Ma NVIDIA ubija, jednostavno su bolji, koristio sam duže vrijeme Radeonke i jednostavno NVIDIA bolje radi. Benchmark je jedno tu su podjednake recimo RX 480 i GTX 1060, ali u praksi (barem meni) puno bolje radi ova MSI Gaming X 1060 6GB nego XFX RX 480 koju sam imao, i to u većini igrica. Jedino što su mi RX 470 i 480 zbog stanja kakvo je sad donesle veliku zaradu jer sam ih dobro utopio.
AMD Vega
- poruka: 3.223
- |
- čitano: 536.568
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ma NVIDIA ubija, jednostavno su bolji, koristio sam duže vrijeme Radeonke i jednostavno NVIDIA bolje radi. Benchmark je jedno tu su podjednake recimo RX 480 i GTX 1060, ali u praksi (barem meni) puno bolje radi ova MSI Gaming X 1060 6GB nego XFX RX 480 koju sam imao, i to u većini igrica. Jedino što su mi RX 470 i 480 zbog stanja kakvo je sad donesle veliku zaradu jer sam ih dobro utopio.
Daj podjeli s na vise informacija umjesto te price tipa sto mozes cuti nedjeljom na auto pijaci, moj golf 2 bolje radi od tvoje lagune, pa ti kako hoces :D

PlayMaker10 , stari poceo si trabunjati, valjda od vrucine.
Ne spamaj Vega temu gdje ocekujemo nekave novosti, sa nebulozama oko 480 kontra/1060 gdje je sve vec receno. A to sto si ti nadrobio nije na tragu realnosti, dakle uzivaj al ne siri dezinformacije. Hvala.
Daj podjeli s na vise informacija umjesto te price tipa sto mozes cuti nedjeljom na auto pijaci, moj golf 2 bolje radi od tvoje lagune, pa ti kako hoces :D
Od igrica koje ja osobno igram, RX 480 i GTX 1060 6GB, doslovno mi bolje rade (na istim postavkama) Rally Dirt, GTA 5, AC Syndicate, Mafia 3, Watch Dogs 2, Just Cause 3. Znači te igre koje trenutno imam instalirane sve redom bolje rade, da se razumijemo do sad sam koristio više manje AMD (4870, 6970, R9 280X, RX 470, RX 480, od NVIDIA-e sam koristio samo 8800GT i GTX 460 i sad ovu. Ili su igre više naklonjene NVIDIA-i ili je jednostavno bolja, i čak u Adobe Illustratoru se osjeti razlika. Ja zapravo čekam Vegu da vidim kakvo će stanje bit, u planu sam ju uzet ako ispuni očekivanja ali sve mi se čini da će to opet bit nešto li-la.
https://www.google.hr/amp/wccftech.com/amd-rx-vega-xtx-vega-xt-vega-xl-variants-confirmed-add-board-partners-custom-rx-vegas-ready-mass-production-late-august/amp/

Kao sta sam i pricao klik, Vega je promasaj, 10% + slabija (realno i 15 posto ako se obje kloknu na max) od gtx 1080, a godinu dana seceka na nju... koliko ce ovo smijesno izgledat pored Volte za 4 mjeseca
EDIT:
Naravno, za pametnjakovice koji misle da ce kvazi "gejming" verzije biti brze, kratko i jasno, ne nece, biti ce u najboljem slucaju podjednake, ako ne i mrvu slabije, nesto kao Titan i 80ti modeli, tako je ovdje tah Frontier edition i gaming edition.
Kao sta sam i pricao klik, Vega je promasaj, 10% + slabija (realno i 15 posto ako se obje kloknu na max) od gtx 1080, a godinu dana seceka na nju... koliko ce ovo smijesno izgledat pored Volte za 4 mjeseca
EDIT:
Naravno, za pametnjakovice koji misle da ce kvazi "gejming" verzije biti brze, kratko i jasno, ne nece, biti ce u najboljem slucaju podjednake, ako ne i mrvu slabije, nesto kao Titan i 80ti modeli, tako je ovdje tah Frontier edition i gaming edition.
Za djecu poput tebe koja samo igraju igre na racunaru i jeste promasaj
Realno za Vegu reci da je promasaj moze samo totalno neupucena osoba, koja treba preci na konzole a PC ostaviti drugima
Aha, a ti si strucnjak koji kupuje grafe za stvaranje novih tehnologija i dostignuča kao i 99 posto foruma?
Uostalom, ja sam se referirao na gejming i na Vegu koju odje svi cekaju radi igranja a ne radi necega cime se bavi dvoje ljudi u Hrvatskoj, i uz to sam sasvim u pravu od pocetka
EDIT:
Neznam sta je nego promasaj, TDP za skoro 100w veci od 1080, performanse preko 10% slabije, OC potencijal opet u razini statisticke greske... Manje bitno, al grafe opet izgledaju kao da ih je netko u garaži radio pod cekicem i brusilicom
Najgore je kaj oni na zalasku Pascala bacaju vegu koja se bori sa visim srednjim segmentom od Nvidie i jos gutaju prasinu, a busaju se u prsa sa nekim svojim uspjehom, a Volta kad dođe neznam kolko ce oni morat spustat cijene da to netko kupi kad vec sada je vrlo izvjesno da nece moci ponudit niti cijenu po kojoj sada idu 1080ke zbog HBM2 i modela sa vodom, a 1080 ce kupit svako zdrave pameti pored VEGE.
Teska katastrofa, nije ni cudo kolko su se posvetili Ryzenu i musicama oko njega
Nije totalni promašaj ali isto tako nije ono što su najavljivali, bar prema dosadašnjim rezultatima. Nadam se da će nas iznenaditi u pozitivnome smislu. Ovako, mislim da nema previše smisla da se bijete
Teska katastrofa, nije ni cudo kolko su se posvetili Ryzenu i musicama oko njega
Nadam se da se kako se sada hvališ kako si uvijek u pravu, da se budeš i ispričao kad i ako pogriješiš u ovoj procjeni.
Nadam se da se kako se sada hvališ kako si uvijek u pravu, da se budeš i ispričao kad i ako pogriješiš u ovoj procjeni.
Ne moze da prihvati cinjenicu da ga je pregazio tehnoloski napredak
Pa se sad korpca k'o pastrmka na suvom i pljuje hejt na sve strane, klasican luci
Pa činjenica je da je čovijek u pravu što se tiče Vege. Spominjalo se tu neki 4k gaming 60 fps lock a ono banana na najjače.
Pa naravno, ako pogrijesim odma kupujem Vegu (ako je bude uopce 2-3 mjeseca nakon izlaska u ducanu )
Inace:
Ovdje ti je vec iscurilo o specifikacijama Vege, jasno se vidi ogroman TDP klik (dalje ti je jasno)
Ovdje imas performanse FE modela klik naspram 1080 i 1080ti pa si biraj video koji te zanima, trolovi i internet retardi (govorim opcenito) neka zive u svom svijetu i dalje
Ovdje ti je vec iscurilo o specifikacijama Vege, jasno se vidi ogroman TDP klik (dalje ti je jasno)
Ovdje imas performanse FE modela naspram 1080 i 1080ti:
Sve mi je to već poznato i Radeon pro model me ne interesira uopće.
Ostaje pitanje što će biti sa modelima koje svi čekamo, moguće je da će biti to što ti kažeš ili će biti nešto suprotno,
meni bi bilo super da ulove 1080 model od Nvidie, ostaje da vidimo.
ps. zaključak koji ja osobno sada mogu izvući je da se nema smisla nikakvoga prepirati što će biti ili neće biti.
pastrmka
Ne znam što je to pa bih molio objašnjenje, da izvučem i neku korist iz ove meni osobno besmislene rasprave.
Ne moze da prihvati cinjenicu da ga je pregazio tehnoloski napredak
Pa se sad korpca k'o pastrmka na suvom i pljuje hejt na sve strane, klasican luci
Tehnološki napredak, cuj to
ajde barem je 1070ku prestigla nakon godinu dana zakasnjenja
. Sa tobom kada sam u raspravi uvijek osjecam neko sazaljenje jer si intelektualno toliko plitak da ti se i djeca smiju.
Po ovom dosad viđenom ostajem na zelenom taboru kupovati vegu mi nema smisla ako ce imati iste prefrmanse kao 1080 ili 1080ti iz razloga samog sto joj je TDP velik a i sama potrosnja koja ce bez problema vuci 400w za iste prefrmanse ili mozda losije.
a i sama potrosnja koja ce bez problema vuci 400w za iste prefrmanse ili mozda losije.
Dobro, jako i kvalitetno napajanje glavu čuva.
ps. taj tvoj TT bih osobno zaobišao.
Sve mi je to već poznato i Radeon pro model me ne interesira uopće.
Ostaje pitanje što će biti sa modelima koje svi čekamo, moguće je da će biti to što ti kažeš ili će biti nešto suprotno,
meni bi bilo super da ulove 1080 model od Nvidie, ostaje da vidimo.
ps. zaključak koji ja osobno sada mogu izvući je da se nema smisla nikakvoga prepirati što će biti ili neće biti.
Pa dao sam ti link od videocardza koji ti bas o tim "gejming" izvedbama iznosi leakove o kolicini memorije, vrsti hlađenja i TDP-u klik
Na internetu su vec poznatiji kanali i youtuberi izneli tvrdnje da ce ta gejming Vega biti samo jeftinija izvedba od Frontier modela sa podjednakim performansama u gejmingu, nesto kao Titan/1080ti kako sam rekao
EDIT:
Najmanji problem je imat dovoljno jako napajanje za grafu od 5000kn, problem je kaj ta njena divlja potrosnja radi buku, grije sve oko sebi skupa sa sobom u kojoj ti je i ovako vruce po ljetu, a sa 1080 mozes imat 450w napajanja i miran si, cak i akd ju klokas kolko hoces nejde preko 65, bolji modeli ni preko 55/60.
Napajanje je najmanja stavka u ovome svemu bitna je potrosnja I preformasa po watu a to mi vega nije prikazala bar ne jos vidjet cemo kad izadje.
Vidio sam link koji si stavio još i prije, a jebga, TDP je koma što sam i napisao već bio u komentaru jednoga članka koji sam vidio na Facebooku, to je tako.
Performanse, sve je moguće, ali ja se osobno puzdajem samo u brojke koje će pokazati prvi rezultati testova, možda ti kanali i Youtuberi jesu poznati,
možda su čak i u pravu, budemo vidjeli, a do tada se možemo ovako fino razgovarati kao babe na placu ili preko ograde, ipak vrijeme (i ova nedjelja) budu prošli brže.
Ja i ti smo, a i kolega Dreadmore smo tako i tako "vanjski" u ovoj temi, mi ako izdržimo do Volte bit će super, a da ne ugrabimo 1080 Ti prije toga, ja se ne dam za sada,
ne znam za tebe i kolegu.
Kad sam nekoć izjavio da će imat brutalan tdp te cijenu najslabijeg modela preko 3000 kn te ko zna kad će bit dostupna popucali su mi td, kao da sam lagao i izmislio.
Možda vega bude dobra cena za nas cigane sirotinju
Na koje musice mislis, to sto su zgazili konkurenciju i proizvodjaci ploca sredili biose za mjesec i po nakon pustanja
Opet ides u gubis se namjerno ili nenamjerno.
http://www.gamersnexus.net/guides/2988-vega-fe-watercooled-tear-down-and-internals
Bilo bi lijepo vidjeti vise kartica (referentnih) sa vodenim hladjenjem, kad vec placas premium cijenu moglo bi nesto i ovako
Napajanje je najmanja stavka u ovome svemu bitna je potrosnja I preformasa po watu a to mi vega nije prikazala bar ne jos vidjet cemo kad izadje.
Kod Vege se potrošnja mjeri u kilovatima .
Kad sam nekoć izjavio da će imat brutalan tdp te cijenu najslabijeg modela preko 3000 kn te ko zna kad će bit dostupna popucali su mi td, kao da sam lagao i izmislio.
Obicno je to tako, kasnije kada im linkas te komentare gdje si ispao u pravu nema nijednog na temi ;)
Pa tako nekako ako cemo gledati na to isplatnije ce ti biti ici u igraonu i platiti par kuna za sat vremena nego kuci se igrati sa ovako velikim potrosacem kao sto je vega.Pa sad moja citava konfa dok igram pubg trosi 320W a sa vegom bi bilo nekih 500w.
Vidio sam link koji si stavio još i prije, a jebga, TDP je koma što sam i napisao već bio u komentaru jednoga članka koji sam vidio na Facebooku, to je tako.
Performanse, sve je moguće, ali ja se osobno puzdajem samo u brojke koje će pokazati prvi rezultati testova, možda ti kanali i Youtuberi jesu poznati,
možda su čak i u pravu, budemo vidjeli, a do tada se možemo ovako fino razgovarati kao babe na placu ili preko ograde, ipak vrijeme (i ova nedjelja) budu prošli brže.
Ja i ti smo, a i kolega Dreadmore smo tako i tako "vanjski" u ovoj temi, mi ako izdržimo do Volte bit će super, a da ne ugrabimo 1080 Ti prije toga, ja se ne dam za sada,
ne znam za tebe i kolegu.
Pa jednostavno ako Vega FE ima 300W TDP, a od Gaming verzije se ocekuje da bude priblizno jaka, nema sanse da bude puno manji TDP, biti ce nekih 15-20W manji zbog 8GB HBM2 memorije manje na Gaming verziji, kao sta je i u linku od Videocardza, a oni jako rijetko nisu u pravu.
Inace, bome su se dobro potrudili da sakriju tu informaciju na sluzbenoj stranici (300W TDP), 5 minuta sam ju trazio
A vjerojatno si u pravu, ali pričekajmo službene rezultate.
http://www.tweaktown.com/news/58299/amd-radeon-rx-vega-leak-8gb-hbm2-gtx-1080-perf/index.html
Ne znam koliko je ovo točno.