Imam neku low price grafulju GF 210 palit, sa pasivnim hladnjakom koji mi zauzima previse prostora na maticnoj pa tako ne mogu koristi prosirivi PC slot.Ali imam i staru ATI 3450 HD grafu neispravnu vjerovatno spaljena itd...Ali na njoj je ispravan vent.Pa me zanima jel mogu skinut ovaj pasivni hladnjak sa GF210 i mjesto njega staviti fan?Koliko sam uspio vidit ima 3 pinski prikljucak na grafi, i rupe za prikopcavanje su jednake znaci odgovara vent po rupama.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ne vjerujem da će sam ventilator bez ikakvog hladnjaka obavljat dobar posao, jer hlađenje radi tako da hladnjak preuzima toplinu sa GPU a ventilator hladi taj hladnjak kako bi on uspio na sebe preuzeti što više topline sa GPU.
GPU je dosta male površine i previše je topline na tako malo mjestu da bi ga ventilator direkt ohladio.
Mislim da ti to ne bi radilo kako valja.
A ne ne mislio sam komplet hladzenje prebacit sa grafe na grafu.Na ovoj GF 210 ima pasivni hladnjak, a na ATI ima hladnjak sa fanom, znaci komplet prebacit.Sory sto sam se pogresno izrazio.
Ak pasu rupe , mislim da nebi trebalo biti problema ! Samo gledaj dal ima na memoriji onih pasivnih hladnjaka !