NVIDIA Blackwell 50xx izdvojena tema

poruka: 2.095
|
čitano: 195.403
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: NVIDIA Blackwell 50xx

greska

Bolje šutjeti i biti smatran glupim, nego progovoriti i otkloniti svaku sumnju.
Poruka je uređivana zadnji put jučer u 14:21 (Mauro).
12 godina
I zašto je bila riva tnt 2? zato što su voodoo 3 2000 i 3000 bila 50% skuplje. A sve igre su jednako radile. Fps nitko nije ni gledao.

2 1 hvala 0
13 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Nekako vjerujem da nviidia na iducoj seriji mora donesti nesto novo na stol jer ovaj blackwell je refresh.

Moj PC  
1 0 hvala 0
4 godine
buzzy kaže...
I zašto je bila riva tnt 2? zato što su voodoo 3 2000 i 3000 bila 50% skuplje. A sve igre su jednako radile. Fps nitko nije ni gledao.

Mozda ti nisi

Team Blue
16 godina

Ma nije to nitko gledao, igralo se dokle je išlo i bilo igrivo, kada nije išlo promjenila se grafička kartica, nitko nije tamo 1999 gledao fps ne lupetaj bzze

15 godina
Kakav fps nisam ni znao sta je to dok sam igrao monkey island i prehistorik 2 🤭
Intel 80286
Moj PC  
2 0 hvala 0
4 godine
Wiz3m4n kaže...

Ma nije to nitko gledao, igralo se dokle je išlo i bilo igrivo, kada nije išlo promjenila se grafička kartica, nitko nije tamo 1999 gledao fps ne lupetaj bzze

ok, znaci ni ti nisi sve se gledalo kao i danas mozda nisi obracao paznju na detalje kao ni sad

Team Blue
13 godina
Riva tnt2 ultra i Matrox su bile superiornije u svemu od voodoa. Znam, imao sam Creative verziju koji sam nabavio iz Austrije
Dery:Dobaci meni tvog delidera pa da vidiš kako mu cijena raste kao platini.Kad ga ja uštelim to će postat pravi i7 , ostavi se ocanja i plug and play-a, nije to za te.Ja sam izbrusio vještine na amdu
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

RTX 5090FE Molten 12VHPWR here we go again

EDIT: Izgleda da je koristio staru verziju kabla 

twice the pride double the fall
Poruka je uređivana zadnji put jučer u 17:29 (dad0r).
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
Boris grozni kaže...

ok, znaci ni ti nisi sve se gledalo kao i danas mozda nisi obracao paznju na detalje kao ni sad

Ne, nisi ni ti jer toga jednostavno nije bilou điru, a ti si pišao u pelene tada ili u pijesak u najboljem slučaju 

Djeca/ljudi se nisu opterečivali takvim glupostima

15 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Ma to korisnici nesposobni uključiti kvalitetni konektor do kraja...treba znat sa kaloliferom.

Moj PC  
0 0 hvala 0
4 godine
Wiz3m4n kaže...
Boris grozni kaže...

Ne, nisi ni ti jer toga jednostavno nije bilou điru, a ti si pišao u pelene tada ili u pijesak u najboljem slučaju 

Mozda u tvom kraju, sry ja sam pratio svaki fps i usporedbe jos tada, iako je to sve bilo u 12 fpsa timedemo1 se vrtio dan i noc

Team Blue
15 godina
DarthMarkus kaže...
Riva tnt2 ultra i Matrox su bile superiornije u svemu od voodoa. Znam, imao sam Creative verziju koji sam nabavio iz Austrije

da bome da nisu..matrox je imao najbolju kvalitetu slike, riva je bila tu negdje u 32 bita, ali je voodoo šišao obje što se brzine tiče...do geforcea, voodoo je bio neprikosnoven i najbrži.

15 godina
Wiz3m4n kaže...
Boris grozni kaže...

slažem se sa konstatacijom, niko nije obracao previse paznju na frejmrejt, bilo je bitno da igra ne "steka" a vec na 20-25fpsa to nije bilo štekanje 

danas smo svi bolesni i kupujemo kartice od milju i više eura jel nam postojeća vrti igre u samo 90-100 frejmova

3 godine
sfc_PsychQ kaže...
danas smo svi bolesni i kupujemo kartice od milju i više eura jel nam postojeća vrti igre u samo 90-100 frejmova

Tako se ponašamo mi iskompleksirani što si nismo mogli u mladosti priuštiti bolje.  

合氣道
15 godina
Zaporožac kaže...
sfc_PsychQ kaže...

Tako se ponašamo mi iskompleksirani što si nismo mogli u mladosti priuštiti bolje.  

niko si od nas nije mogao priustiti bolje, bili smo klinci i svaku lovu koju smo ustedili smo bacali i onda u komp, samo sta smo uglavnom bili generaciju dvije iza onoga sta je bilo aktualno, ali nas je ipak vise radovao tada upgrade nego danas, kada su nam stvari dostupnije i kada imamo vise

covjek postane proklet kada ukljuci overlay i fps, usage, ovo ono...kad nisi znao za to nekako ti bilo lakse, danas ni ne igram nesto posebno, samo da odvrtim da vidim kolko brzo ide pa obrisem, a vjerujem da i dobar dio ekipe sa foruma isto tako...

13 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Ja danas uzeo komplet konfu sa r7 7700, 32gb,RTX 4070 ti super trinity za 1250e, lik sve kupio u petom mjesecu prosle godine za 1800e.Na tome cu sada ostati neko vrijeme.

Moj PC  
15 0 hvala 0
4 godine
Pa odlično, super ulov💪🤘
Team Blue
Moj PC  
4 0 hvala 0
13 godina
Boris grozni kaže...
Pa odlično, super ulov💪🤘

Imam ja jos uvijek mog sapunatora ovdje ne daj boze da ovaj pocne dropat fps u PUBG 😂🤟

3 godine
Boris grozni kaže...
Pa odlično, super ulov💪🤘

Kako super? Mogao je dodati još 500€ i kupiti rtx 5080... ovako ima samo cijeli pc koji ne može ni mfg 

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 21:27 (notloB).
13 godina
notloB kaže...
Boris grozni kaže...
Pa odlično, super ulov💪🤘

Kako super? Mogao je dodati još 500€ i kupiti rtx 5080... ovako ima samo cijeli pc koji ne može ni mfg 

Počeo sam šparati za 5090.😅

Edit: Zezam se uzet cu Radeon vjv. 9070 ako se pokaze dobra ili 7900XT/XTX, kada mi Toxic nije htio prodati svoju.

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 21:37 (MGloc).
9 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

ove vase price me podsjetile na jednu anegdotu....

neki od ranih 3d markova, prva reklama pri ucitavanju je bila za alienware i nvidiu, i pisalo je nesto u stilu "if you running this in nvidia, you should be done by now"...

ja imao neki rani radeon, sirotinja edition. kako sam dosta prije toga vec skupljao za neku postenu graficku, na taj izazov sam odgovorio s pozivom hg spotu - alo bing, sto je najskuplje sto imate od grafickih?

ako se ne varam, tada je najbolje sto je novac mogao kupiti bila neka nvidia, 460ti, ili 4460ti, uglavnom tako neka oznaka.... moze, salji.

sutradan, stigla kartica.....  pokrenuo 3d mark - ista poruka. :)

poanta - ne budite glupi. kakvo brojanje fps-ova,  bilo je jasno da se doom bolje vrti na 40mhz nego na 33 ili 25mhz, ali nitko nije ni znao sto je fps, a jos dugo nakon toga smo zivjeli u uvjerenju, i pokusavali dohvatiti tih magicnih "25 fps za pravi cinematic dozivljaj igranja".

kojeg vraga sad ookusavamo, osim puniti necije djepove....

Its just the way of it, son. We all sell our souls sooner or later.
Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina

Jel treba kome? 

Intel 80286
Poruka je uređivana zadnji put jučer u 22:01 (Horned Reaer).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Meni nude polovne tuf 4080 za tu cifru, a ti uspiješ nac novu 5080 za istu cifru....

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Ima i zotac jos je jeftinija al to ce se prodati do sutra. Meni ne treba jel su cijene nabrijane . Uzmi u obzir da se na ovu cijenu placa pdv tako da nije bas povoljno.
Intel 80286
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Horned Reaer kaže...

Jel treba kome? 

Meni treba, jel šalju u HR?

Carpe diem.
3 godine
MGloc kaže...

Počeo sam šparati za 5090.😅

Evo, radije rtx 5080 i ostane ti za kuhano vino na platku.

3 godine
MGloc kaže...
 Imam ja jos uvijek mog sapunatora ovdje ne daj boze da ovaj pocne dropat fps u PUBG 😂🤟

bome, gledam, dosta je brži taj amdić od našeg sapunatora.  

合氣道
Poruka je uređivana zadnji put danas u 10:29 (Zaporožac).
16 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Kako je sve ovo zalosno zapravo...

Dan danas se sjecam kada samo dosao u tadasnji VEMIL, i uzeo najjacu graficku koja postoji a to je bila gtx295 i tada je kostala 3800kn, bolje od toga nisi mogao kupiti, to je bila najskuplje.. a gle danas 3000 eura za najjacu graficku...

No medutim mislim da je u povijesti takoder bilo nesto slicno davnih 2000, Nvidia je izdala neku super OP graficku koja je ako se ne varam kostala da si je rijetko tko mogao prisutiti, cak i ne tako davna povijest 8800gtx i/ili ultre su isle po koliko 5000kn ?

Bnet: mNik987#2148
Moj PC  
3 0 hvala 0
3 godine
toxic kaže...

Kako je sve ovo zalosno zapravo...

Dan danas se sjecam kada samo dosao u tadasnji VEMIL, i uzeo najjacu graficku koja postoji a to je bila gtx295 i tada je kostala 3800kn, bolje od toga nisi mogao kupiti, to je bila najskuplje.. a gle danas 3000 eura za najjacu graficku...

No medutim mislim da je u povijesti takoder bilo nesto slicno davnih 2000, Nvidia je izdala neku super OP graficku koja je ako se ne varam kostala da si je rijetko tko mogao prisutiti, cak i ne tako davna povijest 8800gtx i/ili ultre su isle po koliko 5000kn ?

Realno se slažem s tobom da je i prije bilo skupo/prigodne cijene/jeftino, kako hoćeš, no pogledaj što bi recimo u nekom profi programu koji zahtjeva dobru grafiku napravio s 8800 GTX danas, a što možeš s jednom ne pretjerano skupom RTX 4080

Koju bi danas igru pokrenuo s gtx295, a što možeš pokrenuti s npr. RX 7900 XTX

Više, jače, brže, više utrošenog kvalitetnog materijala, veći potencijal za igre i prof. upotrebu.

Ja na to tako gledam.

Ne znači ni da su onda 8800 GTX bile cjenovno usklađene s potrošnjom i zahtjevima korisnika.

合氣道
Poruka je uređivana zadnji put danas u 10:35 (Zaporožac).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice