Graficka radi u x4 rezimu

poruka: 12
|
čitano: 2.051
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan

Graficka(HD7770) postavljena u x16 slot,ali radi u x4 rezimu,pokusao sam update biosa na ploci,update biosa na grafickoj,reinstalaciju drivera,ali idalje radi u x4 rezimu
Ploca je Asus P5K

0 0 hvala 0
8 godina
protjeran

Jesi ikad kliknuo na taj ? pored?

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Re: Graficka radi u x4 rezimu

Benchmark ? Da jesam i nista se ne desava,opet isto ostane

13 godina

Stavi ju u drugi PCI-E slot.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

-(pre)stara MBO chipset/bios.. iz doba pciex 1.0.. i zapravo to je čak ok, 2.0=x8, 3.0=x4 mod.. dok je propustnost ista pa razlike neke ni nema.

(edit: vidi 72gbs.. po spec. to bi trebala biti 7770  .. i nije preporučljivo koristiti beta driver, posljednji stabilni.. no ako nema problema može.. ako problemi počnu, može biti zbog starosti ili takvih sitnica..)

zato nije najsretnije mixati genreacije HWa između kojih je desetljeće razmaka, može raditi, može biti problema.. prevelika razlika.

ako ima neki noviji bios, možda nešto popravi.. ili drugi utor no u sli/cf modu rade kao x8 itd..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put čet 8.11.2018 0:56 (ihush).
11 godina
neaktivan

Drugi pcie slot je ogranicen na x4,ovaj i jest najbrzi moguci

Ploca podrzava x16 2.0

0 0 hvala 0
13 godina

Da, u pravu si, moja greška što sam gledao po svojoj GA EP45-DS3 na kojoj je drugi slot x8.

Izvadi ju, dobro ispuši slot (npr. kompresorom), uzmi gumicu za brisanje i obriši zlatne pinove na grafi.

Ako ne pomogne onda probaj drugu grafu pa ćeš znati je li do ploče ili grafe.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Da malo bolje pojasnim,grafa je do nedavno radilo ispravno i odjednom upalim komp nema slike,probam u drugi slot i grafa radi(x4).
Onda sam u biosu neke postavke stimao i napravio da radi i u plavom slotu(x16),ali kada sam upalio komp grafa je opet radila u x4 rezimu

Probao sam ocistiti gumicom i nista

0 0 hvala 0
13 godina

Čini se da je ploča na izdisaju.

Probaj izvaditi bateriju iz ploče na 10-tak sekundi (CLEAR CMOS), pa onda probaj upaliti komp.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Probao,ne pomaze

13 godina

Stavi drugu grafu pa ako i dalje radi na x4 onda mijenjaj ploču, ako radi na x16

onda mijenjaj grafu, ili probaj svoju grafu kod prijatelja pa vidi da li radi na x16.

To je jedini način da utvrdiš u čemu je problem.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Inace sto se tice ovog problema,dodao bi jos da se sa ovom grafom,kada je u x16 slotu PC sporo boota,tj. kada upalim komp 10-15 sec samo vrte ventilatori i onda se tek boota,sto nije bio slucaj sa starom grafom

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice