- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Jesi ikad kliknuo na taj ? pored?
Benchmark ? Da jesam i nista se ne desava,opet isto ostane
Stavi ju u drugi PCI-E slot.
-(pre)stara MBO chipset/bios.. iz doba pciex 1.0.. i zapravo to je čak ok, 2.0=x8, 3.0=x4 mod.. dok je propustnost ista pa razlike neke ni nema.
(edit: vidi 72gbs.. po spec. to bi trebala biti 7770 .. i nije preporučljivo koristiti beta driver, posljednji stabilni.. no ako nema problema može.. ako problemi počnu, može biti zbog starosti ili takvih sitnica..)
zato nije najsretnije mixati genreacije HWa između kojih je desetljeće razmaka, može raditi, može biti problema.. prevelika razlika.
ako ima neki noviji bios, možda nešto popravi.. ili drugi utor no u sli/cf modu rade kao x8 itd..
Drugi pcie slot je ogranicen na x4,ovaj i jest najbrzi moguci
Ploca podrzava x16 2.0
Da, u pravu si, moja greška što sam gledao po svojoj GA EP45-DS3 na kojoj je drugi slot x8.
Izvadi ju, dobro ispuši slot (npr. kompresorom), uzmi gumicu za brisanje i obriši zlatne pinove na grafi.
Ako ne pomogne onda probaj drugu grafu pa ćeš znati je li do ploče ili grafe.
Da malo bolje pojasnim,grafa je do nedavno radilo ispravno i odjednom upalim komp nema slike,probam u drugi slot i grafa radi(x4).
Onda sam u biosu neke postavke stimao i napravio da radi i u plavom slotu(x16),ali kada sam upalio komp grafa je opet radila u x4 rezimu
Probao sam ocistiti gumicom i nista
Čini se da je ploča na izdisaju.
Probaj izvaditi bateriju iz ploče na 10-tak sekundi (CLEAR CMOS), pa onda probaj upaliti komp.
Probao,ne pomaze
Stavi drugu grafu pa ako i dalje radi na x4 onda mijenjaj ploču, ako radi na x16
onda mijenjaj grafu, ili probaj svoju grafu kod prijatelja pa vidi da li radi na x16.
To je jedini način da utvrdiš u čemu je problem.
Inace sto se tice ovog problema,dodao bi jos da se sa ovom grafom,kada je u x16 slotu PC sporo boota,tj. kada upalim komp 10-15 sec samo vrte ventilatori i onda se tek boota,sto nije bio slucaj sa starom grafom