Nova rafička - problemi sa slikom

poruka: 10
|
čitano: 1.709
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan
Nova grafička - problemi sa slikom

Dobar dan, kupio sam nedavno radeon r7 250 1gb ddr5 with boost karticu. Od kada sam spojio na svoj komp novu karticu, preko videa na youtubu, gom playeru i u igrama se pojavljuje horizontalna linija, kao da se slika pomalo povlaci po ekranu. Nesto slicno kao kada kartica nema drivera pa krenete povlaciti prozore po ekranu i onda slika usporava. Svi driveri su instalirani, u igrama ona radi normalno, bolje nego stara, ali se pojavljuje ta linija na monitoru i na tvu kada spojim karticu. I kod filmova i youtube videa  se osjeti (jako malo) out of sync zvuka i slike sto prije nije bio slucaj. Do sada sam imao stari ultimate radeon 3870 512 ddr4 karticu i sve je radilo bez problema. Da li je moguce da kartica malo steka zbog preslabog napajanja? jer stvarno ne vidim razloga zasto kartica ne radi onako kako treba. Mislim sve je to u nekakvoj normali, al opet osjetim razliku sa starom.

Konfiguracija je :

Intel Core 2 Duo E7200 @ 2.53GHz

4,00GB Dual-Channel DDR3 @ 398MHz

ASRock G41M-VS3

ms 400w napajanje

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.3.2015 13:47 (budale12).

0 0 hvala 0
12 godina

To zna u vecini slucajeva bit do adaptera Dvi na VGA a zna bit i do kabela pa probaj zaminit

Sami sebi smo najveci neprijatelji
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Re: Nova rafička - problemi sa slikom

Razmisljao sam o tome. Stara kartica bila je spojena na monitor preko vga kabela i dvi adaptera posto nije imala vga utor, a tv je bio spojen dvi-hdmi kabelom. Sve je radilo normalno. Ova nova je spojena vga kabelom posto kartica ima dvi-d utor, a adapter je dvi-i pa ga ne mogu prikljucit. Al opet, slika bi trebala biti normalna barem na tv-u ako je tv spojen hdmi kabelom. Ne kuzim zasto je svaki video sada out of sync. Probati cu vratit staru karticu cisto zbog usporedbe. Hvala.

15 godina
neaktivan

Ali bi trebao razmisliti i o promjeni napajanja.

Spija
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Evo vratio sam staru graficku i javlja se isti problem. Do sada je sve normalno radilo na njoj. Reinstalirao win 8.1. isti problem, windows 7 ista stvar, drivere mijenjao, nista ne pomaze.

15 godina
neaktivan

Jesi probao isključiti hardversku akceleraciju u flash-u

Spija
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Kabel il vga adapter garant

Sami sebi smo najveci neprijatelji
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Probao sam iskljuciti u flashu, al ne pomaze. Svaki video koji gledam je outofsync, bilo da je flash (youtube, watchseriesonline) ili pak normalni film u gom playeru itd. Problem je sto se sada to dogada i na staroj kartici, a prije nije. Kabeli ne bi trebali biti problem jer sam ih mijenjao i problem ostaje isti.  Sve je normalno radilo dok nisam zamijenio kartice, nakon tog i stara ocito ne funkcionira kako treba. Uredno deinstaliram i instaliram drivere za svaku.

Poruka je uređivana zadnji put čet 12.3.2015 1:46 (budale12).

0 0 hvala 0
17 godina

Probaj vidjeti koliki ti je refresh rate postavljen, probaj staviti na 59hz. Vjerojatno nije to ali ne skodi probati

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Refresh je postavljen na 60hz.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice