NVIDIA Ampere 30xx izdvojena tema

poruka: 11.274
|
čitano: 1.884.956
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
Re: NVIDIA Ampere 30xx
MEGATAMA kaže...
hahhaajaads kaže...
MEGATAMA kaže...
AdR03 kaže...

Kad bacamo zjake ajmo bacat zjake.

https://wccftech.com/amd-radeon-rx-6800-xt-overclocks-beyond-2-5-ghz-performance-on-par-rtx-3090/

AMD Radeon RX 6800 XT Reportedly Overclocks Beyond 2.5 GHz, Performance Matches The RTX 3090

Mislim da je sada nadalje sve puko nagađanje... Ovaj Nvidin SAM je isto ko i AMDov DLSS doć će nekad tko zna kad i pitanje kako će raditi i sa kojim procesorima....svakako jako zanimljivo i super za nas kao consumere.

još 5 dana do benchmarkova :) za 3080/6800XT range i onda ono što me još više zanima je 6900XT.

Ako 6800XT bude stvarno ovako dobar kod overclockinga onda bi 6900XT mogla biti zvijer od kartice, naravno pričamo o običnom rasterisationu bez RT. Tko hoće RT i dalje mislim da je Nvidia puno bolji izbor iako generalno RT još nije na levelu na kojem bi trebao biti... sljedeća gen kartica će bit "true RT" kartice.

Ako si procitao tekst znas da pise blizu 3090 a 3080 je takodjer itekako blizu 3090 na stocku dok je recimo ova moja TUF koja boosta na 2ghz realno u rangu stock 3090 sto donosi zakljucak da 6800xt mora bit OCana na iznad 2500mhz da bi dostigla ovu moju stock rtx3080.

Vidite kad se postave paralele ispada to sve jako cudno....amd je na slajdovima pokazao da su im grafe jace od Ampere serije a sad ispada da 6800xt mora imat ovakav OC da bi se doslo do rtx3080 sa 6800xt.

Ako se ne slazete sa mojim zakljuckom slobodno obrazlozite zasto....

Hrco kvotas me 50 puta na dan a ja NE procitam niti jedan tvoj post,sa razlogom si zavrsio na ignoru kao i ostali koji su na listi.

Bolje se upusti u rasprave sa nekime tko ce citat i odgovarat na tvoje poruke.....

U jbt pa sto onda ljudi kupuju RTX 3090 ? Pa jednostavno su mogli kupit RTX 3080 aftermarket i dobit 3090, kakve ovce na planeti imamo boze dragi...

khm iako se od megatame postoci ne slazu... sad kad gledam referantne modele vs aftermarket modele rtx 3080, znaci razlika 2-3 fpsa, cak je fe i u nekim igrama davao vise fpsa

Na boostu od 1900-2000mhz je druga prica,ja pisem za svoj primjerak koji ide do 2010mhz

Slika je od Strixice jer ona ima takav boost out of box.

Razlika je u par frejmova.

https://www.overclockers.com/wp-content/uploads/2020/10/image039-1536x808.png.webp

Dobro i na videu je doslovno prikazano da je FE boostao 1995mhz.. Nemres mi sad govorit da ces zbog 15mhz dobit jedno 15 fpsa vise lol. Znaci iste su i FE i tvoja Tufica, razlika je u temperaturi, buci i izgledu dok su sto se tice fpsa tu negdje.

5 godina
protjeran
mrsmith kaže...

Bitno da je navi2 grafetina, ali zato je ampere dead 

Ovaj da sa ovim cijenama. Pa LOL vidi sta nvidia radi: 3060ti sa 3070 DIE-om i 8 GB za 400 pa 3070ti sa 3080 DIE-om i 10GB za 600 i 3080ti sa 3090 DIE-om sa 20GB za ispod 1000.

Ovo je super i tako je trebalo otpocetka izgledati. Ovaj sada line up nema smisla i pomalo je i logicno zasto nvidia sada mijenja cijeli line up a ove kartice se vise nece proizvoditi...znaci EOL nakon 2-3 miseca vec za ove sada ampereice.

Once upon a time bila dva prijatelja, zvali su se intel i nvidia....kraj price.
11 godina
Mitch kaže...
MEGATAMA kaže...
Kant kaže...

Ma slabo to sve danas...

...3080... nja... nije mi dovoljan skok naspram 2080Ti; 3090 je pre mnogo skupa

Tako da cekam recenzije djubreta 6900XT... pa da vidimo cija baba crnu vunu prede...

Ako će biti mnogo i pravo jako, kupujem...

...a ako me nece oboriti s nogu, cekam odgovor kožnatok u obljiku 3080Ti (i da, mopra imati vise od 8 Gb, grafe s tolimo malo rama sam kupovao prije 4 godine, nema veze treba li ili ne... zbog principa i osobnog dostojanstva ne mogu staviti u svoj komp grafu s manje od 12 Gb...)

6900xt je realno snagom u rangu rtx3080 sad kad je nulificirana amd prednost tako da ti onda niti ta grafa nece donjet nikakav ozbiljniji skok,u biti ces izgubit dlss.

EDIT:

3090 je jaca od 3080 tek 8-10% ovisno o igri,dojma sam da dosta ekipe misli da je razlika kao 2080 vs 2080ti gdje je to bilo i do 30%

Zasto trolas? Ne kuzim lol, pricas o realnoj snazi i onda spomenes DLSS.

3080 bez DLSSa je 5-7% ispod 6800 XT. A 6900 XT je 10% iznad 3090.

Procitaj ponovo,vise puta pa ces mozda razumjet sto sam napisao.

Sto se tice trolanja ovaj ulet ti je na klimavim nogicama....

Btw primjetio sam tvoj acount vec....dali si ti Michelangelo....dy burky itd itd itd....?Mitch je bio jedan od njegovih multiacountova po raznim Hr forumima kroz godine.

11 godina
hahhaajaads kaže...
MEGATAMA kaže...
hahhaajaads kaže...
MEGATAMA kaže...
AdR03 kaže...

https://wccftech.com/amd-radeon-rx-6800-xt-overclocks-beyond-2-5-ghz-performance-on-par-rtx-3090/

AMD Radeon RX 6800 XT Reportedly Overclocks Beyond 2.5 GHz, Performance Matches The RTX 3090

Mislim da je sada nadalje sve puko nagađanje... Ovaj Nvidin SAM je isto ko i AMDov DLSS doć će nekad tko zna kad i pitanje kako će raditi i sa kojim procesorima....svakako jako zanimljivo i super za nas kao consumere.

još 5 dana do benchmarkova :) za 3080/6800XT range i onda ono što me još više zanima je 6900XT.

Ako 6800XT bude stvarno ovako dobar kod overclockinga onda bi 6900XT mogla biti zvijer od kartice, naravno pričamo o običnom rasterisationu bez RT. Tko hoće RT i dalje mislim da je Nvidia puno bolji izbor iako generalno RT još nije na levelu na kojem bi trebao biti... sljedeća gen kartica će bit "true RT" kartice.

Ako si procitao tekst znas da pise blizu 3090 a 3080 je takodjer itekako blizu 3090 na stocku dok je recimo ova moja TUF koja boosta na 2ghz realno u rangu stock 3090 sto donosi zakljucak da 6800xt mora bit OCana na iznad 2500mhz da bi dostigla ovu moju stock rtx3080.

Vidite kad se postave paralele ispada to sve jako cudno....amd je na slajdovima pokazao da su im grafe jace od Ampere serije a sad ispada da 6800xt mora imat ovakav OC da bi se doslo do rtx3080 sa 6800xt.

Hrco kvotas me 50 puta na dan a ja NE procitam niti jedan tvoj post,sa razlogom si zavrsio na ignoru kao i ostali koji su na listi.

Bolje se upusti u rasprave sa nekime tko ce citat i odgovarat na tvoje poruke.....

U jbt pa sto onda ljudi kupuju RTX 3090 ? Pa jednostavno su mogli kupit RTX 3080 aftermarket i dobit 3090, kakve ovce na planeti imamo boze dragi...

khm iako se od megatame postoci ne slazu... sad kad gledam referantne modele vs aftermarket modele rtx 3080, znaci razlika 2-3 fpsa, cak je fe i u nekim igrama davao vise fpsa

Na boostu od 1900-2000mhz je druga prica,ja pisem za svoj primjerak koji ide do 2010mhz

https://www.overclockers.com/wp-content/uploads/2020/10/image039-1536x808.png.webp

Dobro i na videu je doslovno prikazano da je FE boostao 1995mhz.. Nemres mi sad govorit da ces zbog 15mhz dobit jedno 15 fpsa vise lol. Znaci iste su i FE i tvoja Tufica, razlika je u temperaturi, buci i izgledu dok su sto se tice fpsa tu negdje.

11 godina
MEGATAMA kaže...
hahhaajaads kaže...
MEGATAMA kaže...
hahhaajaads kaže...
MEGATAMA kaže...
AdR03 kaže...

16 godina
MEGATAMA kaže...
Mitch kaže...
MEGATAMA kaže...
Kant kaže...

Ma slabo to sve danas...

Tako da cekam recenzije djubreta 6900XT... pa da vidimo cija baba crnu vunu prede...

...a ako me nece oboriti s nogu, cekam odgovor kožnatok u obljiku 3080Ti (i da, mopra imati vise od 8 Gb, grafe s tolimo malo rama sam kupovao prije 4 godine, nema veze treba li ili ne... zbog principa i osobnog dostojanstva ne mogu staviti u svoj komp grafu s manje od 12 Gb...)

6900xt je realno snagom u rangu rtx3080 sad kad je nulificirana amd prednost tako da ti onda niti ta grafa nece donjet nikakav ozbiljniji skok,u biti ces izgubit dlss.

EDIT:

3090 je jaca od 3080 tek 8-10% ovisno o igri,dojma sam da dosta ekipe misli da je razlika kao 2080 vs 2080ti gdje je to bilo i do 30%

Btw primjetio sam tvoj acount vec....dali si ti Michelangelo....dy burky itd itd itd....?Mitch je bio jedan od njegovih multiacountova po raznim Hr forumima kroz godine.

Na forumu 5 godina dulje od tebe i ti mene prozivas. Svi su ti krivi sta si se zaletio u Nevidiju lol pa opravdavas svoju kupnju glupostima.

6800 XT je najbolja kupnja ove godine i to je cinjenica. Makni rage mode, smart access i DLSS i opet je iznad 3080. Plus vecina AIBa ce je OC out-of-the-box jer se moze jako dobro clockirat.

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.11.2020 12:50 (Mitch).
13 godina
Mitch kaže...
MEGATAMA kaže...

Na forumu 5 godina dulje od tebe i ti mene prozivas. Svi su ti krivi sta si se zaletio u Nevidiju lol pa opravdavas svoju kupnju glupostima.

6800 XT je najbolja kupnja ove godine i to je cinjenica. Makni rage mode, smart access i DLSS i opet je iznad 3080. Plus vecina AIBa ce je OC out-of-the-box jer se moze jako dobro clockirat.

Uzalud trošiš riječi prijatelju...Ovaj se posvađao sa pola foruma (a čini mi se i sa samim sobom) i sve koji ne ližu pod po kojem Jensen hoda stavlja na ignore.

Žalosno kaj fanboyizam napravi od čovjeka.

Ali, Nvidia. <3

6 godina
neaktivan
Mitch kaže...

ne ulazim u vase prepirke, ali ovo podebljano ne moze biti cinjenica, vec misljenje, kada kartice nema na trzistu, nema cijena niti testova usporedbe sa ostalim karticama, pa onda nema niti cinjenicnog stanja, da bi potkrijepilo tvrdnju

kada budemo sve znali, onda mozemo pricati zar ne, to jest ne moze pricati jer se na forumu samo prepucavamo, ali budemo se potrudili da pricamo 

11 godina
Mitch kaže...
MEGATAMA kaže...
Mitch kaže...
MEGATAMA kaže...
Kant kaže...

Ma slabo to sve danas...

EDIT:

Eto zasto si se naljepio na moj post,da mi kazes da sam pogrijesio sto sam kupio rtx3080.

11 godina
HCgamingCRO kaže...

Evo doktor je malo objasnio sto se "SAM-a" tice i kao sto sam rekao i nacuo nece biti tako lagano bas svima to ukljuciti. Ugl tehnologija postoji jos od 2008 godine od jednog PCIE patenta ali AMD je narano iskoristio prvi taj naziv sada buduci da ima GEN4 kompatibilan HW...vise manje vjv ce se samo preko gen4 bandwith-a moci to ukljuciti i obavezno UEFI u bios-u iako mislim da je to standart vec....

hjoj, a još nedavno si mrzio nevidiju radi proprietary tehnologija i slavio amd koji radi otvorene tehnologije

sad kad amd radi to još gore, jer ne samo da je htio tu tehnologiju vezat isključivo za svoje procesore i grafe, nego je i svoje kupce starijih ploča, poput mene sa b450, htio natjerat na kupovinu novih ploča stavljajući da ovo radi samo na pcie4, ti ih i dalje slaviš 

da ne zaboravimo dizanje cijena čim su prešli intel, 'paper launch' procesora od kojih najslabiji 6/12 sad već prelaze 3000kn cijenom, zakidanje 5600 non x da moraš uzet preskupi 5600x, očekivani paper launch big navi (samo što to nećete zvati paper launch nego 'ograničenim količinama vs prevelikoj potražnji', naravno), gimpanju vega kartica koje su sve slabije s novim igrama, gimpanju starijeg navi kojem još ne daju podršku za dxr itd. itd. itd.

još i ti stavi babu su u avatar kao onaj drugi trol, samo stavite crnu umjesto crvene pozadinu jer i intel i nevidija su izgleda goli kujac prema ovome što će baba su napraviti o amd-a

4 godine
NVIDIA Ampere 30xx

Ali stvarno, ne razumijem zasto i cemu toliki korporativni bootlicking kao da je ti milijarderski konglomerat prijatelj, eventualno ako tu neki drze dionice AMDa, da ja imam onda bih se i ja bavio mentalnom gimnastikom

Moj PC  
6 0 hvala 0
11 godina
picajzla0707 kaže...
HCgamingCRO kaže...

Evo doktor je malo objasnio sto se "SAM-a" tice i kao sto sam rekao i nacuo nece biti tako lagano bas svima to ukljuciti. Ugl tehnologija postoji jos od 2008 godine od jednog PCIE patenta ali AMD je narano iskoristio prvi taj naziv sada buduci da ima GEN4 kompatibilan HW...vise manje vjv ce se samo preko gen4 bandwith-a moci to ukljuciti i obavezno UEFI u bios-u iako mislim da je to standart vec....

hjoj, a još nedavno si mrzio nevidiju radi proprietary tehnologija i slavio amd koji radi otvorene tehnologije

sad kad amd radi to još gore, jer ne samo da je htio tu tehnologiju vezat isključivo za svoje procesore i grafe, nego je i svoje kupce starijih ploča, poput mene sa b450, htio natjerat na kupovinu novih ploča stavljajući da ovo radi samo na pcie4, ti ih i dalje slaviš 

da ne zaboravimo dizanje cijena čim su prešli intel, 'paper launch' procesora od kojih najslabiji 6/12 sad već prelaze 3000kn cijenom, zakidanje 5600 non x da moraš uzet preskupi 5600x, očekivani paper launch big navi (samo što to nećete zvati paper launch nego 'ograničenim količinama vs prevelikoj potražnji', naravno), gimpanju vega kartica koje su sve slabije s novim igrama, gimpanju starijeg navi kojem još ne daju podršku za dxr itd. itd. itd.

još i ti stavi babu su u avatar kao onaj drugi trol, samo stavite crnu umjesto crvene pozadinu jer i intel i nevidija su izgleda goli kujac prema ovome što će baba su napraviti o amd-a

Ne opravdavam dizanje cijena kao sto sam i prije rekao (khm, 1800X = 499$ vs 5800X = 449$), no kad se pogleda statistika 5600x je opet bolja kupnja (cost per frame) od jednoj slabijeg 10600k, opet taj 5600x kolko je slab opet presisa 10900k u gamingu (pogledad zadnji GMov video). Ovo je daleko od paper launcha, ljudi mogu uzet procesor kad god zele, i na day one i sad, sam mindfactory je prodao preko 2000 komada 5800X u par sati, imali "best cpu launch ever ever ever". "Gimpanje vega kartica koje su sve slabije s novim igrama", tko bi rekao, pa ocekivao bi da danas jedna Vega 64 koja je stara eto 3 godine drzi 4K 60 fpsa u legionu (doduse po benchevima ne drzi 60 ali nije nit daleko od toga).

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.11.2020 14:24 (hahhaajaads).
16 godina
3dfx kaže...
Mitch kaže...

ne ulazim u vase prepirke, ali ovo podebljano ne moze biti cinjenica, vec misljenje, kada kartice nema na trzistu, nema cijena niti testova usporedbe sa ostalim karticama, pa onda nema niti cinjenicnog stanja, da bi potkrijepilo tvrdnju

kada budemo sve znali, onda mozemo pricati zar ne, to jest ne moze pricati jer se na forumu samo prepucavamo, ali budemo se potrudili da pricamo 

Slazem se ful, ma da ja iskreno nisam prezadovoljan s time sto je 3080 pokazala i volio bih Ti ili 16GB model.

MEGATAMA kaže...
Mitch kaže...
MEGATAMA kaže...
Mitch kaže...
MEGATAMA kaže...
Kant kaže...

Ma slabo to sve danas...

EDIT:

Eto zasto si se naljepio na moj post,da mi kazes da sam pogrijesio sto sam kupio rtx3080.

Nisam jednu poruku ovdje napisao valjda tjedan dana. Tako da ne, nisam se naljepio, nego tezinu tvoje pogreske nece umanjit to da je i drugi naprave. A mozda jos ni nije pogreska.

5 godina
protjeran
Mitch kaže...

3080 bez DLSSa je 5-7% ispod 6800 XT. A 6900 XT je 5% iznad 3090.

Drago mi je da je netko od iskusnijih forumaša napisao koliko je licemjeran, da ne ispada da ga samo mi trollamo. MEGATAMA s jedne strane plaće kao mala curica kad se kritizira Nvidia, a onda s druge strane ide trollati i svjesno pisati laži o AMD-u, i kad ga se posere stavi tu osobu na block, jadno da ne može biti jadnije.

15 godina
Mitch kaže...
MEGATAMA kaže...

* * *

Možeš biti i 105 godina duže na forumu meni je 5 dana trebalo da te pročitam k'o bukvar, kao što tu istu knjigu nastavnik čita djeci.
I sa pravom te je prozvao jer se mješaš u njegovo finasijsko stanje.

Ova godina je pri kraju i jedino fiktivno može biti dobra kupnja ako si pod: 
a) Appleov korisnik pa moraš i GPU od AMD-ovg poluproizvoda kupiti (Ne moraš ali znaš da su ti u MAC-u AMD-ov GPU pa te vuče AMD).
b) Da ti propadnu 12 godina staža na forumu od nekakve amnezije, jer očigledno ne znaš šta se dešava u zadnjih 7 godina u svijetu GPU-a.

Žuto iznad: Možeš li ti objasniti glupost zvanu "postolje za Mac Pro u vidu točkića za 700 USD" ili "Appleov monitor dolazi bez stalka a isti košta 1000 USD", iskreno sad ću ti ispričati samo jednu još jednu veću glupost:

Na tržnici neki čovjek imao vagu i vagao ljude za 1 kunu. Ljudi su silazili i penjali se na vagu ono u par minuta da vide jesu li rezultati ok.
Ali kada bi netko dao tom poduzetniku 2 kune da se izvaga (a ovaj mu nema vratiti kusur), ili ako ne bi imao netko sitna novca ovaj poduzetnik je bio mudar i rekao mušteriji sledeče:
"Ajde izvagaj se još jednom

Promster kaže...

* * *.

Uzalud trošiš riječi prijatelju...Ovaj se posvađao sa pola foruma (a čini mi se i sa samim sobom) i sve koji ne ližu pod po kojem Jensen hoda stavlja na ignore.

Ali, Nvidia. <3

Jedan je od rijetkih koji je svoja iskustva (umjesto da se igra) ovdje na široko i nadugo pisao, naravno onako kako to on zna što i pridonosi kvaliteti same teme.

A ono što ne pridonosi kvalitetu foruma jesu upravo ti fanbojsi kao što bi slobodno mogu reći tvoj post.

Mene lično ne zanima AMD-ov GPU odjel (pa ni AMD u globalu) i jedna u životu odluka manje. A Nvidija će biti uvijek 10% skuplja od konkurencije.

MEGATAMA kaže...
* * *

Samo rokaj svoja iskustva kako znaš i umiješ a vezano je za Ampere temu. Svi koji su te prozvali pola od njih nema ni pod Moj PC osnove čime raspolažu, a pola ih se samo nabrijalo da ti kontriraju. Svakim daljnim učestvovanjem i dokazivanjem nečega sam padaš u nekakvo živo blato. Piši svoja iskustva i imaš moju podršku.

Nikome se ne opravdavaj ni za što. Kada izađe RTX Titan kupi 2 komada pa nek pocrkaju od muke.

9 godina
NVIDIA Ampere 30xx

MEGATAMA i Minneyar na aparatima.

Žuljevi na prstima od lupanja thumbsdowna, šok i nevjerica, a di smo tek od benchmarka...

hjaoooj 

#YOLO
Moj PC  
0 4 hvala 0
5 godina
protjeran
NVIDIA Ampere 30xx

A vidi ovog Envy, lik je nedavno dobio ban jer je vrijeđao na najosobnijoj razini, toliko je jadan ispao da ne može biti jadniji, i sad on ide dijeliti neke lekcije.

0 1 hvala 0
10 godina
protjeran
NVIDIA Ampere 30xx

Dobro meni nije jasna jedna stvar čemu mi garantiraš da je 6800xt bolja kupnja??

Kartica svjetlo dana ugledala nije daj bar jedan amd fun nek se izjasni s onim 'ako bude kako su predstavili, ili predpostavljam da će biti tako'.

Moš pričat šta želiš i jedni i drugi obećavaju brda i doline a na kraju dobiješ manje.

Kad amd izbaci tada će se sto posto znati i stvar će biti jasnija. Ako amd obećanje realizira 6800xt neće pojest 3080 već  će biti u nekim stvarima zero jača uz manju cijenu samim time bila bi best buy high end.

Dok se to ne dogodi nemoj srat, već naglasi ekipi da nebi bilo loše da pričekaju. Sve što iznosite u vezi amd eovih grafa su predpostavke pomirite se s time.

Msm iz inata bi čekao i kupio karticu a ako nebi bila kako govoriš zube bi ti izbio sa njom. Jer taj osmjeh realno košta kao i ona s toga budi realan strpi se i onda 8og 12og opleti

Bero
Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
NVIDIA Ampere 30xx

Nitko ne spominje softver.

Ima ove generacije kakvih novosti?

Do sad su me ugodno iznenadili visokom kvalitetom streamanja i snimanja klipova na komp. Encodingom koji podržavaju third party programi (OBS). Real time obrada slike u igrama i efekti.  Ono čudo koje su napravili s micanjem pozadinske buke sa snimke mikrofona.

DLSS i Ray tracing.

I kad smo kod toga, AMD ogromnim koracima grabi naprijed, i u hardveru dostiže Nvidiu.

Ima kakvih novosti o njihovom softveru? Bio bi red da i oni uz ovakav hardverski napredak  poboljšaju i softver! 

Battlelog: [G] CyberDemonVZ
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
AdR03 kaže...

MEGATAMA i Minneyar na aparatima.

Žuljevi na prstima od lupanja thumbsdowna, šok i nevjerica, a di smo tek od benchmarka...

hjaoooj 

AdR03

Ajde se ser*.

11 godina
CyberDemonVZ kaže...

Do sad su me ugodno iznenadili visokom kvalitetom streamanja i snimanja klipova na komp. Encodingom koji podržavaju third party programi (OBS). Real time obrada slike u igrama i efekti.  Ono čudo koje su napravili s micanjem pozadinske buke sa snimke mikrofona.

DLSS i Ray tracing.

I kad smo kod toga, AMD ogromnim koracima grabi naprijed, i u hardveru dostiže Nvidiu.

Ima kakvih novosti o njihovom softveru? Bio bi red da i oni uz ovakav hardverski napredak  poboljšaju i softver! 

Navodno imaju dodatne snage u tom dijelu, valjda ne bude kao u pocetku sa 5XXX serijama.

16 godina
Haha vidim i Envy se probudio, fala bogu na ignoru pa necu citat vjerujem klasicne keyboard warrior basne prica.

Ali cim se i on probudio znaci da smo u pravu...:) pogodili pravu notu
16 godina
duplic
Poruka je uređivana zadnji put pet 13.11.2020 17:07 (Mitch).
15 godina
CyberDemonVZ kaže...

DLSS i Ray tracing.

Sa SW su ti stvari sledeće (svake godine spomenem iznova) pa ću u kratkim crtama:

- SW ne prati HW. Džaba silne jezgre kada SW ih ne prati. Kompajleri ili kompletne platforme ne mogu to u .exe sporevesti da se iskoristi 8 ili 16 punokrvnih jezgri.

- Inovacije i ideje se svode na to da imaš ruku kao hobotnica i još toliko puta prstiju. Barem kod mene kada sam igrao Destiny 2. 
- Prije je barem kod FPS-ova bilo jednostavnije. Nešto se desi, hodaš, uzmeš ključ za voinstalcije mlatiš nekoga dok ne dobiješ pištoljčić pa onda redom, sačmu, bacač raketa, neku egzotiku itd.. dakle recept provjeren od prvog Doom-a, Quake I i II, Unreal, Half-Life, HL2, Far Cry... sve ne isti recept ali dodaš nešto svojem neku svoju zamisao i imaš Game of The Year. Ista situacija je bila sa RTS-om. Sad sve nešto u nekakvog krizi.. ni običan FPS se ne može napraviti kako treba a RTS zapao negdje tamo u neoptimiziranom Anno 1800 serijalu.

Što se tiče AMD vs Intel u svijetu CPU to mnogi ne znaju ali evo nije zgoreg napomenuti:
De facto to su isti čipovi, jer radi onih tužbi i ugovora koje su vodili desetljeće dogovorili su se da imaju pravo korisiti ili pogledati unutar druge kompanije.. recimo mikroskopom. Tako da ako sada nema AVX-512 instrukcije u ZEN-u 3, donijet će ih Intel sa sledećom generacijom CPU-ova pa onda AMD isto.

Ali što se tiče dGPU dijela Nvidija vs AMD tu je situacija kud i kamo komplikovanija.
To nisu isti čipovi. Dizajn im diktira SW kao što je DirectX, CUDA, Open CL, GL ili šta već + vlastita tehnologija kao što je primjerice DLSS ili RT tako da tu nema puno doslovce prepiske tranzistora kao u gornjem slučaju sa CPU-om. A i za isti broj FPS-ova Nvidija je uvije i uvijek će biti skuplja, i to tako i treba da bude.

13 godina
Envy kaže...
Promster kaže...

* * *.

Ali, Nvidia. <3

Jedan je od rijetkih koji je svoja iskustva (umjesto da se igra) ovdje na široko i nadugo pisao, naravno onako kako to on zna što i pridonosi kvaliteti same teme.

A ono što ne pridonosi kvalitetu foruma jesu upravo ti fanbojsi kao što bi slobodno mogu reći tvoj post.

Mene lično ne zanima AMD-ov GPU odjel (pa ni AMD u globalu) i jedna u životu odluka manje. A Nvidija će biti uvijek 10% skuplja od konkurencije.

Znam da nebi trebao odgovarati, ali jače je od mene...

Jeje, doprinosi jako puno, svi mi jedva čekamo da čujemo kako njemu radi neka igra, kako njemu izgleda, kolko je njegova grafa tiha i koje temperature ima. I da na kraju obavezno između 4 i 7 malih slatkih srčeka.

Ajde molim te ljepo čiji sam ja fanboj, reci mi? I još ako možeš daj mi to potkrijepi nekim mojim postom. Neki post tipa MEGATAMINOG u kojem izjavljuje da je AMD u grdnim problemima, jer će NVIDIA izdati svoj SAM. A AMD upravo nasapunao Intel i sad se konačno budi u GPU segmentu, nisu imali bolju situaciju u svojoj povjesti, a on kaže da su u problemu. Jednako se smijem i tebi i MEGATAMI, koji ga ste zavedeni u zeleno, kao i HCgamingCRO-u koji je sav u crvenom.

Živio, ali nemoj mi odgovarati bez dokaza mojeg fanbojizma.

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.11.2020 15:50 (Promster).
13 godina
Čitam ovo znači i Nvidia smart access gura u kombo neoovisno o procesoru, ali vidim da će Rocket Lake izgleda biti brži. Dakle sve po starom Intel Nvidia kombo za gaming očekivano.

4 1 hvala 0
11 godina
Bero_ng95 kaže...

Moš pričat šta želiš i jedni i drugi obećavaju brda i doline a na kraju dobiješ manje.

Kad amd izbaci tada će se sto posto znati i stvar će biti jasnija. Ako amd obećanje realizira 6800xt neće pojest 3080 već  će biti u nekim stvarima zero jača uz manju cijenu samim time bila bi best buy high end.

doduše, teško da će baba su prosrat koliko je prosrao kožnati - sjeti se samo 100% performance boost, na kraju ispalo 60-70%, što je isto super, ali niti blizu najava

da ne spominjemo naglasak na rt perfomansama koji su dobili tek dodavanjem više rt jezgri u kategoriju niže - i mene su zavarali onim testovima s početka, no ispostavilo se da 3070 nije ništa jača u rt ili vrlo malo u odnosu na 2080ti s kojom dijeli jednak broj rt jezgri

s druge strane amd je najavljivao fajt sa 2080ti za svoju najjaču grafu, izgleda da ćemo dobiti više od toga i to dosta više

zatim se govorilo da su slabi u rt, izgleda da su jači od očekivanog

tako da, koliko god neki trolovi bezvezno srali o mrtvoj 3xxx seriji i koječemu još, amd je ipak ispao super, čak i da perfmase budu nešto niže od onoga što su pokazali prilikom najave

na stranu smećarski potezi koje sam prije naveo, to je čisto korporativno ponašanje koje će gadno razočarat fanboje koji misle da je amd nekakav robin hood

11 godina
NVIDIA Ampere 30xx

Problem je sto grupa vas konstantno dolazi ovdje objasnit nama koji smo kupili Ampere kako smo pogrijesili....

I ovaj "Mitch" je kao krenuo okolo pa na kraju ipak napisao da je meni zao sto sam kupio rtx3080....jer on zna da je meni zao.

Ajde da zavrsimo sa ovom pricom barem sto se mene tice....

NE...nije mi zao,grafa je nevjerovatna i vise nego sam ocekivao.

Takodjer 1000eu koje sam dao nije milijun eura....novac je da se trosi,zivot je da se zivi.

Ali stvar je....ako sam ja sretan sa onime sto sam ja kupio za novce koje sam ja zaradio....zasto ste vi nesretni?....

Moj PC  
10 0 hvala 1
16 godina
NVIDIA Ampere 30xx

Igram novi COD sve zivo na full ukljucujuci i 4k texture (pise da je samo za 4k ekrane) ali sam ostavio na on...

RT na max, DLSS quality igra izgleda nenadhebivo... s Vramom mozes radit sto hoces uglavnom igra ti daje koliko vrama hoces koristit max 90% dostupnog... dakle nigdje nikakvog stucanja ili ista slicno...

fenomenalno

Bnet: mNik987#2148
Moj PC  
8 0 hvala 1
11 godina
toxic kaže...

Igram novi COD sve zivo na full ukljucujuci i 4k texture (pise da je samo za 4k ekrane) ali sam ostavio na on...

RT na max, DLSS quality igra izgleda nenadhebivo... s Vramom mozes radit sto hoces uglavnom igra ti daje koliko vrama hoces koristit max 90% dostupnog... dakle nigdje nikakvog stucanja ili ista slicno...

fenomenalno

Iskreno mi je drago da si zadovoljan.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice