pozdrav :) imam problem o odabiru graficke kartice... ustvari mene zbunjuje kada u konf. pise da je graficka npr, Ati5145 512mb ( Hyper Memory) da li to znaci da je integrisana ?? jer zbunjuje me malo ovo hyper memory znam da uzima memoriju od ram-a ako joj zatreba, ali sada da li je integrisana ili nije :) jer lap je namjenjen malo za igranje pa zato.... hvala unaprijed
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
pozdrav :) imam problem o odabiru graficke kartice... ustvari mene zbunjuje kada u konf. pise da je graficka npr, Ati5145 512mb ( Hyper Memory) da li to znaci da je integrisana ?? jer zbunjuje me malo ovo hyper memory znam da uzima memoriju od ram-a ako joj zatreba, ali sada da li je integrisana ili nije :) jer lap je namjenjen malo za igranje pa zato.... hvala unaprijed
Ako je zasebna grafička kartica ona ima vlastitu memoriju i ne koristi RAM memoriju od sistema...ako je na matičnoj onda je integrirana onda ti određuješ u BIOS-u s koliko će memorije ona radit tj. kolko će oduzet od RAM memorije...ako je na laptopu onda je svakako integrirana i isto u BIOS-u određuješ kolko će imati memorije
ne mora znaciti hyper memory znaci da grafa ima svoju memoriju... i ako ti njoj dozvolis da uzme jos dodatnu sa rama...
ne mora znaciti da je grafa intregrirana u laptop vecina grafa dans nema intregrirane grafičke ?? evo primjer sa HM
http://www.sapphiretech.com/presentation/product/?leg=&psn=000101&pid=310 evo idi malo dole pa ti pise sta je HM
ne mora znaciti hyper memory znaci da grafa ima svoju memoriju... i ako ti njoj dozvolis da uzme jos dodatnu sa rama...
ne mora znaciti da je grafa intregrirana u laptop vecina grafa dans nema intregrirane grafičke ?? evo primjer sa HM
http://www.sapphiretech.com/presentation/product/?leg=&psn=000101&pid=310 evo idi malo dole pa ti pise sta je HM
Većina grafa na laptopima su Intel-ove, zato i on prevladava na tržištu mobilnih chipset i grafičkih, ali istina je da sve više grafa koristi zasebnu grafu.
a obicne intregrirane uzimaju samo memoriju sa matične jer nemaju svoju
količina memorije : 512 MB namjenske VRAM memorije (uz uporabu tehnologije HyperMemory™ ukupno je dostupno do 1.755 MB grafičke memorije uz 32-bitni operacijski sustav i 3 GB sistemske memorije ili 3.579 MB uz 64-bitni operacijski sustav i 8 GB sistemske memorije)
evo copy sa posta pise... 512mb namjenske VRAM memorije.... znaci to je memorija od grafičke nejzina memorija
ako koristis HM moze grafička imati 1.755mb memorije... s time da uzima sa matične... i zavisi koliko rama uopce imas...
znaci kratko i jasno grafička ima svojih 512mb i podrzava hm da moze uzeti dodatno sa matične
Lijepo objasnjeno svaka cast
skonto sam hvala ti puno.. problem rijesen