Nvidia Fermi info zaključana tema

poruka: 3.061
|
čitano: 428.899
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
RE: Nvidia GT 300 info
troublemaker kaže...
Zuja kaže...

Inace jako sam se informirao u vezi tih kartica jer kupujem komp i 5870x2 gubi u bilo kojem testu u usporedbi sa 1x gtx295.. a x2 5870 i x2 295 nema veze s vezom. Ati je jednostavno vec sad slabiji od nvidia a kamoli kad izbaci gtx300..

Kad si se ti izlegao? ova kartica koju si spomenuo nije ni izasla josh....a vec je slabija? Pricas gluposti,.no to je i karakteristicno za ovaj forum....

Kako vi morete znati o ovoj grafičkoj kartici a nije još ni izašla ali kad izađe biće možda čak i skuplja od HD5870 ...

RIDER
16 godina
rider15 kaže...
troublemaker kaže...
Zuja kaže...

Inace jako sam se informirao u vezi tih kartica jer kupujem komp i 5870x2 gubi u bilo kojem testu u usporedbi sa 1x gtx295.. a x2 5870 i x2 295 nema veze s vezom. Ati je jednostavno vec sad slabiji od nvidia a kamoli kad izbaci gtx300..

Kad si se ti izlegao? ova kartica koju si spomenuo nije ni izasla josh....a vec je slabija? Pricas gluposti,.no to je i karakteristicno za ovaj forum....

Kako vi morete znati o ovoj grafičkoj kartici a nije još ni izašla ali kad izađe biće možda čak i skuplja od HD5870 ...

A zašto smo otišli u offtopic?!

Mislim da bi trebali prestati s njime.

15 godina
neaktivan

e sry moja greska. mislio sam na ovo

i tu pise co-op edition a ustvari je obicna gtx295 ja mislim..

Poruka je uređivana zadnji put sub 24.10.2009 22:11 (Zuja).
16 godina
neaktivan

Da,to je samo dokaz da je ATI tehnološki naprednija i da troši manje struje i to dosta uz manje zagrijavanje.

Ti misliš? Po čemu to misliš? To nije mišljenje to je trolanje boarda.....to je ko da ti ja kažem da MISLIM da su to čak TRI gtx295 spojene u SLI samo da potkurim vatre malo.

No dobro,uzmimo da i imaš opravdano vjerovanje u to,znaš li koja je razlika između Co-op i obične GTX? Recimo da znaš a jel znaš kolka je razlika u performansama?

I drugo,znaš li ti šta je GTX 295 uopče? HD5870.....je TRENUTNO najača single GPU karta na tržištu,bar na 99% testova po netu(ne računamo par pijanih amera pred kamerama).... i kako ti obrazlažeš svoju tvrdnju onda da je Nvidia već sad jača od ATIja? Po potrošnji? Zagrijavanju? Performansama? Cijeni? Trenutnoj prodaji?

Evo ti citat s jednog poznatog sajta:

"Without question, ATI once again wears the single-GPU performance crown"

dedicated to waiting.....
Poruka je uređivana zadnji put pon 26.10.2009 1:18 (troublemaker).
16 godina
protjeran

hebate postrošnja i zagrijevanje....al po ovi testovima 5870 je slabija od 295 gtx...cijena gtx je oko 3500 kn ili više neznam tocno,a 5870 je oko 3000 kn.razlika je oko 50-80 kn al gtx ju dere za 10 fps

17 godina
imbra kaže...

hebate postrošnja i zagrijevanje....al po ovi testovima 5870 je slabija od 295 gtx...cijena gtx je oko 3500 kn ili više neznam tocno,a 5870 je oko 3000 kn.razlika je oko 50-80 kn al gtx ju dere za 10 fps

Kada se hd4870x2 pregrijavala i trošila puno onda je to nvidijašima smetalo, pa su išli na gtx280 iako je bila u većini testova slabija?

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
16 godina
Hyperion kaže...
imbra kaže...

Kada se hd4870x2 pregrijavala i trošila puno onda je to nvidijašima smetalo, pa su išli na gtx280 iako je bila u većini testova slabija?

Al zapravo frajer ima dobar argument.

Ako mislim iskeširati oko 3000 na grafičku, zašto bih kupio slabiju 5870, a ne 295?

EDIT: Zato što, po nabavi.net, razlika je oko 700 kuna -.- Da vrag vraga **** to baš nije ista cijena...

Every hole is a goal!
Poruka je uređivana zadnji put pon 26.10.2009 11:35 (Bukva).
16 godina
Nvidia GT 300 info

Po meni je trentuno još uvijek blesavo uspređivat grafe iz različitih serija,po meni je 5870 isplativiji jer je samo jedan čip a dosta blizu gtx295-ici te za godinu dana možeš lako kad padne cijena upiknut još jednu 5870 i dignut performanse za nekih 70-80% i onda ćeš sigurno oprat gtx295Belji se Al zato će dotad biti gt300 serija vani ko zna koliko bolja(ili lošija) će bit od atijeve 5xxx serije.I prošle godine je isto ati prvi izbacio 4870x2 pa je kasnije došao gtx295 i potukao ga. Velike šanse su da se to opet ponoviCool

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Kako znaš da su tolko velke? Mislim,trollanje,spamanje i baljezganje još jednom.

GTX295 je kasnila odoka 6 mjeseci za 4870 X2....u 6 mjeseci ATI je čistom logikom zgrnuo para tolko da je u mogučnosti uvijek biti korak ispred Nvidije,kao i što se pokazalo sada. I onda kad je izašao GTX 295 ATi je krenuo s politikom snižavanja cijena tako da se za nekkavih 1400kn mogao slozit Crossfire kartica koje su parirale jendom GTX285 i svima je to pogodilo. Trenutno upper hand ima ATI....što nažalost ne pogoduje ni ATI fanovima zbog toga šta mogu diktirati cijene sve dok Nvidija ne odluči svoj paper dragon provesti u djelo. Reći da su velike šanse za jedno il drugo je pričanje gluposti,mi obični ljudi neznamo kaj bu bilo.....al opet šta se može dogodit,da izdaju 5870 X2 koji će biti u price rangeu 4000kn i time predstavljati bolju kupnju od gtx295.... čmožda,a možda i ne,nama je čekati i vidjeti.

dedicated to waiting.....
16 godina
neaktivan
epic kaže...

gtx300 ce pokopat cijelu hd5xxx seriju, nema se vise o cemu pitat, iako evo sada i sam imam ati graficku

Vjeruj mi prijatelju, nećeš gledati taj film!

a.k.a MindFreak MSN: ivan_babic_95@hotmail.com - E-Mail: ivan.stoposto@gmail.com
17 godina
Bukva kaže...
Hyperion kaže...
imbra kaže...

Al zapravo frajer ima dobar argument.

Ako mislim iskeširati oko 3000 na grafičku, zašto bih kupio slabiju 5870, a ne 295?

EDIT: Zato što, po nabavi.net, razlika je oko 700 kuna -.- Da vrag vraga **** to baš nije ista cijena...

Za 3500kn nabaviš 2x hd5850 što je ja bome mislim jače od gtx295, a kada se i driveri ispoliraju za cross bit će još i jača, i malo clocken sie bitte.

16 godina
neaktivan
Nvidia GT 300 info

Evo članak na Anandtech-u kaže da je nVidija proglasila End of Life za svoje grafičke kartice. Znači da se zalihe potroše i to je to.

I never learned from a man who agreed with me. - Robert A. Heinlein
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Mad_Badger kaže...

Evo članak na Anandtech-u kaže da je nVidija proglasila End of Life za svoje grafičke kartice. Znači da se zalihe potroše i to je to.

Sve mi ovo govori da ce Gt300 bit jako mocan cip,i da ce se izgleda nove nvidine grafe dobro prodavat.

16 godina
Nvidia GT 300 info

I ja se isto nadam,ipak trebaju biti dobre grafe i sa nvidie i ati strane te tako zbog konkurencije imamo niže cijene pa onda svi budemo sretniSmijeh

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Nvidia GT 300 info

Ma razlike ce biti u nijansama,koje okom golim ce biti nemoguce vidjeti,neznam oko cega buka sad,ati ili nvidia zar je bitno pitanje samo koja ce biti jeftinijaCool

CHE

1 0 hvala 0
16 godina
Nvidia GT 300 info

Vjeruj mi da će se nijanse itekako osjetit kad bude izašao crysis 2Belji se

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Mad_Badger kaže...

AVPR kaže...
Mad_Badger kaže...

Sve mi ovo govori da ce Gt300 bit jako mocan cip,i da ce se izgleda nove nvidine grafe dobro prodavat.

Krivo ste shvatili... Nvidia prekida proizvodnju zbog neisplativosti. Velik čip, do 2.5x manje čipova naprave nego ati na jednom waferu,a performanse nisu ni 1.1-1.2x(10-20%) veće. I da što je veći čip to je više nefunkcinirajućih čipova na waferu.

Sumnjam da će se dobro prodavat. Njih će uzimat vjerovatno samo entuzijasti(lansiraju u 12mj ili početkom 2010 samo high end, a krajem ožujka tek idu mainstream kartice), a možda neće ni oni ako hd5950 bude jača.

16 godina
neaktivan
Hyperion kaže...

Sumnjam da će se dobro prodavat. Njih će uzimat vjerovatno samo entuzijasti(lansiraju u 12mj ili početkom 2010 samo high end, a krajem ožujka tek idu mainstream kartice), a možda neće ni oni ako hd5950 bude jača.

Zivi bili pa videli,ma samo nek postoji konkurencija.

A kada sam reko da ce se ove nove nvidine grafe dobro prodavat mislio sam na celu seriju od high end do mainstream pa se do low clas...

16 godina
neaktivan
Nvidia GT 300 info

Doduše, ima jedna bitna stvar. Iako je nVidija zakasnila na obračun kod DirecX11 korala, imaju jednu malu prednost, šta dok sad poliraju GT300, imaju ATI-jeve kartice nove generacije. Znaju točno s čim konkurencija raspolaže.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
troublemaker kaže...

Da,to je samo dokaz da je ATI tehnološki naprednija i da troši manje struje i to dosta uz manje zagrijavanje.

Ne bih baš rekao da je ATI tehnološki napredniji.  PhysX i CUDA je bolje od ičega što ATI trenutno ima implementirano na svojim karticama.

4ucker kaže...
epic kaže...

gtx300 ce pokopat cijelu hd5xxx seriju, nema se vise o cemu pitat, iako evo sada i sam imam ati graficku

Vjeruj mi prijatelju, nećeš gledati taj film!

Si 100% siguran? Ako jesi - zašto?

Hyperion kaže...

Krivo ste shvatili... Nvidia prekida proizvodnju zbog neisplativosti. Velik čip, do 2.5x manje čipova naprave nego ati na jednom waferu,a performanse nisu ni 1.1-1.2x(10-20%) veće. I da što je veći čip to je više nefunkcinirajućih čipova na waferu.

Si siguran za performanse? Bolje rečeno u čemu su manje. Ovo što se tiče nefunkcionirajućih čipova - loše jezgre se isključuju - kao što ATI radi na Phenomima i Athlonima i to su slabiji modeli. Nije da se bacaju...

Mad_Badger kaže...

Doduše, ima jedna bitna stvar. Iako je nVidija zakasnila na obračun kod DirecX11 korala, imaju jednu malu prednost, šta dok sad poliraju GT300, imaju ATI-jeve kartice nove generacije. Znaju točno s čim konkurencija raspolaže.

Točno, ali sumnjam da bi u takvom kratkom vremenu mogli naći rješenje ili "protuotrov".

Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.
Poruka je uređivana zadnji put pon 26.10.2009 17:12 (Paolo2612).
17 godina
neaktivan
Mad_Badger kaže...

?

Sve što sam napisao nije mišljenje BUG d.o.o., nego je isključivo moje mišljenje na koje imam pravo po članku 38. Ustava Republike Hrvatske koji jamči slobodu mišljenja i izražavanja misli.
16 godina
neaktivan

Heh, sad kad si spomenuo PhysX i CUDA, zamislio sam se...

Možda i hoćemo gledati taj film: "The way it's meant to be played..."

a.k.a MindFreak MSN: ivan_babic_95@hotmail.com - E-Mail: ivan.stoposto@gmail.com
16 godina
neaktivan
4ucker kaže...

Fhysx ce jos malo izumrjet, sad dolazi doba OpenCL-a

Commodore 64 , 0.985MHz , 64Kb RAM, VIC II 6567/8567(PAL)
16 godina
neaktivan
imbra kaže...

lol 5870 dođe 2700 kn a gtx 295 3400 kn....

osim toga 5870 je single gpu, tiša je i manje struje troši

16 godina
neaktivan
mtopol kaže...
4ucker kaže...

Fhysx ce jos malo izumrjet, sad dolazi doba OpenCL-a

Vidit cemo za OpenCL, nova generacija PhysX-a izgleda impresivno. A nVidija je definitivno dokazala da moze isfurat nesto. PhysX ima dovoljno podrzanih naslova, od igara preko profi aplikacija, CUDA je zavrsila u Photoshopu. Ipak to nesto znaci. ATI ima hardversku teselaciju vec kolko? 2-3 generacije? Jel ima uopce neka igra koja ju podrzava? ATI Stream? Nisan se bas naslusa o aplikacijama koje iskoristavaju njegove mogucnosti.

"The way it's meat to be played" je nesto sta cemo nastavit vidat u novim naslovima, tako da bilo koji nVidijin novi feature, ce bit implementiran u dobar postotak igara. 

17 godina
neaktivan
Nvidia GT 300 info

Mislim da nVidia ne odustaje od grafičkih kartica, već su samo zaustavili proizvodnju serije 200 i prepustili tržište ATI-ju dok ne izađe GT300.

Sve što sam napisao nije mišljenje BUG d.o.o., nego je isključivo moje mišljenje na koje imam pravo po članku 38. Ustava Republike Hrvatske koji jamči slobodu mišljenja i izražavanja misli.
Poruka je uređivana zadnji put pon 26.10.2009 21:58 (naxeem).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Stoja kaže...

Vjeruj mi da će se nijanse itekako osjetit kad bude izašao crysis 2Belji se

apropo tog crysis 2 se zna uopce sta o njemu otp kad izlazi?

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
16 godina
Nvidia GT 300 info

Crysis 2 izlazi najvejorajtnije za nekih godinu dana, čitao sam spekulacije da bi bilo čak oko 2-3 mjeseca 2010-te ali po zadnjim službenim izjavama od Ctyteka igra će izać za nekih godinu dana,znači 9-10 mjesec 2010. i imat će dx11 podršku i siguran sam da će opet nabit velik teret na grafičke kartice.Srećom Ati i Nvidia imaju godinu dana da izbace još jače modele i da usavrše trenutne te se pripreme za njegaSmijeh

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Stoja kaže...

Crysis 2 izlazi najvejorajtnije za nekih godinu dana, čitao sam spekulacije da bi bilo čak oko 2-3 mjeseca 2010-te ali po zadnjim službenim izjavama od Ctyteka igra će izać za nekih godinu dana,znači 9-10 mjesec 2010. i imat će dx11 podršku i siguran sam da će opet nabit velik teret na grafičke kartice.Srećom Ati i Nvidia imaju godinu dana da izbace još jače modele i da usavrše trenutne te se pripreme za njegaSmijeh

pa ako bi opet bi prezahtjevan za neku karticu primjera 5850 ili 5870 onda po meni nije uopce vrijedan da se igra...

16 godina
Nvidia GT 300 info

Ne vjerujem da će bit prezahtjevan al bome nećeš imat AF i AA x16 i 333fps lock kao u codu,uostalom 5870 se nije previše proslavio ni sa trenutnim crysisom al sam siguran da dvoglava verzije te grafe će ga žvakat bez problemaNamigiva

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice