crko mi LCD monitor 19inch Wide
pa sam morao biti primoran ubost novi
uzo sam 23 incha
e sad počela mi štucat grafa kod ful detalja u igrama
pa bi molio preporuku grafe do 1500 ATi/NVidia :)
crko mi LCD monitor 19inch Wide
pa sam morao biti primoran ubost novi
uzo sam 23 incha
e sad počela mi štucat grafa kod ful detalja u igrama
pa bi molio preporuku grafe do 1500 ATi/NVidia :)
ali koja je razlika osim po cijeni
i dali je moje napajanje dvoljno dobro za nju
te ne kojim postavkama ču moč igrat novije igre u 1080p rezi
i dali je još uvijek dobar moj proc da je ospskrbi (ne 100%) ?
Mislim da će bit dosta napajanje.
Što se tiče grafe ona piči sve na high ali proc je znatno slabiji od grafe...
Bolji je xfx-ov model,ima bolji hladnjak i veću frk memorije.
p.s vidim da za nekih 100 kna više ima
Sapphire HD 4890 Vapor-X
hmm kaj misliš o njoj :)
Nije baš neka marka,XFX je bolji.
Mislim da će bit dosta napajanje.
Što se tiče grafe ona piči sve na high ali proc je znatno slabiji od grafe...
Bolji je xfx-ov model,ima bolji hladnjak i veću frk memorije.
sad si me zbunio malo sa "znatno slabiji"
kaj to znači da če mi se kartica imat iste performanse kao i 4850 na full HD rezi ?
To znači da procesor neče iskoristit grafu u potpunosti...
Otkad Sapphire nije neka marka:)
Govorim o Vapor X modelu!
Bolji je Vapor-X od XFX 4890 jer XFX hladi referentni ATI hladnjak dok Vapor-X hladi nereferentni-bolji hladnjak od tog ATIjevog.
Govorim o Vapor X modelu!
Taj model vapor-x ima odlica hladnjak tih i efikasan.
Istina za hladnjak da,ali svejedno se ta grafika grije kao mutava,ali xfx ima veće frk memorije....
aha lako za to kad uskoro brijem i proc drugi metnut :)
no sad me zanima ,posto imam staru maticnu koji najeftiniji novi proc bi mogao
dobro parirati sa novom grafom tj iskoristiti je,
netreba bit Quad :)
Nemoj trosit pare na novi proc, ljudi pretjeruju s tim "procesor nece iskoristit grafu" sranjima... U stvarnosti to je razlika od kakvih 5 frameova MAX, pogotovo na vecim rezolucijama jer tu CPU vise nije usko grlo nego grafulja. A za tih par frameova se stvarno ne isplati kupovat novi proc, pogledaj po netu benchmarke - naravno ovo vrijedi ako imas ovaj proc iz potpisa clockan na 3GHz...
o pa onda super (manji trošak)
Uzmi ovu nećeš požalit - LINK
samo se moras malo strpit da izadje, i tek onda da dodje u nase shopove i jos da pojeftini na 1500!...hehe...nije ti neki prijedlog!
izlazi navodno za oko 16 dana, recimo za 1mj kod nas. Zašto bi trebala toliko pojeftinit?
Nemoj trosit pare na novi proc, ljudi pretjeruju s tim "procesor nece iskoristit grafu" sranjima... U stvarnosti to je razlika od kakvih 5 frameova MAX, pogotovo na vecim rezolucijama jer tu CPU vise nije usko grlo nego grafulja. A za tih par frameova se stvarno ne isplati kupovat novi proc, pogledaj po netu benchmarke - naravno ovo vrijedi ako imas ovaj proc iz potpisa clockan na 3GHz...
Da netreba mu prejak procesor phenom II x3 720 odradi posel, a i imaš povoljne quadove x4 810 i q8400. Uskoro će doći athloni II x4 od amd-a i koštat će ispod 1000kn, a dosta visoka frekvencija i 4 jezgre najvažnije. Stvar je laganju, framedropovima itd.
izlazi navodno za oko 16 dana, recimo za 1mj kod nas. Zašto bi trebala toliko pojeftinit?
da...a, neznam bas da ce joj cijena biti do 1500 kn-a....hmmm...nisam bas posve siguran...sto ne znaci da nece biti....
Koliko ja znam te grafičke (58xx) će izmati predstavljanje za kojih 2 tjedna, a u prodaju će biti puštene potkraj 10. / početkom 11. mjeseca, negdje u isto vrijeme kao i Win7.
odlučio sam se za XFX grafulju,proc i mat. neču skoro mjenjati :)
Taj E4300 clockan na 3.0GHz je stvarno dovoljan(Intel se baš zaletio sa ovim i7) ...imao sam ja E4600 na 3.0GHz...čak i GTA 4 možeš ugodno igrati sa njim....
a za ostale igre da i ne govorim....samo ti je važno da imaš šta veću rezoluciju...1680x1050 i više....
Jer grafičke uglavnom na tim većim rezolucijama i max detaljima postaju "usko grlo"....
ewo vidi ovdje jedan dobar test....
da...a, neznam bas da ce joj cijena biti do 1500 kn-a....hmmm...nisam bas posve siguran...sto ne znaci da nece biti....
Tko je spominjao da će koštat do 1500kn???
Malo si pomiješao...
Recimo da izađe u 10mj kad i win7 u masovnu prodaju svejedno to nije daleko mislim da vrijedi čekat još to malo vremena. Čuj (HD5870) 1600 shadera, 1GB GDDR 5, 2 dvi-a, 1 display port, 1 hdmi out i može na 3 monitora slat sliku odjednom, dx11, 40nm preko 2 TeraFlopsa i navodno jača od hd4870x2...
Sounds good to me
WIN 7 + HD5870 + Crysis 2 (MW 2, Mass Effect 2, Assassins Creed 2 i puno super najavljivanih igara koje zahtjevaju jaku grafičku za najviše postavke)
Kombinacija iz snova
Tko je spominjao da će koštat do 1500kn???
Malo si pomiješao...
Recimo da izađe u 10mj kad i win7 u masovnu prodaju svejedno to nije daleko mislim da vrijedi čekat još to malo vremena. Čuj (HD5870) 1600 shadera, 1GB GDDR 5, 2 dvi-a, 1 display port, 1 hdmi out i može na 3 monitora slat sliku odjednom, dx11, 40nm preko 2 TeraFlopsa i navodno jača od hd4870x2...
Sounds good to me
WIN 7 + HD5870 + Crysis 2 (MW 2, Mass Effect 2, Assassins Creed 2 i puno super najavljivanih igara koje zahtjevaju jaku grafičku za najviše postavke)
Kombinacija iz snova
pa covjek pita da mu preporucimo grafu do 1500kna!!
pa covjek pita da mu preporucimo grafu do 1500kna!!
HD5870 izlazi oko 10.-15. rujna,a kod nas je 1. studenog za 1800 kn (u EU 1500 kn ili nekih 300-tinjak $,a u nas bar 20% skuplje iz početka),oko 15. studenog će past na 1600 kn i ostat tako neko vrijeme tako da ako planira grafu uzeti za 2-3 tjedna nek sačeka HD5870
A ako će uzeti za nekoliko dana nek uzme Sapphire HD4890 Vapor-X
Hyperion:Ima li išta info o HD5850??
Možeš čekati na 58xx seriju a ako uzmeš i hd 4890 sigurno nećeš požalit....
Dajte prijedlog covjeku za graficku i ne spamajte filozofijama o ATI 5xxx seriji jer jos nitko nezna cijene niti specifikacije. Ako cete raspravljat o novoj seriji ATI grafulja ima tema o njima pa tamo nastavite!
Dajte prijedlog covjeku za graficku i ne spamajte filozofijama o ATI 5xxx seriji jer jos nitko nezna cijene niti specifikacije. Ako cete raspravljat o novoj seriji ATI grafulja ima tema o njima pa tamo nastavite!
Pa već smo dali prijedloge....HD 4890...