HD5850 - Nova generacija ili ipak...

poruka: 437
|
čitano: 75.811
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
RE: HD5850 - Nova generacija ili ipak...
Bugofil kaže...

Ne valjaju driveri za 58xxx seriju.

Nije problem u directx9 igrama, već u driverima koji automatski bacaju AA i AF na povišene vrijednosti.

Kupio sam prije par dana u Linksu xfx 5850 i grafička je super, samo se treba malo poigrati s driverima i pričekat kvalitetnije drivere za tu seriju kartica.

Skineš 9.11 betu (te i ja koristim)

U ccc-u staviš:

ccc AI na off

AA - application controlled

AF - također

AAA(adaptive aa)- off

vsync - off osim ako vam se pojavljuje screen tearing, i ako je uključen grafa se manje grije jer ograničava fps-e na 30/60

I neznam u čemu je problem?

Savjeti i pitanja o overclocku i5 750 nemaju veze sa temom.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
Poruka je uređivana zadnji put ned 8.11.2009 11:26 (Hyperion).
16 godina
neaktivan
weirdeq kaže...

Pozdrav.

Evo dobio sam ovu graficku prije tjedan dana, konfa je sljedeca:

i5 750 2,6 Ghz

2x2 DDR3 Corsair 1600Mhz

XFX HD5850

Neznam zasto, al cini mi se da je ova graficka prelosa u igrama kao cod2 i cod4?

Trenutno imam xp sp3, imo sam windows 7 x64 prvih 2-3 dana, cak i x86 no razocaravajuce performanse, pa sam vratio na sp3 misleci da ce se sto popravit..

Naime, u cod2 mi jedva locka 250 na 1240 rezoluciji, sa konstantnim dropom 230-250, preko 333 lock neide nimalo.

U cod4 je stanje jos losije, iako igra koristi 4 jezgre.. Naime u njoj imam drop i do 120.

Frend ima quad core 2,8 klokan do 3,2 i hd4870 i ima 800 lock cod2, cak i 1000.

Nista nije pokvareno niti prckano.

Po vama, dal je problem u procesoru, grafickoj ili ?

Cini mi se da sam prelose prosao, najvjerojatnije bi 3x bolje ista gtx275.

Takodjer, nisam 100% siguran, u xp imam lagg sa xfireom i slicnim kad ga dragam preko desktopa on jedva ide.. a u win 7, cini mi se nije bilo tog problema

Cijenim svaki komentar i prijedloge.

Pogledaj koliko ljepše izgleda cod 4 kod tebe nego kod njega, 5*** ima neke nove filtre i tehnologije koje istina malo uspore grafu ali igre izgledaju ljepše.

Možda ti frend ima u drieverima isključene neke zahtjevne opcije ili tehnologije.

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% kopiraj ovo u potpis.
15 godina
neaktivan
Hyperion kaže...
Bugofil kaže...

Nije problem u directx9 igrama, već u driverima koji automatski bacaju AA i AF na povišene vrijednosti.

Kupio sam prije par dana u Linksu xfx 5850 i grafička je super, samo se treba malo poigrati s driverima i pričekat kvalitetnije drivere za tu seriju kartica.

U ccc-u staviš:

ccc AI na off

AF - također

AAA(adaptive aa)- off

vsync - off osim ako vam se pojavljuje screen tearing, i ako je uključen grafa se manje grije jer ograničava fps-e na 30/60

Evo idem se poigrati s tim.. rekli su mi jos neki da cekam 9.11 ili 9.12 i da ce graficka doslovno porasti duplo za starije igre..

15 godina
neaktivan

Evo instaliro sam 9.11 za xp, prije tog izbrisao stare drivere i vidi se malo ali ne toliko znacajno poboljsanje za dx9..

Nadam se da ce u 9.11 final bit sve rijeseno, al u 9.12 sam siguran da oce :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Hyperion kaže...
Bugofil kaže...

U ccc-u staviš:

ccc AI na off

AF - također

AAA(adaptive aa)- off

sve sam to tako podesio no opet mi nešto nije u redu s sa driverima. ipak treba čekati ili igre s dx11 ili bolje optimizirane drivere za dx9 (što je paradoks).

glupa nezahtjevna igra batman arkhad asylum mi u "leru" dakle, bez AA, AF, AAA i ostalih tehnikalija radi pri 1920x1200 samo na 65 FPS-a max i to tek nakon što sam kloknuo Q8400 na 3.6mhz (prije je bilo 45 FPS-a).

pazi sad, na drugom računalu imam "staru" 9800 GT 1GB i dere istu igru bez AA itd na 67 FPS-a.

tko je sad tu lud.

malo sam pronjuškao po netu i pronašao sajt gdje objašnjavaju prednos nvidijinog physx-a na perfomanse te i vjerojatno ostalih igara.

pogledat drugi grafikon dolje--- http://www.tomshardware.com/reviews/radeon-hd-5770,2446-14.html

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.11.2009 11:03 (Bugofil).
15 godina
neaktivan

Ma driveri su kod Ati-ja ocajni.. Ja mislio, ajd idem uzet najnoviju dx11 graficku, bit ce sigurno jaca i na dx9 igrama od gtx, kad ono ja upalim cod2 na dx9 i cod4 i skoro sam pao u nesvijest kolko malo fpsa izvuce..

Ako ne poprave drivere bar malo za dx9 (Sto odma popravlja i dx7 valjda) jebat cu se oko tog pada do 120 fps-a na dx9 cod2, i morat cu cekat dx11 igre sto je usrano.

Al bar na prototype imam 60fps lock posto neda vise.

16 godina
Bugofil kaže...

tko je sad tu lud.

.

Ispao si ti i svi ostali šta su se odmah zaletili i pokupovali te grafe kada su najneisplativije.Belji se

Kako vidiš jel se ugasi svitlo u živideru ?
Poruka je uređivana zadnji put pon 9.11.2009 11:51 (dery).
17 godina
protjeran
Bugofil kaže...
Hyperion kaže...
Bugofil kaže...
pogledat drugi grafikon dolje--- http://www.tomshardware.com/reviews/radeon-hd-5770,2446-14.html

Taj grafikon se odnosi na igru koja je TWIMTBP (nvidia the way its meant to be played) jer se odmah vidi da na ATI-jevim grafičkim k. ne radi uopće bez obzira koliko dobre te kartice bile.Šutim

Polly wants a cracker-think I should get off of her first
17 godina
weirdeq kaže...

Ma driveri su kod Ati-ja ocajni.. Ja mislio, ajd idem uzet najnoviju dx11 graficku, bit ce sigurno jaca i na dx9 igrama od gtx, kad ono ja upalim cod2 na dx9 i cod4 i skoro sam pao u nesvijest kolko malo fpsa izvuce..

Ako ne poprave drivere bar malo za dx9 (Sto odma popravlja i dx7 valjda) jebat cu se oko tog pada do 120 fps-a na dx9 cod2, i morat cu cekat dx11 igre sto je usrano.

Al bar na prototype imam 60fps lock posto neda vise.

makneš vsync...

Na kojoj rezi igraš?

15 godina
neaktivan

prototype na 1680x1050 a ostale igre na max tj 1920x1080..

17 godina
protjeran
dery kaže...
Bugofil kaže...

tko je sad tu lud.

.

Ispao si ti i svi ostali šta su se odmah zaletili i pokupovali te grafe kada su najneisplativije.Belji se

to mi je prvi put da se zaletim i odmah se zeznem Namigiva

17 godina
weirdeq kaže...

prototype na 1680x1050 a ostale igre na max tj 1920x1080..

1680x1050 je 16:10 reza, zašto neigraš na 1600:1200?

U biti zašto tu igraš na rezi manjoj od maximalne tj. 1920x1080???Neodlučan

Nikako te neshvaćam!

15 godina
neaktivan

jbg kompliciran sam :D

ma igram na toj rezi jer mi je na najvecoj sve "usko", a volim da izgleda normalno + ne primijeti se razlika uopce.. isti k.

17 godina
weirdeq kaže...

jbg kompliciran sam :D

ma igram na toj rezi jer mi je na najvecoj sve "usko", a volim da izgleda normalno + ne primijeti se razlika uopce.. isti k.

Baš i nije, likovi su malo izduženi...

HD5850 treba vrtit na preko 60fps-a prototype, max postavke, 1920x1080.

15 godina
neaktivan

a vrti on preko 60, negdje u pregustim situacijama sa puno efekata padne do 55, al to je isto ok.. s tim da imam i5 750 na 3,0 i 2x2gb rama. al cu se prebacit na win7 x64.. win xp je oke za starije igre.

17 godina
protjeran

ma, XP još uvijek brzinski dere i WIN 7 u svim aplikacijama, pa i igrama, tj. u directx9.

Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
neaktivan

Citam onu prvu stranicu, i nikako mi nije jasno zašto bi netko htio imat 125+ FPS??

Mislim ako mozemo igrat Crysis na ~25fps i sve ostale pucačine na oko 40ak, čemu spuštat rezoluciju samo zbog frejmrejta??

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

gle, ako sam ja kupio karticu od 1900 kn, pa ocekujem max performanse.. npr. ja sam ocekivo da ce ova kartica pojest gtx 275 koju sam mislio kupit, no ona je losija zbog ovih sugavih drivera (bar dok ih ne poprave) u dx9 i dx7 igrama koje ja vecinom igram.. to su cod serijali.

osim tog imam samo prototype i fifu 10..

ne ocekujem 125+ u zahtjevnim igrama, tj u dx10 igrama, u njima ocekujem 60 fps, s tim da necu sve na max stavit da se rastopim od lijepe grafika i svog sjaja xD. al u cod2 i cod4 normalno da ocekujem 250 pa cak i 333, jer gtx-ica to moze bez problema sa mojom konfom izvuc

valjda ce ati izbacit 9.12 sa full podrskom za dx9, pa da dobijem sto sam platio :D

inace sam zadovoljan s karticom, osim u tim "starijim" igrama, al eto sta je tu je.

Poruka je uređivana zadnji put čet 12.11.2009 10:32 (weirdeq).
Moj PC  
0 2 hvala 0
17 godina
weirdeq kaže...

gle, ako sam ja kupio karticu od 1900 kn, pa ocekujem max performanse.. npr. ja sam ocekivo da ce ova kartica pojest gtx 275 koju sam mislio kupit, no ona je losija zbog ovih sugavih drivera (bar dok ih ne poprave) u dx9 i dx7 igrama koje ja vecinom igram.. to su cod serijali.

ne ocekujem 125+ u zahtjevnim igrama, tj u dx10 igrama, u njima ocekujem 60 fps, s tim da necu sve na max stavit da se rastopim od lijepe grafika i svog sjaja xD. al u cod2 i cod4 normalno da ocekujem 250 pa cak i 333, jer gtx-ica to moze bez problema sa mojom konfom izvuc

valjda ce ati izbacit 9.12 sa full podrskom za dx9, pa da dobijem sto sam platio :D

inace sam zadovoljan s karticom, osim u tim "starijim" igrama, al eto sta je tu je.

Malo previše očekuješ za grafu od 1900kn...

Svi govore kako je procesor kočnica, a ti ga držiš na samo 3GHz BIG LOL I nekupuje se takva grafa zbog prototype-a,fife i cod 4 haha. Već zbog krize, gta 4 i ostalih zahtjevnijih igara.

Kako znaš kada je nemaš?

15 godina
neaktivan
Hyperion kaže...
weirdeq kaže...

Svi govore kako je procesor kočnica, a ti ga držiš na samo 3GHz BIG LOL I nekupuje se takva grafa zbog prototype-a,fife i cod 4 haha. Već zbog krize, gta 4 i ostalih zahtjevnijih igara.

Kako znaš kada je nemaš?

Previse? Frend mi ima konfu istu ovakvu samo sa malo slabijom memorijom, i gtx 275 od xfx-a i drzi mu 500 lock na dx9 bez problema.. a jos jedan lik koji ima q6600 na 2,8 i cini mi se 2 gb rama iako nisam siguran, sa hd3870 drzi lock 333 na dx9 sve rezolucije..

a sto se tice procesora, klokan je na 3,2 a klokat cu ga do 3,8 kad dodje kuler.. procesor kocnica? pa neznam dal je 12,8Ghz kocnica kod igara koje podrzavaju sve cetiri jezgre ko cod4.

eto, valjda je ovo dovoljno dokaza koliko su im sjeb*ni driveri..

16 godina
neaktivan
weirdeq kaže...
Hyperion kaže...
weirdeq kaže...

Kako znaš kada je nemaš?

Previse? Frend mi ima konfu istu ovakvu samo sa malo slabijom memorijom, i gtx 275 od xfx-a i drzi mu 500 lock na dx9 bez problema.. a jos jedan lik koji ima q6600 na 2,8 i cini mi se 2 gb rama iako nisam siguran, sa hd3870 drzi lock 333 na dx9 sve rezolucije..

a sto se tice procesora, klokan je na 3,2 a klokat cu ga do 3,8 kad dodje kuler.. procesor kocnica? pa neznam dal je 12,8Ghz kocnica kod igara koje podrzavaju sve cetiri jezgre ko cod4.

eto, valjda je ovo dovoljno dokaza koliko su im sjeb*ni driveri..

ovo si napiso kao najveci NOOB... procesor ti radi na 3,2GHz a ne na 12,8GHz, i za ocekivat je da ce u COD4 bit sporiji od nekog dualca koji radi na višen taktu, jer to što igra podržava sve 4 jezgre neznaci da ih iskoristi. 

Commodore 64 , 0.985MHz , 64Kb RAM, VIC II 6567/8567(PAL)
15 godina
neaktivan

Pa znam da ne iskoristi, al opet.. sad igram i padne fps na 60 u cod2 na dx9 - pa jel to je*eno normalno da na igrici staroj 6 ili koliko vec godina ja imam 60 fps sa hd5850..

ako ne poprave drivere, ova serija je po meni najlosije sto su mogli za dx11 napravit.. a inace je oke

16 godina
neaktivan
weirdeq kaže...

Pa znam da ne iskoristi, al opet.. sad igram i padne fps na 60 u cod2 na dx9 - pa jel to je*eno normalno da na igrici staroj 6 ili koliko vec godina ja imam 60 fps sa hd5850..

ako ne poprave drivere, ova serija je po meni najlosije sto su mogli za dx11 napravit.. a inace je oke

ma ja mislim da jedino tebe muce takvi problemi, moj frend ima istu grafičku i slabiji procesor od tebe, pa nema takvih problema... trebo bi probat reinstalirat windowse, i instalirat najnovije drivere za matičnu. a što se ATI drivera tice, instaliraj Catalyst 9.11 beta.

Commodore 64 , 0.985MHz , 64Kb RAM, VIC II 6567/8567(PAL)
15 godina
neaktivan

imam catalyst 9.11 betu, neznam stvarno sta je s ovim.. jel ti frend igra cod serijale? jer samo mi u njima posto imaju dx7 i 9 ovako slabije radi..

sad sam klokao GPU na 765Mhz a memoriju na 1100Mhz i temperatura oko 35 stupnjeva.. valjda je to oke al sumnjam da ce to puno pomoc

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
El zna ko kada će doći ova grafička u adm?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
koja?
Lutat ću svijetom,tražit ću sreću,al svoj CELERON zaboravit neću
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Pa ova HD5850 koju nemaNevinašce

15 godina
neaktivan

navodno sljedeci tjedan s tim da neznaju koja ce biti cijena

17 godina
protjeran

Ole...Belji se Evo ti novi pa znaš...Šutim Bit će sigurno kao i prijašnje zalihe. pa oko 1800 mislim jer ADM najeftiniji u HR!!!

15 godina
neaktivan
od velikih ducana je najeftiniji,ali znam jednoga lika sto drzi mali ducan,jeftiniji za 100kn od svih vecih ducana
Lutat ću svijetom,tražit ću sreću,al svoj CELERON zaboravit neću
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice