Gtx 9xx Club

poruka: 9.120
|
čitano: 954.530
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
odjavljen
Re: Gtx 9xx Club
toxic kaže...

performanse u pravom smislu rijeci ili pefromance u odnostu na efikasnost, dao si pre široki odgovor.

dakle imama perf za watt, perf za dollar i jačinu

Da li će kartica biti 50% brža tj jača?

http://www.tsmc.com/english/dedicatedFoundry/technology/16nm.htm

Nvidijin Pascal ide na 16FF+, koji u odnosu na 28HPM nudi duplo veću gustoću, 70% manju potrošnju i 65% veće brzine. U odnosu na trenutnih 8 milijardi tranzistora na GM200 s preko 601mm2 površine, za Pascal GP100 očekujemo 500mm2 čipove i vjerojatno 17 milijardi tranzistora. Heat spotovi i sl. problemi malo mogu umanjiti efikasnost, ali u pravilu ispod 50% brže sigurno nećemo dobiti generaciju za generaciju. Osobno očekujem 75%. :)

13 godina
protjeran
Ma milijon...
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
16 godina
odjavljen
Stjepanj kaže...
Ma milijon...

?

13 godina
Gtx 9xx Club

Sve to super zvuci na papiru, al zar nije tako prije svake nove generacije? Pa na kraju to bude ipak puno manje. Osobno cu bit iznenaden ako budu vise od 30% bolje performanse.

Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
Gtx 9xx Club

15 % max

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Minneyar kaže...

Sve to super zvuci na papiru, al zar nije tako prije svake nove generacije? Pa na kraju to bude ipak puno manje. Osobno cu bit iznenaden ako budu vise od 30% bolje performanse.

Hmm. Performanse su u zadnjoj generaciji skočile 40-65%. A razlika je samo u malo optimizacije i 50mm2 većem čipu i krađu FP performansi za igre. Isto je bilo i s 290X i FuryX.

Kako misliš da bude manje? Gdje? Ti si imao neku paralelnu stvarnost?

4mal kaže...

15 % max

2%. :)

13 godina
protjeran
Tonči kaže...

Hmm. Performanse su u zadnjoj generaciji skočile 40-65%. A razlika je samo u malo optimizacije i 50mm2 većem čipu i krađu FP performansi za igre. Isto je bilo i s 290X i FuryX.

pa po ovome izgleda i jedva 40%

Nvidia:

http://www.anandtech.com/bench/product/1441?vs=1496

Amd:

http://www.anandtech.com/bench/product/1439?vs=1513

"problem (citaj problem siromasnih:)" je koja bi "glava"(zanemari ako si ubogi sirotan:) svake godine iskesirala skoro 1000€ za ovakve grafe i taj pomak!

lp

Poruka je uređivana zadnji put sri 30.12.2015 17:29 (Stjepanj).
17 godina
Gtx 9xx Club

npr ti toxic i ja

Ok i zagy !nisam te zaboravil hw freaku naj se ljuiti sa TD-om ;-)

Poruka je uređivana zadnji put sri 30.12.2015 17:26 (4mal).
Moj PC  
0 3 hvala 1
16 godina
odjavljen
Stjepanj kaže...
Tonči kaže...

pa po ovome izgleda i jedva 40%

Nvidia:

http://www.anandtech.com/bench/product/1441?vs=1496

Amd:

http://www.anandtech.com/bench/product/1439?vs=1513

"problem (citaj problem siromasnih:)" je koja bi "glava"(zanemari ako si ubogi sirotan:) svake godine iskesirala skoro 1000€ za ovakve grafe i taj pomak!

lp

Čak i prema tim tablicama ubrzanje je gotovo svugdje veće od 40%. Pogledaj http://www.anandtech.com/show/9059/the-nvidia-geforce-gtx-titan-x-review i usporedi.

Što se tiče problema siromašnih, za njih razvoj tehnologije i nije pretjerano bitan i pomaci hardvera u nižim razredima vezani su za cijene, plasman proizvoda, potražnju i sl. Koliko će ubrzanja dobiti netko za 300 eura ili 450 eura, nije bitno za raspravu o razvoju hardvera i napretku generacija. Gotovo je sigurno ionako da HBM memoriju niži razredi neće ni dobiti.

Evo, 4mal je kupio FuryX, dakle, ima kupaca. Netko dobro zarađuje, nekome mama dobro zarađuje, ali nađe se. To što živimo u siromašnoj zemlji ne znači da kroz prizmu siromaštva trebamo pisati o tehnologiji.

Također, kako sam već rekao: prošla generacija je dala 40 i više posto napretka i razlika je bila samo u 10% većem čipu. Iduća donosi duplo veću gustoću, dakle ne 10%, ne 50%, nego gotovo 100% (jer neće baš biti duplo).

13 godina
Gtx 9xx Club

Nisam toliko optimističan kao što Tonči veli,kad izađu grafike i kad u u GPU benchmarcima pokažu 50-70% bolje performanse tek onda budem vjerovao,a ovako teoretski prije izlaska uvjek pucaju neke nerealne postotke!

I Tonči nemoj se uopće trudit objašnjavat,kad izađe ili budeš kralja ili običan kmet!

AUDIOFIL
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Gtx 9xx Club

Ima da rokaju nove grafe i to iz oba tabora.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Gtx 9xx Club

da ali ne 40 od 100

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Gtx 9xx Club

Smij se koliko želiš ali performanse rastu za 50%.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Gtx 9xx Club

aha da da

Uostalom i da jesu opet sam sa cf-om jaci od single nex gen gpu 

No znam da ce i od njih past standarno cf ili sli ovisi tko ce biti bolji

Ceka nas uzbudljiva hw 2k16 godina a najvise se radujem VR-u ;-)

Poruka je uređivana zadnji put sri 30.12.2015 19:00 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Mda, boli me nizepotpisani ako oni izmisle jos jednu uber kategoriju grafa, koja ce biti 50% jaca i isto toliko skuplja
Isto tako me boli ako grafe u nizoj klasi budu bar 40% jace, ako im toliko poraste i cijena
Jer ne kuzim kako se usporedjuje fury vs 290x kad to nije ista klasa, nego amd-ov ulazak u novu cjenovnu klasu, koliko jacu toliko i skuplju
Nasljednik 290/290x je cjenovno 390/390x i tu su pomaci u perfomansama toliki koliko su ih kloknuli
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Gtx 9xx Club

A to bu ti tak do daljnjeg dokle su dolar i euro poravnati. Zlatno doba niskog dolara i jeftinog hardvera je iza nas.

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Gtx 9xx Club

R9 290X je po izlasku koštao $550, a FuryX $650 (3800 kn i 4500 kn). Dakle, razlika je tu, ali nije baš tako velika da je možemo nazvati novom klasom. FuryX je klasa u kojoj je bio R9 290X i u kojoj je 980/Ti, a bio je 780/Ti...  Imaš i Fury za taman istu cijenu, a malo sporiji pa možemo reći da je X što i Ti. Uostalom, ista su klasa. Da, onoga tko ne kupuje najnoviju, neće pretjerano veseliti.

@4mal: Dvije kartice su dvije kartice. :) To je uvijek tako.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Tonči kaže...

R9 290X je po izlasku koštao $550, a FuryX $650 (3800 kn i 4500 kn). Dakle, razlika je tu, ali nije baš tako velika da je možemo nazvati novom klasom. FuryX je klasa u kojoj je bio R9 290X i u kojoj je 980/Ti, a bio je 780/Ti...  Imaš i Fury za taman istu cijenu, a malo sporiji pa možemo reći da je X što i Ti. Uostalom, ista su klasa. Da, onoga tko ne kupuje najnoviju, neće pretjerano veseliti.

zaboravljaš uračunati pojavu 970-tke po cijeni značajno nižoj od očekivane, koja je natjerala amd na ekspresno snižavanje 290/290x

to je malkoc poremetilo amd-u cjenik i pozicioniranje klasa na tržištu, tako da početnu cijenu 290x baš i nemreš uzimati zdravo za gotovo u toj usporedbi

no, bumo ionako sve videli uskoro, a ja ostajem skeptik oko toga da ćemo samo tako za istu cijenu dobiti 50+ posto jače grafe, makar bi me to veselilo obzirom da sam se ušančio s ovom 570-tkom i nestrpljivo čekam tu novu seriju

17 godina
picajzla0707 kaže...
Tonči kaže...

zaboravljaš uračunati pojavu 970-tke po cijeni značajno nižoj od očekivane, koja je natjerala amd na ekspresno snižavanje 290/290x

to je malkoc poremetilo amd-u cjenik i pozicioniranje klasa na tržištu, tako da početnu cijenu 290x baš i nemreš uzimati zdravo za gotovo u toj usporedbi

no, bumo ionako sve videli uskoro, a ja ostajem skeptik oko toga da ćemo samo tako za istu cijenu dobiti 50+ posto jače grafe, makar bi me to veselilo obzirom da sam se ušančio s ovom 570-tkom i nestrpljivo čekam tu novu seriju

kako danas funkcionira 570 sa novijim naslovima na 1080p? mogu pogledat po netu no zanima me iz prve ruke.

npr. cod black ops 3?

12 godina
toxic kaže...

kako danas funkcionira 570 sa novijim naslovima na 1080p? mogu pogledat po netu no zanima me iz prve ruke.

npr. cod black ops 3?

e jbga, to ti ja ne igram

mogu ti eventualno dati informaciju o fallout4, witcheru, gta5, anno 1404, starcraft2 i far cry 4 koji su mi trenutno instalirani

od mmo koje igra skvo mogu probati teru i pwi, ako to išta znači

u globalu sam zadovoljan, pogotovo u odnosu na staru 550ti s kojom sam naletio na zid u primjerice witcheru gdje nisam mogao niti pokrenuti igru na min postavkama a da mi fps ne pada ispod 30 i počne štrecati

uglavnom, treba se s početka pomučiti oko postavki da bi se izvuklo što više, a da fps ostane u igrivim granicama - kao primjerice u gta5 gdje se može dosta toga staviti na vhigh/high, skinuti vram limit i igrati se na primjerice 40-60 fps-a bez trzanja

no više od perfomansi i nužnog rezanja postavki na novijim igrama mene živcira temperatura tih starih grafa i vrištanje ventova, zato jedva i čekam nove serije iz amd-a i nvidie, a sudeći prema maxwellima gdje se vidi efikasnost na djelu (što se tiče baš lakoće hlađenja) i najavljenom povećanju efikasnosti (a time i još lakšem hlađenju), ovakvi likovi poput mene, s okapeom na buku i tempereturu, trebali bi doći na svoje

16 godina
odjavljen
picajzla0707 kaže...

Hmm, ali ja već godinama redovito dobivam 50% ili veće performanse za istu cijenu kao i godinu prije. TitanBlack na TitanX skočio je i 65% na nekim naslovima (BF, SoM...), kratko sam imao FuryX, ali i on je skok u odnosu na 290X za 40-45% (https://www.techpowerup.com/reviews/AMD/R9_Fury_X/). Prije toga sam promjenom s 6970 na 7970/GE dobio skok s nekih 25 na 50 FPS - duplo, dakle 100%.

Dakle, tvrdnje da skokova nema i da nisu toliki bili i ranije - nisu točne. 

13 godina
protjeran
Gtx 9xx Club

tko ima 2000$ za high-end gpu da dobit ce u prosjeku 40% jacu grafu svake godine, tko nema njemu "šipak" prosjek od 65% mozes dobiti u tamo nekom "Ž" naslovu ne opci prosjek!

no sta je s ostalim klasama ispod? 5-10-20%? sirotinja nije ni bitna...

A Fury-X je na jos manjem postotku ako je usporedimo s rebrandiranom 290X tocnije Fury-X vs 390X! zali boze 2000kn vise za 20% vece perfomanse..

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Gtx 9xx Club

Daj isti graf na 1440p i 4K da vidimo razliku u postotku.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
XXX kaže...

Daj isti graf na 1440p i 4K da vidimo razliku u postotku.

pa gore ti je u njegovom linku..

17 godina
odjavljen
Gtx 9xx Club

Da vidim sad, fury ispada neisplativa u odnosu na 290X i napredak je svega 20%-30% u najboljem slučaju. Slažem se da je pušing kad se gleda uloženo/dobiveno.

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
protjeran
XXX kaže...

Da vidim sad, fury ispada neisplativa u odnosu na 290X i napredak je svega 20%-30% u najboljem slučaju. Slažem se da je pušing kad se gleda uloženo/dobiveno.

780ti(citaj titan black) u bf4 na 1440p vs titan-x je razlika svega 25%...na 4k je nesto veca razlika jer 780ti ima samo 3gb rama! tako i razliak naspram 390x s 8gb i fury-x s 4, na 4k rezi se novij naslovi guše s manjkom rama!

evo meni s 970 na 4k trzaju batman, rainbow 6 itd..iako ide solidno no manjak rama cini svoje na toj rezi!

Poruka je uređivana zadnji put čet 31.12.2015 14:57 (Stjepanj).
17 godina
odjavljen
Gtx 9xx Club

Nova serija bu stvarno nova serija, nova arhitektura na novom proizvodnom procesu sa novom naprednom memorijom. Ovo do sada je bilo nadogradnja i peglanje.  Za očekivati je stvarni napredak u performansama.

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Stjepanj kaže...
XXX kaže...

780ti(citaj titan black) u bf4 na 1440p vs titan-x je razlika svega 25%...na 4k je nesto veca razlika jer 780ti ima samo 3gb rama! tako i razliak naspram 390x s 8gb i fury-x s 4, na 4k rezi se novij naslovi guše s manjkom rama!

evo meni s 970 na 4k trzaju batman, rainbow 6 itd..iako ide solidno no manjak rama cini svoje na toj rezi!

http://images.anandtech.com/graphs/graph9059/72480.png

TitanX 58.3, 780Ti 38.9 - oko 50%. VRAM tu nema nikakvog utjecaja. Govorimo o igri koja radi uredno na GTX 970 u SLI-ju, dakle, dosta joj je i 3.5GB + 0.5GB sporijeg VRAM-a.

Shadow of Mordor - 1440 - TitanX 86.6 protiv 59.4 - 46%.

Dakle...

13 godina
protjeran
Gtx 9xx Club

Dakle velim da ne izvlacis 1-2 naslova ili jednu rezoluciju koja tebi pase, vec opci prosijek...

Poruka je uređivana zadnji put čet 31.12.2015 17:06 (Stjepanj).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

TL;DR:

Sirova snaga kartica mjeri se isključivo pouzdanim testom, a to je npr. 3DMark. Rezultat je tu prilično jasan za Titan Black vs Titan X = http://videocardz.com/55013/nvidia-geforce-gtx-titan-x-3dmark-performance

Isto vrijedi za FuryX i 290X - http://wccftech.com/amd-radeon-fury-x-fiji-based-graphics-cards-synthetic-benchmarks-revealed/

[veći paragraf koji spominje kako kartice rade]

Ti rezultati savršeno odgovaraju hardverskim promjenama i onome što možemo izračunati iz tih promjena.

Iz tog niza razloga kartice se i ne kupuju po sintetici, nego točno prema igrama koje netko igra. Ako igraš World of Warcraft ili Battlefield 4 većinu vremena, svakako nećeš kupiti AMD, kao što, ako igraš većinom Crysis 3 i Far Cry 4, nećeš kupiti Nvidiju.

Ako igraš igre na 1920x1080, FuryX ti je daleko manja nadogradnja, nego ako igraš 4K igre. https://www.techpowerup.com/reviews/AMD/R9_Fury_X/31.html

No, ako govorimo o usporedbi dviju generacija kartica, onda je najpoštenije uspoređivati sintetiku. I jedino realno. Praktično za neke igre neće biti, za neke hoće.

Poruka je uređivana zadnji put čet 31.12.2015 17:57 (Tonči).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice