Kada igram igre (bilo koje) ili gledam film (najviše se vidi na crnoj pozadini) javljaju se neki čudni artefakti, kao što možete vidjeti u priloženim slikama (npr. tamo di je dim kao da se boje miješaju, a na filmu neki kao veliki pikseli).
Na licima likova se imjenjuju ružne sjene, koje prekidaju, znači nije fluidna animacija, a kod nekih npr. kod Vita kao da mu je lice mrežasto, kao neka mrežica da mu je preko face, znači javlja se neka čudna anomalija.
Takve se anomalije javljaju i u drugim igrama, ovo je samo primjer iz Mafie 2.
Monitor nije problem, zato jer sam probao grafičku na više monitora i svugdje se javljaju ti artefakti.
Izgleda kao da se boje miješaju, a u igrama se javlja i to da su sjene jako grube, "ispeksilizirane", nisu glatke (fair step efekt), bez obzira dali uključio AA i AF.
Grafička nije overclockirana, a i driveri nemaju veze sa time, zato jer sam probao već sa puno različitih verzija i svugdje se javlja isti problem.
Neznam dali je to normalno i dali se javlja to kod svih ili je to neki kvar grafičke?
Slike sam snimio sa FRAPS-om u MAFIA-i 2, malo ih je FRAPS izgladio, inače nisu tako "lijepe i glatke". Igram na rezoluciji 1680x1050(22-inčni monitor).
Hvala na odgovorima!