Nova graficka-malo pitanja

poruka: 6
|
čitano: 2.037
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

mislim kupit novu graf posto je stara crkla

prvo sam mislio xfx 4850 zbog kao sto sam procitao u bugu odlicog hladjaka,ali onda sam odlucio malo prosiriti cjenovni rang i odlucio sam se na nvidiu

točnije na gtx 260 a misilio sam da bude od xfx-a jer valjda je i na njoj kvalitetni hladnjak

mislim kupovati u Linksu i vidio sam tamo xfx gtx 260 xxx i kolko sam skuzio ima 200 ili 196 ili kolko vec shaderski procesora

a xfx gtx 260 core edition ima kolko sam skuzio 216 shaderskih procesora a i ima drukciji hladnjak

a i cijena core editiona je za nekih pedesetak kuna manja

evo sad pitanja:
1-koja xfx gtx 260 kartica iz linksa ima 216 sp-ova ako ima koja
2-od tih koje imaju(ako) ,koju preporucujete a da nije black edition koji je oko 1700 kn
3-posto ciljam na xfx gtx 260 core edition i xfx gtx 260 xxx; koja ima bolje hlađenje,koja manje trosi i koja se manje grije i na kraju koju preporucujete
4-jel moze moj pc iskoristiti tu graf i jel napajanje dovoljno jako(chieftec 550w)
5-jel valjaju uopce od xfx-a gtx 260
6-OVO MI JE JAKO VAZNO :D-kako se uopce izgovara xfx jer sam se nedavno opekao s izgovarajem jedne druge firme :D pa da me opet ne bi cudno gledali
7-sto je bolje-vise sp-ova ili vece brzine 
želio bi da mi graf traje bar godinu iako bi najvejrojatnije tek oko bozica 2010. kupovao novi komp znaci da traje god i pol tj moze pokretat nove igre bar na nekim med. postavkama
zelio bi od graf i da se ne grije jako a ako s nvidiom ne bi imao problema tipa vpu recover i artefakti onda mi to i nije tako jako bitno i da hladnjak nije bucan kad nema opterecenja posto mislim ostavljat preko noci za torrente upaljen komp

ako ima neka koja bi bila bolja do nekih 1500 kn i da je iz linksa a i najbolje bi bilo nvidia iako moze i ati ali rađe bi nvidiu, onda prihvacam prjedloge
oprostite na pogreska jer žurim pošto na ovom starom kompjuteru internet radi kao crvotočine u star treku :D pa kad proradi internet tekst iz word kopiram na forum
i ovo za ponudu iz linksa sam vidio sinoc tako da ne znam jel jos uvijek imaju te graf i nisam siguran u cijene
zahvaljujem unaprijed na pomoci i nemojte mi govoriti koristi google jer bi ja htio ali ne radi internet :D
Bolje ispasti budala nego iz vlaka!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

koliko vidim jedina koja je u linksovoj ponudi je VGA PCI-E GAINWARD GeForce GTX 260 Golden Sample, 625MHz, stream 216, 1792MB DDR3, dualDVI, HDTV za 1.900 kn.

a po meni mislim da ti je bolji izbor VGA PCI-E SAPPHIRE ATI RADEON HD 4870 VAPOR-X Dual Slot Fansink, 1GB DDR5, DVI, HDMI, HDTV

za 1.400 kn.

pogledaj i ovaj test na tom's hardware.

4 0 hvala 0
17 godina
RE: Nova graficka-malo pitanja

Stvarno si pre-naporan u svojim zahtjevima i prohtjevima kao i velika većina ostalih koji se tu javljaju, a vezano za nabavu nove grafe...pomalo mi je već smiješno a i bedasto sve to skupa čitati jer svi sve znate, a u stvari ništa neznate...kupi grafu za koju si zainteresiran, a prema lovi kojom raspolažeš i gotova priča, a testova i recenzija istih na netu koliko oćeš....i da  na kraju da ne zaboravim, imaš bug-ov mali oglasnik i tu se da naći dobro, a jeftino...čovjek ti prodaje GTX 260 (216 shaders) za soma (1000Kn), ja ne bi puno razmišljao !!!!

MBO Asus P5Q-Pro (P45) I Proc. Intel C2D E8600 (2x3,33GHz) I RAM OCZ PC8500 (1066MHz) 2x1GB SLI Ready I VGA Nvidia Zotac GTX 260 AMP2 I HDD WD Green 1T I DVD R/W 18x Samsung I PSU Chieftec 55
16 godina
neaktivan

A možda:Ova?

Punk's not dead!!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

mislim da bolje od ovoga za ove novce neide, ATI 4890 pobjeđuje GF 260 a jeftinija     => 1.398,26Kn

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=229&products_id=7098

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Nova graficka-malo pitanja
spaws kaže...
evo sad pitanja:
7-sto je bolje-vise sp-ova ili vece brzine 
ako ima neka koja bi bila bolja do nekih 1500 kn i da je iz linksa a i najbolje bi bilo nvidia iako moze i ati ali rađe bi nvidiu, onda prihvacam prjedloge

Odgovaram na 7. jer jedino ima smisla:Bolje je više shadera (SP-ova).Zašto??Jer lagano grafičku možeš OC-ati,čak na veći takt nego ove s tvorničkim OC-om.

Uzmi grafu u ADM-a-HD4890 Vapor-X (1700 kn) ili Gainwad GTX260 GS (1300 kn).GTX-ica je verzija sa 216 SP i nešto je OC-ana i ima odličan cooler.A da sačekaš HD5800?

st001cro@gmail.com-MSN
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice