to je nekih 2-10fpsa razlika jel a razlika u cijeni 200kn malo vise..
nego dajte pogledajte ovo
http://www.vemil.hr/OpisMP.aspx?Sifra=1130267
prodaju gainward proizvod a na slici kutija od gigabyte omg
to je nekih 2-10fpsa razlika jel a razlika u cijeni 200kn malo vise..
nego dajte pogledajte ovo
http://www.vemil.hr/OpisMP.aspx?Sifra=1130267
prodaju gainward proizvod a na slici kutija od gigabyte omg
Ah ono sta me najvise muci dali cu osjetit veliki pad performansi sada kada kupim jednu...
Najveci problem 3 way sli-a je sta fakat niti jedan proc bio tu dual core ili quad nemoze to natjerat da radi kako bog treba..
Drugi problem je sta si obavezan biti na visti..
Treci problem je ovaj sta mozda meni i najvise smeta a to je sutering.
Ali ipak sam se igro kako sam htio.
Sada se samo zelim vratit na xp i imat maximalno 2 way sli uskoro.. sa jednom od 280gtx ili 285gtx..
No sada kada kupim jednu od tih nadam se da slijedecih 6 mjeseci necu imat potrebe za jos jednom ako ne i godinu dana.
Ma stavis jednu geforce 295 (ima 2 gpu-a u sebi a jedna je graficka) a ako ti zatriba jos vise fps-a onda uzmi istu tu i stavi ih u sli. Imat ces 4 gpu-a u kompu a dvi kartice. Tako se manje grije i manje problema a jace je od onih tvojih 3 sli kartica.
Ma stavis jednu geforce 295 (ima 2 gpu-a u sebi a jedna je graficka) a ako ti zatriba jos vise fps-a onda uzmi istu tu i stavi ih u sli. Imat ces 4 gpu-a u kompu a dvi kartice. Tako se manje grije i manje problema a jace je od onih tvojih 3 sli kartica.
Kako oces...samo ti kazen da je jedna 295 isplativija od dvi 285... Ako ces jedan gpu u kompu onda uzmi 285 i nes falit.
Kako oces...samo ti kazen da je jedna 295 bolja i isplativija od dvi 285...
Koliko znan po performansama je bolja 295 nego 4870x2 ali ne puno. u nekin igrama je dosta bolja 295 (tipa crysis) a u nekin je razlika 5-6 fps-a.
http://www.overclock.net/hardware-news/435548-fudzilla-new-gtx-295-vs-4870x2.html <----- pogledaj benchmark
Koliko znan po performansama je bolja 295 nego 4870x2 ali ne puno. u nekin igrama je dosta bolja 295 (tipa crysis) a u nekin je razlika 5-6 fps-a.
http://www.overclock.net/hardware-news/435548-fudzilla-new-gtx-295-vs-4870x2.html <----- pogledaj benchmark
Ah ono sta me najvise muci dali cu osjetit veliki pad performansi sada kada kupim jednu...
Najveci problem 3 way sli-a je sta fakat niti jedan proc bio tu dual core ili quad nemoze to natjerat da radi kako bog treba..
Đizus, ti ces svarno bacit 4000 kn na graficku? A imas 22" TN monitor od 1400kn...
Ti nisi normalan... Za tu rezu (1680*1050) netreba ti nista jace od 4870 ili GTX 260... Razliku neces skuziti da si neznam sta... Al dobro... Ak imas para, uzmi... Ja s tvojom lovom, ne bi gledo nista vise od GTX 285... Al kad vec oces nesto jace... Ja bi uzeo 4870X2... Jer je po meni bolje sredjena komunikacija izmedju 2 GPU-a... Jer je GTX 295 obican sli sa dvije GTX 260... Nista posebno... i jos ti ostane nest para za pocastit zensku...
Cini mi se da je ATI ispred Nvidie sto se tice multi-gpu rjesenja, catalyst 9.2 ima prilicno ispolirane drivere za 4870x2, ja bi ti preporucio tu opciju...s obzirom da imas maticnu koja podrzava SLI, jedini je nedostatak sto nema ubadanja druge kartice u tom slucaju...ja bi osobno ipak isao na gtx280/285, performanse nisu upitne, a uvijek imas mogucnost ubadanja jos jedne ili si uzmes jos ''kekasa'' i odvedes djevojku na cevape...
..btw i ja mislim da 3-way SLI nema veze toliko sa CPU, vec sa cinjenicom da vec kod klasicnog sli/crossfire rjesenja ne dolazi do ispunjavanja punog potencijala, a kamoli kod 3waySLI (mislim da je problem software a ne hardware).
Nemam pojma što ti je taj "sutering", ali s obzirom da sam s 3d grafikom radio dok si ti slagao Lego, mogu pretpostaviti na što zapravo misliš (stuttering?). Što se CPU-a tiče, za loše skaliranje tvojih kartica nije kriv CPU nego najprije igre koje igraš koje jednostavno ne rade tako da iskoriste više od jedne kartice. Za samo skaliranje kartica (što ti nećeš baš puno osjetiti jer nemaš u kojoj igri) kriva je, ali manje, memorijska propusnost koja je relativno nedovoljna za hrpu (nepotrebnih) podataka koje SLI sustavi šalju. Procesor koji imaš kao i cijela intel platforma je sranje za multi-gpu/sli sustave jer ima lošu memorijsku propusnost u odnosu na recimo AMD. (Situacija je puno bolja i bliska AMD-u sada na i7 platformi). Čak i na AMD Phenomu imao bi problem zbog memorijske propusnosti na recimo quad sli-u i čak 3-wayu. Današnji SLI radi tako da sve podatke kopira onoliko puta koliko kartica imaš, pa je to zapravo jedna užasno neučinkovita platforma sama po sebi.
Išao bih detaljnije, ali nećeš skužiti pola pa nema smisla da trošim vrijeme.
Jedino bitno na kraju je da igre jednostavno ne koriste više od 2 GPU-a. Za više od toga i igre i driveri trebaju biti drugačiji. Na to ćemo još malo pričekati.
A koliko vidim, na XP-u stvarno ne nude više od dual GPU-a, što je šteta. Na Visti koriste LDA za virtualizaciju pa im je rješenje jednostavnije i s obzirom da XP umire, nema potrebe očito da se zezaju s tim.
A onu glupost koju je Fowix naučio u školi, bolje da ne komentiram...
Nemam pojma što ti je taj "sutering", ali s obzirom da sam s 3d grafikom radio dok si ti slagao Lego, mogu pretpostaviti na što zapravo misliš (stuttering?). Što se CPU-a tiče, za loše skaliranje tvojih kartica nije kriv CPU nego najprije igre koje igraš koje jednostavno ne rade tako da iskoriste više od jedne kartice. Za samo skaliranje kartica (što ti nećeš baš puno osjetiti jer nemaš u kojoj igri) kriva je, ali manje, memorijska propusnost koja je relativno nedovoljna za hrpu (nepotrebnih) podataka koje SLI sustavi šalju. Procesor koji imaš kao i cijela intel platforma je sranje za multi-gpu/sli sustave jer ima lošu memorijsku propusnost u odnosu na recimo AMD. (Situacija je puno bolja i bliska AMD-u sada na i7 platformi). Čak i na AMD Phenomu imao bi problem zbog memorijske propusnosti na recimo quad sli-u i čak 3-wayu. Današnji SLI radi tako da sve podatke kopira onoliko puta koliko kartica imaš, pa je to zapravo jedna užasno neučinkovita platforma sama po sebi.
Išao bih detaljnije, ali nećeš skužiti pola pa nema smisla da trošim vrijeme.
Jedino bitno na kraju je da igre jednostavno ne koriste više od 2 GPU-a. Za više od toga i igre i driveri trebaju biti drugačiji. Na to ćemo još malo pričekati.
A koliko vidim, na XP-u stvarno ne nude više od dual GPU-a, što je šteta. Na Visti koriste LDA za virtualizaciju pa im je rješenje jednostavnije i s obzirom da XP umire, nema potrebe očito da se zezaju s tim.
A onu glupost koju je Fowix naučio u školi, bolje da ne komentiram...
Frekvencija tog procesora efekt ima eventualno do nekih 3.5 GHz. Ono što je tebi povećavalo performanse (skaliranje) je brzina sabirnice, a ne samog procesora.
Frekvencija tog procesora efekt ima eventualno do nekih 3.5 GHz. Ono što je tebi povećavalo performanse (skaliranje) je brzina sabirnice, a ne samog procesora.
Kad već daješ tu lovu za grafičku, definitivno ovo...http://www.nvidia.com/object/product_geforce_gtx_295_us.html
ma 100% uzimam 295 gtx.. mislim da cu msiovu ili zotacovu
GTX295 je pretjerano skupa, a uglavnom je ista kao i 4870X2 koju u prodaji ima već za 3000kn.
GTX295 je pretjerano skupa, a uglavnom je ista kao i 4870X2 koju u prodaji ima već za 3000kn.
4870x2 za 3129 kuna.
4870x2 za 3129 kuna.
Pa moj osobni izbor bi bia 4870x2 jer za 800kn razlike nije puno losija od 295,ali ako trazis performanse 295 je bolja i to je neosporivo!
posto vidin da imas love a trazis performanse ipak bi 295 na tvon mistu...ali tvoja je lova,ti radi sta oces ;)
Pa bolje ti je uzeti 295 kad imaš novce i kasnije ako te bude volja i kad padnu cijene stavisti još jednu u SLI pošto imaš SLI matičnu nego uzimati 4870x2.
Pa bolje ti je uzeti 295 kad imaš novce i kasnije ako te bude volja i kad padnu cijene stavisti još jednu u SLI pošto imaš SLI matičnu nego uzimati 4870x2.
za te pare ako misliš gtx295 bolje sli 260