sad imam 6x2 gb...prije sam mislio da cu ici na amd, al na kraju sam na intel otisao i dokupio si jos memorije(triple channel). G.Skill Ripjaws 1333Mhz CL7
sad imam 6x2 gb...prije sam mislio da cu ici na amd, al na kraju sam na intel otisao i dokupio si jos memorije(triple channel). G.Skill Ripjaws 1333Mhz CL7
Jesi siguran da će ti to biti dosta za ugodan gaming? Mislim da si barem 15 trebao kupiti.
Gtx 470 za 2120 kn huh jel to neka greška ili?
http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=9151&osCsid=70989e0dc7c4731fddaeb2047d289dc2
I? jel to složeno? Uh kako mi je sad krivo što ja nemam nikakvu publiku kad kupujem komponente,
jer se ne sjetim pokrenuti thread sa dilemama "ovo versus ono, kad dobijem pare za rođendan".
Btw. monitor je nedostojan tog setupa.
Pa za to treba 3 monitora, inače nikakve koristi od sli/crossfire hajenda.
I? jel to složeno? Uh kako mi je sad krivo što ja nemam nikakvu publiku kad kupujem komponente,
jer se ne sjetim pokrenuti thread sa dilemama "ovo versus ono, kad dobijem pare za rođendan".
You sir are crayzi,
posudis mi koji SSD i TRUE :D

hmmmm, monitor je zvijer....a sad, 3 monitora, za to treba vec imati stol :D nije slozeno jos jer nije doslo :D nece biti odmah SLI, to cu za jedno mjesec, mjesec i pol kupiti 2., sad se nije dalo izmusti ni lipe vise...
You sir are crayzi,
Čovjek zaista koristi komp za posao te mu treba što jači. On je onaj od rijetkih koji otplate svoje komponente.
a meni ce mislis mama otplacivati?, mos mislit....
a meni ce mislis mama otplacivati?, mos mislit....
Ajoooj. On je mislio da mu taj komp sluzi za posao i onim za sta mu taj kompjuter sluzi ce ga otplatit. Ko kad netko kupi 2 autobsa i plati 2 (ili 4 ili koliko vec) vozaca i oni radeci zarade vlasniku dovoljno novca da njemu ostane da plati njih i nakon nekog vremena jos otplati i autobus ako razumijes sta hocu reci.
hahahahaha, razumijem se ja u ekonomiju, ipak to studiram :D samo sam istakao njegovu implikaciju da ce meni to vjerojatno netko drugi kupiti...al nije bitno, uopce...
Ajde da opet malo potkurim temu.
2 HD 5870 u XF ili 2 GTX 470 SLI? 1 5870 već imam.
Jedna i druga opcija bi bila pod full cover Ek vodenim blokovima. Napajanje koje imam je seasonic X 650W.
Jedna i druga opcija bi bila pod full cover Ek vodenim blokovima. Napajanje koje imam je seasonic X 650W.
Vidi ako možeš prodat tu 5870 pa uzmi GTX470 SLI, ipak je skaliranje na Nvidia-inoj strani. A s vodenim blokovima ni temperature neće biti problem.
Napajanje je dovoljno za obje solucije.
Ustvari dobit ćeš dosta šta god odabereš. Vidi dakle ako možeš 5870 nekom prodat za dobru cijenu, ako ne uzmeš još jednu i uživaj. nVidia u SLI nešto bolje skalira i jeftinija je od 5870 i to dosta tako da ti ipak predlažem GTX470 SLI.
Bilo bi poželjno da navedeš i ostatak konfe.
Da nemas nijednu grafu onda SLI, jer je i brzi i jeftiniji, ali ovako 5870 cf jer imas vec jednu pa se ne isplati. Jedino ako ovu uspijes dobro prodat. I ovisi jel ti ploca podrzava SLI. A sto se napjanja tice za CF je ja mislim dovoljno, a SLI nisam siguran, ali mislim da je.
Napajnanje je dovoljno za SLI bez ikakvih OC-eva, a buduci da bi grafe bile pod vodom OC-a bi sigurno bilo, stoga thumb up za CF, ali kada se vec kupuju grafe za 5k kn i vodeno za jos 5k sigurno se ima i za Corsair TX850 ili TX950 ili moj osobni favorit: Tagan 1100W za 1100kn :)
U cistom pogledu performansi uz odgovarajuci Proc SLI bi bio 15% brzi (od oka)
Da... uglavnom sve stvari koje mi se motaju po glavi ste mi vi sad potvrdili. Niš pričekat ću novu atijevu seriju pa vidjet onda.
You sir are crayzi,
Čovjek zaista koristi komp za posao te mu treba što jači. On je onaj od rijetkih koji otplate svoje komponente.
Ih, skužio si me, damn:) Švercam se tu među gaming rigove, a nemam osim microsoft games pasijansa i šaha, niti jednu igru instaliranu :(
No oko Božića kad popuste rokovi i stiska, počastim se kakvom, tako da uskoro i ja neš zaigram :)
@del4nec;
da kao što su ti ljudi rekli, ja imao dvije 4890 u crossfireu, to je bilo žali bože novca - ono, 1.3x ubrzanje, a i to kad neke revizije drivera nisu jednostavno
isključile jednu karticu iz CF, pa sam morao kopat sa driverclean i pipat sa kojim driverima su bile aktivne obje.
Dobra stvar je bila što sam drugu kartušu kupio kad je izišla serija hd5870, pa su nakratko poprilično pojeftinile na tržnici rabljenih.
Tako i ja predlažem kao i ostali da pričekaš Hd6xxx seriju, jer bi mogle jednako
pojeftiniti i "stare" hd5870 koje će bit objektivno i dalje brže od novih hd6870 ;).
Ih, skužio si me, damn:) Švercam se tu među gaming rigove, a nemam osim microsoft games pasijansa i šaha, niti jednu igru instaliranu :(
No oko Božića kad popuste rokovi i stiska, počastim se kakvom, tako da uskoro i ja neš zaigram :)
@del4nec;
da kao što su ti ljudi rekli, ja imao dvije 4890 u crossfireu, to je bilo žali bože novca - ono, 1.3x ubrzanje, a i to kad neke revizije drivera nisu jednostavno
isključile jednu karticu iz CF, pa sam morao kopat sa driverclean i pipat sa kojim driverima su bile aktivne obje.
Dobra stvar je bila što sam drugu kartušu kupio kad je izišla serija hd5870, pa su nakratko poprilično pojeftinile na tržnici rabljenih.
Tako i ja predlažem kao i ostali da pričekaš Hd6xxx seriju, jer bi mogle jednako
pojeftiniti i "stare" hd5870 koje će bit objektivno i dalje brže od novih hd6870 ;).
1.3x?? 4890 CF sigurno daje bolje performanse od 4870x2 koja je pak u većini igara u rangu 5870. 1.3x možda u nekoliko igara koje ne znaju iskoristiti multi GPU, ali u ostalima barem 60-80% ubrzanja.
Čitao sam nedavno da 6870 daje performanse bliže 5850 od 5870, no najbolje pričekati prvi review pa onda onda vidit gdje smo.
Čitao sam nedavno da 6870 daje performanse bliže 5850 od 5870, no najbolje pričekati prvi review pa onda onda vidit gdje smo.
Tako bi trebalo i bit jer ako bude kao 5870 onda će 6950 bit monster,a 6970 leti na mars.
stiglo sve, sutra slazem....ili u sub ujutro, ovisi kak bum sa zivcima, necu da mi se ruke tresu od uzbudjenja
stiglo sve, sutra slazem....ili u sub ujutro, ovisi kak bum sa zivcima, necu da mi se ruke tresu od uzbudjenja
Sretan sam zbog tebe!!! Nešto se zeleni ovaj forum!!!
Sretan sam zbog tebe!!! Nešto se zeleni ovaj forum!!!
LOL to što vas par forumaša ima nove gtx-ice neznači da se sve zeleni. Mi crveni smo debelo u prednosti.
da gtx 460 768mb SLI VS radeon 5870 cross (mislim da je to od celeta bilo)
Da, to je moj rez sa 2x 5870 ali si zaboravio spomenuti da su moje na default taktovima, ok nešto je malo ocano tvornički :)
kasno palim, znam ( reply na post sa prve stranice :D )
sad kad se oporavim, financijski, onda cu jos jednu gtx 480 uzeti....tak da imam za prodat kasnije nekome ko raritet :D jer itgleda da u hrvatskoj jesu rariteti, i na forumu ovdje :D pogotovo cu je obost ako ce SLI derat i 6970 CF i 6990...pa da se mogu smijat svojim amd-ovcima :P
evo malo slika.....
Glavno da se Misevi/hrčci jebu,
Pre dobro izgleda zapakirano,
skini sve od gola (raspakiraj) pa posalji najmanje 20 slika komponenti i sastavljanja.
da gtx 460 768mb SLI VS radeon 5870 cross (mislim da je to od celeta bilo)
Da, to je moj rez sa 2x 5870 ali si zaboravio spomenuti da su moje na default taktovima, ok nešto je malo ocano tvornički :)
kasno palim, znam ( reply na post sa prve stranice :D )
bez obzira.. 3000 kn je razlika izmedju ta dva setupa.. bila .. sad 2 gtx460 768 dobis msi za 2400 kn.. a 2 5870 su 5200kn ----adm
evo malo slika.....
ooo lijepo lijepo.. gtx 480 je sjela..
evo malo slika.....
Glavno da se Misevi/hrčci jebu,
Pre dobro izgleda zapakirano,
skini sve od gola (raspakiraj) pa posalji najmanje 20 slika komponenti i sastavljanja.
hahahha, ne jebu se, nego iznenadjeno gledaju kaj ja to nosim....valjda misle, ajde, konacno je kupio :D (o.p. to su degui) kaj ozbiljno da slikam sastavljanje?
evo malo slika.....
je, je...odrijesio sam kesu...
evo malo slika.....
je, je...odrijesio sam kesu...
odlican setup btw.. a hrcke tek sad vidio lol..