GTX 7XX Club

poruka: 1.474
|
čitano: 210.444
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
GTX 7XX Club
Poruka je uređivana zadnji put pet 11.4.2014 3:55 (Nvidia GTX 680).
Moj PC  
5 0 hvala 5
12 godina
GTX 7XX Club

Vidio sam to ali mi je bilo cudno samo 40 ROPova?Drukcija arhitektura pa zato ili je ovo fejk?

Da i sabirnica....propustnost?

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.4.2014 11:42 (MEGATAMA).
Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina
protjeran
Re: GTX 7XX Club
MEGATAMA kaže...

Vidio sam to ali mi je bilo cudno samo 40 ROPova?Drukcija arhitektura pa zato ili je ovo fejk?

Da i sabirnica....propustnost?

tako je i amd najavio za svoju novu seriju, ocigledno da je pao dogovor da nebi previse iskakali jedan od drugog...jer se boje jedan drugoga!{#}

http://www.guru3d.com/news_story/amd_pirate_islands_radeon_r9_300_series.html

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
Poruka je uređivana zadnji put pet 11.4.2014 11:51 (Stjepanj).
12 godina
GTX 7XX Club

Stjepanje ovo je za novu AMD seriju.

http://wccftech.com/amd-pirate-islands-r9-300-series-bermuda-fiji-treasure-islands-xtx/

Spominje se 96 ROPs zato mi oni podaci za gtx 880 ne djeluju vjerodostojno.....osim ako kao sto sam napisao to nije uvjetovano nekakvom novom arhitekturom.

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.4.2014 12:00 (MEGATAMA).
Moj PC  
2 1 hvala 2
13 godina
protjeran
MEGATAMA kaže...

Stjepanje ovo je za novu AMD seriju.

http://wccftech.com/amd-pirate-islands-r9-300-series-bermuda-fiji-treasure-islands-xtx/

Spominje se 96 ROPs zato mi oni podaci za gtx 880 ne djeluju vjerodostojno.....osim ako kao sto sam napisao to nije uvjetovano nekakvom novom arhitekturom.

pa ocigledno su oba proizvodaca odlucili nesto sto mi neznamo!{#} zbog ceg nesto smanjivati u novoj seriji kad (valjda) moze vise ,brze,jace!{#}

http://www.gpureview.com/raster-operator-article-362.html

nakon malo istrazivanja o tome zakljucak je da nema koristi od vise jer je za trenutne rezolucije i AA ovo i vise nego dovoljno!

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
Poruka je uređivana zadnji put pet 11.4.2014 12:22 (Stjepanj).
12 godina
GTX 7XX Club

Ma gtx880 ce lomit planine snagom i mogucnostima tak da je jedino logicno ocekivat vise svega :)

Moj PC  
2 4 hvala 0
17 godina
GTX 7XX Club

Dokle god postoji kupaca postojat ce i high end proizvodi... Cinjenica da su apsolutno nepotrebne za 1080p (osim u nekoliko odabranih naslova) je takvim ljudima nebitan faktor. Mice se vsync i gleda se "dokle ide". Visoke rezolucije, vise monitora, 144Hz monitori i slicno... A ok, koga to veseli.

Ja sam sretan sa svojim 1920*1200 & 60Hz i da imam GTX 770 trenutno bih bio savrseno zadovoljan. Ipak zadovoljan sam i sa svojom GTX 470 (i dalje sve sto igram igram na high ili cak ultra) i slijedeci upgrade ce mi biti 8xx serija ili r9 3xx serija. Jedini razlog iskreno je DX12 i eventualno niza potrosnja.

Slicno cu ucinit i sa next get intel procova, DDR4, sata express i slicno.

Neke od vas veseli i "osjtetite" svakih 5-10% pomaka u performansama... meni komp sa jednim mjenjanjem grafulje traje vec 6tu godinu i dalje sam super zadovoljan.

Veselim se slijedecoj generaciji cisto jer sam udlucio ponovo odrijesit kesu i sredit cijeli komp iznova. Da ce donijet nesto revolucionarno? Nece. Pricali smo svasta o DX10 kad je dolazio, pa 10.1, pa 11.x da ne nabrajam, i dalje vise manje dosta igara koristi dx9, one koje i koriste dx11 ko da ga ne koriste. Pokoji naslov, pokoji detalj. Silne revolucije, igramo sve sto i konzole stare 6 godina. Next gen konzole koliko znam nisu dx12, niti ce imat tu mogucnost, dakle znate sto cete i kako igrat u 95% slucajeva u narednim godinama.

Moj PC  
12 0 hvala 0
13 godina
GTX 7XX Club

Evo za one koji se misli dali uzet 2GB ili 4GB verziju GTX 770,1920x1080,2560x1600

1920x1080 1920x1080
2560x1600 2560x1600
2560x1600 2560x1600
AUDIOFIL
Poruka je uređivana zadnji put sub 26.4.2014 18:36 (volegradele).
Moj PC  
4 0 hvala 0
12 godina
volegradele kaže...

Evo za one koji se misli dali uzet 2GB ili 4GB verziju GTX 770,1920x1080,2560x1600

Na 1080p i 2560x1600 ( ne vidim sad tocno jer mi je presitno) razlika u FPS-ima je ili jednaka ili za 1fps na strani 4gb modela... presao sam samo pogledom ove 3 slike!

Ako se igra na 1080p ili 1600p...nema potrebe za 4gb modelom, barem ne za sad! Bilo bi dobro, da se u tom spisku nasao i BF4! 

Poruka je uređivana zadnji put ned 27.4.2014 9:35 (Sandro HR Zagorje).
17 godina
GTX 7XX Club

Pa to pricamo stalno, ali uvijek se nadje ljudi koji tvrde da je 4GB bolje,isplativo, "za buduce igre" i ne znam sto. Drago mi je da sad ima i na papiru dokaz da je to apsurdna tvrdnja. Tamo gdje i postoji prednost na 4GB verziji, ta prednost je unutar statisticke pogreske i ko da je nema.

Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
GTX 7XX Club

To je istina. S normalnim igranjem ili graf. opcijama tesko da se moze potrositi preko 2 GB.

Ja sam jucer opako morao pretjerati s opcijama u BF4 da potrosim skoro 3 GB mermorije na kartici.

1200p, 200% resolution scaling, Ultra preset.

(Steta sto nisam graficku uspio natjerati da radi na 1600p, ili bar na 1440p {#})

P.S. Jedino ne znam kako utjece na performanse kad igra zahtjeva vise memorije nego je kartica ima...

Puno, malo? Nista, igra iskoristava vise samo kad ima dostupno?

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
Poruka je uređivana zadnji put pon 28.4.2014 12:28 (CyberDemonVZ).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Jel nije 88°C malo puno? Zadnji put kad sam takve temperature vidio, imao sam HD4850 i Crysis ju je toliko pržio. Većina igara ima dinamičan memory load, koriste onoliko koliko imaš. 4GB je čini mi se još uvijek previše za današnje igre, većini je više nego dovoljan 1GB, tek u nekolicini 2.

U druku ruku, kakva su vam iskustva s GTX 760 vama koji ju imate?

12 godina
Rhodin kaže...

Pa to pricamo stalno, ali uvijek se nadje ljudi koji tvrde da je 4GB bolje,isplativo, "za buduce igre" i ne znam sto. Drago mi je da sad ima i na papiru dokaz da je to apsurdna tvrdnja. Tamo gdje i postoji prednost na 4GB verziji, ta prednost je unutar statisticke pogreske i ko da je nema.

možda i sad ima smisla, ali za one koji misle kasnije nadograditi još jednu karticu, pa obzirom da se u sli ne zbraja memorija, možda će za kasnije biti sigurnija verzija s četiri gige

17 godina
GTX 7XX Club

Ma ne bih rekao... tkogod misli nadogradjivat, slijedece godine kad dodju dx12 kartice nece nadogradjivat SLI sa jos jednom dx11 tipa gtx 770 vec ce potegnut maxwela i dx12 capability... To je moje misljenje, moguce sam u krivu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
buljo781 kaže...

Jel nije 88°C malo puno?

Je. I to jos na Phantom izvedbi.... :/

Ali bas me briga..  

Ak sad crkne dobijam novu, ak za godinu dvije (pod garancijom) onda dobijam GTX870.

Rhodin kaže...

Ma ne bih rekao... tkogod misli nadogradjivat, slijedece godine kad dodju dx12 kartice nece nadogradjivat SLI sa jos jednom dx11 tipa gtx 770 vec ce potegnut maxwela i dx12 capability... To je moje misljenje, moguce sam u krivu.

Prema Microsoftu, sve (novije?) DX11 kartice ce biti kompatibilne s DX12.

Ako sam dobro zapamtio!

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
14 godina

Jes, sve DX11 kartice podržavat će DX12, s tim da će samo nekolicina stvari u DX12 bit ekskluzivne za full DX12 kartice. Takav mentalitet imam i ja, gazi dok imaš garanciju, nije šteta ako krepa, kad garancija prođe onda pazi {#}.

Nitko mi još ne reče ništa za GTX 760.

12 godina
GTX 7XX Club

Cyber i moja gtx 680 phantom je znala ponekad potegnut do tih temperatura tako da mislim da ti nije nista alarmantno.

Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
buljo781 kaže...

Jes, sve DX11 kartice podržavat će DX12, s tim da će samo nekolicina stvari u DX12 bit ekskluzivne za full DX12 kartice. Takav mentalitet imam i ja, gazi dok imaš garanciju, nije šteta ako krepa, kad garancija prođe onda pazi {#}.

Nitko mi još ne reče ništa za GTX 760.

Prijatelju svake pohvale za 760 imam, tiha, klokabilna, brza dovoljno da nemam problema ni sa jednom igrom koju sam probao. Sve stabilno i uredno radi, mljac :D. Evo ja sad cekam GTX 770 pa me zanima kolika je razlika, i da li se uopće osjeti. Trebat ce mi malo vise snage za 1440p rezu.

14 godina

Eto velike su vjerojatnosti da ću se pridružit klubu, zapala mi je za oko grafa i teško ju je smetnit {#} Hvala ti na odgovoru, baš taj model poput tvog i gledam, MSI. GTX 770 mi je prevelik zalogaj za napajanje, jača je svakako. GTX 760 je više za 1080p, pa meni paše, 1440p je druga zvijerka totalno :)

12 godina
buljo781 kaže...

Eto velike su vjerojatnosti da ću se pridružit klubu, zapala mi je za oko grafa i teško ju je smetnit {#} Hvala ti na odgovoru, baš taj model poput tvog i gledam, MSI. GTX 770 mi je prevelik zalogaj za napajanje, jača je svakako. GTX 760 je više za 1080p, pa meni paše, 1440p je druga zvijerka totalno :)

chekiraj moje napajanje i sta sve (uspjesno) pogoni pa malo razmisli hoce li i tvoje biti dovoljno za gtx770..

14 godina

Svejedno mi je izvan cjenovnog ranga GTX 770, već bi ju uzeo :) GTX 760 nabavljam rabljenu pa mi je relativno jeftino i sigurno u pogledu napajanja.

14 godina
buljo781 kaže...

GTX 770 mi je prevelik zalogaj za napajanje

Imam OCZ Silencer 500W koje isporučuje nekih 20W više od tvojeg i ne znam da li si pročitao rezultate mojih testiranja s dotičnom grafom ali evo...

Link 1

Link 2

12 godina
buljo781 kaže...

Svejedno mi je izvan cjenovnog ranga GTX 770, već bi ju uzeo :) GTX 760 nabavljam rabljenu pa mi je relativno jeftino i sigurno u pogledu napajanja.

Javi dojmove kad uzmes NV! Ak ces imat volje usporedi malo AMD vs NV, cisto tvoje misljenje, zapazanja, iskustva, drivere, clockanja itd....

14 godina

Evo taman prije sat i pol  sam čovjeku predao grafu. Daj mu malo vremena dok instalira i sredi pa će napisati dojmove {#}

13 godina
GTX 7XX Club

Novi rekord

BF4

2304x1440 (16:10)

Resolution scaling 200%

Ultra

Moj PC  
5 1 hvala 0
14 godina
itomic009 kaže...

Evo taman prije sat i pol  sam čovjeku predao grafu. Daj mu malo vremena dok instalira i sredi pa će napisati dojmove {#}

Evo mene pol sata kasnije, grafu ni ne čujem od svih ostalih ventilatora u kućištu, zasad probao samo Mafiu 2 i vrti se odlično sa Physx na High, podjednako kao HD7850 OC bez Physx. Geforce Experience mi predlaže da BF4 vrtim na full Ultra, no čekam neki server s Hainan Resort da vidim koliki učinak imaju ovi novi driveri sa smanjenim CPU overheadom, s MSAA sigurno neću igrat :)

Nisam još ni probao overclockat, trenutno mi je to prezbunjujuće jer ne piše koji je clock kartice nego +/- MHz na stock, time ću se pozabavit kasnije. Grafa mi je taman stala u kućište, da je centimetar duža morao bi rezat kavez za HDD.

Ovako na prvi dojam, kartica je zmaj. Testirat ću sada sve što imam na raspolaganju pa ću javit dojmove, no ovako prvi dojam iznimno dobar :) Kartica je puno kvalitetnija od HD7850 po izradi.

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.4.2014 23:53 (buljo781).
13 godina
itomic009 kaže...

što si prodao svoju 760-ku??

AUDIOFIL
14 godina

Pa ja to prodajem i kupujem stalno kako koju komponentu i kako mi se kada da s time zezati {#}

14 godina

Bogami mogu reć da mi je jako drago što sam uzeo GTX 760.

Bad Company 2 98% GPU usage konstantno, framerate ne ide ispod 100 (Laguna Presa Rush) - moguće zbog novih drivera.

Battlefield 4 Dawnbreaker 64p - HD7850 @ 1150MHz - 60-90fps, GTX 760 @ stock 88-130, GPU usage puno stabilniji. High postavke.

Mafiu sam već spomenio, 62fps cap koji sam postavio da se HD7850 ne grije, ta igra ju baš kuha, Borderlands drži 60fps cap.

Ne samo da sam uzeo bolju grafu od HD7850, nego ko da sam s grafom dobio i drugi procesor.

I da, da se nitko ne naljuti jer kad sam spomenio problem s driverima u AMD temi svi me popljuvali - GTX 760 je sigurno kvalitetniji proizvod od barem moje HD7850. HD7850 je čisto okej kartica na stock, no u puno igara ovisi i svojim OC sposobnostima. U nekim igrama mi cvrče zavojnice iako mi je framerate ispod 60 (AC4, SC: Blacklist) čak i bez overclocka, s overclockom još više. Metro Last Light, Metro 2033 i Sleeping Dogs su mi bili neigrivi s overclockom jer bez obzira koliko malo overclockao, dobivao sam BSOD, tako da je jako selektivna u kojim će igrama raditi stabilno, u kojima neće (u svim igrama osim te 3 radi perfektno).

Još samo da skontam kako se ovo čudo overclocka, tu bi mi mogao itomic009 pomoć i službeno mogu reć, na konju sam.

Poruka je uređivana zadnji put uto 29.4.2014 0:29 (buljo781).
15 godina
neaktivan

Samo core voltage i power limit bubnes skroz desno, i stavis core clock na recimo +50 za početak, i vrtis Vantage, jer cujem da je najosjetljiviji na stabilnost. ( Riječi tinytomlogana sa OC3D . Naravno i heaven rokas ako zelis i ako ti se da cekati. I onda pojačavaš po recimo 10mhz dok ne dođeš do limita. Moja je išla do +110 stabilno, a to je u igrama bilo 1280mhz ( ili 1293 ako se ne varam).

Kad nađeš maksimum za GPU igras se sa memorijom. Tu mi je limit bio +450...sto je sick. Ti isprobaj svoju, nek ti itomic kaze sta je on pronasao da mu najbolje radi i to je to...ugl, ako su temperature u redu ne vjerujem da ti mozes nesto napraviti da ju s.hebe.s kraj tolikih zaštita koje ima.

Ja sam svoju isto prodao, sad cekam iz uzi shopa i monitor i grafu od asusa, jedva cekam da vidim kombinaciju :)

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice