GTX 10xx (Pascal) klub (2016)

poruka: 15.735
|
čitano: 1.558.446
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
odjavljen
Nvidia Pascal (2016)

Osim što je tema totalno skliznula u off-topic, koga briga kako se zove razred kartice? Jasno je da je dosad uvijek pravilo bilo da se srednji egment nove generacije poravna s visokim stare. No, što je bitno kako se što zove? 

Bitne su one razlike koje sam gore naveo: 950/960 .... 970/980 ...... 980Ti/TitanX, a po cijeni utvrdiš što ti odgovara najviše, prema mogućnostima i željama. Omjerom, x70/x80 je best bang for the buck, bliže x70. x80 sada nudi više i toliko i košta, ali to je realno kartica koja mora koštati ispod 600 dolara i toliko će koštati krajem godine kad stinge x80Ti.

Moj PC  
4 0 hvala 2
9 godina
protjeran
Re: Nvidia Pascal (2016)
chaselol kaže...

Cek ako je ostatak svijeta (medju njima i guru3d.com) nazvao novi AMD proizvod polaris 480ku kao high end karticu sa 299$ pocetnom cijenom, sad mi nije jasno kako je od rivala 1070 ~379$ mid end (mozda ce imati crippled memoriju kao 970 ili sta pa se nece svrstati u high end, sala na stranu)
Samo na bug forumu se 970 vodi kao mid range kartica, ostatak svijeta high end.

Evo i jedan link za comp universa 970 high end??? ima ih koliko hoces, pitaj google

To nisu moje rijeci, tako je vidi ostatak svijeta i svi novinari.

p.s. branim 970ku mislim da se stjepanj sad 

Tko jos gleda sta pisu prodavaci i ovi recenzenti, oni ionako rade reklame od kojih kasniju pobiru korist.

12 godina
Nvidia Pascal (2016)

vi ste toliko zaglibili u besmislene rasprave da je to čudo jedno, no ono što vas hebe je trik kojim nam je nvidia u jednom trenutku uvalila još jednu klasu grafa, naravno skuplju

podjela prema nvidiji, a usporedno s time ide i amd

x50 i x60 su mid range, sve ispod je low end

x70 i x80 su high end i to je tako bilo ranije

a onda je nvidia ubacila najprije 780ti kao enthusiast level, kasnije dodala još i titana

amd je ranije imao 290 i 290x kao high end, a kao odgovor na novi nvidia enthusiast level dodali su i oni fury seriju

zato i sad imate podjelu različitu nego ranije, na četiri levela: low end - mid range - high end - enthusiast 

Moj PC  
6 0 hvala 1
9 godina
protjeran
Nvidia Pascal (2016)

To sta si ti napisao je zato jer su grafe stagnirale par godina u svim rangovima osim u high endu i zadrzavale iste cijene jer su se rebrandale. Fury i gtx X80ti, su jedine grafe koje su u stvari nesto novo po performansam znacile na trzistu u zadnje 2-3 godine, ali im se i cijena dizala jer zbog stagnacije u rangovima ispod ni cijene nizim modelima nisu padale.

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.5.2016 12:44 (Lucidius).
Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina
Nvidia Pascal (2016)

Mi mozemo raspravljati o tome sta je mid/high ali najvaznija stvar se i dalje zanemaruje a to je da se mid range cijena pomjera na 379$ sa "pristojnih 250-330$", ova fanboy verzija od 449$ tek nema smisla (1070), bukvalno oce da kazu ako ste toliko glupi kupicete FE karticu, platicete cca 100$ vise a dobicete losiji proizvod, ali to je druga prica totalno.

TI verzije ce biti zanemarene osim za x80 seriju ono tik ispod titana, tako da od 1060ti nema nista 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Lucidius kaže...

To sta si ti napisao je zato jer su grafe stagnirale par godina u svim rangovima osim u high endu i zadrzavale iste cijene jer su se rebrandale. Fury i gtx X80ti, su jedine grafe koje su u stvari nesto novo po performansam znacile na trzistu u zadnje 2-3 godine, ali im se i cijena dizala jer zbog stagnacije u rangovima ispod ni cijene nizim modelima nisu padale.

kako misliš da su stagnirale?

950 je hebački jača od 750

960 je isto tako dosta jača od 760

a bogme je i 970 poprilično jača od 770

druga je stvar što nam je amd uvalio kitu sa 3xx serijom gdje je 370 postala slabija od 270, a 380 i 390 jednaka ili skoro kao 280 i 290

i 9xx serija nije rebrand, kao amd 3xx serija

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.5.2016 12:51 (picajzla0707).
9 godina
protjeran
Nvidia Pascal (2016)

Picajzla

Kazem ti te sve performanse su tu jednake, manja potrosnja i ostalo na stranu sada.

To sta je Nvidia tek sa gtx 960 dosla u rang grafe HD 7950/280/380, nemjenja cinjenicu da se mid range mijenjao jer su neko vrijeme tu zaostajali sa 660ti i 760, a u vrijeme HD7950 prodavali gtx 670 koja je isti rang po snazi za hiljadu kuna vise.

Stvar je u tome i sta je AMD uvjek imao vise modela i širu paletu grafa u mid rangu i low endu (a i u high endu al ne pricamo o njemu sada) pa je Nvidia sa gtx 950 tu uletila kao konkurencija r9 270/x karticama, a isto tako gtx 950 nije nikakav nasljednik gtx 750 kada su obje kartice iz Maxwella arhitekturom.

EDIT:

I vec sam napisao gore nakon gtx 780 serije i r9 290 serije cijene tih kartica su dolaskom gtx 970 i r9 390 trebale ici na 2200kn a ne se nastavljati prodavati po 3000kn.

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.5.2016 13:01 (Lucidius).
Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
Nvidia Pascal (2016)

nVidia nema kartice ispod 950 jer u današnjem svijetu više nemaju smisla, premala je razlika sa integriranim karticama koje intel/AMD daju sa svojim procesorima. Neće ni 10x0 serija imati ispod 50 (gotovo sigurno). Na stranu to što amd ima i po kojoj cijeni, trenutne kartice koje nvidia prodaje su:

950 960 970 980 980Ti TitanX - 6 kartica, vi tvrdite da su 4/6 high end?

Da li činjenica da ATI trenutno više gura mid i low segment (kao i uvijek ranije) znači da nVidia proizvodi (gotovo) isključivo high end grafičke?

Taman da zaključimo da je to istina, vas doista toliko boli kaj je GTX 970 preko 300$ da ju automatski gurate u high end, bez obzira na sve argumente koji govore suprotno, je li cijena doista jedini presudni faktor? Da li doista tvrdite sada, da će GTX 1070, jednom kad izađe kompletna lepeza proizvoda sa nVidia strane, dakle novi 1080 Ti, novi titani itd, zajedno sa (nadam se) paralelnim konkurentima sa AMD/Ati strane koji će korigirati (puno, opet nadam se) početnu cijenu ovih kartica, to i dalje biti high end kartica? Je li po vama danas GTX 770/780 doista high end kartica zato što je takva bila na releaseu, iako su danas u potpunosti zasijenjene novom generacijom?!

Da li je doista toliko bitno šta se kako zove i striktno kojoj kategoriji pripada, jel vas doista toliko boli što vam je to toliko skupo? Skupo je i meni, al pokrijem se koliko mi je poplun dug i ne plačem što nemrem bolje. Nije ni to istina, mogu, ali ne vidim razloga kupovat u ovom trenu išta skupo.

Moj PC  
6 2 hvala 1
16 godina
Nvidia Pascal (2016)

Svaka čast. Lijepo složeno i rečeno! U potpunosti se slažem s ovim postom.

Bnet: Gaap#2615 - Origin: MRSmith1_Cro - Steam: MRSmith
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
protjeran
Nvidia Pascal (2016)

Nemres strogo svrstat grafe u 4 kategorije jer ima previse modela za tako nesto.

Ja situaciju gledam ovako:

nizi rang: r7 260X/gtx 750ti/r7 265

nizi srednji rang: r7 370/gtx 950/r9 270x

srednji rang: gtx 960/r9 380/380x

visi srednji rang: gtx 970/r9 390/r9 390x

high end: gtx 980/r9 Nano/r9 Fury

visi high end: r9 furyX/gtx 980ti

enthusiast: TitanX/r9 Pro Duo

Tako ja vidim situaciju.

EDIT:

Pascal trenutno nisam uzeo u obzir jer jos nije u prodaji

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.5.2016 13:18 (Lucidius).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Rhodin kaže...

Da li činjenica da ATI trenutno više gura mid i low segment (kao i uvijek ranije) znači da nVidia proizvodi (gotovo) isključivo high end grafičke?

Nevezano uz AMD, mislim da ovo nije daleko od istine.

U high endu su im najveće marže, cijeli brand im je tako pozicioniran i imam osjećaj da Nvidia općenito stalno gura neke fićre fokusirane na high end kartice (Shield streaming, Hairworks, G snyc itd.)

PSN - DeniZg80
16 godina
Nvidia Pascal (2016)

A ma možeš složiti i da svakoj daš svoju kategoriju ako ćemo tako gledati. Ako nekome više odgovara da se nešto što je on kupio vodi kao "viši srednji segment" ne može pobjeći od činjenice da je to opet "srednji segment" u užoj kategorizaciji.

Problem je što neki ovdje pate od toga da nemaju high end karticu poput Fury X, 980Ti ili Titana X, pa im vrijeđa ego što im netko nazove 970-ku srednjom klasom. I eto ti problema tik tak.

Prema tome bi ja svoj auto od 270 tisuća kn trebao voditi kao high end isto tako... a u realnosti on to nije, nego je auto srednje klase. To što ima auta iste klase koje sam mogao platiti 100 tisuća kn manje, ne opravdava činjenicu da je to još uvijek srednja klasa. Get over it!

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.5.2016 13:28 (mrsmith).
Moj PC  
3 5 hvala 0
17 godina
DeniZg kaže...
Rhodin kaže...

Nevezano uz AMD, mislim da ovo nije daleko od istine.

U high endu su im najveće marže, cijeli brand im je tako pozicioniran i imam osjećaj da Nvidia općenito stalno gura neke fićre fokusirane na high end kartice (Shield streaming, Hairworks, G snyc itd.)

Mislim da ti to nVidia tako ne gleda, već da oni prodaju "kvalitetne" proizvode koje vrijedi više platiti od konkurentnih. Imam osjećaj da je tako u svakoj industriji i ljudi to sve više prihvačaju. Ja recimo ne mogu zaboravit primjer frenda koji sa plaćom od 4000kn kupuje (u vrijeme izlaska) novi iPhone 5 na rate jer je "bolji od onog smeća od androida", a "isplati mu se" dugoročno uzet 5 a ne 4 jer je "future proof".

9 godina
protjeran
Nvidia Pascal (2016)

Ja ni ne tvrdim da imam high end grafu nit me boli racku ko ce moju grafu kak svrstavat dokle god ona meni radi kak treba i ja sa njom budem zadovoljan.

Problem je u tome sta nisu svi ljudi na ovom forumu iste platezne moci i ne zive svi na visokoj nozi, pa si neke stvari od starta racunaju kao nedostupne i ne uspoređuju se sa njima, recimo tvoja usporedba za auto ti se uspoređujes sa ferrarijima i sl. netko to uopce nema u vidu kada prica o autima(ne netko nego 90 posto ljudi) pa mu je srednji rang Ford Focus, a pod vislji mu vec ulazi BMW M3, ista je stvar i sa grafama.

EDIT:

Velim sve ovisi i o financijama ljudi, ne gledaju isto svi na stvari, netko ko ima 3000kn placu i netko ko ima preko 8000kn jasno je da potpuno drukacije dozivljvaju stvari i kategorije.

Recimo ja sa cca 1000 eura primanja gledam na hranu i rezije na mjesec oko 4000kn za sebe samog i to mi je normalno, a frend koji zivi u kuci gdje ih je 5 imaju manje troska po tom pitanju od mene i on se meni cudi kak to meni nije puno.... sve ovisi kak si naviko zivit i po kojim standardima tako gledas i an sve oko sebe.

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.5.2016 13:37 (Lucidius).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Lucidius kaže...

Problem je u tome sta nisu svi ljudi na ovom forumu iste platezne moci i ne zive svi na visokoj nozi, pa si neke stvari od starta racunaju kao nedostupne i ne uspoređuju se sa njima, recimo tvoja usporedba za auto ti se uspoređujes sa ferrarijima i sl. netko to uopce nema u vidu kada prica o autima(ne netko nego 90 posto ljudi) pa mu je srednji rang Ford Focus, a pod vislji mu vec ulazi BMW M3, ista je stvar i sa grafama.

Upravo ovako je počela rasprava s Chaselol-om gdje sam mu odmah rekao da ne gleda općenito kako to cijeli svijet vidi nego polazi od sebe. I tu se slažem s tobom, ali treba uzeti u obzir sveukupno - a ne gledati sa svoga stajališta, jer to nije realno. Na cjelokupnoj razini GTX 970 je srednji rang kartice, bez obzira što meni ili tebi ili nekom potpuno trećem ta kartica već ulazi u debeli high-end gledajući platežnu moć.

9 godina
protjeran
Nvidia Pascal (2016)

Kuzim sve, editirao sam post gore pa da ne pisem ponovo jedno te isto.

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
mrsmith kaže...
ParaNO1d kaže...

Ako je proizvođač rekao da je to High-end po nekim njegovim specifikacijama onda to i je.

Proizvođač je prikazuje kao mid-range. Ovo što je on linkao je rekao PRODAVAČ :)

O kojoj kartici govoriš?

10 godina
Nvidia Pascal (2016)

evo gamersnexus part 3 gtx 1080 hybrid 

Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina
Lucidius kaže...

Picajzla

1. Kazem ti te sve performanse su tu jednake, manja potrosnja i ostalo na stranu sada.

2. To sta je Nvidia tek sa gtx 960 dosla u rang grafe HD 7950/280/380, nemjenja cinjenicu da se mid range mijenjao jer su neko vrijeme tu zaostajali sa 660ti i 760, a u vrijeme HD7950 prodavali gtx 670 koja je isti rang po snazi za hiljadu kuna vise.

3. Stvar je u tome i sta je AMD uvjek imao vise modela i širu paletu grafa u mid rangu i low endu (a i u high endu al ne pricamo o njemu sada) pa je Nvidia sa gtx 950 tu uletila kao konkurencija r9 270/x karticama, a isto tako gtx 950 nije nikakav nasljednik gtx 750 kada su obje kartice iz Maxwella arhitekturom.

EDIT:

I vec sam napisao gore nakon gtx 780 serije i r9 290 serije cijene tih kartica su dolaskom gtx 970 i r9 390 trebale ici na 2200kn a ne se nastavljati prodavati po 3000kn.

1. potpuno si u krivu

zar je tebi 970 vs 770 stvarno samo potrošnja manja, a perfomanse iste? ili isto tako 960 vs 760?

malo si pobrkao nešto, jer nvidia jest dala dosta bolje perfomanse u 9xx seriji u odnosu na 7xx, ne samo bolju potrošnju

druga je stvar što amd u 3xx seriji nije dao nikakav napredak u klasama

2. nvidia je u rang 7950 došla sa 960 grafom, da, ali je 960 koštala na izlasku 200usd a 7950 je na izlasku koštala 450usd, tako da brkaš kruške i jabuke

to što amd u seriji 2xx nije ponudio ništa novo, nego je dao stare 7xxx grafe s novim imenom je nešto sasvim drugo, pa i tada je 280 izašla s cijenom 50usd skupljom od izlazne cijene 960-ke

3. ovo treće si u pravu

i za ovo EDIT:

cijene su dolaskom 970 išle dolje i to ne malo, kod nas su se 290-ke u tom trenutku prodavale po 4000 kuna i onda su dva dana nakon izlaska 970-ke padale po trgovinama za najmanje sto eura

imaš ovdje nekoliko kolega na forumu koji su ostali posrani jer je ista njihova 290/290x kakvu su kupili u istoj trgovini u tjedan dana pala cijenom od 700-1000 kuna

na koncu i ti osobno možeš reći jedno veliko hvala nvidiji jer bi tu svoju 390 morao platiti 4.000 kuna umjesto 3.000 (otprilike)

jer da je nvidia izašla sa 400usd cijenom za 970 kao što su imali sa 770, onda bi i amd zadržao cijenu 390 na 400usd kakva je bila i izlazna cijena 290

mislim da ti kao amd fanboy imaš malo frustracije jer je nvidia posljednjih dvije godine puno bolja ispala prema potrošačima od amd-a (ne zato što su dobri sigurno, no potrošačima ionako svejedno)

1. nvidia je sa 9xx serijom spustila cijene grafičkih kartica za 70-100usd na izlasku, amd je spuštao cijene samo jer je bio prisiljen - plus za sve nas, bilo za kupce gtx ili r7/9 jer smo imali "popust" od 20% u smjeni serija

2. nvidia je ponudila u zadnje dvije serije novu arhitekturu i dobar napredak, sad i izbacuje treću arhitekturu i još bolji napredak u perfomansama, dok amd (osim high end-a) nudi samo rebrand i rebrand rebranda, a što je najgore u posljednjem re-rebrandu 3xx čak nije dao niti minimalni performance napredak

da su tako nastavili, bio bi im vrlo brzo udio u rangu statističke pogreške i nadajmo se da će se trgnuti sa 4xx serijom, jer nvidia nije spuštala cijene i dizala performance napredak u novim serijama zato jer je dobra, nego zbog borbe s konkurencijom koja je nažalost sve slabija

9 godina
protjeran
Nvidia Pascal (2016)

Jedino si ti pobrkao stvari i jedini si ti ovdje fanboy, gledas svijet kroz zelene okvire i brkas cinjenice.

1. Ja sam se za potrosnju koncentrirao na gtx 960 i r9 380 seriju jer te grafe i spadaju u isti rang, a u tom rangu je Nvidia zadnje dvije godine kaskala za AMD-om sa gtx 660ti i gtx 760, i sada isto kaska jer je i r9 380 a pogotovo r9 380x jaca od 960ke, tako da AMD tu nije apsloutno nista ni morao poduzimati jer je zadnje 3 godine tu dominantan i nije imao pravu kokurenciju.

2. Zaboravljas da je Nvidia drzala cijelo vrijeme gtx 670 grafu koja je ranga navedenih hiljadu kuna skuplju nego tadasnju HD7950, tako da je AMD taj koji je od pocetka nudio srednji rang za manju cijenu i utjecao na to, a dolaskom r9 280x po 2200kn i Nvidia je tada drasticno rezala cijenu gtx 770 koja je isla u to vrijeme po 3000kn.

3. Sta se tice r9 300 serije tu se tocno i vidi koliko je ta serija bila jaka od pocetka sa r9 290 kada nisu imali ni potrebe izbacivati nesto bolje jer su im te grafe sahranile i gtx 780 seriju i sad su uz mali refresh(vise rama) ispratile gtx 970.

4. Normalno da svakom novom serijom se spusta cijena konkurentne stare serije, i to ovisi o tome tko prvi izbaci grafe, tako da je AMD sa r9 200 serijom koja je dosla poslje gtx 700 serije rusio cijenu gtx 770 i 780, a Nvidia sa gtx 900 serijom r9 200 seriju, da bi sada na kraju AMD sa Fury linijom rusio cijenu gtx 980 i 980ti.

Jednostavno je AMD-ov raw power kasnije uvijek dolazio do izrazaja i te grafe bi nakon godinu dvije jos bolje konkurirale, pa stoga jednu r9 290 i danas gledamo bez problema u svim okrsajima sa gtx 970.

Nvidia jedino u cemu je dominantna zadnje 2 godine je sami vrh high enda i to je to, AMD em nudi puno vise modela u svakoj seriji em drzi cijene pod kontrolom, mozes pogledati to i gore na onoj kategorizaciji koju sam radio.

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.5.2016 15:04 (Lucidius).
Moj PC  
0 4 hvala 0
13 godina
Tonči kaže...

Osim što je tema totalno skliznula u off-topic, koga briga kako se zove razred kartice? Jasno je da je dosad uvijek pravilo bilo da se srednji egment nove generacije poravna s visokim stare. No, što je bitno kako se što zove? 

Bitne su one razlike koje sam gore naveo: 950/960 .... 970/980 ...... 980Ti/TitanX, a po cijeni utvrdiš što ti odgovara najviše, prema mogućnostima i željama. Omjerom, x70/x80 je best bang for the buck, bliže x70. x80 sada nudi više i toliko i košta, ali to je realno kartica koja mora koštati ispod 600 dolara i toliko će koštati krajem godine kad stinge x80Ti.

Slažem se ...

Grafe nisu smartphoni da flag ostaje flag, nego se iz godine u godinu šifta stanje...Uzmite npr 680 gtx koja je od flaga otišla dva razreda dolje

12 godina
odjavljen
Nvidia Pascal (2016)

Kad ćete shvatit da u životu postoje samo dvije kategorije proizvoda: 1. oni koje želiš kupiti i 2. Oni koje možeš kupiti!

Stoga je najbolje kada jedan proizvod odgovara u obje kategorije :)

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina

Joj koji je to kolega koji je ugrabio 290 ili x nisam siguran za sichu a kasnije u tom ducanu su je korigirali

Kad su skuzili kolko je zapravo jaka i prodavala se pod normlanu cijenu ....pola foruma popizdilo heheh 

12 godina
Lucidius kaže...

Jedino si ti pobrkao stvari i jedini si ti ovdje fanboy, gledas svijet kroz zelene okvire i brkas cinjenice.

1. Ja sam se za potrosnju koncentrirao na gtx 960 i r9 380 seriju jer te grafe i spadaju u isti rang, a u tom rangu je Nvidia zadnje dvije godine kaskala za AMD-om sa gtx 660ti i gtx 760, i sada isto kaska jer je i r9 380 a pogotovo r9 380x jaca od 960ke, tako da AMD tu nije apsloutno nista ni morao poduzimati jer je zadnje 3 godine tu dominantan i nije imao pravu kokurenciju.

2. Zaboravljas da je Nvidia drzala cijelo vrijeme gtx 670 grafu koja je ranga navedenih hiljadu kuna skuplju nego tadasnju HD7950, tako da je AMD taj koji je od pocetka nudio srednji rang za manju cijenu i utjecao na to, a dolaskom r9 280x po 2200kn i Nvidia je tada drasticno rezala cijenu gtx 770 koja je isla u to vrijeme po 3000kn.

3. Sta se tice r9 300 serije tu se tocno i vidi koliko je ta serija bila jaka od pocetka sa r9 290 kada nisu imali ni potrebe izbacivati nesto bolje jer su im te grafe sahranile i gtx 780 seriju i sad su uz mali refresh(vise rama) ispratile gtx 970.

4. Normalno da svakom novom serijom se spusta cijena konkurentne stare serije, i to ovisi o tome tko prvi izbaci grafe, tako da je AMD sa r9 200 serijom koja je dosla poslje gtx 700 serije rusio cijenu gtx 770 i 780, a Nvidia sa gtx 900 serijom r9 200 seriju, da bi sada na kraju AMD sa Fury linijom rusio cijenu gtx 980 i 980ti.

5. Jednostavno je AMD-ov raw power kasnije uvijek dolazio do izrazaja i te grafe bi nakon godinu dvije jos bolje konkurirale, pa stoga jednu r9 290 i danas gledamo bez problema u svim okrsajima sa gtx 970.

Nvidia jedino u cemu je dominantna zadnje 2 godine je sami vrh high enda i to je to, AMD em nudi puno vise modela u svakoj seriji em drzi cijene pod kontrolom, mozes pogledati to i gore na onoj kategorizaciji koju sam radio. 

1. 380 je grafa u rangu 960 i razlike su minimalne, a 380x je izašla naknadano i bila bi konkrent 960ti koju nvidia nije izbacila

hihihi, da dominantan - pa valjda bi onda u te tri godine "adm dominacije" kako je ti nazivaš amd imao 80% tržišta a ne obrnuto

zanimljiv pogled - amd nam je uvaljivao rebrand i rebrand rebranda zato "nije apsloutno nista ni morao poduzimati" 

2. ja govorim o 9xx seriji, a ti otišao do 6xx, no dobro

i opet si nešto pobrkao - 7950 je izašla sa cijenom od 450usd u siječnju 2012., a nvidia je izbacila 670 sa cijenom od 400usd u svibnju 2012., dakle nvidia je bila ta koja je rušila cijenu u startu 

3. hihihi, opet isto opravdanje za amd rebrandeon, stvarno unikatno dosad - uvalit ću vam staru grafu pod novim imenom jer ionako ne trebate ništa bolje

4. djelomično točno, samo je problem u tome što samo nvidija zadnjih par godina ruši cijene, a amd je tek prisiljen to pratiti, a kad je mogao onda je dizao cijene (doduše nvidia ima dovolno financijske moći voditi takvu politiku, amd nema - zato i jest u dugovima do grla)

to možeš vidjeti po skoku cijena - 6950 se prodavala za 300usd release price, a onda je amd odlučio "malo" zaraditi i dignuo cijenu flagshipa 7950 za 50% na 450usd release price i onda "velikodušno" spustio 290 na 400usd release price, što je još uvijek bilo za 100usd više od stare 6950

5. da, amd je sa 290 stvarno imao zvijer od grafe, a i to je razlog što je nvidia išla sa 9xx serijom u obaranje cijena

ne bi baš rekao da je razlika samo u vrhu, jer 970 je vrlo konkurentna grafa sa 390, a ni 960 nije baš daleko od 380, pa onda još imaš 950 koja je u svakom slučaju jača od 370

11 godina
neaktivan
Nvidia Pascal (2016)

Ja mislim da što se performansa tice, ljudi koji imaju 970 ili 390/290x i jace nemaju potrebu, tj. ne isplati se upgradeati, sad npr. ja bi upgradeao cisto radi manje potrošnje i slicno ako bude isplativo. Cekam još prave benchmarkove za 1070 pa cemo odluciti. A npr. prelazak sa 980ti ili fury x na 1080 je bacanje love, kad se pogledaju prave performanse, a ne sto su obecali. Imam neki gadan osjecaj da ce sada ekipa sa Maxwellima bit zapostavljena kao sto je bilo i sa Keplerima, samo da bi nove kartice izgledale bolje i jace

Battlelog: D3lBoy-00
Poruka je uređivana zadnji put čet 19.5.2016 15:58 (D3lBoy).
Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
mrsmith kaže...

Problem je što neki ovdje pate od toga da nemaju high end karticu poput Fury X, 980Ti ili Titana X, pa im vrijeđa ego što im netko nazove 970-ku srednjom klasom.

Ti si bas dobro iskompleksiran kad mislis tako, druge rijeci nazalost nemam, s tobom rasprava je ista kao sa zidom, necu ni odgovarati na tvoje poprilicno glupo prozivanje vise, ne isplati se 
Imas 980 koji je manje vise promasaj od grafe ako je drzis na stock vrijednostima jer je 970ka manje vise svaka stigne u 2-3 klika? 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Poruka je uređivana zadnji put čet 19.5.2016 16:02 (chaselol).
9 godina
protjeran
Nvidia Pascal (2016)

Picajzla

Nebitno je kolko ko ima trzista mi pricamo o performansama, a sta se tice cijena za gtx 670 i HD 7950, tj da je gtx 670 jeftinija i to po izlasku, to si na krivoj stranici citao zato jer je HD7950 imala cijenu kao i gtx 660ti ako ne i manju i to svi znaju koji prate.

Ostalo sta sam napisao je tocno tako kako pise.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
chaselol kaže...
mrsmith kaže...

Problem je što neki ovdje pate od toga da nemaju high end karticu poput Fury X, 980Ti ili Titana X, pa im vrijeđa ego što im netko nazove 970-ku srednjom klasom.

Ti si bas dobro iskompleksiran kad mislis tako, druge rijeci nazalost nemam.
Imas 980 koji je manje vise promasaj od grafe ako je drzis na stock vrijednostima jer je 970ka manje vise svaka stigne u 2-3 klika? 

Srce moje.. Lol :) samo toliko ću ti reći o mojim kompleksima.

A što se tiče ove 980-ke, da promašaj je imaš pravo. Krivo mi je što sam ju kupio jer je bila totalno neisplativa. Ja to uopće nemam problema priznati i da se vratim natrag uzeo bih 970, jer je kao što rekoh "best buy" - ali da je high-end kartica, nije, i to stoji.

16 godina
odjavljen
Nvidia Pascal (2016)

Ja trenutno sjedim na grafi koja je svoja kategorija. Uopće nije isplativa. Ali zato pojede GTX 1080 overclockanu za doručak... 

Moj PC  
8 0 hvala 0
9 godina
protjeran
Nvidia Pascal (2016)

Dao je i drug Hitler svoje misljenje  

netko ce nastradat 

Moj PC  
13 0 hvala 1
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice