Normalno ili problem (GTS 250)

poruka: 11
|
čitano: 4.918
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Imam grafičku karticu Nvidia Gigabyte GTS 250 1 GB GDDR3, onu verziju sa Zalmanovim hladnjakom.
Kada igram igre (bilo koje) ili gledam film (najviše se vidi na crnoj pozadini) javljaju se neki čudni artefakti, kao što možete vidjeti u priloženim slikama (npr. tamo di je dim kao da se boje miješaju, a na filmu neki kao veliki pikseli).
Na licima likova se imjenjuju ružne sjene, koje prekidaju, znači nije fluidna animacija, a kod nekih npr. kod Vita kao da mu je lice mrežasto, kao neka mrežica da mu je preko face, znači javlja se neka čudna anomalija.
Takve se anomalije javljaju i u drugim igrama, ovo je samo primjer iz Mafie 2.

Monitor nije problem, zato jer sam probao grafičku na više monitora i svugdje se javljaju ti artefakti.
Izgleda kao da se boje miješaju, a u igrama se javlja i to da su sjene jako grube, "ispeksilizirane", nisu glatke (fair step efekt), bez obzira dali uključio AA i AF.
Grafička nije overclockirana, a i driveri nemaju veze sa time, zato jer sam probao već sa puno različitih verzija i svugdje se javlja isti problem.

Neznam dali je to normalno i dali se javlja to kod svih ili je to neki kvar grafičke?
Slike sam snimio sa FRAPS-om u MAFIA-i 2, malo ih je FRAPS izgladio, inače nisu tako "lijepe i glatke". Igram na rezoluciji 1680x1050(22-inčni monitor).

Hvala na odgovorima!

Tu se vidi da je čudan dim, kao da se boje miješaju. Tu se vidi da je čudan dim, kao da se boje miješaju.
Tu se vidi da su sjene nekako čudne, lijevo dolje se najbolje vidi. Tu se vidi da su sjene nekako čudne, lijevo dolje se najbolje vidi.
Na licu od kineza su jako ružne sjene, isprekidane, kao neka mrežica. Na licu od kineza su jako ružne sjene, isprekidane, kao neka mrežica.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Nisam znao da će tako male slike ispast, samo se na prvoj vidi tamo gdje je dim o čemu govorim(miješanje boja)...
Ali nadam se da i bez slika znate nešto više o tom mom problemu...
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Sorry na bumpanju, ali mislim da je to neško kao moire efekt, dali je to normalno?
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

{#}

LOLWUT?

F.C LIVERPOOL
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
Re: Normalno ili problem (GTS 250)
Nitko ništa?
16 godina
neaktivan

ja imam isto 250gts ali od xfx i ovo sta ti smatras problemom je "normalno"... nemoras se brinuti o tima "sjenama" jer to ti je vise do igrice (mafia 2 xD) nego da grafe...

ja sam imamo slican efekt u empire total war ali nakon updatanja empira nije vise bilo nikakvih sjena xD

probaj skinuti pach za mafiu 2 i to je to :D

http://medievalcro.org/
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
A jesi vidio onu sliku di je dim? Tu kao da se boje miješaju, tako je u svakoj igri, kada je neka tamnija scena ili slično.

U Black Ops u onoj misiji di se roni ispod vode, još se više vidi to neko miješanje boja, to mi je čudno...

U svim igrama isto, tako da mislim da patch nije rješenje...
14 godina

sa grafom ti je sve ok...na slikama ne vidim nikakve nepravilnosti

Ne brinite se oko toga što ljudi misle, oni to rijetko rade.

0 0 hvala 0
14 godina
Problem je jer su premale slike, pa se skoro ništa ne vidi, ali pogledajte malo bolje na prvoj slici, pa ćete vidjet da je dim na nekim mjestima u bojama, kao da je duga...
17 godina
PCGamerX kaže...
Problem je jer su premale slike, pa se skoro ništa ne vidi, ali pogledajte malo bolje na prvoj slici, pa ćete vidjet da je dim na nekim mjestima u bojama, kao da je duga...

To je do Mafije. Igra ima takvu grafiku.

Budala bio, budala ostao...
15 godina
neaktivan

Sad sam se sjetio, meni se to znalo pojavljivat u GTA San Andreasu i još par igara zbog čestog mjenjanja rezolucije u igri pa se valjda pikseli poremete. Probaj obrisat settingse, ak to ne pomogne reinstaliraj igru.

F.C LIVERPOOL
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice