Trebao si više Oc-ati CPU i RAM da testni PC-evi budu što sličniji po preformansama.
edit: ok je za usporedbu
Trebao si više Oc-ati CPU i RAM da testni PC-evi budu što sličniji po preformansama.
edit: ok je za usporedbu
trenutno nemam aftermarket coolera pa ne mogu više
no ipak je vrlo mala razlika kad se radi o tako visokim rezolucijama i detaljima.
Očekivano, 5850 je realno bolja kartica.
Iako u Crysisu prednost nije max fps, jer je sam FPS stabilan. tj. manje skače sa jednog broja fps-a na veci broj. Ali sve je to slabo s obzirom na cjenu.
Evo, zanimljivo je vidjeti kako Metro bolje ide na ATi-u, iako je TWIMTBP :D Kao što sam rekao da tu nikakve optimizacije ne postoje, jer da postoje GTX 465 bi vodila. Isti slučaj i sa Stalkerom, jednsotavno HD5850 je tehnički jača kartica.
No moguće je da je i do beta drivera, plus što nVidija još nije ispeglala optimizirane drivere za te naslove...
No moguće je da je i do beta drivera, plus što nVidija još nije ispeglala optimizirane drivere za te naslove...
Čuješ, 257.15 su donjeli ogromna poboljšanja, ovi sada donose vrlo mala u par aplikacija, sumnjam da će tu biti išta znatno bolje. Možda max 1-2 FPS.
No, ako govore da je GTX 460 1GB jednako jaka kao ova GTX 465, onda su ovo fenomenalne perfomanse GTX460 kartice.
Let us be surprised what 460 1G brings to us...
PS - Imam novi potpis... ^_^
PS - Imam novi potpis... ^_^
= superman dies
Očekivano, 5850 je realno bolja kartica.
Iako u Crysisu prednost nije max fps, jer je sam FPS stabilan. tj. manje skače sa jednog broja fps-a na veci broj. Ali sve je to slabo s obzirom na cjenu.
Evo, zanimljivo je vidjeti kako Metro bolje ide na ATi-u, iako je TWIMTBP :D Kao što sam rekao da tu nikakve optimizacije ne postoje, jer da postoje GTX 465 bi vodila. Isti slučaj i sa Stalkerom, jednsotavno HD5850 je tehnički jača kartica.
Crysis defenitivno radi bolje na Radeonu, BC2 radi podijednako na obije grafe, Stalker me je moram priznat iznenadio, DIRT2, definitivno radi bolje na Radeonu, e sad METRO2033 i BC2 je prilično teško usporediti kada benchaju dvije različite osobe, jer to je mijereno FRAPS-om i svak ima svoj način prolaženja staze,pa lagano se može doći do različitih rezultata i sa istom grafom, al svi se slažemo da je Radeon jači i trenutno mnogo isplativiji.
Danas ču još testirati sa WHQL 257.21 driverima čisto da uklonimo mogučnost slabijih preformansi radi beta drivera.
jbt ma metru 2033 ima luđački stabilan fps
4350HD = 1F/ps = konst. = stabilan broj sličica.
ako misliš na mene igra mi ide na medium dx9 na dobrih 25-30fps-a
Ne, igra na 640x480...
ako misliš na mene igra mi ide na medium dx9 na dobrih 25-30fps-a
aj bas postaj screen da vidim jel tolko ide na mojoj gtx 285 uber klokanoj.. ja mislim da ti se teli da nemos uopce u meni zac al ajd...
Odvrtio sam sa 257.21 WHQL driverima i uglavnom su nešto slabiji rezultati u svim testovima.
U crysisu je min slabiji za 1FPS, a avg manji za dobrih 3FPS,max ostaje isti.
U STALKER-u su poprilično slabiji rezultati, odprilike 5FPS-a.
Far Cry je nepromijenjiv 1-2FPS-a simo ili tamo.
DIRT2 na FULL HD nije baš prijetijerano igriv, usporio je za dobrih 4FPS-a
Metro2033 za jedan FPS slabiji i BC2 za tri FPS-a slabiji.
Uglavnom vidi se da su driveri vijerojatno blizu svojih mogučnosti, tako da više ne treba očekivati neka dodatna poboljšanja, osim standardnih poboljšanja za novodolazeče naslove i SLI profile. Znači moja preporuka ostaje ista: Ili GTX460 ili HD5850, a za FULL HD rezu nebi bilo loše riskirati za HD5870 ili GTX470
Problem ove GTX465 jest što katastrofalno loše radi sa AA filtriranjem. crysis da bi bio igriv na FULL HD rezi mora biti bez AA filtera i sijene moraju biti na gamer, DIRT 2 dobro radi sa 2x AA, dok sa 4x počne štucati.STALKER super radi sa 2x, dok sa4x radi OK, al tu i tamo ima pokoji lag.
I dali se sad isplati kupit 5870 naspram 5850 jer je 700kn skuplja
Ne
Ne
Danas gledam neke testove, recimo Crysis...
Na rezama od 1920x1200, 5850HD je bolja 7 sličica od 5830.
Interesting..
http://www.bit-tech.net/hardware/graphics/2010/02/25/ati-radeon-hd-5830-1gb-review/6
http://www.anandtech.com/show/2947/4
Bar 500kn jeftinija, počinje mi se sve više sviđati..
Još su najavili rezanje cijene na 200$, dakle oko 1400-1500kn kod nas...
A u startu su svi pricali da je ta kartica vrlo los izbor (ulozeno/dobiveno). Isto kao i sa gtx470 pa se okrenula situacija . Vjerujem da ce cijene za sve kartice doci na svoje realno mjesto prije izlaska ati 6000 serije
xfx hd 5830 Radeon hd 5850
3DMark vantage 6.104 7.152
BBC2 37.8fps 48.6fps
Modern Warfare 2 116 142
Stalker 38 52
Dirt 2 50 62
dawn of war 2 59 72
sve to na core i7-965 6 gb ddr3 a potrošnja im je tu negdje nešto malo više kod 5850
Generalno se ne isplati, jer ionako 95% igra bez problema rade na stock HD5850 i FULL HD rezi. Al ako si fan igra poput Crysis-a,Metro-a i ako nemožeš bez max postavka onda treba razmisliti o kupnji HD5870 čisto da se ne treba zahebavati sa OC-anjem grafe. no osobno mislim da sada nije najbolje vrijeme za kupnju grafe. Uskoro če ATI izbacit novu HD6xxx seriju, a onda cijene HD5xxx serije idu dolje.
Koju grafu imaš sale786?
Sve preko HD4870 su dns dosta