Imam navedenu grafičku s 64 mb i zanima me da li se moze kako povecati i na koji nacin.
Znam da integrirane grafičke uzimaju memoriju od RAM-a. Imam 4 gb RAM-a te me zanima da li bi se moglo povecati na 512 mb?
Imam navedenu grafičku s 64 mb i zanima me da li se moze kako povecati i na koji nacin.
Znam da integrirane grafičke uzimaju memoriju od RAM-a. Imam 4 gb RAM-a te me zanima da li bi se moglo povecati na 512 mb?
Količinu namjenske memorije nemožeš nikako promjenit, količina rama koju integruša koristi već je postavljena a ona iznosi 1472MB tj. možeš samo to promijenit maksimalnu količinu rama koja je dodjeljena za integriranu grafiku. Jedini način da dobiješ više FPS-a u igrama je da kupiš diskretnu grafičku karticu ili da nabaviš brže rame to ti ne preporučujem jer razlika nije baš velika (5-10 fps-a). U navedenoj slici je razlika 6 fps-a na medium postavkama.
BTW. popuni moj pc da se zna na čemu si.
5-10 moze znacit puno aka se radi kod barijere od oko 20/50 fps-a ! da popuni i moj komp kako je kolega rekao .
Znaci nemogu promijeniti memoriju tj. nemoze vise od 64 mb ?
ma mozes samo idi u BIOS i pogledaj koliko je dodjeljeno RAMa za GPU i vidi koliko max. joj mozes dati (ako pricamo o PCu)
meni je na i5 3570K bilo max. 1GB i mogao sam igrat bez beda max payne 3 na low postavkama
jedino ako imaš laptop, onda ne možeš ručno podešavat memoriju toj intelovoj grafici, ali ako npr. staviš 8GB RAMa u sistem ona će sama uzet 256MB (bar sam ja tak napravio kad sam imao laptop s integriranom grafikom)
radi se o pc-u znaci mogu u biosu staviti da ima vise memorije
radi se o pc-u znaci mogu u biosu staviti da ima vise memorije
znaci još nisi isprobao? mislim wtf?
isprobaj pa nam javi, ali po svemu sudeći trebao bi moći