AMD Serija 400 (Polaris)

poruka: 9.707
|
čitano: 826.040
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
Re: AMD Serija 400 (Polaris)

Svejedno, takvi screenshotovi kruze netom a score je totalno krivi. Neznam di prikazuje da nema teselacije, ali on ju je ugasio preko drivera ne preko Firestrikea

Battlelog: D3lBoy-00
15 godina
protjeran
D3lBoy kaže...

Evo sad gledam video od tipa koji je napravio onaj Firestrike sa 480 i dobio 15 363 score sa velikim OCom od 1500/2250 - To me nije fasciniralo jer score nije toliko visok kad se uzme u obzir koliko je overclockana kartica, ali sad u videu kaže da je disableao teselaciju u AMD driveru pa je zato score kao "veci"... Znaci na realnom testu bi bilo sporije od lagano OCane 290X/390... Jako slabo skaliraju performanse kod OCa Polarisa i Pascala koliko sam do sada vidio...

EDIT: Za drugi test od 16 000 score je ugasio teselaciju, ne kuzim poantu testa onda ?

Pascal savrseno skalira, samo trebas znat sta je boost 3.0 i kako funkcionira..

12 godina
D3lBoy kaže...

Svejedno, takvi screenshotovi kruze netom a score je totalno krivi. Neznam di prikazuje da nema teselacije, ali on ju je ugasio preko drivera ne preko Firestrikea

Nekad to prodje neopaženo 3DMarku kad diraš tesselaciju preko drivera ne uvjek al prodje i imaš VALID test. I meni je bio čudan score od 16K i sumnjam da je tess off.

http://hwbot.org/signature/u135800.png
10 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

Jel se možda zna kad će doći custom modeli poput MSI Twin Frozra? 

Povjerenje zahtijeva godine za izgradnju, sekunde za uništenje i vječnost za popravak
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Vidio sam da ekipa pise po netu da se ocekuje kroz tjedan dana da pocnu pristizat nereferentne...od kuda im te informacije neznam.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
D3lBoy kaže...

Prvi graphics score od 15 363 je sve stock znaci sa teselacijom a drugi score od 16 612 je sa iskljucenom teselacijom,lik ti to kaze u videu i pokaze slike bencha.

10 godina
neaktivan
Neke najave su oko 22.7.
Mislim da je to bilo vezano za nitro
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
MEGATAMA kaže...
D3lBoy kaže...

Prvi graphics score od 15 363 je sve stock znaci sa teselacijom a drugi score od 16 612 je sa iskljucenom teselacijom,lik ti to kaze u videu i pokaze slike bencha.

To sam editao i prekrižio odma nakon postanja, ne kuzim u cemu je problem. Svejedno je bilo po netu Screenshotova bez spominjanja teselacije. A 15 363 je sa Tess i brutalnim OCom - što nije nešto kad pogledaš voltaže i clockove

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.7.2016 17:10 (D3lBoy).
12 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Moj komp je u Hr pa nemogu provjerit,koliki je graficki score gtx 970 i 980 na tom testu?

Uzevsi u obzir da je ova grafa u trgovinama oko 2 tisuce kuna rekao bih da je score fantastican....a uskoro stize i dx12 benchmark pa bi se moglo desit da rx480 tu pomete gtx 970 i 980....doduse sve je moguce pa se nemora tako desit ali taj bench je od nule radjen za dx12 i podrzava async....

Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

Da ali za 970/980 ili 390/290 ti ne treba vodeno i dodatni softwarei i žice za overvoltanje kartice te overclock koji nece moci ostvariti ni AIB kartice a tek je malo brži od lagano OCanih navedenih kartica. To je OC od 1120 na 1500mhz !

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
AMD Serija 400 (Polaris)

Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)
Im BATMAN !!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Ima naponski kabl na prednjoj strani kartice... ajde da se neko sjetio

9 godina
XXX kaže...

Jednostavno moraš voljeti količinu customizacije

13 godina
neaktivan
cika batmen kaže...

2200kn bez shippinga. A dal uopce shippaju u hrvatsku? Kad ides u estimate shipping stavit croatia nestanu sve shipping opcije http://prntscr.com/bp6sl1

10 godina
neaktivan
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Moj PC  
4 0 hvala 4
9 godina

Kartice su identične, razlika se desi kad igra probije limit od 4GB...

11 godina

Ima razlike, ak si lud palit 4xMSAA na AC Syndicate ili ak si lud palit Hyper Mode na ME Catalyst, inace max. par fps razlike, sa jos iznimkom 0.1% low fps u Black Ops na 1440p. Btw. fala za clanak :)

10 godina
neaktivan
Ja sam prvo mislio uzimati 4 gb, pa kad sam pročitao ovo sad premisljam, ali sta kažeš ne mora sve biti popaljeno
Treba viditi koja ce biti razlika u cijeni
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

uzmi 8 gigi 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

pa ne znam da li vrijedi tih 300 kn (40$) par posto razlike u performansama. Mislim da na FullHD će razlike biti minorne. Bolje razliku u cijeni uložiti u SSD, ćevape ili nešto treće. :)

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.7.2016 22:16 (alengrosevic).

3 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

Ne samo to, vec model od 4GB ima manji takt memorije, tako da kad to nasvrljis da bude jednak ko na 8GB, razlika je jos i manja.

LoL acc THCJoshi
Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina

Popalis li opcije koje ce nabit usage memorije imat ces automatski avarage fps manji od 60 pa si ti razmisli kaj ti je vaznije :)

Budemo u konacnici vidjeli cijene, o tome najvise zavisi isplativost.

11 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

Od 56 min. nadalje... Kako oni to misle samo driverom riješit neznam jer ovo je hardwareski problem, jedino obaranjem clockova. Nadam se da ce AIB kartice imati custom PCB

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.7.2016 0:03 (D3lBoy).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
12 godina
D3lBoy kaže...

Od 56 min. nadalje... Kako oni to misle samo driverom riješit neznam jer ovo je hardwareski problem, jedino obaranjem clockova. Nadam se da ce AIB kartice imati custom PCB

Pa na referentnim nikako tj. obaranjem klokova kako si i napisao  al na nereferentnim menjanjem 6-pin za 8-pin mogu riješiti stvar koliko sam čitao jer čip koji kontroliše koliko se vuče iz PCI-E slota i konektora je na 50-50, kod refentnih smanjivanjem potrošnje PCI-E slota opterečuju onda 6-pin konektor što je opet preko speca 75W al kad stave nereferntnim 8-pin onda je rješena stvar - 30% potrošnje će vuči sa slota a 70% iz 8-pin konektora.

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.7.2016 0:40 (mirzet1976).
17 godina
Neznam po koji put sam rekao da 6 pinski slot bez beda moze dati 150w, ali ajde pricekat cemo testove da vidimo sta su napravili na kraju.
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
11 godina
neaktivan
mirzet1976 kaže...
D3lBoy kaže...

Pa na referentnim nikako tj. obaranjem klokova kako si i napisao  al na nereferentnim menjanjem 6-pin za 8-pin mogu riješiti stvar koliko sam čitao jer čip koji kontroliše koliko se vuče iz PCI-E slota i konektora je na 50-50, kod refentnih smanjivanjem potrošnje PCI-E slota opterečuju onda 6-pin konektor što je opet preko speca 75W al kad stave nereferntnim 8-pin onda je rješena stvar - 30% potrošnje će vuči sa slota a 70% iz 8-pin konektora.

Pogledaj video do kraja isplati se, lik baš zna o elektrotehnici, problem je što GPU struju vuce od svuda, dok inace preko 6 pinskog. Ne znam, bojim se da ce AIB imati isti problem, ali povišen tdp u specifikacijama i "8 pinski" ce to malo zamaskirati

12 godina
D3lBoy kaže...
mirzet1976 kaže...
D3lBoy kaže...

Pogledaj video do kraja isplati se, lik baš zna o elektrotehnici, problem je što GPU struju vuce od svuda, dok inace preko 6 pinskog. Ne znam, bojim se da ce AIB imati isti problem, ali povišen tdp u specifikacijama i "8 pinski" ce to malo zamaskirati

Evo vidi ovdje tip se razumije u te stvari modao je biose R9 290/X za majnere da izvuču što više hasha u što je moguću manju potrošnju chipa

The Stilt ima jedno nabrzake rješenje za ovu situaciju  pročitaj njegove postove da ti bude jasnije - http://www.overclock.net/t/1604979/a-temporary-fix-for-the-excess-pci-e-slot-power-draw-for-the-reference-rx-480-cards

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice