NVIDIA Ampere 30xx izdvojena tema

poruka: 11.274
|
čitano: 1.884.484
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
Re: NVIDIA Ampere 30xx
Minneyar kaže...

Lol, uspio si ulovit za 1000 eur od skalpera. To se da ulovit u bilo kojem trenutku :) Problem ju je dobiti po normalnoj cijeni

Kad sam ju ja uzeo bile su po 1200-1300eu kod skalpera,sad je normalnije,ima ih po 900,ostalih modela i po 800eu

6 godina
neaktivan

kod nas ima po ducanima gainward, palit, asus, gigabyte, msi, kfa2

11 godina
dery kaže...

Dlss će se omogućiti u svim igrama kao ostale značajke neminovno je.

nakon prikaza mogućnosti dlss 2.0 to je bilo neminovno

jedino to nije bilo jasno nekolicini fanboja na bug forumu

opcija koja diže fps 50-90% bez značajnijeg utjecaja na vizualije, relativna lakoća implementacije, a konačno i 80% tržišta u nevidijinim rukama i najbedastijem kladioničaru ukazivalo bi na to da će velika većina novih igara to ubaciti kao fičr

samo što ne treba žuriti, amd mora odgovoriti s nečim što je barem donekle dobro kao i dlss, tako da nevidija sigurno neće ostati dugo u prednosti

još ako amd ekvivalent dlss-u bude čisto softverski, tim bolje jer bi podršku mogle dobiti i sad već 'mrtve' grafe poput rx 5700/xt

13 godina
MEGATAMA kaže...

Kad sam ju ja uzeo bile su po 1200-1300eu kod skalpera,sad je normalnije,ima ih po 900,ostalih modela i po 800eu

Gdje?

Daj zaljepi link.

14 godina
picajzla0707 kaže...
dery kaže...

Dlss će se omogućiti u svim igrama kao ostale značajke neminovno je.

nakon prikaza mogućnosti dlss 2.0 to je bilo neminovno

jedino to nije bilo jasno nekolicini fanboja na bug forumu

opcija koja diže fps 50-90% bez značajnijeg utjecaja na vizualije, relativna lakoća implementacije, a konačno i 80% tržišta u nevidijinim rukama i najbedastijem kladioničaru ukazivalo bi na to da će velika većina novih igara to ubaciti kao fičr

samo što ne treba žuriti, amd mora odgovoriti s nečim što je barem donekle dobro kao i dlss, tako da nevidija sigurno neće ostati dugo u prednosti

još ako amd ekvivalent dlss-u bude čisto softverski, tim bolje jer bi podršku mogle dobiti i sad već 'mrtve' grafe poput rx 5700/xt

DLSS je jebnica i daleko bolja i vaznija stvar od famoznog RayTracinga za koje vecinu ljudi boli piša, ako pogledas vecina poularnih/najigranijih naslova igri na PCu su vecinom MP naslovi di je raytracing bitan ko drek u travi.

AMD tvrdi da radi na alternativi, a sad dali bude efikasno ko DLSS budemo vidjeli.

twice the pride double the fall
7 godina
protjeran
NVIDIA Ampere 30xx

EU bi trebala zabranit prodaju grafickih kartica, ako nisu dovoljne kolicine dostupne,

jer se napuse cijena bez imalo razloga, mogucnost kupnje je lutrija, a lutrija = kocka, a EU zabranjuje kocku,

osobito za maloljetnike.

Steel for Humans, Silver for Monsters, Gold for the Witcher...
Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
Čitatelj kaže...

EU bi trebala zabranit prodaju grafickih kartica, ako nisu dovoljne kolicine dostupne,

jer se napuse cijena bez imalo razloga, mogucnost kupnje je lutrija, a lutrija = kocka, a EU zabranjuje kocku,

osobito za maloljetnike.

Osim ako i Toyota pocne radit graficke, onda nema veze 

7 godina
protjeran
NVIDIA Ampere 30xx

To je bilo kod Tesle, sa nVidia Tegra SOC-ovima, ali su se pregrijavali i trosili puno baterije, pa su i oni od toga odustali

Steel for Humans, Silver for Monsters, Gold for the Witcher...
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Tiby kaže...
MEGATAMA kaže...

Gdje?

Daj zaljepi link.

To je na ebay.de podrucje Berlina

13 godina
neaktivan
NVIDIA Ampere 30xx

Upravo sam dobio pare nazad na moju narudžbu RTX 3080 jer je 'nemoguće' nabaviti. HAHAHAHAHA

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

koji ducan? i koji model

13 godina
neaktivan
4mal kaže...

koji ducan? i koji model

computeruniverse.de

Aorus Master

Prije 2 tjedna je bio status narudžbe da je 'available at short notice' (4-6 dana delivery). Sada vidim pare su mi uplaćene nazad i imam mail da je nemoguće procjeniti kada će biti dostupno.

16 godina
NVIDIA Ampere 30xx

Evo nakon Controla prosao i novi COD

evo slika gdje se vidi najveca razlika RT on vs OFF ali u novom COD-u to nije feature koji nesto bog zna sto donosi... tu i tamo koja scena ostalo je neprimjetno jer si ono stop u nekoj akciji itd...

btw u novom COD-u mozes donosit odluke a ja sam odlucio ovaj puta biti na malo losijoj strani :) dakle ne da uvijek Ameri budi ti koji spasavaju sve :)

Bnet: mNik987#2148
Poruka je uređivana zadnji put sri 18.11.2020 13:51 (toxic).
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
NVIDIA Ampere 30xx

Ništa vraćam se F5 stranica... Ima netko neke prijedloge stranih trgovina koji su ok i dostavljaju u hr?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
NVIDIA Ampere 30xx

Samo još da pitam,da li mislite da će cijene 3080 modela pasti ili narasti oko Veljače?

Sad ih ima kod nas za cca. 8200kn,pa pretpostavljam da neće biti više nestašice,zar ne?

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
NVIDIA Ampere 30xx

eto, izašle su recenzije i potvrdile mi da mi je rtx 3070 bila prava kupnja. Bez pogovora su big navi odlične kartice, ali price/performance je 3070 nešto bolja, i ray tracing je bolji kod nvidije, a dlss je naravno trenutno isključivo kod nvidije

bez sumnje su to odlične kartice, mislim da konačno imamo izjednačenje, ali ponavljam meni je bio 3070 pravi izbor, pogotovo jer imam i gsync monitor

Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
Cansee kaže...

eto, izašle su recenzije i potvrdile mi da mi je rtx 3070 bila prava kupnja. Bez pogovora su big navi odlične kartice, ali price/performance je 3070 nešto bolja, i ray tracing je bolji kod nvidije, a dlss je naravno trenutno isključivo kod nvidije

bez sumnje su to odlične kartice, mislim da konačno imamo izjednačenje, ali ponavljam meni je bio 3070 pravi izbor, pogotovo jer imam i gsync monitor

To se zapravo znalo, raw to raw super... no medutim AMD mi nema sto ponuditi i jednostavno nema niti jednog razloga da bih kupio AMD ispred Nvidie u ovom trenutku..

RT performanse sto je buducnost su im lose, nemaju DLSS koji je jednostavno ogromna prevaga, pazi mi s 3070 s DLSS-om ili korisnici 2080ti s DLSS-om imamo kud i kamo dobre rezultate..

Zapravo cijele RTX 2xxx serije je profitirala s time sto je Nvidia napravila s tom tehnologijom...

Gledam vec dvije igre koje sma prosao i imaju podrsku za DLSS Control i novi COD jednostavno u kvaliteti razlike nema a performanse su brutalne...

Tako da, potpis iako da sam i cekao tih 3 tjedna sada bih napravio isti odabir.

14 godina
NVIDIA Ampere 30xx
sry ak je vec bilo.

https://www.techspot.com/review/2144-amd-radeon-6800-xt/?_gl=1*ixd8t7*_ga*SHNGSkRaeG5wQ2NfOTVSYUsybkpzVTFLeTgwcllJUG9FeDJGOXFiMVFmOXU3OG55RjZiU3YyR1NmWmY5UHFsTg..
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
NVIDIA Ampere 30xx

Znači i AMD je imao paper launch, baš krasno...

A ništa, izgleda da ću čekati na 3080 sa razumnom cijenom još barem par mjeseci 

What doesn't kill you only makes you stronger.

0 0 hvala 0
6 godina
neaktivan
NVIDIA Ampere 30xx

hm, pa zapravo je AMD 6800 odlicna, brza 10% u prosjeku od 3070@4k, i jeftinija ce bit sta ne

3080 i dalje bog i batina 

6800XT razocaranje, sta nisu pricali da ta dere i 3090?

sve u svemu super da je AMD konacno tu u vrhu

steta sto nemaju tehnologije i drivere na razini nvidije, bio bi no brainer, ovako je i dalje nvidia #1 odabir

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
3dfx kaže...

hm, pa zapravo je AMD 6800 odlicna, brza 10% u prosjeku od 3070@4k, i jeftinija ce bit sta ne

steta sto nemaju tehnologije i drivere na razini nvidije, bio bi no brainer, ovako je i dalje nvidia #1 odabir

ne 6800 je skuplja cca 80 dollara

drugo niti jedna niti druga kartica nisu za 4k, doduse 3070/2080ti s dlssom moze proci

trece su ti slike dolje

jednostavno 

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.11.2020 16:23 (toxic).
11 godina
3dfx kaže...

Pa i dere, 6800XT je jaca od RTX 3090 u 1080p, znaci za competitive gamere dusu dala, i trunku je iza na 1440p, a s obzirom da su 85%+ svjetske populacije na 1080p monitorima... A za drivere kak znas da ne valjaju ? 5000 serija je imala probleme jer nije bila cistokrvna RDNA arhitektura nego mix sa GCNom, iako za RTX kartice jos gledam ljudi imaju problema.

6 godina
neaktivan
hahhaajaads kaže...

Pa i dere, 6800XT je jaca od RTX 3090 u 1080p, znaci za competitive gamere dusu dala, i trunku je iza na 1440p, a s obzirom da su 85%+ svjetske populacije na 1080p monitorima... A za drivere kak znas da ne valjaju ? 5000 serija je imala probleme jer nije bila cistokrvna RDNA arhitektura nego mix sa GCNom, iako za RTX kartice jos gledam ljudi imaju problema.

daj molim te kakav 1080p, pa valjda se GPU performanse mjere na 4k ili vise, gdje je minimalan utjecaj procesora

14 godina
3dfx kaže...
hahhaajaads kaže...

daj molim te kakav 1080p, pa valjda se GPU performanse mjere na 4k ili vise, gdje je minimalan utjecaj procesora

Nezna on to da se na vecim rezzama gpu testira, dok procesor na nizim ali jbg doci ce to na svoje treba jos pure jesti.Bar jos 7 godina na forumu mora provesti da mu se sve slegne u mozak.

13 godina
Daj pusti te competitive gamere koji je natječu po garažama, da to kaj vrijedi u tom kontekstu nebi laprdalo po forumu.

1 0 hvala 0
6 godina
neaktivan
toxic kaže...

ne 6800 je skuplja cca 80 dollara

drugo niti jedna niti druga kartica nisu za 4k, doduse 3070/2080ti s dlssom moze proci

trece su ti slike dolje

jednostavno 

$80 skuplja, pa oni nisu normalni

a ovo da nisu 4k, ne bih se slozio, to sto u toj jednoj nebitnoj benchmark igri imaju lose 4k performanse, a u svim normalnima iznad 60fps, meni je dovoljno da budu 4k grafe

uglavnom, nemojte sad opet se pocet prepucavati sa amd taborom 

jasno je kao dan da je nvidia i dalje #1  i to bez RTX i DLSS tehnologija.

13 godina
NVIDIA Ampere 30xx

HC, ADR i Riot na aparatima

TLDR; 

6800 neisplativa pored 3070 s obzirom na 80 USD veci MSRP;

6800 XT na 1440p = 3080, na 4k gubi. SAM je gimmick, +5% performanse i to samo uz najnoviji AMD procesor, i dobit ce ga i NVIDIA i to ce raditi sa svim procesorima. Rage mode također gimmick. Plus nedostatak DLSS i znacajno losiji RT. Teoretski 50 USD manji MSRP, al to cemo vidjet kakva ce bit realna situacija, a ionako se po svemu sudeci isplati doplatiti tih 50 za NVIDIU.

Bas mi tesko pada biti korisnik EOL smeca od kartice RTX 3080 

~beware the beast, but enjoy the feast he offers~
Moj PC  
3 0 hvala 0
11 godina
3dfx kaže...
hahhaajaads kaže...

Pa eto mjeri se u 1440p, gdje je 6800XT bolja od RTX 3080. Jedina je stvar sta ima tisuce i tisuce ljude koji ce kupovat top end kartice za 1080p.

Ova slika je dovoljna...

Nvidijasi na aparatima, da jedan proizvodjac bicikla prestigne RTX 3090 i to jos sa grafickom koja nije najbolja, kad dodje 6900xt pomest ce pod za rtx 3080 i 3090 zajedno 

editeditediteditedit

edit

edit

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.11.2020 16:39 (hahhaajaads).
13 godina
NVIDIA Ampere 30xx

Nvidijin SAM će biti moguć samo na Ampereu? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
6 godina
neaktivan
hahhaajaads kaže...

Pa eto mjeri se u 1440p, gdje je 6800XT bolja od RTX 3080. Jedina je stvar sta ima tisuce i tisuce ljude koji ce kupovat top end kartice za 1080p.

Ova slika je dovoljna...

Nvidijasi na aparatima, da jedan proizvodjac bicikla prestigne RTX 3090 i to jos sa grafickom koja nije najbolja, kad dodje 6900xt pomest ce pod za rtx 3080 i 3090 zajedno 

nitko ne kaze da nije trzisni lider FHD rezolucija, to nema nikakve veze sa performansama grafickih kartica

da bi vidio koja graficka je najbrza i najjaca moras je opteretiti najvise moguce, a to mozes za sada na 4k ili visoj rezoluciji

nitko nece kupiti ove graficke za 1080 igranje, za to imas 1050, 5600, 1660 i slicne

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.11.2020 16:42 (3dfx).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice