Glasna R7 260x

poruka: 11
|
čitano: 1.481
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Glasna R7 260x

Pozdrav,

nabavio sam R7 260x od XFX-a (1 vent)

http://xfxforce.com/en-us/products/amd-radeon-r7-200-series/amd-radeon-r7-260x-core-edition-r7-260x-cnf4

gore su zadnji Catalyst Crimson Hotfix 16.2.1 itd...

uglavnom, WoT je name of the game, i drži cca 20-25% viši framerate uz bolje detalje nego HD 7750 1 GB koju mijenja...

samo, čim pređe 40% brzina ventova postaje (pre)glasna, a iznad 65% iritantna...

a opet sama grafa na tvorničkim taktovima se ne grije iznad 65°, pa sam pokušavao preko Catalysta postaviti neki varijabilni profil ili fiksirati na 50% ventove, ali ne funkcionira, zavrišti čim se učita mapa u WoT-u...

probao sam i Sapphire Trixx, ali on (zadnja ver.) ne pamti profil (varijabilni) i MSI Afterburner koji profile zadržava, ali ih ne primijenjuje, uvijek se jednako ponaša bez obzira na kontrolni program....

inače sam maknuo blok i očistio "glinu", stavio keramičku pastu na GPU i dobio cca 6° nižu temperaturu, ali se opet isto ponaša, glasna te tako anulira bolje performanse (jer je HD 7750 s jednim tankim ventom bila čujna, ali nipošto glasna ili iritantna)

ima tko kakvu ideju?

Ju je je? Je ju je!
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Glasna R7 260x

Dali mi se cini ili ima mali promjer ventilatora pa se on vjerojatno vrti na visokim obrtajima. Možda kad si već sve raskopao trebao i njega malo podmazati

0 0 hvala 0
15 godina
Re: Glasna R7 260x

Gle, vent je istog promjera kao i na dvo-vent konfiguracijama te grafe...

par mm uži od širine oklopa grafe

Ju je je? Je ju je!
13 godina
Glasna R7 260x

Pokušaj onda podmazivanje, neznam što ti drugo preostaje ( pretpostavljam da znaš podmazati ležaj, pošto znaš raskopati grafu :D )

0 0 hvala 0
15 godina

mda...

a ništa, malo grafitne masti ide unutra :-)

Ju je je? Je ju je!
14 godina
Glasna R7 260x

Moj prijatelj ima baš tu XFX-icu (kupljena prije koji tjedan) i ista stvar kod njega. Temperature su oko 65°C ali ventilator je dosta glasan.

Unlock the Power Within
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

znači to je fičr...

Ju je je? Je ju je!
12 godina
Stric_Jura kaže...

znači to je fičr...

da znaš da je imaš 

15 godina

e bome, znam da ju imam...

Ju je je? Je ju je!
12 godina
Nema mi nista mrze od toga, evo i sad kad zena pegla neki mmo cujem je kako puse na tri metra udaljenosti...
Sljedeca ide u kantu prvenstveno po kriteriju decibela, a tek onda ostalo
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Glasna R7 260x

Da završim...

rastavio karticu, ima poseban nosač 3-kraki (zapravo 4kraki, jedan krak je za provođenje napajanja ventilatora) koji je ovješen s oklopa kartice , na koji se stavlja sam venitlator na svojem 3-krakom postolju...

Sam ventilator je zatvoren, ali u smislu da je statorska čašica malo šira od rotorske čašice, koja sjeda u nju....

s donje strane statora ležište osovine rotora je zatvoreno vidljivim plastičnim poklocem, ali je vjerojatno ultrazbučno zavaren za stator, plastika izgleda isto, samo se nazire kružni šav, i ne može se podići niti maknuti...

jedini način podmazivanja je s donje strane statora, makne se plastična naljepnica i ima otvor gdje dolaze žice napajanja i tamo su lemljene..

Stoga sam par puta uprskao strojno ulje raspršivačem u taj otvor...

na spoj čašica (rotorske i statorske) izvana sam nanio par nanosa kistom grafitne masti i lagano izvrtio i opet namastio, pa očistio višak s statorskog ruba, rotorski ulazi u statorski, pa višak ne smeta...

Karticu sam sastavio, namjestio i upogonio komp...

Na prvu se čuje da je tiše i to poprilično, jedino što sam mogao izmjeriti je tempratura pod opterećenjem...

Uglavnom nakon "dlakavljenja" (FurMark) u MSI Kombustoru, log veli da je Tmax 65°, a nakon polusatne seanse WoT-a, Tmax je 62°...

Nadam se da sam pomogao bar nekome s glasnom karticom...

Ju je je? Je ju je!
Moj PC  
3 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice