NVIDIA Ampere 30xx izdvojena tema

poruka: 11.274
|
čitano: 2.166.866
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: NVIDIA Ampere 30xx
Point-X kaže...
Ladiesman 312

Pa ja se toplo nadam da će za kombinaciju koju planiram uzet (3080 & ryzen 7 4xxx) biti dosta 650. Kad sam u 04/2017 kupovao komp, mislio sam da će napajanje biti zadnja stvar koju ću mijenjat, pogotovo kad sam vidio da je ljudima s 1080 u sli bilo dosta 800/850. 

Isto se nadam i ja, makar ako treba i 3070. Sad se čeka AMD i njihove Big Navi.

Taman i da izbace nešto konkurentno - već su popušili.

Btw, https://wccftech.com/nvidia-geforce-rtx-2080-ti-used-market-flooded-after-rtx-3080-rtx-3070-unveil/

Dery:Dobaci meni tvog delidera pa da vidiš kako mu cijena raste kao platini.Kad ga ja uštelim to će postat pravi i7 , ostavi se ocanja i plug and play-a, nije to za te.Ja sam izbrusio vještine na amdu
16 godina
NVIDIA Ampere 30xx

Največi gubitnici su kupci trenutne 20XX serije, sad mogu prodavati 2080 TI za 400$ i to ako.

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
MEGATAMA kaže...
Promster kaže...

Dokaz da je Turing bio epic fail od generacije je i Jensenova rečenica: "To my Pascal friends, it is safe to upgrade now". 

Uzeli su 80% trzista....da epic fail 😂😂😂😂😂

Oboje ste u krivu ovaj put, ta gen nije fail, niti epic fail @Promster; @MEGA bome nisu ni uzeli 80% tržišta jer već barem 10 godina imaju 50ak %.

Ako se ne varam, ovaj Turing im je donio cca 5%, što nije tako loše ali niti neko čudo, kako je kolega dodao jer je konkurencija malo zaspala.

Čekamo službene recenzije za dobar dio objektivnog mišljenja i potrebnih kritika.

Survivor - eye of the tiger
8 godina
protjeran
NVIDIA Ampere 30xx

Sto je slabija kartica, to manje gubis novaca, to je normalno, i vrijedi i za CPU-e.

Primjerice, kupio RTX 2070S za 470€, a sad se prodaju polovne od 410-550€,

dakle gubitci minimalni ili nikakvi:

https://www.shpock.com/de-at/i/X08tMm2psgBBFEhT/rtx-2070-super-gaming-x-trio

https://www.shpock.com/de-at/i/XwRE2AlBfG10ZjyJ/msi-geforce-rtx-2070-super-8gb-gddr6

https://www.shpock.com/de-at/i/X03JCq_EIhdXHlgU/gigabyte-rtx-2070-super

https://www.shpock.com/de-at/i/Xzdy2sg08mnEFG7f/rtx-2070-super-ex-kfa2

https://www.shpock.com/de-at/i/X0573bAIeRjkR748/geforce-rtx-2070-super-white-edition

https://www.shpock.com/de-at/i/XxBQJ-Qu-UYAISHs/rtx-2070-super-rog-strix-oc-8gb-ddr6-nuova

Isto vrijedi i za CPU-e - kupis i9, za godinu dana izgubis pol vrijednosti kad ga prodajes.

Kupis i5, izgubis 20-25% vrijednosti za godinu dana. Kupis Ryzen-a, ne isplati ti se prodati nakon godinu dana

Al mene to ne brine, Witcher 3 radi super, Cyberpunk ce raditi isto dobro, ne brinem se previse, RDR2 radi fino,

jedino sto ne mogu isprobati za sada je HZD, cekam nekakvo snizenje prije kupnje, a i da pokrpaju donekle port.

Steel for Humans, Silver for Monsters, Gold for the Witcher...
Moj PC  
0 1 hvala 0
12 godina
metallic kaže...

Oboje ste u krivu ovaj put, ta gen nije fail, niti epic fail @Promster; @MEGA bome nisu ni uzeli 80% tržišta jer već barem 10 godina imaju 50ak %.

Ako se ne varam, ovaj Turing im je donio cca 5%, što nije tako loše ali niti neko čudo, kako je kolega dodao jer je konkurencija malo zaspala.

Čekamo službene recenzije za dobar dio objektivnog mišljenja i potrebnih kritika.

kakvih 50%, udio na tržištu grafičkih kartica im je došao do 80%, nakon ovoga idu na 90% u roku keks 

Nvidia increases its dedicated GPU market share to 80%

9 godina
NVIDIA Ampere 30xx

AMD mora brzo odgovorit, ako imaju bilo kakav odogovor

If Microsoft ever made a product that didn't suck ... it would be a vacuum cleaner.
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
picajzla0707 kaže...
metallic kaže...

kakvih 50%, udio na tržištu grafičkih kartica im je došao do 80%, nakon ovoga idu na 90% u roku keks 

Nisi dobro pročitao, sada imaju cca 80%, nisu sa TURINGOM uzeli 80%, a 50% sam naglasio da imaju već bar 10 godina, dakle cijelo vrime su lagano rasli!

Dakle nije drastičan napredak minula gen postigla, ali ova ima perspektivu svakako! Kužiš?

8 godina
protjeran
NVIDIA Ampere 30xx

Sve je u najboljem redu:

https://www.statista.com/statistics/754557/worldwide-gpu-shipments-market-share-by-vendor/

Zna se kralj grafike i to je to. Cekat Indijca i dedicated Intel GPU.

Steel for Humans, Silver for Monsters, Gold for the Witcher...
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
metallic kaže...
picajzla0707 kaže...
metallic kaže...

Nisi dobro pročitao, sada imaju cca 80%, nisu sa TURINGOM uzeli 80%, a 50% sam naglasio da imaju već bar 10 godina, dakle cijelo vrime su lagano rasli!

Dakle nije drastičan napredak minula gen postigla, ali ova ima perspektivu svakako! Kužiš?

nisi se ti dobro izrazio majstore, ne da sam ja krivo pročitao 

u svakom slučaju, konkurencija će imati težak zadatak, ovo je dvostruko više hardvera i perfomansi za istu cijenu

najprije teško je uopće stić rast perfomansi, a bogme teško da mogu i cijenama se borit protiv ovakvog price/performance odnosa

da je to bio 40-50% rast perfomansi još nekako, ovako čisto sumnjam, a još kad dlss krene dodavat boost u novim igrama... uh  

12 godina

Kako god, razumili smo se...

jel ideš na instatnt upgrade ili cekaš dalje?

16 godina
forumaš kaže...

Največi gubitnici su kupci trenutne 20XX serije, sad mogu prodavati 2080 TI za 400$ i to ako.

slažem se sad će biti 2080 TI za cca 2500kn po oglasima. Od nove Ampere serije osobno mi je najzanimljivija 3070 i to bih volio ugrabiti founders edition. Mislim da će se cijena kretati oko 4500kn?? 

be Cool
15 godina
NVIDIA Ampere 30xx

Malo je to premalo memorije, zato je i takova cijena. Samo da dodaju memoriju i oznake ti/super i eto suvremeno-skupe grafulje. A tu se bi mogla još očitovati konkurencija, pa da znamo na čemu smo. 

Ipak mislim da treba još čekat kraj godine za kupnju grafe, bez obzira koliko se gubilo na sadašnjim tj. onima u kompovima. 

Moj PC  
5 0 hvala 0
13 godina
rokonja kaže...

Malo je to premalo memorije, zato je i takova cijena. Samo da dodaju memoriju i oznake ti/super i eto suvremeno-skupe grafulje. A tu se bi mogla još očitovati konkurencija, pa da znamo na čemu smo. 

Ipak mislim da treba još čekat kraj godine za kupnju grafe, bez obzira koliko se gubilo na sadašnjim tj. onima u kompovima. 

Mozak kaže "da", srce kaže "ne"...

Dery:Dobaci meni tvog delidera pa da vidiš kako mu cijena raste kao platini.Kad ga ja uštelim to će postat pravi i7 , ostavi se ocanja i plug and play-a, nije to za te.Ja sam izbrusio vještine na amdu
14 godina
Horned Reaer kaže...
forumaš kaže...

slažem se sad će biti 2080 TI za cca 2500kn po oglasima. Od nove Ampere serije osobno mi je najzanimljivija 3070 i to bih volio ugrabiti founders edition. Mislim da će se cijena kretati oko 4500kn?? 

Uh, da bar, odmah bi uzeo jednu za te pare...Al neće to tako nisko, a neće ni odmah. Vjerojatno će ljudi pričekati neko vrijeme nakon što Ampere dođe kod nas da se cijene stabiliziraju, jer su uvijek napuhane pri dolasku. 

15 godina
protjeran
NVIDIA Ampere 30xx

Di je Rambo da nam objasni kako je ovo sve sranje i da se strpimo do AMD-ovog big Navi drloga...

Moj PC  
2 1 hvala 0
12 godina
ansha kaže...

Di je Rambo da nam objasni kako je ovo sve sranje i da se strpimo do AMD-ovog big Navi drloga...

Na aparatima odmah pored Lise i Intela

AMD prljavi, pokvareni bugoviti gadovi
7 godina
ansha kaže...

objasnio je par stranice prije 

klik

12 godina
ansha kaže...

Vrati se 1-2 stranice unazad, vec je objavio :) 

Neke stvari koje je rekao cak i imaju smisla zato čekam prave recenzije ovih grafa 

9 godina
NVIDIA Ampere 30xx

Treba cekat , vecina tih "testova" je sa rtx ukljucenim gdje sigurno nove rtx jezgre rade vecu razliku od gpu jezgre.
Zanima me snaga u igrama koje ne podrzavaju RTX i DLSS

Nije nit cudno da je Nvidia birala igre koje DigitalFoundry smije pokazat kad sve imaju raytracing.

If Microsoft ever made a product that didn't suck ... it would be a vacuum cleaner.
Moj PC  
5 0 hvala 0
13 godina
NVIDIA Ampere 30xx

Hmmm razmisljam se između 3070 i 3080. Igram na 1440p 144 Hz, mislim da mi na toj rezoluciji 8 GB VRAM ne bi trebao biti problem; a za 3080 nisam siguran da bi islo s postojecim napajanjem, koje sam zapravo tek kupio pred koji mj. u iscekivanju novih grafa. 650W gold za 3080 + Ryzen 5 3600, misljenja? :P

~beware the beast, but enjoy the feast he offers~
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
metallic kaže...

Kako god, razumili smo se...

jel ideš na instatnt upgrade ili cekaš dalje?

ma čekam, previše je toga odjednom za uzet, prvo moram riješit procesor i matičnu, ram, 2k monitor... jedino što mi valja je prime 750w

osim toga ovo mi je prevruće za moje kriterije, taman sam se navikao na tišinu, a ova čuda treba hladiti, tu niti jedna verzija neće biti ispod 1800-2000rpm

13 godina
qwertYxoZ kaže...
ansha kaže...

Vrati se 1-2 stranice unazad, vec je objavio :) 

Neke stvari koje je rekao cak i imaju smisla zato čekam prave recenzije ovih grafa 

Taj lik u životu nije rekao nešto što ima smisla.

Samo promo AMD i sranje po drugima. Doduše, dobio je opaku konkuranciju od par novih/starih forumaša.

Marcuskac kaže...
hummer0 kaže...

Opa.

Pitanje je koliko ce developera implementirat DLSS, ja se nadam sto vise jer je cudo od tehnologije.  

Zbog takvih stvari je Nvidia next level u usporedbi sa AMD-om 

DLSS, RTX, CUDA

Prika di je TAA tu je DLSS moguć. Znači ogroman postotak sadašnjih/novih naslova.

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.9.2020 9:16 (DarthMarkus).
11 godina
forumaš kaže...

Slazem se, iako u HR naravno nece ici nisko, isto kako sad ljudi vele da 1080Ti s gotovo nista jamstva ne vrijedi ispod 3000kn i to jos na Bug forumu, klasik kaj se tice prodaje skupljeg hardvera.

Da se nadovezem, evo jedan dost dobar komentar s jednog internetskog mjesta:

Now you see nvidias masterplan all along. They boosted up the prices for 2080ti and everybody jumped the wagon cuz of RTX. Now when the show the real price of what it's worth, everybody will say - oh look it's soooo cheap. And they don't see that the flagship is waay overpriced. Remember the time when the flagship gpu costed around 700USD? I do.

Nek se teraju s 1000+ USD cijenama za grafu. Dao bi im tolko samo, ako bi bila u pogonu 24/7 za nekakav koristan rad, ali za gejmanje i zajebanciju ne.

12 godina
NVIDIA Ampere 30xx
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
qwertYxoZ kaže...

Bumo vidli rekli su slepci

13 godina
The_Fichek kaže...
forumaš kaže...

Slazem se, iako u HR naravno nece ici nisko, isto kako sad ljudi vele da 1080Ti s gotovo nista jamstva ne vrijedi ispod 3000kn i to jos na Bug forumu, klasik kaj se tice prodaje skupljeg hardvera.

Da se nadovezem, evo jedan dost dobar komentar s jednog internetskog mjesta:

Now you see nvidias masterplan all along. They boosted up the prices for 2080ti and everybody jumped the wagon cuz of RTX. Now when the show the real price of what it's worth, everybody will say - oh look it's soooo cheap. And they don't see that the flagship is waay overpriced. Remember the time when the flagship gpu costed around 700USD? I do.

Nek se teraju s 1000+ USD cijenama za grafu. Dao bi im tolko samo, ako bi bila u pogonu 24/7 za nekakav koristan rad, ali za gejmanje i zajebanciju ne.

Kad sam htio kupit Turinga, sam Bog me je pogledao i rekao budi pametniji.

Sad kontaj vlasnika 2080ti kartice kupljene npr prošle godine...

U HR 10 000+ kn. Sad - 3500.

6 godina
Jedno glupo pitanje: jesu li objavili i jedan grafikon bez rtx da je ukljucen? Koliko igara sad trenutno ovo uopste podrzava? I koliko je najavljeno da ce ih podrzavat u narednoj godini ili dvije? Ok malo vise od jednoh pitanja, al nemam neta razumite me hehehe
Moj PC  
0 0 hvala 0
6 godina
neaktivan
NVIDIA Ampere 30xx

mene se jako dojmila ova sporedna tehnoloska prica, koju nvidia gura

DSSL 2.0 naravno kao vrhunska stvar, medutim ni ova REFLEX tehnologija nije uopce losa do 50% smanjenje latencija

Apex, Warzone, Valorant, Fortnite ce odmah to implementirati 

koliko se sjecam, najavio je da ce zazivjeti tokom 9. mjeseca sa novim game ready driverom, i radi na svim njihovim grafickim karticama

a i ona bolestina od 360Hz G-Sync IPS monitora, sa hardverskim Reflex modulom, takoder vrlo interesantno, mada pretpostavljam vrlo skupo :)

dosta zanimljivo izgleda i implementacija broadcast opcija, smanjenje buke i mjenjanje pozadina, nista sada ground braking, ali vrlo korisno, bar za nas koji radimo od doma i non stop smo na nekim takvim video sastancima 

naravno za one koji rade i stream, vrlo korisno i super all in one rjesenje

malo predobra prezentacija, performanse, tehnologija pa i cijene, cini mi se da su upravo ubili prodaju postojecih grafickih kartica i svojih i od AMD.a totalno 

www.youtube.com/TerabitTV
Poruka je uređivana zadnji put sri 2.9.2020 9:41 (Mitohondri).
Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
Arctic Skies kaže...
Jedno glupo pitanje: jesu li objavili i jedan grafikon bez rtx da je ukljucen? Koliko igara sad trenutno ovo uopste podrzava? I koliko je najavljeno da ce ih podrzavat u narednoj godini ili dvije? Ok malo vise od jednoh pitanja, al nemam neta razumite me hehehe

Meni ovo tak napumpano djeluje - svi su tak nahype-ani da je to strašno, poslje kad se sve slegne baš me znima realno koliko je 3070 brži od 2080TI  itd..  uvijek su te price na početku i onda staviš 4k bez nepotrebnih stvari tipa Ray T. i slično i onda bude da je 20fps manje i slično..

Bumo vidli uglavnom, ja se spremam 1080TI zamjeniti ali tek kad vidim realne rezultate..

12 godina
NVIDIA Ampere 30xx

Za sve one koji pitaju kako se vrte igre bez DLSS i RT, video je vec linkan prije ali ocito vecina nije vidjela. 

Moj PC  
2 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice