HD video na 9500 pro

poruka: 2
|
čitano: 1.205
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
HD video na 9500 Pro
Sa Microsoftove stranice skinuo sam testni HD video, Alexander 1080p, vidi stranicu:
http://www.microsoft.com/windows/windowsmedia/musicandvideo/hdvideo/contentshowcase.aspx

Na starom računalu u kojem se nalazi Ati Radeon 9500 Pro grafička kartica ovaj testni video trza, premda računalo zadovoljava specifikacije, barem minimalne (procesor je Pentium 2.4C, grafička 9500 Pro zadovoljava sve tražene standarde, računalo ima 2 GB RAM-a na 400 MHz i zvučnu karticu Creative SB Live, DirectX 9.0c je instaliran, OS je XPSP3 pro). E sad, ta grafička nema hardversku akceleraciju HD videa, barem koliko ja znam.
Zanima me postoji li neki drugi način, npr. prekodiranjem wmv-a u neki drugi format i instaliranjem odgovarajućih kodeka , na koji bez smanjivanja rezolucije mogu gledati HD full na ovom računalu?
Na novom računalu, u kojem je Asus EAH4850/HTDI/1GB bez problema gledam HD full, ali to računalo nije primarno namijenjeno za takve namjene i ni ne bih htio da se koristi za to.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
HD video na 9500 pro

Jedino rješenje ti je nova grafička (a pošto imaš AGP matičnu, nećeš je lako pronaći)...

Procesor ti je jednostavno prespor (i noviji C2D modeli ne mogu bez

problema reproduciratu HD i to još 1080p, a ti imaš mnogo godina star

pentium :(), a kada je 9500 izašla full HD videa baš nije ni bilo...

EDIT: Minimalne specifikacije ti garantuju da ćeš na takvom kompu video

moći pokrenuti, a da li će ti njegovo gledanje biti užitak ili patnja...

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.1.2010 11:03 (nedIm).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice