my xFire -- ddoxy, http://doxyzagorec.mybrute.com
Poruka je uređivana zadnji put uto 27.10.2009 13:51 (doxy).
Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
protjeran
4ucker kaže...
doxy kaže...

lol

lol

eto

Instaliraj Mirror's Edge ili pogledaj video, vidi se doxy itekako u Mirror's Edge, vjeruj mi...

pa to se moglo bez Physix napravit bez problema taj Physix jedino sluzi da smanji performance ati grafa u igri 

16 godina
protjeran
Nvidia GT 300 info

physx u mirrors edge je bio uvod, i mislim da je impresivno ono paranje zavjese i ona sranja, trebalo bi vise tih finta stavit u svaku igra da ljepse izgleda

Immortal Technique in the streets back on the hustle cuz three strikes'll get you life for stuffng cracks in a duffel

0 1 hvala 0
16 godina
protjeran
epic kaže...

physx u mirrors edge je bio uvod, i mislim da je impresivno ono paranje zavjese i ona sranja, trebalo bi vise tih finta stavit u svaku igra da ljepse izgleda

kak ne kuzis da se to da i bez tog napravit sam je placeno da to bude samo na nvidia karticama 

16 godina
neaktivan
epic kaže...

Puno bolje mi izgleda "tessellacija" koja se moze vidit na Heaven benchmarku nego taj famozni Physx

Commodore 64 , 0.985MHz , 64Kb RAM, VIC II 6567/8567(PAL)
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...

Hm.. zanimljiva knstatacija. Mogu pitati odakle ti informacije? Naročito me zanimaju komentari dioničara..

Naime jedan div poput Nvidie ne može samo tako propasti tj. bankrotirati. Imaju oni zaliha za 'crne dane', a yield će se popraviti kao i kod svakog novog čipa.

Ako nisu propali nakon FX serije grafulja (GF5) nema šanse da sada skiksaju Namigiva

Lijep pozdrav ;)
17 godina
neaktivan

Ovdje možeš vidjeti što misle dioničari: link.

A ovdje fino popis i obrazloženje situacije: link.

Svakako ne baš dobra situacija. Ako im GT300 ne bude isplativ (nije dovoljno da bude dobar ili čak najbolji), a sudeći po cijeni proizvodnje, neće, moglo bi se dogoditi da se nVidia posve povuće iz tržišta grafičkih kartica i zadrži samo na TESLAma.

16 godina
Nvidia GT 300 info

E to onda neće sigurno bit dobro jer bi ATI izgubio konkurenciju i onda baj baj sa niskim cijenama,ATI bi mogao radit što oće jer samo njihove grafe bi mogli kupit. Ja se nadam da se takvo što neće dogodit jer uvijek mora bit konkurencije kako bi i mi obični korisnici ponekad mogli nešto dobro izvuć iz togOsmijeh

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Stoja kaže...

E to onda neće sigurno bit dobro jer bi ATI izgubio konkurenciju i onda baj baj sa niskim cijenama,ATI bi mogao radit što oće jer samo njihove grafe bi mogli kupit. Ja se nadam da se takvo što neće dogodit jer uvijek mora bit konkurencije kako bi i mi obični korisnici ponekad mogli nešto dobro izvuć iz togOsmijeh

zaboravio si na intel Namigiva

17 godina
neaktivan
Nvidia GT 300 info

Pad na burzi od 22% u nešto više od 15 dana nikako nije dobar, ali i ja se nadam da se to neće dogoditi.

Nažalost, sjetimo (ako smo malo stariji) se 3dfx-a i identične situacije:

- izlazi nVidia TNT, TNT2 i drmaju tržištem (3800, 4800 serija AMD-ATI)

- 3dfx Voodoo 3 jedva upotrebljiv, skup, velik, pada dostupnost na tržištu jer se Voodoou ne isplati prodavati ( => GT200 serija), pročitaj citat: "The Voodoo 3 was heavily hyped as the graphics card that would make 3dfx the undisputed leader but the actual product was below expectations. Though it was still the fastest as it edged the RIVA TNT2 by a small margin, the Voodoo3 lacked 32-bit color and large texture support."

i zamisli da piše:

"The GT200 was heavily hyped as the graphics card that would make nVidia the undisputed leader but the actual product was below expectations. Though it was still the fastest as it edged the ATi 4870/4890 by a small margin, the GT285/GT295 lacked DirectX 10.1."

a zamisli, ima još:

"Though at that time few games supported large textures and 32-bit color, and those that did generally were too demanding to be run at playable framerates, the features "32-bit color support" and "2048x2048 textures" were much more impressive on paper than 16-bit color and 256x256 texture support. The Voodoo3 sold relatively well, but was disappointing compared to the first two models and 3dfx gave up the market leadership to NVIDIA."

=

"Though at that time few games supported DirectX 10.1, and those that did generally were too demanding to be run at playable framerates, the features of DirectX 10.1 were much more impressive on paper than DirectX 10.0. The GT200 series sold relatively well, but was disappointing compared to the first models (GT8800 series) and nVidia gave up the market leadership to AMD-ATI by withdrawing all GT200 chips from production until release of maybe GT300."

- Izlazi GeForce, GeForce 2 (5800 serija AMD-ATI) i 3dfxu/nVidiji ostaje izdati Voodoo 5/GT300:

"The Voodoo 5 5000, which had 32 MB of VRAM to the 5500's 64 MB, was never launched, as the smaller frame buffer didn't significantly reduce cost over the Voodoo 5 5500."

ili predviđeno:

"The next GT300, which had much higher performance than GT200, was never launched, as all modifications didn't significantly reduce cost over the first GT300 (vjerojatno prvo izdanje) that has double the chip size of ATI counterpart and double the production cost, rendering the card too expensive to even produce."

Uglavnom, ono što se sada dešava nVidiji identično se dogodilo kod propasti 3dfxa: nove kartice su prevelike i preskupe za proizvodnju i jednostavno, iako su zvijeri i možda čak i malo bolje od ATI modela, jednostavno neisplative za proizvodnju, a nVidia baš i nema milijarde na računima da prodaje kartice uz ogromne gubitke i to preživi; puno bolje je u potpunosti odustati.

Poruka je uređivana zadnji put uto 27.10.2009 15:55 (naxeem).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...

Pad na burzi od 22% u nešto više od 15 dana nikako nije dobar, ali i ja se nadam da se to neće dogoditi.

Nažalost, sjetimo (ako smo malo stariji) se 3dfx-a i identične situacije:

- izlazi nVidia TNT, TNT2 i drmaju tržištem (3800, 4800 serija AMD-ATI)

- 3dfx Voodoo 3 jedva upotrebljiv, skup, velik, pada dostupnost na tržištu jer se Voodoou ne isplati prodavati ( => GT200 serija), pročitaj citat: "The Voodoo 3 was heavily hyped as the graphics card that would make 3dfx the undisputed leader but the actual product was below expectations. Though it was still the fastest as it edged the RIVA TNT2 by a small margin, the Voodoo3 lacked 32-bit color and large texture support."

i zamisli da piše:

"The GT200 was heavily hyped as the graphics card that would make nVidia the undisputed leader but the actual product was below expectations. Though it was still the fastest as it edged the ATi 4870/4890 by a small margin, the GT285/GT295 lacked DirectX 10.1."

a zamisli, ima još:

"Though at that time few games supported large textures and 32-bit color, and those that did generally were too demanding to be run at playable framerates, the features "32-bit color support" and "2048x2048 textures" were much more impressive on paper than 16-bit color and 256x256 texture support. The Voodoo3 sold relatively well, but was disappointing compared to the first two models and 3dfx gave up the market leadership to NVIDIA."

=

"Though at that time few games supported DirectX 10.1, and those that did generally were too demanding to be run at playable framerates, the features of DirectX 10.1 were much more impressive on paper than DirectX 10.0. The GT200 series sold relatively well, but was disappointing compared to the first models (GT8800 series) and nVidia gave up the market leadership to AMD-ATI by withdrawing all GT200 chips from production until release of maybe GT300."

- Izlazi GeForce, GeForce 2 (5800 serija AMD-ATI) i 3dfxu/nVidiji ostaje izdati Voodoo 5/GT300:

"The Voodoo 5 5000, which had 32 MB of VRAM to the 5500's 64 MB, was never launched, as the smaller frame buffer didn't significantly reduce cost over the Voodoo 5 5500."

ili predviđeno:

"The next GT300, which had much higher performance than GT200, was never launched, as all modifications didn't significantly reduce cost over the first GT300 (vjerojatno prvo izdanje) that has double the chip size of ATI counterpart and double the production cost, rendering the card too expensive to even produce."

Uglavnom, ono što se sada dešava nVidiji identično se dogodilo kod propasti 3dfxa: nove kartice su prevelike i preskupe za proizvodnju i jednostavno, iako su zvijeri i možda čak i malo bolje od ATI modela, jednostavno neisplative za proizvodnju, a nVidia baš i nema milijarde na računima da prodaje kartice uz ogromne gubitke i to preživi; puno bolje je u potpunosti odustati.

Nece nvidia samo tako "otic" ipak je tu Ion i Tegra :)

addicted to HD :)
17 godina
Stoja kaže...

Ne vjerujem da će bit prezahtjevan al bome nećeš imat AF i AA x16 i 333fps lock kao u codu,uostalom 5870 se nije previše proslavio ni sa trenutnim crysisom al sam siguran da dvoglava verzije te grafe će ga žvakat bez problemaNamigiva

to sto se nije proslavio s trenutnim crysisom je - zna se cije maslo... ali da bi zbog te igrarije birao graficku - nebuloza

15 godina
neaktivan
ihush kaže...

- I fićo ima motor pa se ne zove ferrari? nVidia blokirala PhysiX? postoje modovi, radi, naravno treba ATI biti primarna i CCCu objasniti, nasuprot da je nVidia primarna, opcija bi bila dostupna u nVidia CP ...  ili je normalno da konkurenti olakšavaju protivnicima nešto? Kao, nVidia treba napraviti plugin za CCC?

OpenCL je? 'Radi na svim karticama koje imaju podršku', nekakva 'množina' -kojima? Da pojednostavimo, na kojima ne radi? (a da ih npr. možemo kupiti u trgovini)? Ili radi na svim procesorima? CPU-GPU-GPGPU... i namijenjen je developerima kao SDK.

OpenCL googelaj, radi na procesorima i na grafickama, i podržan je sa strane ATI-a i Nvidije. Radi na svim procesorima sa SSE3 i na grafickama sa CUDA i ATI graficke od serije 4000 a možda i ranije.

Ako Fermi bude ono što su nam obecali onda ce ta velika promjena ovisito o proizvođacima software. Nijedna nova tehnologija nemože zaživiti ako ju nitko ne koristi, ali o tome možemo samo nagađati zasad, vidjet cemo za koji mjesec ili dva kakav ce Fermi biti (ako nece kasniti). Zasad se samo cini da ce Fermi biti dobar za superkopjutore radi dobrog Computinga, kako ce taj GPGPU radit sa igrama još je upitno i ovisi o Devovima.

17 godina
neaktivan
Nvidia GT 300 info

Ne vjerujem da će Crysis 2 bit zahtjevan kao Crysis(za vrijeme u kojem je izasao).

If you were my husband I'd give you poison; If you were my wife I'd drink it.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Nvidia GT 300 info
Ja se iskreno nadam da crysis 2 neće biti tako zahtjevan. a što se tiĉe nvidie vjerojatno će imati gubitke ali mislim da će se izvuĉi jer ipak je trenutno vodeĉa tvrtka na podruĉju grafiĉkih kartica.
Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% kopiraj ovo u potpis.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Nvidia GT 300 info

Hm..    ne sluti na dobro opstanak samo jednog velikog igrača u segmentu IT industrije.

Ne samo da mogu nabijati cijene kako se sjete, nego i namjerno usporiti izdavanje novijih i boljih proizvoda kako bi iz pojedine tehnologije 'izmuzli' maksimalni profit Neodlučan

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
3 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice