Nvidia Fermi info zaključana tema

poruka: 3.061
|
čitano: 429.014
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Nvidia GT 300 info

najbolje mi je kako su počeli nas varat sa kartonskim karticama, lažnim ray tracing-om,a to nema uopće veze s njima. Šta još neće izmislit?

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Nvidia GT 300 info

Nisu oni lažirali slike, nego neki treći sajt u Kini, dakle...

Sve što sam napisao nije mišljenje BUG d.o.o., nego je isključivo moje mišljenje na koje imam pravo po članku 38. Ustava Republike Hrvatske koji jamči slobodu mišljenja i izražavanja misli.
16 godina
protjeran
Fake_Alert kaže...

Dok se nvidia grci i nezna kaj da radi,ati lijepo cese se po jajima i uziva u parama Bogataš

lol, ajme meni ti se tome radujes koda ti uzivas u njima a ne ta stoka

Immortal Technique in the streets back on the hustle cuz three strikes'll get you life for stuffng cracks in a duffel
16 godina
epic kaže...
Fake_Alert kaže...

Dok se nvidia grci i nezna kaj da radi,ati lijepo cese se po jajima i uziva u parama Bogataš

I jos pri tome pise gluposti.

AMD u prvom kvartalu 2010 najavljuje velika otpustanja, a dostupnost 58x0 kartica je koma tako da je puno losija nego sto je bila dostupnost 48x0 kartica kada su izasle.

Da sam neka faca u AMD-u pootpustao bi pola marketina ili tko je vec planirao nabavke. Imaju priliku snova sada kada jedini imaju high-end DX11 kartice i onda sve useru mizernom dostupnoscu kartica. I kitu ce sada zaraditi, a imali su savrsenu priliku.

Sigurno i TSMC nosi ogroman dio krivnje za to, ali da su u AMD-u malo bolje planirali mogli bi nestasicu ublaziti.

16 godina
protjeran
Mauro kaže...
epic kaže...
Fake_Alert kaže...

AMD u prvom kvartalu 2010 najavljuje velika otpustanja, a dostupnost 58x0 kartica je koma tako da je puno losija nego sto je bila dostupnost 48x0 kartica kada su izasle.

Da sam neka faca u AMD-u pootpustao bi pola marketina ili tko je vec planirao nabavke. Imaju priliku snova sada kada jedini imaju high-end DX11 kartice i onda sve useru mizernom dostupnoscu kartica. I kitu ce sada zaraditi, a imali su savrsenu priliku.

Sigurno i TSMC nosi ogroman dio krivnje za to, ali da su u AMD-u malo bolje planirali mogli bi nestasicu ublaziti.

pa kaj nije da i nvidia uzima od tsmc ?znaci da ce bit i za njih isto ko i za ati tj. premalo

prodajem pozivnice za partis
16 godina
hrvatskafarkasevec kaže...
Mauro kaže...
epic kaže...
Fake_Alert kaže...

pa kaj nije da i nvidia uzima od tsmc ?znaci da ce bit i za njih isto ko i za ati tj. premalo

Hoce.

Ako malo pratis po netu mozes naci da je ogromna nestasica GT200 kartica takodjer.

No stvar je u tome sto nVidia trenutno nema konkurentan proizvod kojim bi mogao zgrnuti novce, dok ATi/AMD ima.

Stoga nestasica chipova ATi puno vise pogadja, odnosno zbog pomanjkanja ce izgubiti (zapravo propustiti zaraditi) puno vise nego nVidia.

17 godina
neaktivan

Netočno je da to ATI pogađa više. ATI samo treba vrijeme i proizvodnju, a nVidia ni kad uspije izdati GT300 neće imati ništa, jer imaju jednaku brzinu proizvodnje, a veće gubitke i drastično skuplje čipove. Jaz među njima se samo povećava.

Sve što sam napisao nije mišljenje BUG d.o.o., nego je isključivo moje mišljenje na koje imam pravo po članku 38. Ustava Republike Hrvatske koji jamči slobodu mišljenja i izražavanja misli.
Poruka je uređivana zadnji put ned 1.11.2009 17:55 (naxeem).
16 godina
protjeran
Nvidia GT 300 info

koga briga sto nece biti velike zarade nvidiji, ja cu odvojit 3000-3500 za graficku koja ce biti najjaca, to jest nvidia gt3xx, pa se vi tu svadajte to nije na vama kolika ce biti zarada, mene samo briga koja ce biti bolja

Immortal Technique in the streets back on the hustle cuz three strikes'll get you life for stuffng cracks in a duffel

0 4 hvala 0
16 godina
Nvidia GT 300 info

nije stvar u tome sto nece biti velike zarade nVidiji, stvar je u tome da bi ta zarada, ako je uopce bude, mogla nVidiji biti zadnja, tj. ta grafulja na koju bi ti pljunuo 3-3.5k kunica mogla bi biti zadnja nVidijina kartica koju uzimas, ako uopce uzmes nVidiju, jer kako sada stvari stoje upitno je hoce li je bit

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Fake_Alert kaže...

LOL!

Da imaš dostupne neke informacije, znao bi da je AMD/ATI taj koji je u dugovima do grla (preko 5 milijardi $ stiže na naplatu do 2011/12), dok Nvidia ima još brdo kapitala na kojem sjedi i nije 'u crvenom' Namigiva

Lijep pozdrav ;)
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...

Da, ti imaš uvida, a firma partner nVidie nema. Dakle, znam osobu koja radi u firmi koja je u TWIIMTBP programu i još im nVidia nije poslala niti inženjerski uzorak kao obično, a ti "imaš uvida"? - ROFL.

Nemoj se ljutiti Nax, ali nemaš samo ti frendove na izvoru tako da možda je moj izvor ipak malo bliži stanju unutar same Nvidije nego tvoja 'firma partner' hehehe Namigiva

Lijep pozdrav ;)
Poruka je uređivana zadnji put ned 1.11.2009 21:48 (Dado_ZG78).
16 godina
Dado_ZG78 kaže...
naxeem kaže...

Da, ti imaš uvida, a firma partner nVidie nema. Dakle, znam osobu koja radi u firmi koja je u TWIIMTBP programu i još im nVidia nije poslala niti inženjerski uzorak kao obično, a ti "imaš uvida"? - ROFL.

Nemoj se ljutiti Nax, ali nemaš samo ti frendove na izvoru tako da možda je moj izvor ipak malo bliži stanju unutar same Nvidije nego tvoja 'firma partner' hehehe Namigiva

evo ja se tebi duboko izvinjavam, vidim da im ti vodis poslove i upuceniji si od svih, molim te prosvijetli nas jos malo, necu nikada vise sumnjati u tvoju genijalnost i informiranost

17 godina
neaktivan
Rhodin kaže...

evo ja se tebi duboko izvinjavam, vidim da im ti vodis poslove i upuceniji si od svih, molim te prosvijetli nas jos malo, necu nikada vise sumnjati u tvoju genijalnost i informiranost

Ne vodim ja nikome poslove, ali znam što nas očekuje u 12. mjesecu i mjesecima iza toga, a vidim da tu neki ljudi vole davati crne prognoze bez veze..

Lijep pozdrav ;)
17 godina
neaktivan

Možda imaš i jači izvor, ali ako je iz nVidie, onda sorry što mu ne vjerujem.

Unatoč obvezama u ugovoru, nisu isporučili još uvijek primjerke kartica koje moraju isporučiti, jer jednostavno nemaju dovoljno funkcionalnih GT300 čipova.

Nadalje, ove slike su dokazano fake.

Nadalje, već je javno i potvrđeno da su Fermi čipovi ogromni, skupi i da imaju stravično slab yield. To se ne može i neće promijeniti.

GT300 možda bude snažan čip, ali koštati će $600+ a vjerojatno $650+. Ako ne bude koštao toliko, nVidia će poslovati u gubitku, a bez mrtve proizvodnje chipseta, nemaju ništa profitabilno.

Nije pitanje hoće li Fermi izaći niti hoće li biti jači od ATIjevog čipa, nego je pitanje hoće li biti dovoljno malo štetan da nVidia preživi.

Osobno želim da nVidia uspije i priželjkujem da im Fermi bude profitabilan, jer mi je jako drago što imam ovako moćan GPGPU čip na 'običnoj' kartici od par stotina dolara, umjesto da plaćam par tisuća.

Za igre mi je više-manje svejedno.

17 godina
neaktivan
naxeem kaže...

Nije pitanje hoće li Fermi izaći niti hoće li biti jači od ATIjevog čipa, nego je pitanje hoće li biti dovoljno malo štetan da nVidia preživi.

Ma ne razumijem odakle uopće briga za Nvidi-jino 'preživljavanje'?

Firma koja ostvaruje stabilan profit iz kvartala u kvartal ne može propasti (mada se taj profit smanjuje u odnosu na prethodne godine) jer radi u plusu, a pogotovo što nema na sebi nikakva veća dugovanja niti kredite (za razliku od konkurencije). Nije bez razloga jedna dionica Nvidije 12$, a dionica ATI-ja niti 5$.

Prije će AMD/ATI propasti kroz godinu do dvije kad im svi dugovi u kojima su do yaya sjednu na naplatu, a niti njihovi yieldovi nisu bajni.

Recimo Evergreen-i su izašli u relativno malim brojevima primjeraka po modelu (oko 9.000 jačeg 5870 i 11.000 slabijeg 5850) kad se usporedi s recimo Nvidijinih 100.000. GF8800-tki ili preko 50.000. GTX280-tki (govorim o brojkama pri lansiranju novih proizvoda, a ne ukupno proizvedenim karticama, da ne bi bilo zabune).

Projekcija za GT300 je barem oko 30.000. izdanih modela u prvom valu (12. mjesec), što uopće nije za baciti Namigiva

Lijep pozdrav ;)
16 godina
protjeran
Dado_ZG78 kaže...
naxeem kaže...

Ma ne razumijem odakle uopće briga za Nvidi-jino 'preživljavanje'?

Firma koja ostvaruje stabilan profit iz kvartala u kvartal ne može propasti (mada se taj profit smanjuje u odnosu na prethodne godine) jer radi u plusu, a pogotovo što nema na sebi nikakva veća dugovanja niti kredite (za razliku od konkurencije). Nije bez razloga jedna dionica Nvidije 12$, a dionica ATI-ja niti 5$.

Prije će AMD/ATI propasti kroz godinu do dvije kad im svi dugovi u kojima su do yaya sjednu na naplatu, a niti njihovi yieldovi nisu bajni.

Recimo Evergreen-i su izašli u relativno malim brojevima primjeraka po modelu (oko 9.000 jačeg 5870 i 11.000 slabijeg 5850) kad se usporedi s recimo Nvidijinih 100.000. GF8800-tki ili preko 50.000. GTX280-tki (govorim o brojkama pri lansiranju novih proizvoda, a ne ukupno proizvedenim karticama, da ne bi bilo zabune).

Projekcija za GT300 je barem oko 30.000. izdanih modela u prvom valu (12. mjesec), što uopće nije za baciti Namigiva

pa nemozes uspoređivat hd5000 i stare nvidie a i neznam od kud ti da ce bit 30 000 jer ati i nvidia uzimju od istog proizvođaca znaci ako ce atiju isfalit (a fali mu) onda ce i nvidiji a i neznam ko bi normalan kupovo te grafe za te pare da su neznam kak jake i zato ati nece propast jer on vodi na low,med trzistu koje je vece od high end trzista a nvidia nece imat do 3 mjeseca karticu koja bi cjenovno mogla uc u srednji segment trzista i nevidim od kuda taj tvoj optimizam

17 godina
neaktivan
Nvidia GT 300 info

OK..

vrijeme će pokazati tko je bio u pravu Namigiva

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
Nvidia GT 300 info

Koja je razlika između Tesla, Quadro (npr FX5800) i najavljene GT300-Fermi? Dali je FX5800=lite-Fermi ili barem slična? Razlika je DX10/11, SM-4/5.0 i nativna podrška za C i ostale fičere... ali to je osnova Fermija (CUDA), zar ne?

btw. FX5800=GF285, FX3800=GF260? Tako da nevidim neku (pre)veliku razliku koja bi onemogućila izradu 300tice, osim yielda...

Istina, pošto nisu do sad (ciljano za Božić..) izbacili barem neku 'demo' verziju, lako je povjerovati u nemogućnost izrade... šteta.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用

0 0 hvala 0
17 godina
Nvidia GT 300 info

Sada stvarno mislim da trebamo pričekati launch pa onda raspravljat!

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Dado_ZG78 kaže...
Nije bez razloga jedna dionica Nvidije 12$, a dionica ATI-ja niti 5$.

Cijena dionice baš ništa ne znači.

15 godina
Nvidia GT 300 info

Kad će ta GT3xxx konačno ?

Jel ima kakvih informacija osim da nemaju dovoljno čipova za izradu dotične ?

Jel uopče imaju šta ili sve sto daju je samo prazna slama kako bi mi vjerovali su razvili nešto?

Poruka je uređivana zadnji put pon 2.11.2009 2:12 (mihi999).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Paolo2612 kaže...
troublemaker kaže...
jes tiu blago u gospodinu retardiran ili šta? Koja je tvoja kvaka? Zapravo moja je jer ko s djetetom lježe popišan se budi.....

Sada ajde,čitaj još jednom tekst....ako se kaže za bilokoju karticu,znači da je tu opus od postoječih kartica....ne paper dragona koji vjerovatno postoje(možda i ne,al ni ja ni ti im nemožemo prismrdit).... znači,5870 je trenutno NAJ single GPU kartica na tržištu.... a zaključaka mogu navest milijardu....kroz povjest koji če potvrditi to. 

Evo ti jedan,koji buš možda najlakše shvatil: auto kojem je potrebno manje kubika i manje goriva da ostvari jednake performanse prethodnikia je TEHNOLOŠKI NAPREDNIJI. Ako ih i nadmaši,onda je hebeno tehnološki napredniji. Ako se ne slažeš,uzmi studiju u ruke,prepravi je,digni si Nobela i uzmi milju......

1.) Ja nisam retardiran. To što si ti malouman i neznaš razgovarati je tvoj problem.

2.) Tema je ovdje Fermi ili kako ti kažeš paper dragon, a ne postojeći opus. Ili se nauči čitati ili nemoj komentirati

3.) Evo tebi jedan primjer koji ćeš isto shvatiti. Auto manje troši, manja kubikaža, jednake performanse, ali zamisli - ne možeš u njega ukrcati tereta kao u ovaj drugi, možeš prevesti manje osoba u njemu itd. Sve ovisi o namjeni - ako hoćeš igrati uzmeš ATI, ako hoćeš GPGPU tu vlada CUDA i nVidia. Je li napokon shvaćaš da prevlast u jednom dijelu ne znači da je generalno najbolji?

1) Heben forum ako sam ja malouman i ipak dajem komentare koji imaju smisla za razliku od vas....

2) Čemu razgovarat o nečemu što zasad ne postoji? Uostalom,da pratiš raspravu vidio bi da sam replyao liku koji stavlja neš šta ima veze s gtx295 i daje zaključke na razini 2tjedne ličinke....

3) samo retardiran čovijek stavlja u auto TERET. Auto nije vozilo za prevoz tereta već ljudi... te te uče u osnovnoj,srednjoj,nakraju i na prometnom fakultetu...i ako to nemožeš shvatiti onda si ipak retardiran. Osoba u skoro svaki auto stane isto,onaj s dva vrata ili onaj s 5 vrata. 5 ljudi se nagura  u Fiestu od cure,5 ljudi stane i u moj Messeršmit(C klasa). Ja sam spomenuo AUTO ko AUTO(ne smart,kupee ili bicikle) a ti napravio naučnu fantastiku od toga bez imalo logike....

Al evo,da se dragam onto your level. Ford Fiesta kojoj treba manje kubika,goriva i konja da napravi iste performanse kao i prethodna Fiesta.....je tehnološki naprednija. Kao što se ovaj forum nemože podičiti nekim brojem znastvenika kojima su profesionalne performanse važne,razgovaramo znaći o ovom prvom djelu.....AUTU a ne kamionu.

dedicated to waiting.....
Poruka je uređivana zadnji put pon 2.11.2009 3:42 (troublemaker).
16 godina
Nvidia GT 300 info

ok, ko i svaka "vruca" tema i ova  se polako iz rasprava pretvara u prepirke, ajde malo smirite strasti, nVidija ce se ili iscupat iz ovog gov*a ili nece, cinjenica da jedan drugog zovete debilom i retardantom oko toga ciji je cip jaci, bolji i tehnoloski napredniji nema veze sa izdavanjem gt300 ili preskakanjem fermija kaokomercijalnog proizvoda

Fermi je jos uvijek paper dragon i to je cinjenica, dok se to ne promijeni ostaje nam nagadjat zasto je to tako, koliko je doista jak i za sto, a ne ko je veci debil jer se ne slaze s necijim misljenjem

Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
troublemaker kaže...
Paolo2612 kaže...
troublemaker kaže...
jes tiu blago u gospodinu retardiran ili šta? Koja je tvoja kvaka? Zapravo moja je jer ko s djetetom lježe popišan se budi.....

Sada ajde,čitaj još jednom tekst....ako se kaže za bilokoju karticu,znači da je tu opus od postoječih kartica....ne paper dragona koji vjerovatno postoje(možda i ne,al ni ja ni ti im nemožemo prismrdit).... znači,5870 je trenutno NAJ single GPU kartica na tržištu.... a zaključaka mogu navest milijardu....kroz povjest koji če potvrditi to. 

Evo ti jedan,koji buš možda najlakše shvatil: auto kojem je potrebno manje kubika i manje goriva da ostvari jednake performanse prethodnikia je TEHNOLOŠKI NAPREDNIJI. Ako ih i nadmaši,onda je hebeno tehnološki napredniji. Ako se ne slažeš,uzmi studiju u ruke,prepravi je,digni si Nobela i uzmi milju......

1.) Ja nisam retardiran. To što si ti malouman i neznaš razgovarati je tvoj problem.

2.) Tema je ovdje Fermi ili kako ti kažeš paper dragon, a ne postojeći opus. Ili se nauči čitati ili nemoj komentirati

3.) Evo tebi jedan primjer koji ćeš isto shvatiti. Auto manje troši, manja kubikaža, jednake performanse, ali zamisli - ne možeš u njega ukrcati tereta kao u ovaj drugi, možeš prevesti manje osoba u njemu itd. Sve ovisi o namjeni - ako hoćeš igrati uzmeš ATI, ako hoćeš GPGPU tu vlada CUDA i nVidia. Je li napokon shvaćaš da prevlast u jednom dijelu ne znači da je generalno najbolji?

1) Heben forum ako sam ja malouman i ipak dajem komentare koji imaju smisla za razliku od vas....

2) Čemu razgovarat o nečemu što zasad ne postoji? Uostalom,da pratiš raspravu vidio bi da sam replyao liku koji stavlja neš šta ima veze s gtx295 i daje zaključke na razini 2tjedne ličinke....

3) samo retardiran čovijek stavlja u auto TERET. Auto nije vozilo za prevoz tereta već ljudi... te te uče u osnovnoj,srednjoj,nakraju i na prometnom fakultetu...i ako to nemožeš shvatiti onda si ipak retardiran. Osoba u skoro svaki auto stane isto,onaj s dva vrata ili onaj s 5 vrata. 5 ljudi se nagura  u Fiestu od cure,5 ljudi stane i u moj Messeršmit(C klasa). Ja sam spomenuo AUTO ko AUTO(ne smart,kupee ili bicikle) a ti napravio naučnu fantastiku od toga bez imalo logike....

4.) Al evo,da se dragam onto your level. Ford Fiesta kojoj treba manje kubika,goriva i konja da napravi iste performanse kao i prethodna Fiesta.....je tehnološki naprednija. Kao što se ovaj forum nemože podičiti nekim brojem znastvenika kojima su profesionalne performanse važne,razgovaramo znaći o ovom prvom djelu.....AUTU a ne kamionu.

1.) ti si počeo s spominjanjem retardiranosti i slično, ali ok nećemo više (bar se nadam)

2.) Nisam vidio da si njemu replyao. Ispričavam se

3.) Nisam napravio naučnu fantastiku. Postoje različite vrste auta koje imaju različite namjene i performanse a ne mogu se direktno uspoređivati. A što se tiče tereta - za koji onda k.... postoje onda dostavna vozila, kombiji i slično? Ali neću po tome pitanju ići u offtopic.

4.) Ovo sa fiestom se slažem, ali sa ovim drugim ne. To što većina nema pojma o nečemu ili je ne zanima ne znači da to treba biti izbačeno iz rasprave jer je i to dio tog proizvoda. Ako se ne spomene - ok, a nećemo sada reći da se o tome ne raspravlja.

Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.
Poruka je uređivana zadnji put pon 2.11.2009 11:46 (Paolo2612).
17 godina
neaktivan
Nvidia GT 300 info

Ubacite u nizu brzinu i drzite se teme molit cu.

World championships:7, GP > started:250, GP wins:91, Podium finishes:154, Pole positions:68, > Fastest laps:76, Points:1,369

3 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Nvidia GT 300 info

Malo sam citao po netu i izgleda da ce Nvidia prezentirat Fermi tek na CES-u (Consumer Electronics Show) koji se održava u drugom tjednu prvog mjeseca 2010. To znaci da bi se Fermi mogao pojavit na tržištu tek nakon toga, a kakva ce biti dostupnost na pocetku je upitno. Da li je ova glasina istina ili ne je upitno, vidjet cemo u nadolazecih par mjseci.

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Noctifer kaže...

Malo sam citao po netu i izgleda da ce Nvidia prezentirat Fermi tek na CES-u (Consumer Electronics Show) koji se održava u drugom tjednu prvog mjeseca 2010. To znaci da bi se Fermi mogao pojavit na tržištu tek nakon toga, a kakva ce biti dostupnost na pocetku je upitno. Da li je ova glasina istina ili ne je upitno, vidjet cemo u nadolazecih par mjseci.

o boze u hrvatskoj ce se fermi moc nabavit (po pristojnoj cjeni) tek kad dođu radeoni 6xxx

16 godina
Nvidia GT 300 info

ma nije tu stvar o pristojnoj cijeni... nijedna high-end kartica nije jeftina, i dobro je da ih ima i da ih ljudi kupuju, stogod vi mislili o tome

da, vecina proizvodjaca pristojno zaraduju na tim stvarim, opcenito, i da, mogli bi i jeftinije prodavati neke stvari (uglavnom, fermi vjerojatno nece biti isplativ), stvar je da dodatna zarada uzrokovana skupim proizvodom, osim u privatnim djepovima, zavrsi i u tehnoloskom razvoju i napredku.

da svi kupuju low-mid end kartice ne bi bilo potrbe za high endom ni za novim high endom ni za guranjem limita u iskoristavanju trenutacnog tehnoloskog potencijala ni znanja, a samim time ni za pomicanjem istih naprijed, svi bi bili zadovoljni gdje jesu i ne bi im se zurilo naprijed

malo banaliziram, ali to je tako. napredak ne bi nikada stao, ali bio bi sporiji

kazu ljudi nemoj biti glup i kupovati to, ne treba ti... istina, vecini ljudi realno doista i ne treba, ne iskoristavaju puni potencijal kupljenog, ali svim dugorocno imamo velike koristi od toga

Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

A tu je naravno i stvar prestiža. :)

Analogiju možemo vidjeti u bilo kojem proizvodu na tržištu. Uvijek će biti ljudi koji će reći: kome treba Audi, pa kotrlja se ko i Dacia. A, neki drugi će doći u salon i iskeširat (ispeglat karticu) i otići kući popraćeni zavidnim pogledima.

Google is your friend
17 godina
neaktivan
Nvidia GT 300 info

Meni se čini da Fermi neće na tržište prije Q2 iduće godine, vjerojatno Q3, a možda ni tada. U svakom slučaju mi se čini da su neke glasine bile točne.

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice