HD5850 - Nova generacija ili ipak...

poruka: 437
|
čitano: 76.242
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

zanima me jedna stvar kod klokanja kartice..

imam msi afterburner i adm gpu clock tool, obe verzije za ovu karticu.

dakle ja klokam (gledao sam koji je najstabilniji) preko amd gpu tool-a, i namjestim vent na msi, te save-am i stavim apply clock at startup.

no kad se dignu windowsi upali se msi i jedino sto ostane je jacina hladnjaka..

clockovi se vrate na normalu.

jel to mora biti ili?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

tako je nesto i meni bilo,pogledaj imas li u biosu opciju graphic booster ili nesto slicno,probaj dignit to pa vidi s ovim programima,nisam jos probao jer me nesto grafa zeza to jest njen vent

Lutat ću svijetom,tražit ću sreću,al svoj CELERON zaboravit neću
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: HD5850 - Nova generacija ili ipak...
Stoja kaže...
TomoR kaže...

@Stoja: A koji je CPU?

ops, nekako mi se "prošvercao" u copy/pasteBelji se Al inače je AMD phenom 2 940 (valjda)onaj koji vrti na 3,0GHz ne da mi se sad gledat kako se točno zove xD. Uglavnom evo pred koji sat ga je dobio ,ja ću kod njega doć u subotu i malo provrtit par naslova i vidjet kako se stroj ponaša. Mogao bi malo i koji benchmark vidjet ću...

S obzirom da je AM3 ploča nemre bit 940, možda 945...

OK, zgodan stroj, otprilike ko moj (s tim da ja imam slabiju grafičku). Trebao bi u standardnom testu 3DMark06 ići preko 20000 bodova.

Javi kad probaš.

Za igre se ne boj, mislim da sve što je trenutno na tržištu će raditi sasvim fino!

16 godina
Cvjetko kaže...
Rhodin kaže...

ma nije nikako, mislim da bi trebao otic na neku dx9 grafulju, eventualno dx10

daj nekome tu hd5850, npr meni, ja ti dam hd 4870 i da vidis kak ce se cod peglat, nemoj slusat nikoga, hd5850 nevalja

hd5850 vrijedi vise od tebe i tvoje grafe zajedno pa zato šuti.

vidim ja cjetko nam se nesto ljuti sto zezamo weirdeq-a... cvetko nisi cito cijeli post, nemoj se ljutit bezveze, zezamo covjeka

@weirdeq nisam koristio amd gpu clock tool, ali predpostavljam gdje bi mogla biti greska, mozda ima neku dodatnu opciju tipa boost at startup poput onog sto ima riva tuner "Apply overclocking at Windows startup"

16 godina
neaktivan
weirdeq kaže...

zanima me jedna stvar kod klokanja kartice..

imam msi afterburner i adm gpu clock tool, obe verzije za ovu karticu.

dakle ja klokam (gledao sam koji je najstabilniji) preko amd gpu tool-a, i namjestim vent na msi, te save-am i stavim apply clock at startup.

no kad se dignu windowsi upali se msi i jedino sto ostane je jacina hladnjaka..

clockovi se vrate na normalu.

jel to mora biti ili?

Za OC-anje grafičke koristi riva tuner ili GPU Tool

Commodore 64 , 0.985MHz , 64Kb RAM, VIC II 6567/8567(PAL)
15 godina
neaktivan
riva tuner je odlican,evo bas sam sada sa njim clockao karticu
Lutat ću svijetom,tražit ću sreću,al svoj CELERON zaboravit neću
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

ima ovaj msi i riva tuner skupa s njim, tj. neku aplikaciju riva tuner.. i tu isto ima apply at startup, kao i na msi al nece..

vidim da ima za msi profili na kojem sam save-ao ovaj gdje je clock, pa cu pokusat samo load profile kad se upali pc. nije mi muka tako radit :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
weirdeq šta će ti oc-anje te grafe ona je i tako dovoljno prejaka,ostavi se ludosti.Čini mi se da se ti zayebayeš.
Kako vidiš jel se ugasi svitlo u živideru ?
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

pa što ne klokat?Nevinašce Uz malo truda i dobro hlađenje/provjetreno kućište sigurno se da dobro kloknut pa sustić 5870 modelSmijeh Frama nikad dosta, pogotovo da igrate crysis wars,onda bi znali o čemu prićamNamigiva

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

samo bi zamolio nekog ko ima ovu graficku, i clockao je (ne bas previse) sa stock coolerom naravno, da mi rece sljedece:

Koji clockovi su podeseni na jezgri i memoriji?

Takodjer, nakon klokanja sa par programa, bilo je problema, pa sam vratio na default i clockao sa ati-evim overdrive-om, i kad povecam sliku kod flash playera preko weba (youtube, xfire, wipido itd..) graficka se pocne gasit-palit.

stoga sam reinstalirao drivere.

molim vas, ako netko moze rec par dobrih jednostavnih programa za klokanje hd5850, i ove gore - jezgru i memoriju klokanu navest

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
weirdeq kaže...

samo bi zamolio nekog ko ima ovu graficku, i clockao je (ne bas previse) sa stock coolerom naravno, da mi rece sljedece:

Takodjer, nakon klokanja sa par programa, bilo je problema, pa sam vratio na default i clockao sa ati-evim overdrive-om, i kad povecam sliku kod flash playera preko weba (youtube, xfire, wipido itd..) graficka se pocne gasit-palit.

molim vas, ako netko moze rec par dobrih jednostavnih programa za klokanje hd5850, i ove gore - jezgru i memoriju klokanu navest

AMD gpu clock, Riva Tuner, Ati Tray Tools

Memorija bi morala na 1200-1250MHz ili efektivno 4.8-5GHz bez problema jer je ista kao i na hd5870/5770

GPU mora na bar 800-850MHz (takt HD5870 ovaj drugi), a teoretski trebalo bi i više. Preko 900MHz bi se trebao dizati napon u preko biosa ili nekog programa.

Stock clockovi Hd5850 su 725/4000MHZ

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
Poruka je uređivana zadnji put sub 21.11.2009 19:40 (Hyperion).
15 godina
neaktivan
Hyperion kaže...
weirdeq kaže...

AMD gpu clock, Riva Tuner, Ati Tray Tools

Memorija bi morala na 1200-1250MHz ili efektivno 4.8-5GHz bez problema jer je ista kao i na hd5870/5770

GPU mora na bar 800-850MHz (takt HD5870 ovaj drugi), a teoretski trebalo bi i više. Preko 900MHz bi se trebao dizati napon u preko biosa ili nekog programa.

Stock clockovi Hd5850 su 725/4000MHZ

ok, thx, no zanima me dal se moze stavit npr 830Mhz jezgra i 1200 memorija odmah, il se mora ici postepeno?

15 godina
neaktivan
weirdeq kaže...

ok, thx, no zanima me dal se moze stavit npr 830Mhz jezgra i 1200 memorija odmah, il se mora ici postepeno?

Taj clock bi mogao staviti odmah, trebalo bi bit stabilno.

Dalje od 850/1200 odi postepeno 5-10 MHz i za svaki clock odvrti furmark ili occt da testiraš stabilnost.

16 godina
neaktivan
Stoja kaže...

pa što ne klokat?Nevinašce Uz malo truda i dobro hlađenje/provjetreno kućište sigurno se da dobro kloknut pa sustić 5870 modelSmijeh Frama nikad dosta, pogotovo da igrate crysis wars,onda bi znali o čemu prićamNamigiva

Da HD5850 prestigne(U PREFORMANSAMA) treba joj dosta veči clock od HD5870.Naime HD5850 ima skresanu arhitekturu GPU-a.

Tu su u prvom redu Shaderi kojih HD5850 ima dosta manje(160).

A tu su i još bitnije jedinice za teksturiranje sa 80(kod HD5870) na 72.

Istina je oko nas,a laž još više.
16 godina
microman kaže...

Da HD5850 prestigne(U PREFORMANSAMA) treba joj dosta veči clock od HD5870.Naime HD5850 ima skresanu arhitekturu GPU-a.

Tu su u prvom redu Shaderi kojih HD5850 ima dosta manje(160).

A tu su i još bitnije jedinice za teksturiranje sa 80(kod HD5870) na 72.

Ja sam rekao da sustigne 5870 po performansama a ne da ju prestigneBelji seZa prestizanje je očito potrebniji još jači klok zbog toga što si naveo ali nema neke velike potrebe za tim xD

17 godina

Ali opet džabe clockanje hd5850 kada je proc na samo 3.2GHz.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

ma proc cu za par dana dignit na 3,8 ako bude mogo sa kulerom..

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Hyperion kaže...

Ali opet džabe clockanje hd5850 kada je proc na samo 3.2GHz.

Još nam samo ostane da vidimo kakva će biti nvidia sa svojom novom 300 gtx ....

RIDER
15 godina
neaktivan

imam jedan ozbiljan problem.

kad udjem u igru, u ovom slucaju cod2, i stavim na dx9 pocne mi krestati i fps se vrti tj. pada za 100.. zvuk se pojavi svake 2-3 milisec i dosta kresti, a na dx7 je oke. al ako na dx7 lockam 333 pocne laggat i opet pada fps.. nije do servera, a sumnjam da je do igre bas, valjda nesto nije u redu sa grafickom..

instalirao sam jucer nove drivere i mislio sam da je u dx9 problem pa sam skinio najnoviji i njega instalirao, al opet isto..

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
weirdeq kaže...

imam jedan ozbiljan problem.

kad udjem u igru, u ovom slucaju cod2, i stavim na dx9 pocne mi krestati i fps se vrti tj. pada za 100.. zvuk se pojavi svake 2-3 milisec i dosta kresti, a na dx7 je oke. al ako na dx7 lockam 333 pocne laggat i opet pada fps.. nije do servera, a sumnjam da je do igre bas, valjda nesto nije u redu sa grafickom..

instalirao sam jucer nove drivere i mislio sam da je u dx9 problem pa sam skinio najnoviji i njega instalirao, al opet isto..

Ja bi prije rekao da je stvar do COD-a.

Probaj instalirat neku zahtijevnu igru/igricu poput Crysisa,S.T.A.L.K.E.R-a ili Far Crya2.I ako u jednoj od tih igra imaš normalan broj FPS-a onda znaš u kojem grmu leži zec.

Ako pak je ista stvar u bilo kojoj igri/igrici onda vrati grafu pod grancijom i neka ti je zamijene.

Istina je oko nas,a laž još više.
15 godina
neaktivan

ma problem je sto kad reinstaliram windowse friske, sve radi oke, fps odlican.. no nakon nekog vremena, ako ja klokam cak i preko njihovog tool-a onda me pocne jebat.. a nekad uspije klokat pa se fps digne dosta.

al eto, jos cu jednom reinstall win i to je to.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
weirdeq kaže...

ma problem je sto kad reinstaliram windowse friske, sve radi oke, fps odlican.. no nakon nekog vremena, ako ja klokam cak i preko njihovog tool-a onda me pocne jebat.. a nekad uspije klokat pa se fps digne dosta.

A ja mislim da ti ni sam neznas što radiš, stalno se žališ na slabe performanse, vjerojatno imaš instaliranu hrpu tool-ova za OC-anje grafičke, koji ti se međusobno kolju i na kraju dolazi do pada performansi. Instaliraj "FRIŠKE" Windowse 7 x64, instaliraj drivere od matične ploče koje si dobio s matičnom, instaliraj catalyst 9.11, za OC-anje grafičke koristi riva tuner. Ostale Tool-ove nemoj koristit niti instaliravat. I naravno u opcijama od Catalysta sve ostavi na "Default".

15 godina
neaktivan
mtopol kaže...
weirdeq kaže...

A ja mislim da ti ni sam neznas što radiš, stalno se žališ na slabe performanse, vjerojatno imaš instaliranu hrpu tool-ova za OC-anje grafičke, koji ti se međusobno kolju i na kraju dolazi do pada performansi. Instaliraj "FRIŠKE" Windowse 7 x64, instaliraj drivere od matične ploče koje si dobio s matičnom, instaliraj catalyst 9.11, za OC-anje grafičke koristi riva tuner. Ostale Tool-ove nemoj koristit niti instaliravat. I naravno u opcijama od Catalysta sve ostavi na "Default".

imao sam samo amd gpu clock tool i msi afterburner za hladnjak..

nekuzim kako se koristi ovim riva tunerom, jer vidim kad ga upalim, di je driver settings prepozna mi catalyst, al nema customize..

samo gore kod target adapter mi ima customize al tu su 3 ikone nebitne za klokanje..

moze pomoc?

17 godina

Što se tiče pada performansi sa OC možda jednostavno malo pretjeraš pa grafička sama spusti takt dok je prevruća dok ne dođe do određene temperature.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Pitanje, cemu klok tako dobre graficke koja sama po sebi rastura da se dobije 2-5 fpsa vise?

,,Baš i nije... COD je više razbibriga u odnosu na nadmoćni BF2.'' ROFLCOPTERIMAO
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
ukay1000 kaže...

Pitanje, cemu klok tako dobre graficke koja sama po sebi rastura da se dobije 2-5 fpsa vise?

Pa sam si odgovorio na to pitanje! Dobiješ tih 20 fpsa više i hvališ se frendovima. Cool

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% kopiraj ovo u potpis.
16 godina
neaktivan
max1919 kaže...
ukay1000 kaže...

Pa sam si odgovorio na to pitanje! Dobiješ tih 20 fpsa više i hvališ se frendovima. Cool

Heh da se bar dobije 20FPS-a više. Maximalno se može dobit 5-10 FPS-a

16 godina

al nekad tih 10 frama mogu puno značit pogotovo u igrama tipa gta4 i crysisSmijeh

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Samo sto on ima u takvim igrama vise nego dovoljno, on hoce povecat fps u igrama koje su 4+ godine starije od kartice lol. Ne razumijem samo u cemu je problem, ocigledno ne u hardware-u vec u tome da su neki ljudi jos uvijek ''u mislima'' na starim pentium i duroncima. Isto tako, tip uzme karticu pa se zali na performanse sa beta driverima, pa stavi drivere koji su izasli prije te kartice i, gle cuda, ni oni mu ne valjaju. Ima cetverojezgreni procesor najnovije arhitekture, ni to mu ne valja. Zar stvarno ima ljudi koji misle da netko radi hardware s ciljem da netko dobije 500fps na igri koja izasla odavno, da se zbrajanjem frekvencije jezgri dobiva procesor od np 15ghz i slicno lol. Za tih 1900 kn kupis citavu konfiguraciju s monitorom od nekog frenda koji ju je uzeo prije pet godina, i vjerovatno ce cod2 bolje raditi na njoj - sta ce ti nehalem i dx11 kartica, lol.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Ni blizu 10 po meni! Pa koji clock to treba biti? O mojoj se kartici govori ili? Sry nis pratio temu otpočetka! Pa GPU je na 725MHz, a mema na 1000!!! Sad da treba nekome tih 10 FPS onda koji clock treba tu? Oko 900/1100? Ja mis da se riskira i grafa i ušteđevina i garancija na sve? Ja barem ne clockam pa aj nek i šutim Šutimal nek me ispravi tko zna OC dobro ima iskustvaBogataš

Polly wants a cracker-think I should get off of her first
Poruka je uređivana zadnji put pon 23.11.2009 17:57 (stoncin3).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice