Može li mi netko reći koja je trenutno najbolja grafička na tržištu?
I koja se isplati kupiti za igranje GTA IV na high postavkama?
Hvala!!!!!
Hvala!!!!!
Koji imaš procesor prvo, jer je GTA IV poprilično orjentirana na snagu CPU-a
Za najbolju bi se morao odlučiti između nVidijne GTX295 ili ATIjeve HD 4870X2. a ako želiš "jednoglavu" mogla bi to biti HD4890 ili GTX285
P.S. Proc bi bio poželjan četverojezgreni...
Mogli bi reći, s obzirom na cijenu da tražiš Radeon HD4870 X2 sa 2 GB memorije koja će ti trebati kod GTA IV.
Trenutno najbrža kartica na svjetu je nVIDIA GeForce GTX295.
Al po meni je se ne isplati kupovat.
Jer kad dodu GTX380/HD5870 (a to je za 2-3mjeseca) bice jednako jake, ako ne i jace od GTX295, a kostat ce manje i podrzavat DX11.
Ne nemam još nikakav proc ali sigurno uzimam quad od AMD-a sa 3 GHZ.
Nisam siguran kolko para mislim dat za grafulju ali ne previše pa zato tražim grafičku sa najboljim omjerom uloženog i dobivenog.
ATi 4890 je za tebe trenutno ili 4870 sa 1GB (jer GTA IV traži dosta grafičkog RAM-a)
Nisam siguran kolko para mislim dat za grafulju ali ne previše pa zato tražim grafičku sa najboljim omjerom uloženog i dobivenog.
Onda je HD4850 stvorena za tebe!
Bili bila dovoljna ATI 4870 za high postavke
Bila bi samo sa 1GB modelom, ali 4890 će pojeftiniti i već je sada dosta jeftinija
Uzmi 4870 ili 4890 sa 1GB memorije. Ova HD4890 od XFX košta 1300 kuna u nas i sasvim je dovoljna, ali i ova koju ja imam HD4870 sa 1GB isto može vrtiti GTA4 na high i visokoj rezoluciji(19-22incha)
Ako želi igrati GTA IV na high, mora biti siguran da grafička koju uzima ima dovoljno memorije - 2 GB.
Jesi siguran da treba čak 2GB za vrtiti na high? Mislim da sam pročitao u recommended settings da je 1GB dovoljno?
Jesi siguran da treba čak 2GB za vrtiti na high? Mislim da sam pročitao u recommended settings da je 1GB dovoljno?
Tako je jedan GB je dovoljan
WTF 2 GB za high psotavke ja mislio da će i 1gb biti dovoljno!
Ništa od high postavki ona mi dajte best buy.
Ako želi igrati GTA IV na high, mora biti siguran da grafička koju uzima ima dovoljno memorije - 2 GB.
Prvo niti jedan grafička nema 2GB memorije. 4870X2 ima 2GB da, ali to je 1GB po GPU-u
Jedino onda isto GTX295 koja ima 2x896MB=1792MB, ali je isto dual GPU
Jedino onda isto GTX295 koja ima 2x896MB=1792MB, ali je isto dual GPU
To nije 1792MB, nego grafička ima raspoloživo samo 869MB po GPU-u. Ja sa ove dvije u CF-u nemam 1GB nego 512MB po GPU-u
Može netko reći best buy za završetak
Rekao sam ti ja, samo očito ne čitaš
4870 1GB/4890 1GB/ GTX275
da znam, ali sam samo citirao onu stvar gore, post za 4870x2 pa ti dođe na isto koliko ima na raspolaganju kao alternativa na 4870x2 je GTX295 koja je isto dual GPU.
tnx
:)
Može netko reći best buy za završetak
Po meni bestbuy grafa sa 1gb je 4890 za 1300 kn u adm.
Da jasno mi je što si rekao, samo je činjenica da ovdje ima dosta ljudi koji neznaju da se CF-u/SLI-u ne poduplava memorija, nego ovo je sve marketinški trik za zavaravanje manje iskusnih korisnika PC-a
Nego čak taj SLI-Crossfire nije ni sigurno rješenje. Uzmi si 4890 pa će ti trajati godinu duže. Ja imam 4870 1GB godinu dana i namjeravam upgrade grafike napravit 2010 na ljeto. Tako da ako sada uzmeš 4870 možeš računati na sve igre još godinu, ali sa 4890 barem godinu duže
procesor je odličan,ali ipak treba OC,game engine koji korsti GTA4 radi bolje na Nvidi-inim grafama,nego na ATI grafama,možeš uzeti HD4890 1GB ili GTX260 1792MB (oko 1700 kn u Linksa),ali je po meni bolje uzeti HD4890
Za gta iv treba 1.5gb ram-a na grafi, ako oćeš baš sve stavit na high. Imaš hd4870x2 i gtx295 al gta kod njih vidi samo jedan gpu. Ja imam hd4890 (1gb) i mogu stavit sve postavke na najveće moguće osim tekstura koje su na medium.
a kralju kolko para tolko muzike
Za gta iv treba 1.5gb ram-a na grafi, ako oćeš baš sve stavit na high. Imaš hd4870x2 i gtx295 al gta kod njih vidi samo jedan gpu. Ja imam hd4890 (1gb) i mogu stavit sve postavke na najveće moguće osim tekstura koje su na medium.
Ne vidi samo jedan GPU nego 4870X2 nema 2GB nego samo 1GB po GPU-u. Kod CF-a i SLI-a se na poduplava (zbraja) RAM memorija raspoloživa za 1GPU nego svaki GPU zasebno ima svoju količinu raspoloživog RAM-a
Hvala!!!!!
Trenutno najbolja single-GPU grafa na tržištu je sigurno GTX285 ali verzija sa 2GB memorije (i nije viška giga jer GPU to može podnijet) koje naravno kod nas još nema. Možeš ići kod Janeza ili ćekati par tjedana ili možda mjeseci ako ti se da...
Mislim da ću uzeti od ATI-ja 4870 sa 512 ddr5 ili sa gigom još moram odlučit
Hvala vam