Pazi se da ti ne isporuče za tih 100 kuna malo kasnije grafu ko u mene. Čeko sam 3 tjedna i jedan dan HD5850!
HD5850 - Nova generacija ili ipak...
- poruka: 437
- |
- čitano: 76.157
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
Zamolio bi sve koji imaju ovu graficku karticu da je usporede s mojom..
Ako imate cod4 ili cod2, molim vas recite mi koliko fps-a imate na dx7 i dx9 rezolucija 1920 ili manje ako nemozete.
cini mi se da sam dobio neispravnu karticu, jer po svim usporedbama sa dx10 karticama ova je jaca i na dx9 i na dx10 igrama.
a meni je losija od hd3870 pa nadalje.. sto se tice dx7 i 9 igara. a dx10 jos nisam igrao, morat cu crysis ili far cry probat.
unaprijed hvala
p.s. napisite konfu, ili ako imate pod moj pc, da vidim otprilike jel stvarno do graficke il do drivera.
ja imam 200 lock na cod2 i dx7 i dx9 (cak i zna past u dimu :S ), na windows 7 i na xp je testirano, na oboma je isto, samo sto je win 7 malo brzi.
Probao sam kloknuti graficku, po uputama i gledo sam ostalima temperature itd. no nakon kloka fps je pao na cod2 i sad mi varira 180-250 iako je prije lockao 250 ..
neznam koji k je ovim , ati me totalno izhebao sa ovim driverima, kosa mi se digla..
sve je vraceno na normalu, al opet je fps drop..
Sorry za double post al ovo je totalno shebano!
Izbrisao sam 9.11 i instaliro sa xfx cd-a 9.8 i imam 60 fps-a na cod4 i cod2 hah!
Koji k je sa ovom grafickom..
http://i36.tinypic.com/mwvfb9.png
Ugasio sam pc, i nakon tog uso u cod2 i prvih 10 sec je fps bio oke, i nakon tog na 45 pao.. ko da nesto tresne graficku i padne fps. tako u svim igrama
kako vi ljudi ne shvacate bit..
pa da sam uzeo graficku koja dodje 700kn i da mi tako vrti bilo bi oke.. al uzeo sam od 1900kn i to dx11
evo reinstalirao sam i cod2 i drivere opet, no sad je cudno jer nemoze lockat 250 .. samo se vrti od 100~200, mislim da mi je najpametnije reinstalirat cijele windowse..
savjeti?
edit: i nije sve na max, dapace smanjim neke stvari, jer nije graficka optimizirana za starije igre
kako vi ljudi ne shvacate bit..
pa da sam uzeo graficku koja dodje 700kn i da mi tako vrti bilo bi oke.. al uzeo sam od 1900kn i to dx11
evo reinstalirao sam i cod2 i drivere opet, no sad je cudno jer nemoze lockat 250 .. samo se vrti od 100~200, mislim da mi je najpametnije reinstalirat cijele windowse..
savjeti?
edit: i nije sve na max, dapace smanjim neke stvari, jer nije graficka optimizirana za starije igre
Je, pa sto... Ja sam svojevremeno uzimao graficke koje su bile vise nego duplo skuplje od tih 1900 kuna.
I gle cuda, opet nisu bile nenadjebive... Niti su im driveri bili savrseni...
Nije uzalud ona da pametan uci na tudjoj gluposti, a budala na svojoj... NHF, ali ne radi se o vrijedjanju vec o 'narodnoj poslovici', jer i ja sam ucio na vlastitoj gluposti.
ma nije da sam ja nezadovoljan niti mislim da je ova graficka najjaca.. iako je dx11 i samim tim je medju jacima..
eto, sutra reinstalacija win 7 x86, friski driveri..
valjda ce rijesit probleme s ovim driverima
a dotad na private torrent server i skidam dx10 igre :D
Moj ti je savjet da se okanis corava posla i uzivas u codu.
Mislim da su cod4, a pogotovo cod2 poprilicno zastarjele igre, vrlo optimizirane za visoki fps i ne iskorištavju sve mogucnosti hradvera. Cod 2 i 4 vrte zastarjeli dx9. Mislim da je u tvom slucaju stvar u megahercima kojih nemas dovoljno da ti se cod vrti na 500fps jer je on gladan upravo toga, a ne mali milijun drugih mogucnosti kojih tvoja graficka posjeduje, i koje ce doci do izrazaja tek za koji mjesec sa novim dx10 i dr11 naslovima.
Ja ti imam gotovo identicnu konfiguraciju (sve osim memorije koja je transcend na 1333Mhz), i wind 7 64bit, obozavam cod, pa bi moga napraviti par testova da vidis moje rezultate.
aj ako mozes bilo bi odlicno.. jer malo mi je cudno da je bas tako slaba u dx9..
Gle, probaj pokrenuti neki 3d mark i usporedi svoje rezultate s rezultatima s neta. I ako su približni znači sve ok.
ja ga igram sve max na 1920x1080 sa 100-250 fps-a ...s hd4850 i slabijim procom...
zato ne vidim zakaj on ne bi MINIMALNO lockao 250
Evo, meni su ispali ovakvi rezultati:
konfiguracija je:
Intel Core i5 CPU 750 @ 2.67GHz
4gb transcend 1333Mhz
ATI Radeon HD 5850 1024Mb
Gigabyte p55 ud3
Windows 7 64bit
----------------------------------------------------------------------
Call of duty 2:
dx9
1920x1200
----------
AA - 4
anisotrophic - 8
maksimalne postavke
sync every frame - no
r_glow 1
117fps
dx7
1920x1200
----------
AA - 4
anisotrophic - 8
maksimalne postavke
sync every frame - no
r_glow 1
337fps
------------------------------------
dx7
1024x768
----------
AA - 4
anisotrophic - 8
maksimalne postavke
sync every frame - no
r_glow 1
339fps
dx9
1024x768
---------
AA - 4
anisotrophic - 8
maksimalne postavke
sync every frame - no
r_glow 1
193fps
------------------------------------
dx9
1920x1200
----------
AA - 4
anisotrophic - 8
maksimalne postavke
sync every frame - no
r_glow 0
148fps
----------------------------------------------------------------------------------------
Unigine
Heaven Demo v1.0
direct3d9
Mode: 1920x1200 4xAA fullscreen
Shaders: high
Textures: high
Filter: trilinear
Anisotropy: 8x
Occlusion: enabled
Refraction: enabled
Volumetric: enabled
FPS: 42.3
Scores: 1065
--------------------------------------
Render: direct3d11
Mode: 1920x1200 4xAA fullscreen
Shaders: high
Textures: high
Filter: trilinear
Anisotropy: 8x
Occlusion: enabled
Refraction: enabled
Volumetric: enabled
FPS: 20.6
Scores: 519
---------------------------------------------------------------------------------------------
Call of duty 4 nisam detaljno testirao ali mi radi na ful detaljima, i 1920x1200 na negdi oko 100-120fps.
Kupujem konfiguraciju koja je ista kao i autorova, isto tako jako slicna zussuzovoj. I jako me zabrinuo ovaj nedostatak FPSa u COD2 i 4, pa sam skoro odlucio promjeniti graficku usred kupnje. Zussuzovo testiranje pokazuje da nije problem u performansa kartice nego je vjerojatno do nekog (softwareskog) konflikta ili greske na kartici u autorovoj konfiguraciji.
@ autor: javi jel ima kakvih promjena
Evo, meni su ispali ovakvi rezultati:
Heba te COD 2 glupi, de ti crysis, warhead,COD 6, ARMA II,GTA 4 stavi.
Normalno da ti je na 1920x1200 i na 1024x768 isto fps-a kada ti je procesor SAMO NA 2,66GHz!
Clockaj na 3,6GHz barem.
Procesor, procesor, procesor!!! Pa nije ljudi proc kriv za to što fali 100 framova! Procesor može uzeti/dati max. 10 framova. To što čovjek ima proc na 2.6 je čisto OK, naravno da bi bilo poželjno da ga clocka na 3 GHz ili više, ali to mu neće dati neke extra rezultate.
Slažem se s time da bi trebao provjeriti kakve ti grafa daje performanse na nekim novijim naslovima.
4890 drži cijenu na 1300kn
5850 pada sada oko 1730kn pa nije to bez razloga
,a i cijene 5750 i 5770 isto padaju..
čini se da je ovo promašena serija kao i 3xxx
Ja to preskaćem ostajem na 4890 koja šiša sve 57xx serije..
Nekaj tu ne valja i vjerujem da su testovi sa 5850 neregularni
Kako je vrlo brzo poslije 3xxx serije došla 4xxx,tako će i poslije
5xxx doći 6xxx.
Stick to the 4th :)
joj koji topic.
Skini neku novu igru(moze i demo) i FRAPS, pa probaj jel ti sporo(imas recimo na anandtech rezultate tone graf u moru razlicitih igara za usporediti ) odluci tada.
Evo javljam se nakon nesto vremena :D
Malo sam se igrao s karticom i postigao ove rezultate, a evo i kako:
Prvo sam reinstalirao windows, tj. instalirao win 7 ultimate.
Tad sam skinuo 9.11 final drivere i instalirao. Odmah sam vidio nelos boost, iako ne dovoljan da je cijelu iskoristi.
Nakon toga sam na netu naisao na odlican clock kartice koji je drzi stabilnom - Core: 830Mhz , Memory: 1200Mhz
Nakon clockanja se graficka dosta poboljsala i temperature su oko 38 u desktopu, a oko 45 u igri. Sve u svemu odlicno.
Procesor je klokan na 3,2 (20x160) i jako dobro radi trenutna konfiguracija.
No ipak , kad stigne hd4890 vapor-x od 2 gb, nju cu dosta kloknuti i ocekujem dosta dobre rezultate (sve sam vidio po netu, i jako je dobra kartica)
Hvala vam na dosadasnjoj pomoci, i za one koji misle da je kartica promasaj, po meni nije nego se trebaju cekat jos noviji driveri da se ona iskoristi bar 70% i treba je klokat
Ja sam totalno nov sa klokanjem, sam se se naucio a zapravo nema tu puno filozofije.. bios za cpu + 2 programcica za gpu i eto!
ciao
Evo javljam se nakon nesto vremena :D
Malo sam se igrao s karticom i postigao ove rezultate, a evo i kako:
Prvo sam reinstalirao windows, tj. instalirao win 7 ultimate.
Tad sam skinuo 9.11 final drivere i instalirao. Odmah sam vidio nelos boost, iako ne dovoljan da je cijelu iskoristi.
Nakon toga sam na netu naisao na odlican clock kartice koji je drzi stabilnom - Core: 830Mhz , Memory: 1200Mhz
Nakon clockanja se graficka dosta poboljsala i temperature su oko 38 u desktopu, a oko 45 u igri. Sve u svemu odlicno.
Procesor je klokan na 3,2 (20x160) i jako dobro radi trenutna konfiguracija.
No ipak , kad stigne hd4890 vapor-x od 2 gb, nju cu dosta kloknuti i ocekujem dosta dobre rezultate (sve sam vidio po netu, i jako je dobra kartica)
Hvala vam na dosadasnjoj pomoci, i za one koji misle da je kartica promasaj, po meni nije nego se trebaju cekat jos noviji driveri da se ona iskoristi bar 70% i treba je klokat
Ja sam totalno nov sa klokanjem, sam se se naucio a zapravo nema tu puno filozofije.. bios za cpu + 2 programcica za gpu i eto!
ciao
covjece ja neznam sto je tebi. Onak s HD5850 ces prijec na slabiju HD4890 i jos ocekujes da ces imat bolje rezultate???? vjeruj mi razocarat ces se.
Evo moj frend kojem sam složio komp i raspravljao u ovoj temi danas će dobit taj komp pu ću za vikend doć kod njega i dobro ću izvrtit nove naslove da vidim kako diše.Samo da napomenem da ima par izmjena naprema prvom postu u toj temi pa ću ovdje napisat koju konfu ima
Napajanje : 650W scythe,modularno
Kućište COOLERMASTER RC-690-KKN1-GP crno, bez PS
MBO GIGABYTE MA790XT-UD4P, 790X/SB750, DDR3, zvuk, SATA, G-LAN, FW, PCI-E, s. AM3
RAM PC-10600, 2 GB, KINGMAX, DDR3 1333 MHz X2
HDD 500.0 GB WESTERN DIGITAL Caviar Black, SATA, 32MB c., 7200 okr/mi
VGA Sapphire ATI radeon 5850
jedino je bed što trenutno imam 19'' monitor sa 1280x1024 rezom pa ćemo sve testirat na toj rezi
@Stoja: A koji je CPU?
Postoje 2 beskonačne stvari:
svemir i ljudska glupost, za ovo prvo nisam siguran.
mislim da cu ipak ostat pri ovoj kartici.. vidim da su im driveri sve bolji i bolji, a i da se klokati pa..
najvjerojatnije cu ostat pri njoj, iako ja neigram neke nove igre, a i ne planiram ih pretjerano igrat..
iako me zanima za cod6, dal je graficka oke za tu igru jer je i ona dx9 pa..
ma nije nikako, mislim da bi trebao otic na neku dx9 grafulju, eventualno dx10
daj nekome tu hd5850, npr meni, ja ti dam hd 4870 i da vidis kak ce se cod peglat, nemoj slusat nikoga, hd5850 nevalja
hah :D
aj ostajem pri ovoj onda
@Stoja: A koji je CPU?
ops, nekako mi se "prošvercao" u copy/paste Al inače je AMD phenom 2 940 (valjda)onaj koji vrti na 3,0GHz ne da mi se sad gledat kako se točno zove xD. Uglavnom evo pred koji sat ga je dobio ,ja ću kod njega doć u subotu i malo provrtit par naslova i vidjet kako se stroj ponaša. Mogao bi malo i koji benchmark vidjet ću...
daj nekome tu hd5850, npr meni, ja ti dam hd 4870 i da vidis kak ce se cod peglat, nemoj slusat nikoga, hd5850 nevalja
Lažeš, ma ja ti dam Geforce 4 MX, ona ti je najbolja za starije igre, daj meni HD5850 i dam ti GF 4MX ,ajde, please, plaese, please..........
hd5850 vrijedi vise od tebe i tvoje grafe zajedno pa zato šuti.