To mora biti vsync on i to 60hz monitor
Eto mala vjerujem sposobna kartica za klincima u nr200p jedan dan sasvim sigurno bude dovoljna.
Do tada bude možda i koja konkretnija recenzija ili iskustvo od korisnika.
To mora biti vsync on i to 60hz monitor
Eto mala vjerujem sposobna kartica za klincima u nr200p jedan dan sasvim sigurno bude dovoljna.
Do tada bude možda i koja konkretnija recenzija ili iskustvo od korisnika.
Kao što sam prije napisao, ako driveri rade dobro, ne diraj ništa. Čitam malo kako se novi driveri ponašaju kod vlasnika rtx5070ti, mada tu ima i 5080/90, te 4090 modela. I evo jedan lijepi komentar koji sam našao, a ima sličnih jako puno na temu novih nvidia drivera:
"This driver only seems to boost steel nomad score, everything else decreases including fps in games on my 5070 Ti. Also, previous overclock profile is no longer stable anymore (+400/+2000 crashes immediately in steel nomad on 576.02, no problem with +450/+2000 on 572.83 but it blackscreened me once so I just thought to upgrade the driver lol)
Edit: reverted back to 572.83 and everything seems to be back on track again"
p.s. svejedno, može se to ispobati da se vidi jer nije svaki pc isti, jel' tak!
9.8 2024 godine zadnja poruka, toliko o nvidiji i njenim driverima ili problemima koristim iste 20 godina neznam dali sam imao 2 problema
https://forum.bug.hr/forum/topic/graficke-kartice/nvidia-topic-o-driverima/58471.aspx?page=97
New Nvidia drivers improve performance in benchmarks, but crashes and gaming issues remain
"For months, users have reported frequent game crashes and instances where Windows boots into a black screen after installing drivers intended for the new GPUs.
Patch notes for several driver versions released since February claim that Nvidia has addressed these problems. However, some developers have advised users with RTX 40 or 30 series cards to stick with driver version 566.36, released in December."
ja sam bas sad upravo instalirao novi driver 576.02 i sve radi kako treba bar za sada.
Ima li tko rtx 5070 ventus x2 oc model ovdje možda, kakve su temperature i buka da kaže.
otišle su u trenu, bile su kod nas po 650e
Koji dućan?
Imaš Inno3d x2 također za manje od 700 eura za keš, idu cijene dolje lagano.
Rtx 5070 ispod 700 eura je po meni solidna grafa.
Grafa sa 12gb vrama u 2025god je solidna kupnja za ispod 700€ ? Svasta necu cut danas...
Edit: kad izadje BF6 i GTA 6, bit ce masovna prodaja grafa ispod 16gb vrama
Ako nisi upravo pao s Marasa pa se i dalje čudiš cijenama, da, smatram da je dobra kupnja.
O tom V ramu se trubi već minimalno 5 godina kako neće biti dosta, ovo ono, a nisam primjetio da se na jednoj rtx 4070 ne možeš još uvijek lijepo igrati.
Pogledaj performanse jedne rtx 5070 u igrama pa ocijeni jel se može fino na istoj igrati ili ne, umjesto što gledaš koliko ima V-rama.
Evo ti samo za primjer koliko je bitna količina V-rama, jedna rtx 5060 ti sa 16 gb video memorije drastično je slabija od jedne rtx 5070 sa 12 gb.
Na ovom forumu ispada da su jedina dobra kupnja grafe od 1500 eura pa naviše
I ja sam sebi prvo rekao neću uzimat ništa ispod 16GB. Ali kada pogledam cijene, treba mi dodatnih cca 300eura za nvidiu sa 16GB, a ne da mi se davati 300 eura samo za tih 4GB, jer performanse su mi ok i na 5070 (gledajući sa aspekta upgrade-a sa 3060ti. A i rx9070 je nekih 100 eura skuplji, da je jeftiniji 100 eura razmotrio bi i amd.
Na kraju sam je i uzeo (5070 Zotac Solid) za 616eura, našao u austriji na onoj Geizhals stranici. (stici ce mi kroz sedmicu-dvije, prijatelj će pokupiti). Trenutno im je cijena opet skočila na 626e...nikad se ne zna da li će krenuti opet cijene gore zbog Trump tarifs, zato sam malo pozurio s kupovinom. Da čekam 5060ti 16GB nema smisla jer je previše slabija od 5070, a i nije dovoljan upgrade sa 3060ti (samo 30% jača).
S obzirom da mi je budget do 650eura, te igram na 1440p, mislim da će zadovoljiti.
Bit ćeš zadovoljan sigurno, dobra je to grafa...ja da nisam prodao komp u kojoj je bila rtx 4070 prije godinu i pol, još uvijek bi bio zadovoljan s tom grafom sigurno.
Vozio sam ju bez problema u 4k rezoluciji sa DLSS na performance, tako da ova rtx 5070 bude dobra za 1440p još nekoliko godina.
Ja nisam još odlučio hoću li ići na rtx 5060 ti ili rtx 5070, ali jednu od te dvije ću uzet, iako odlučio sam pričekati jer vidim da cijene idu dolje lagano, a 5060 su tek počele stizati u dućane.
Što se tiče rx 9070 također sam ju razmatrao i dobra je grafa stvarno, ali realno to je rang rtx 5070, nije nešto drastično bolja, u ovom trenutku je skuplja, a također sam si odredio da ne želim dati više od 700 eura za grafu (kupujem kod nas).
EDIT: Sretan i blagoslovljen Uskrs onima koji slave!
Ima li tko rtx 5070 ventus x2 oc model ovdje možda, kakve su temperature i buka da kaže.
otišle su u trenu, bile su kod nas po 650e
Koji dućan?
Imaš Inno3d x2 također za manje od 700 eura za keš, idu cijene dolje lagano.
Rtx 5070 ispod 700 eura je po meni solidna grafa.
Grafa sa 12gb vrama u 2025god je solidna kupnja za ispod 700€ ? Svasta necu cut danas...
Edit: kad izadje BF6 i GTA 6, bit ce masovna prodaja grafa ispod 16gb vrama
Ako nisi upravo pao s Marasa pa se i dalje čudiš cijenama, da, smatram da je dobra kupnja.
O tom V ramu se trubi već minimalno 5 godina kako neće biti dosta, ovo ono, a nisam primjetio da se na jednoj rtx 4070 ne možeš još uvijek lijepo igrati.
Pogledaj performanse jedne rtx 5070 u igrama pa ocijeni jel se može fino na istoj igrati ili ne, umjesto što gledaš koliko ima V-rama.
Evo ti samo za primjer koliko je bitna količina V-rama, jedna rtx 5060 ti sa 16 gb video memorije drastično je slabija od jedne rtx 5070 sa 12 gb.
Na ovom forumu ispada da su jedina dobra kupnja grafe od 1500 eura pa naviše
I ja sam sebi prvo rekao neću uzimat ništa ispod 16GB. Ali kada pogledam cijene, treba mi dodatnih cca 300eura za nvidiu sa 16GB, a ne da mi se davati 300 eura samo za tih 4GB, jer performanse su mi ok i na 5070 (gledajući sa aspekta upgrade-a sa 3060ti. A i rx9070 je nekih 100 eura skuplji, da je jeftiniji 100 eura razmotrio bi i amd.
Na kraju sam je i uzeo (5070 Zotac Solid) za 616eura, našao u austriji na onoj Geizhals stranici. (stici ce mi kroz sedmicu-dvije, prijatelj će pokupiti). Trenutno im je cijena opet skočila na 626e...nikad se ne zna da li će krenuti opet cijene gore zbog Trump tarifs, zato sam malo pozurio s kupovinom. Da čekam 5060ti 16GB nema smisla jer je previše slabija od 5070, a i nije dovoljan upgrade sa 3060ti (samo 30% jača).
S obzirom da mi je budget do 650eura, te igram na 1440p, mislim da će zadovoljiti.
Sigurno budeš zadovoljan, a ovo 12 vs 16 gb Vrama je za 98% ljudi nevažno i nemoj se na to obazirati :D