Alocated i dedicated vram usage nije isto,amd fidelity fx je receno da je upscale sto bi znacilo ako je lik stavio na 4k onda igra to dize na 8k.
Za raytrace sijene kazu da jos nisu u igri na konzolama ili pcu,to bi trebalo stic naknadno patchom.
Uglavnom stavio sam video sa epic postavkama i vram usage se vrti oko 6gb i tu je kraj svake price.
EDIT:
Hrco mozes me prestat kvotat jer ja ne procitam niti jedan tvoj post posto si mi na ignoru,bezveze trosis vrijeme...ali ako te veseli nastavi.
Pa bolje nemoj citati svoju sramotu mijenjao 2080 za 3080 od 1000 keka da bi bigrao WOW-a. A dan prije seres po preprodsvacima i onda odes njima ubzagrljaj jer imas 15 godina i nemozea cekati. Na kraju nikakvi revju od tebe samo neka svrsavanja po RT i dlss i na kraju srcek obavezno. Vlöaljda si gay neznam ili imas fetis na HW- ipak si jednom prilikom rekao kako volis jako,hladno i tiho. Ajde ovo jako ok ali cemu hladno i tiho to neki sadomazo novi hit?
Na stranu Megatamine kupnje, ali ti se ides nekom rugati koji si kupio Ryzen 1, Ryzen+, Ryzen 2 i sad ces Ryzen 3... ono, rofl.
Ja sam imao razlog za to koji sam naveo x puta.
Vi svi govorite kako ste normalni i niste fanboyi. Pa date 1000 keka za gpu koja nevrijedi tolko. Znaci opet, neznam sta je zalosnije: ja fanboy koji je prosao cijelu ryzen Paletu jer sam htio tako a nnije mi trebalo ili vi koji ste dali 1000 eura pa kazete nisam fanboy ali to je ok kupnja.
Ali ko vam kriv vasa nvidia vam priprema iznenadjenje to jes 3080ti(3090) sa 20 GB vrma za ispod 1000 eura. Pa cenu ta gpu kad su i 10 dovoljni za 4k sve ultra sljedecih 3-5 godina.
Imao si razlog i razlog ti je gluplji nego Megatamin a pljujes po njemu. Spusio si dovoljno love na te besmislene upgradeove koji ti nisu nista donjeli uz GPU koji imas da si mogao kupiti bolju graficku i imati puno bolje iskustvo. I opet, ja sam dao 870 eura i to ukljucujuci HR PDV... I igram na 2k gdje ce mi 10 GB biti vise nego dovoljno. A 3080 Ti za ispod 1000 eur, ti si ocito jedan od onih idiota koji i dalje ne shvacaju da je MRSP cijena bez poreza navedena sto znaci da ce realna cijena biti 1200+ EUR kod nas. Dakle skoro duplo ce kostati za 5% bolje performanse i veci broj VRAM koji ce biti nebitan u 99% slucajeva.
MSRP nije cijena bez poreza odkud ti ta info?
MSRP je preporucena cijena u US, gdje se sve racuna bez poreza odnosno porez ovisi od drzave do drzave. Dakle najniza cijena koju nikad pa ni tad neces vidjet u EU, a pogotovo ne u HR. Dakle kod nas mozes u startu racunati na MSRP +25% +marze i troskovi itd - dakle oko +35% sve u svemu u odnosu na MSRP. A to u nekim slucajevima znacajno utjece na isplativost kupnji, ta 20 GB verzija se nece isplatiti nikako po toj cijeni - osim ako nekim cudom obicna RTX 3080 ostane ovolko precijenjena kao sto je sad a Ti se bude prodavala po redovnoj cijeni - sto nema sanse da se dogodi.
U mf-u sam ugrabio 5600x za 299 eura. I ne samo ja. Release day imali su ryzena za mspr.. kako je to moguce objasni mi onda.