NVIDIA Blackwell 50xx izdvojena tema

poruka: 2.762
|
čitano: 274.138
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
3 godine
NVIDIA Blackwell 50xx

The RTX 5080 is Actually an RTX 5070

Nvidiu je ulovila teža appleovština.

Moj PC  
7 1 hvala 0
12 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Baš sam si nekad davno razmišljao kako će nas Nvidia prisilit da koristimo njihov App...eto kako.

Baš su to katastrofa napravili sad,ono...nisi siguran jeli nešto aktivno ili nije.

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
Re: NVIDIA Blackwell 50xx
MEGATAMA kaže...

Baš sam si nekad davno razmišljao kako će nas Nvidia prisilit da koristimo njihov App...eto kako.

Baš su to katastrofa napravili sad,ono...nisi siguran jeli nešto aktivno ili nije.

To se slobodno može deinstal tko ima stare gen.

DarthMarkus kaže... Normalno da radi fluidnio kad ti fali pol galaksije hehe
17 godina

Ja sam se stim gombal dok nisam namjestio, mogli su to pojednostavit sa nekim toggl za pojedini fičer osim naravno MFG-a...

Smooth i Refelx 2 navodno dolaze i na 4xxx seriju u blizoj buducnosti...

Kaj se tice FPS Boosta i vizualnog upgradea vidljiva je u par igri za sad...

Poruka je uređivana zadnji put pet 31.1.2025 14:20 (4mal).
10 godina
dery kaže...
MEGATAMA kaže...

Netočno, radi i sa rtx 4000 serijom. Mislim na dlss 4 overdrive, Cyberpunk,SW Outlaws, HW Legacy, Indiana Jones su dobili direkt kroz igru, ovo ostalo moras overide radit kroz aplikaciju od nvidie. DLSS overdrive model preset i staviti na latest. E sad kako to radi? Dali radi ako igram na DLAA bez dlssa? Dali radi ako ugasim FG? Malo je to sve nejasno. Milijun opcija.

10 godina
Horned Reaer kaže...

instalirao sam novi driver od Nvidije.

dlss 4 mi je odmah bacio nekih skoro 15 posto vise FPS-a u Diablu 4

Kako koristis dlss 4 u D4? Dlss quality fg on ili dlss DLAA, koja kombinacija svega? I dlss 4 si palio preko nvidia app jel? 

16 godina
BeLLicus kaže...
dery kaže...
MEGATAMA kaže...

Netočno, radi i sa rtx 4000 serijom. Mislim na dlss 4 overdrive, Cyberpunk,SW Outlaws, HW Legacy, Indiana Jones su dobili direkt kroz igru, ovo ostalo moras overide radit kroz aplikaciju od nvidie. DLSS overdrive model preset i staviti na latest. E sad kako to radi? Dali radi ako igram na DLAA bez dlssa? Dali radi ako ugasim FG? Malo je to sve nejasno. Milijun opcija.

Mislio sam na smooth motion.

11 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

kakav flashback kad sam vidio ovaj live.. 

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Evo ja malo testiram dlss 3 vs 4 i u spidermanu značajan pad fps na dlss 4 kad ga staviš na latest preko nvidia app, tko je tu lud više ja ne znam. Umjesto da se dobije 15% pref kako je rečeno, ovdje to nije slučaj 

DLSS 3 DLAA DLSS 3 DLAA
DLSS 4 DLAA DLSS 4 DLAA
DLSS 3 Quality DLSS 3 Quality
DLSS 4 Quality DLSS 4 Quality
Moj PC  
3 0 hvala 0
13 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Tvrdili su da performance izgleda bolje ili isto na dlls4 kao quality na dlls3.8 ili koja je već zadnja verzija prije četvorke. Usporedi kvalitetu dlss performance vs dlls3 quality pa vidi jel ima velike razlike ili uopće nema.

0 0 hvala 0
15 godina
MEGATAMA kaže...

Pozdrav,

Ja to na guzni pogon, skinem file pobacam po folderu od igre-replace i gas.

Lp,

TechPowerup TechPowerup
10 godina

Ovo sam testirao čisto da vidim koliko se fpsa dobije izgubi sa dlls3vsdlss4, dlss 4 pogotovo na dlaa AA bi trebao dati najbolju moguću sliku. I da sad je kao perfromance bolji nego sto je quality bio na 3.8

17 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Upravo tako performance mode je sad kao Q na DLSS 3.8 a i koristi manje V-rama...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
BeLLicus kaže...

Evo ja malo testiram dlss 3 vs 4 i u spidermanu značajan pad fps na dlss 4 kad ga staviš na latest preko nvidia app, tko je tu lud više ja ne znam. Umjesto da se dobije 15% pref kako je rečeno, ovdje to nije slučaj 

Pozdrav,

Koliko sam ja gledao po yubito, padaju fps-ovi, ali je prikaz overall bolji, tipa kao sa medium na high, sve na postojećim postavkama.

Lik je na 4090 izgubio tipa 5 fpsa, ali je prikaz u Cyberu 2077 drastično bolji.

Lp,

17 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Popis 75 DLSS4 igri koje enejblaju fičere putem app-a 

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
Kvod kaže...
BeLLicus kaže...

Pozdrav,

Koliko sam ja gledao po yubito, padaju fps-ovi, ali je prikaz overall bolji, tipa kao sa medium na high, sve na postojećim postavkama.

Lik je na 4090 izgubio tipa 5 fpsa, ali je prikaz u Cyberu 2077 drastično bolji.

Lp,

Ovdje recimo je lik dobio fin boost... Skidam stalkera pa da vidimo 

16 godina
Kad ce to sve u driverima i igrama biti da ne moramo drkati po appu?
Ja sam uspio diablo 4 sa 160 na 280 fps natjerati preko appa al neda mi se to mrdati za svaku igru
Intel 80286
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Nama koji je hobi prckanje po hardware softwareu se neda ovo raditi svaki put, kako  ce onda vecina ljudi koja kupi 5070 jer je jaca od 4090, znati to podesiti da to postane. :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Kaze NV da ce dolazit mjesecno dotle Nv isnpector, DLSS swap dll i Nv app se koristi...

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

U stalkeru drugačija pjesma dobije se koji fps... Isto se preko app mora, ne znam zašto su samo određene igre dobile da direktno u njima a sve ostale preko appa.

DLSS 3 DLAA DLSS 3 DLAA
DLSS 4 DLAA DLSS 4 DLAA
DLSS 3 Quality DLSS 3 Quality
DLSS 4 Quality DLSS 4 Quality
Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
BeLLicus kaže...

U stalkeru drugačija pjesma dobije se koji fps... Isto se preko app mora, ne znam zašto su samo određene igre dobile da direktno u njima a sve ostale preko appa.

zato što zahtijeva poseban update, vjerojatno će to uključivati u buduće updejte

a igre koje tek stižu ionako će imati day one, uglavnom

10 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Ali kad se ode na nvidia app i napravi pod dlss overdrive na latest, za spidermana ne nudi da se zamjeni frame gen nego ray trace i super resolution, dok u stalkeru zamjeni na latest frame gen i zato se dobije fps boost. Očito spiderman ne podržava full dlss 4 što nije ni čudno premda nije na popisu ovih 75 igara. I šta je ovaj dlss overide super resolution? 

Stalker Stalker
Spiderman 2 Spiderman 2
?? ??
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

To je dječja igra a djeca se ne zamaraju sa tim glupostima stoga nije relevantno 

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina

DLSS SR je opcija za igre koje nativno nepodrzavaju DLSS...

15 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Nemojte mi sad labavo, ovo ono. Nvidija je progovorila, nove kartice su u dućanima. Sad fino po novu seriju da se ima kaj slikati...tema slike vašeg hardvera čeka.

DOSTPNO

Znači nije da nema, paper laounch i sl. fore. Ima. Kaj se čeka? pa to je DLSS, oštro za porezat se, performance bolje nego Q, frjemgen X4, path tracing jede ko od šale. Cyberpunk čeka.

Moj PC  
4 1 hvala 0
16 godina
BeLLicus kaže...

Ali kad se ode na nvidia app i napravi pod dlss overdrive na latest, za spidermana ne nudi da se zamjeni frame gen nego ray trace i super resolution, dok u stalkeru zamjeni na latest frame gen i zato se dobije fps boost. Očito spiderman ne podržava full dlss 4 što nije ni čudno premda nije na popisu ovih 75 igara. I šta je ovaj dlss overide super resolution? 

Po ovome nema dlss4:

10 godina

Kaj je najbolje već se većina rasprodala po 1800+ 

12 godina
forumaš kaže...

Nemojte mi sad labavo, ovo ono. Nvidija je progovorila, nove kartice su u dućanima. Sad fino po novu seriju da se ima kaj slikati...tema slike vašeg hardvera čeka.

DOSTPNO

Znači nije da nema, paper laounch i sl. fore. Ima. Kaj se čeka? pa to je DLSS, oštro za porezat se, performance bolje nego Q, frjemgen X4, path tracing jede ko od šale. Cyberpunk čeka.

Kakvi labavo, vec je 4 thumb upa skupila. To je kao vec 4 prodane, eeej!

scion of the storm
17 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

a gle entuzijasti koji imaju velike place mogu trositi na overpriced grafe, pa nek se vesele

da mi imamo 100k eura placu mozda bi se i kurcili s novim slikama tamo u temi, ovako cekamo "bang for buck" grafe, a tu nvidija s novim grafama nije zadnjih 10 godina

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice