Ja ljepo dao 4 iljade kuna za novi proc i matičnu i više ništa ne primjećujem, a sve na ultra
Mogao si ti imati isti ugođaj i sa PII X6, ni on nebi bio usko grlo za 7970 GHZ u BF3.
Ja ljepo dao 4 iljade kuna za novi proc i matičnu i više ništa ne primjećujem, a sve na ultra
Mogao si ti imati isti ugođaj i sa PII X6, ni on nebi bio usko grlo za 7970 GHZ u BF3.
Ali skoro.
http://hardforum.com/showthread.php?t=1654043&page=5
Isti fps kao ja na stocku, a meni s HD7850 tu i tamo zna opast usage. Za high end karticu najbolje je imati i high end procesor, a on ga ima. Koliko mu se to isplatilo zbog betlfilda, to je druga priča :)
Ja inače ludim ako vidim i trunčicu bottlenecka, već sam razvio OCD što se tiče toga.
Inače, ima na tom linku dosta zanimljivih benčeva, uključujući i FX8150 i 2500k na različitim clockovima.
Provrti koju stranicu prije pa vidi kako 1100T BE radi sa GTX670 1.1GHZ koja je neznatno slabija od GHZ 7970 pa se vrati.
BF3 koristi sve jezgre PII X6 i ne treba ti ni i5 ni i7 za single GPU sustav, SLI i CF je već druga priča.
A to znam i sam jer sam vrtio HD 6970 sa njim i sve su jezgre pravilno iskorištene pa nema razloga da bude usko grlo.
TD freeks
Provrti koju stranicu prije pa vidi kako 1100T BE radi sa GTX670 1.1GHZ koja je neznatno slabija od GHZ 7970 pa se vrati.
BF3 koristi sve jezgre PII X6 i ne treba ti ni i5 ni i7 za single GPU sustav, SLI i CF je već druga priča.
A to znam i sam jer sam vrtio HD 6970 sa njim i sve su jezgre pravilno iskorištene pa nema razloga da bude usko grlo.
TD freeks
Taj lik igra s 4XMSAA i vsyncom, s lockom na 60fps mu je gpu usage 85-90% što mu i piše u videu. I još igra squad deathmatch na Grand Bazaar koja i nije toliko zahtjevna mapa. Nek ugasi Vsync i MSAA pa da vidimo dokle će taj Phenom izgurat GTX 670. Garant ju neće do potpunosti izgurat bez MSAA.
EDIT: i objasni mi onda moje dropove GPU usagea na 80-ak posto s HD7850.
Taj lik igra s 4XMSAA i vsyncom, s lockom na 60fps mu je gpu usage 85-90% što mu i piše u videu. I još igra squad deathmatch na Grand Bazaar koja i nije toliko zahtjevna mapa. Nek ugasi Vsync i MSAA pa da vidimo dokle će taj Phenom izgurat GTX 670. Garant ju neće do potpunosti izgurat bez MSAA.
EDIT: i objasni mi onda moje dropove GPU usagea na 80-ak posto s HD7850.
Nemogu ti ih objasniti, nitko sa takvim procesorom kao ti i HD 7850 nema dropove, ja to još nisam vidio.
Možda je problem u ATi driverima.
Taj tip konstantno ima 60FPS što znači da je Phenom X6 dovoljno jak za sve nove kartice i može dati 60 frejmova, usage mu opadne kada nije potrebno da kartica radi u potpunosti jer i sa manje usagea može dati 60 slika po sekundi.
Dakle na manje zahtjevnim djelovima, to nije do procesora nego do Vsynca.
Ako ćeš tako gledati nijedan CPU neće ispratiti nijednu grafu u potpunosti, smanjiš detalje i rezu, ugasiš MSAA i vidiš koliko ide do maximuma.
Bit je da CPU isprati 60 frejmova bez dropa kao tu.
Inače podizanjem detalja i MSAA u BF3 MP skače i ovisnost o procesoru.
Drago mi je da je kupio taj CPU, nemam ja niš protiv toga ali bi u BF-u dobio isto i sa PII X6.
Znam za B3 odavno ali mislio sam na ostalo sve
Nemogu ti ih objasniti, nitko sa takvim procesorom kao ti i HD 7850 nema dropove, ja to još nisam vidio.
Možda je problem u ATi driverima.
Taj tip konstantno ima 60FPS što znači da je Phenom X6 dovoljno jak za sve nove kartice i može dati 60 frejmova, usage mu opadne kada nije potrebno da kartica radi u potpunosti jer i sa manje usagea može dati 60 slika po sekundi.
Dakle na manje zahtjevnim djelovima, to nije do procesora nego do Vsynca.
Ako ćeš tako gledati nijedan CPU neće ispratiti nijednu grafu u potpunosti, smanjiš detalje i rezu, ugasiš MSAA i vidiš koliko ide do maximuma.
Bit je da CPU isprati 60 frejmova bez dropa kao tu.
Inače podizanjem detalja i MSAA u BF3 MP skače i ovisnost o procesoru.
Drago mi je da je kupio taj CPU, nemam ja niš protiv toga ali bi u BF-u dobio isto i sa PII X6.
Ma nije da se prepirem jel bolji AMD ili Intel, meni je bitno da meni sve radi optimalno, a meni nešto ne šljaka kako spada i problem je najvjerojatnije u bottlenecku procesora što nisam mislio da je moguće s HD7850. A čuj, mogu i ja napucat MSAA na x4 pa se igrat na 50fps i imat usage na 99%, ali to mi nije gušt, a kad ugasim MSAA onda (ne znam sad jel stvarno ili je tu problem u nečem drugom) me bottlenecka i5 u nekim trenutcima, što je opet po meni malo vjerojatno. Vidjeh ljude na jutubu da s HD7970 i i5 2500k na 4.3-4.5 GHz imaju average oko 135, možda i više na nekim mapama, a moj i5 3570k dušu dao na 102. Više ni ne znam šta da vjerujem, jel je botlnek ili nije, iskreno oćelavit ću više od sekiracije, bio bi miran da imam i7 i da mogu bit siguran da bolji procesor ne mogu imat, al ovako.. Pff, praxiten nabavit jedino..
nije nikakva bottleneck,nego je s driverima od ati,stalno se crashaju i nešto brljave s njima,treba čekat nove.Previše se opterečuješ botleneckom.
nije nikakva bottleneck,nego je s driverima od ati,stalno se crashaju i nešto brljave s njima,treba čekat nove.Previše se opterečuješ botleneckom.
Joj ma taj prokleti bottleneck mi je ožiljak na psihi ostavio još kad sam s E8400 upgradeao na GTX 460 pa sam svega u jednoj igri što sam igrao osjetio poboljšanje (Crysis). Usadio mi E8400 strah u kosti i sad se sekiram da pomolom nove generacije konzola i njihovim 8c procesorima i5 3570k ide putem E8400.
Joj ma taj prokleti bottleneck mi je ožiljak na psihi ostavio još kad sam s E8400 upgradeao na GTX 460 pa sam svega u jednoj igri što sam igrao osjetio poboljšanje (Crysis). Usadio mi E8400 strah u kosti i sad se sekiram da pomolom nove generacije konzola i njihovim 8c procesorima i5 3570k ide putem E8400.
Nemas bottlenecka 99%. Kada moj Phenom prati HD7870 skoro u svakoj situaciji, cak i BF3 ( 64 players), tvoj i5 ce sigurno da izvuce max iz HD7850, pa i iz jacih karti.
de budi normalan,moze AMD pusiiit intelu dzaba mu 8 corova i tako ce i ostat
jos kad skontas na kojoj frekvenciji rade ti famozni "jaguar" corovi u PS4 skontat ces da je i5 žiga i da ce i ostat ;)
Ovaj poredi ps4 jaguar cpu sa desktop procesorima, muhahahahahaha, momak ocigledno nije svjestan masovne prednosti low level kodiranja, posebnog sdk-a, i trilion optimizacija u konzolaskim procesorima i gpu-ovima.
Da mi je samo znat ko su ovi noobovi sto stiscu td, rofl.
A to su ti oni neinformirani ali koji sve znaju .
Buljo daj se javi na PP da mi vidimo ima li rješenje za tvoj problem...
Hebo vas bottelneck,kad čujem da i5 3570K bottelnecka jednu HD 7850 padne mi mrak na oči!!
I kako vam se da non-stop dok igrate gledat graf i iskorištenost grafe,padne 2 puta na 90% i odma nevalja,daj novi proc!!Ljudi opustite se malo,ljeto je,more,pivica,koncerti,bikini....!!
Hebo vas bottelneck,kad čujem da i5 3570K bottelnecka jednu HD 7850 padne mi mrak na oči!!
I kako vam se da non-stop dok igrate gledat graf i iskorištenost grafe,padne 2 puta na 90% i odma nevalja,daj novi proc!!Ljudi opustite se malo,ljeto je,more,pivica,koncerti,bikini....!!
Pa nije da gledam stalno, al da mi stoji upaljen, stoji. Onda kad mi fps opadne na nešto što mi se ne čini oke, onda pogledam u čemu je problem.
Sve to s ljetom što si rekao stoji, al jebiga kad si bolestan moraš nać neku drugu zanimaciju dok ne prođe :)
Koja je sada igra cpu najzahtjevnija? Zar je još bf3? A metro, fc3, crysis3, arme i sl.?
Btw. nije vam pametno da ste uzeli jednu igru (BF3) kao sveti gral? Jel vam palo napamet da možda nije dobro optimizirana da ima loših kodova...Kao i crysis 3. Pa namjerno rade takve igre. Radije isključite te sve gluposti što pokazuju iskoristivost- jer to nije igranje. To je blagi OKP što je netko rekao
Neki se previše sekiraju- pustite to. Posebno ne razumijem ove što npr. sad bubam općenito- umjesto očekivanih 100 fps imaju 80? Wtf- jel vam igra radi dobro? Jel uopće možete primjetit tu razliku iznad 60 fps?
Koja je sada igra cpu najzahtjevnija? Zar je još bf3? A metro, fc3, crysis3, arme i sl.?
Btw. nije vam pametno da ste uzeli jednu igru (BF3) kao sveti gral? Jel vam palo napamet da možda nije dobro optimizirana da ima loših kodova...Kao i crysis 3. Pa namjerno rade takve igre. Radije isključite te sve gluposti što pokazuju iskoristivost- jer to nije igranje. To je blagi OKP što je netko rekao
Neki se previše sekiraju- pustite to. Posebno ne razumijem ove što npr. sad bubam općenito- umjesto očekivanih 100 fps imaju 80? Wtf- jel vam igra radi dobro? Jel uopće možete primjetit tu razliku iznad 60 fps?
Ne znam zasto svi pricaju za Far Cry 3 da je toliko cpu ovisna, a nije niakako. Ja potpuno iste performanse imam sa 3 i 4 jezgre. Grafa na 1240MHz.
Dali če AMD Phenom II X4 920@3.2Ghz biti dovoljan da "nahrani" HD7580 OC,dotičnog CPU mogu dodatno OC na 3.5Ghz no ako nema potrebe nebih htio forsirati CPU niti matičnu ploču?
Dali če AMD Phenom II X4 920@3.2Ghz biti dovoljan da "nahrani" HD7580 OC,dotičnog CPU mogu dodatno OC na 3.5Ghz no ako nema potrebe nebih htio forsirati CPU niti matičnu ploču?
Ovisi o kako se clockanoj HD 7850 radi, stock OC ili OC sa podizanjem napona(1100MHZ+).
Svakako clockni CPU do razumne granice sa razumnim naponom.
Ako i bude bottlenecka biti će blagi, tako da nemaš brige. To je recimo taman kombinacija. Neku jaču grafičku nema puno smisla.
Taman će to biti.
Da.
Isto velim - DA.
Hoće, ali ne možeš očekivati da će u svim igrama izvuči sav potencijal GTX 780, no to te i dalje ne treba zamarati previše .
Situacija je u igrama postala gadna, ni high end CPU nemože masno clockan pratiti high end GPU.
Clockni 2500K koliko ide sa nekim normalnim naponom i uživaj, gameplay sigurno neće biti loš.
Situacija je u igrama postala gadna, ni high end CPU nemože masno clockan pratiti high end GPU.
Može, ali beštije tipa i7 LGA2011, eventualno možda novi FX 9590...
Može, ali beštije tipa i7 LGA2011, eventualno možda novi FX 9590...
Džabe ti i7 2011 ako igra ne koristi 12 threadova, u tome i jest problem.