AMD Serija 400 (Polaris)

poruka: 9.707
|
čitano: 813.560
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan
Re: AMD Serija 400 (Polaris)

Nitko nije ni očekivao da bude MSI tisa, ali MSI je jedina ta koja se nece čuti iz kućišta.

Bolje biti ratnik u vrtu nego vrtlar u ratu!
11 godina

Kompatibilno je. Kupi onda ili tu ili u Svijet Medija za 230kn vise, kako ti novci dopustaju. Taj Nitro hladnjak je po meni pogodjen za 470, a za 480 su trebali smislit nesto malo bolje. Evo 2 reviewa da se lakse odlucis, ako uopce imas dilemu:

14 godina
The_Fichek kaže...

Kompatibilno je. Kupi onda ili tu ili u Svijet Medija za 230kn vise, kako ti novci dopustaju. Taj Nitro hladnjak je po meni pogodjen za 470, a za 480 su trebali smislit nesto malo bolje. Evo 2 reviewa da se lakse odlucis, ako uopce imas dilemu:

hvala ! mislim da cu ipak ici sa rx470 ,obavijestim vas kad je kupim pa cu je postavit u temu slike hardwera.

Ne sviđa mi se buka i hlađenje kod 80tke i mislim da je ovo stvarno best buy za u kod nas.

DeaathDealer
14 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Evo jedna obavijest.

Ne znam jeste vidili ali službena nagradna igra od strane sapphire-a.

Šansa da osvojite neku od kartica RX serije.

Sudjelovanje je vrlo jednostavno. Odgovorite na pitanje i ostavite svoje podatke.

Nije nikakvo skupljanje refferala od moje strane ,nego bilo bi mi drago da neko od nas sa foruma ovo osvoji.

http://sapphirenation.net/NitroYear/

DeaathDealer
Poruka je uređivana zadnji put pon 15.8.2016 17:10 (MasterOdisasteR).
Moj PC  
8 0 hvala 9
13 godina
The_Fichek kaže...

chaselol

Sta ti znaci da se grije kao ostale? Sve se jednako griju, samo MSI moze efikasnije, tj. tiše ohladit, a da temperature budu jednake kao kod drugih 480.

Msi radi na 1300mhz, Nitro 1330/1340 k'o i powercolorka.

Kad stavis ostale vendore na 1.3ghz kartica se isto ponasa ko MSI, sav taj hype da je msi napravio najbolju je nerealan i marketing nista vise, kad je na 1340 i ona bude preko 75C lako, kao i nitro.

Imate testove na redditu, bezveze je hvaliti jednog vendora a reci da drugi su losiji kad rade na razlicitim taktovima, a polaris se znatno vise grije preko 1300mhz, a sto je blizi 1400 postaje kao r9 290

P.S. ova dva bota lupaju TD bez razlike, panj dobio pajdasa po razmisljanju lel

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Poruka je uređivana zadnji put pon 15.8.2016 17:19 (chaselol).
11 godina

Nije bez veze. Imaju bolje ventilatore u kombinaciji sa sirim PCBom i dobro rasporedjenim toplovodnim cijevima. Naglasak je na ventilatorima sto se vidi iz prve. Imas i ti testove na Guru3d, Techpowerup itd. Mogli su i ostali ici na 100mm ventove, nego eto Giga to cuva za Xtreme seriju, a Asus je odlucio radje stavit 3 mala venta, nego 2 veca kao kod 470. Nitro je najblizi ja mislim MSIu s obzirom da su 95mm i imaju jos uvijek ugodan ton pri 2300rpm (Joker, TeckTick..).

Poruka je uređivana zadnji put pon 15.8.2016 18:35 (The_Fichek).
10 godina
odjavljen
MasterOdisasteR kaže...

Evo jedna obavijest.

Ne znam jeste vidili ali službena nagradna igra od strane sapphire-a.

Šansa da osvojite neku od kartica RX serije.

Sudjelovanje je vrlo jednostavno. Odgovorite na pitanje i ostavite svoje podatke.

Nije nikakvo skupljanje refferala od moje strane ,nego bilo bi mi drago da neko od nas sa foruma ovo osvoji.

http://sapphirenation.net/NitroYear/

Hvala na grafičkoj kartici

13 godina
protjeran
MasterOdisasteR kaže...

hvala ! mislim da cu ipak ici sa rx470 ,obavijestim vas kad je kupim pa cu je postavit u temu slike hardwera.

Ne sviđa mi se buka i hlađenje kod 80tke i mislim da je ovo stvarno best buy za u kod nas.

Na tu 4Gb Nitro i ja pucam kak stvari i cijene sad stoje, ja je namjeravam uzet za nekih mjesec, mjesec i pol pa mozda cijene nes sitno padnu do tad. Zivo me zanimaju dojmovi kad ju nabavis 

11 godina

Za mjesec i pol bi neref. 480 trebale stici u HR.

13 godina
protjeran

Ja sam u istoj situaciji kao i MasterOdisasteR, slazem novu konf i 100 kn ovdje, 100 tamo i na kraju se nabere  Tako da sam se odlucio stat na ovih ~1900 koliko je trenutno nitro 4Gb, a uostalom mislim da je za moje potrebe i vise nego dovoljna.

Poruka je uređivana zadnji put pon 15.8.2016 22:31 (war3_tft).
17 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

Iako je RX480 hardverski jača nekih 12.5%, u igrama je u prosjeku, kad su obje na istim taktovima jezgre i memorije, RX480 brža tek prosječnih 4%. Najveća razlika je 10%, u Anno 2205.

Will this run on my 486?
Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

Evo jedan zanimljiv video:

Moj PC  
2 0 hvala 0
11 godina

Ne. Zato sto se uglavnom usporedjuje neref. clockana 470 sa ref. 480 koja out of the box (bez dizanja power limita) ide na cca 1200Mhz.

Realno kada se obje clockaju razlika u nekim igrama bez problema ide ne 10%, nego 10fps.

16 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

Horor, odustajem i idem na GTX1060. Cekam tu Gaming X i nikako da dodekam. Bas mi je zao al nemrem vise cekat. Mrzim se sto cu imat gpu koji ima okljastrene gpgpu sposobnosti, nema podrsku za pcie-vm-passthrough, ni neku podrsku za wayland, ali previse mi je. Nadam se da se necu grdo zaje**t pa da na kraju u DirectX12 rx480 bude 15+% brza u vecini naslova.... HD5850 vrijeme je za mirovinu

mojpismonosa
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Nije ni Nitro 4GB 480 tak losa. Kosta 2170kn u Svijetu medija, pise da im je u dolasku. Stavis ju u kuciste koje ima spuzvu sa strane i voila, nebi se trebalo gotovo nista cut ni pri 2000rpm. Poslusaj kako to zvuci u kucistu sa plexy glassom:

Kvalitetni su to ventovi, a ako odu kvragu lako se zamijene, tj. Sapphire salje nove. 

1060 je dobra, ali 480 gotovo pa jednako obavlja posao igranja novih igara na 60fps. Nebi da igrate na 60+Hz monitorima. Uostalom, tko zeli igrati na npr. 75Hz za male pare, nema kaj gledat Nvidijnu 1060 ni 970 (povoljni FreeSync monitori:)

Ova Palit 1060 ima manu na koju zaboravim non stop, 2g jamstva :/ Prva 1060 sa 3g jamstva je Giga G1 od 2560kn, not bad..

Poruka je uređivana zadnji put pon 15.8.2016 22:51 (The_Fichek).
13 godina
protjeran
Mojpismonosa kaže...

Horor, odustajem i idem na GTX1060. Cekam tu Gaming X i nikako da dodekam. Bas mi je zao al nemrem vise cekat. Mrzim se sto cu imat gpu koji ima okljastrene gpgpu sposobnosti, nema podrsku za pcie-vm-passthrough, ni neku podrsku za wayland, ali previse mi je. Nadam se da se necu grdo zaje**t pa da na kraju u DirectX12 rx480 bude 15+% brza u vecini naslova.... HD5850 vrijeme je za mirovinu

sve x86 masine prodao?

dok rx480 bude brzi za 15% gledat ces si vec drugu grafu...lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
16 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

moram malu updejtat to pod moj pc, trenutno je 4790k i giga z97 gaming 7, referentna hd5850. Obzirom na koliko mi je grafa trebala do sad (sto nije slucaj i s cpu-om) necu je ni sad mijenjat bar 4 godine

mojpismonosa
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...

Ne. Zato sto se uglavnom usporedjuje neref. clockana 470 sa ref. 480 koja out of the box (bez dizanja power limita) ide na cca 1200Mhz.

Realno kada se obje clockaju razlika u nekim igrama bez problema ide ne 10%, nego 10fps.

Mogu se kladit da nisi ni otvorio link.. dakle kad su obje na istim taktovima jezgre i memorije, RX480 iako je hardverski 12.5% jača, u igrama je u prosjeku tek 4% jača. Najveću prednost od 10% ima u ANNO 2205.

Pri dnu: https://www.computerbase.de/2016-08/amd-radeon-polaris-architektur-performance/2/

Will this run on my 486?
14 godina
war3_tft kaže...
MasterOdisasteR kaže...

Na tu 4Gb Nitro i ja pucam kak stvari i cijene sad stoje, ja je namjeravam uzet za nekih mjesec, mjesec i pol pa mozda cijene nes sitno padnu do tad. Zivo me zanimaju dojmovi kad ju nabavis 

Ma da, obavezno čim je naručim napravim mini recenziju i postavim slike.

Što se tiče performansi u par igara ,buke ,temperature. Malo ću se pozabaviti i sa uparivanjem slabijih i jačih procesora sa njom pa cu napisati kakve sam zapazio promjene što se tiče performansi.

DeaathDealer
14 godina
MasterOdisasteR kaže...

Kad očekuješ grafu ?

11 godina
Penryn kaže...
The_Fichek kaže...

Mogu se kladit da nisi ni otvorio link.. dakle kad su obje na istim taktovima jezgre i memorije, RX480 iako je hardverski 12.5% jača, u igrama je u prosjeku tek 4% jača. Najveću prednost od 10% ima u ANNO 2205.

Pri dnu: https://www.computerbase.de/2016-08/amd-radeon-polaris-architektur-performance/2/

Nisam otvorio link cim sam vidio da si napisao 4%. Sad tek vidim da si napisao isti taktovi. Zasto uopce testirati te 2 grafe na istim taktovima? Zar nebi OC trebao imati bolji ucinak na grafi s vise jezgri? Takodjer, memorija 8GB 480 ima veci OC potencijal jer je Samsungova. Evo copy paste tog dijela pri dnu:

"More important: The Radeon RX 480 is limited in many games by the memory bandwidth. In some games, this is even so extreme that extra ALU performance can hardly be implemented, for example, through overclocking in more performance.

A statement regarding the utilization, however, can still hold: The Radeon RX 480 brings its performance lead over the Radeon RX 470 only to a small extent by the additional shader units. A not to be despised part is finally the higher memory clock."

Podcrtani dio mi se isto cini kao glupost. Sve u svemu nikako mi se ne svidja taj Computerbase.de..

Ja bi te 2 grafe usporedio citanjem recenzija za 2 iste verzije 470 i 480, side by side, npr:
http://www.guru3d.com/articles_pages/msi_radeon_rx_480_gaming_x_review,11.html

http://www.guru3d.com/articles_pages/msi_radeon_rx_470_gaming_x_8gb_review,11.html

10fps razlike u Hitman DX12, 9fps u Total War: WARHAMMER, 8fps u DX12 Tomb Raideru, Anno 2205 6fps razlike, GTA5 4fps, Witcheru3 samo 3fps. Takve recenzije mi se svidjaju. U svakoj igri lijepo opisano koje postavke. Imaju i termalne slike, a po novom jos i Frame time analiza. Lijepo se vidi kao i u nekim drugim recenzijama, da 470 ne moze stici 480 sa Memory OCom, ali moze sa GPU OCom.

Poruka je uređivana zadnji put uto 16.8.2016 14:11 (The_Fichek).
17 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...

Zar nebi OC trebao imati bolji ucinak na grafi s vise jezgri? Takodjer, memorija 8GB 480 ima veci OC potencijal radi Samsung memorije. Evo copy paste tog dijela pri dnu:

"More important: The Radeon RX 480 is limited in many games by the memory bandwidth. In some games, this is even so extreme that extra ALU performance can hardly be implemented, for example, through overclocking in more performance.

A statement regarding the utilization, however, can still hold: The Radeon RX 480 brings its performance lead over the Radeon RX 470 only to a small extent by the additional shader units. A not to be despised part is finally the higher memory clock."

Podcrtani dio mi se isto cini kao glupost. Sve u svemu nikako mi se ne svidja taj Computerbase.de..

Pa čini se kao glupost ali neki testovi to pokazuju, jer recimo RX480 samo podizanjem memorije s 8 na 9GHz vidi boost u performansama za nekakvih 2-3%. Computerbase je inače vrlo pedantan, recimo za svaku igru navode koji takt koja kartica održava

Ne znam, nije mi teško povjerovat da RX480 lagano bottlenecka bandwidth, pogotovo ako ovi testovi to pokazuju. A inače teoretski, ako 480 i 470 imaju iste memorije i mem bandwidth ih ne bottlenecka, 470 mora raditi na 1350MHz da bi stigla 480 na 1200MHz.

Will this run on my 486?
11 godina

Kontam da. Samo ne kuzim sta bi onda trebalo biti za 1070 i 1080, da su zesce limitirane memorijskom propusnoscu ili..

Da je situacija takva kakvom ju je AMD zamislio, tj. da su preporucene cijene realne i da su obje grafe dostupne, razlika izmedju 4G 480 i 470 bi bila 200kn, ako ne i manje, kak je npr. u Alzi za Nitro model. U tom slucaju se covjek nebi imao sta misliti, ali ovako je zeznuto.

17 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...

Kontam da. Samo ne kuzim sta bi onda trebalo biti za 1070 i 1080, da su zesce limitirane memorijskom propusnoscu ili..

Pascal ima neku svoju efikasnu memorijsku kompresiju, a sad koliko je efikasnija od AMDove ne znam.

Will this run on my 486?
13 godina
neaktivan

U svijet medija je dosla, tj u dolasku je MSI Radeon RX 470 GAMING X 8G za 2 i po soma...znaci trebalo bi nadam se ubrzo i 480 verzija, po toj logici trebala bi bit 2800-2900

Origin ID: ReaLazio
17 godina
TheDarkSide kaže...

U svijet medija je dosla, tj u dolasku je MSI Radeon RX 470 GAMING X 8G za 2 i po soma...znaci trebalo bi nadam se ubrzo i 480 verzija, po toj logici trebala bi bit 2800-2900

Nije isto došla i u dolasku... A to u dolasku stoji već neko vrijeme a i to je pitanje kad bude..

U najboljem slučaju, početak devetog mjeseca, da se napune police i korigiraju cijene..

17 godina
zvonac kaže...
TheDarkSide kaže...

Nije isto došla i u dolasku... A to u dolasku stoji već neko vrijeme a i to je pitanje kad bude..

U najboljem slučaju, početak devetog mjeseca, da se napune police i korigiraju cijene..

sramota kako vas pljackaju, kolega s posla prekjucer kupio MSI RX 470 8GB za 250 eura. 85 eura razlike u odnosu na svijet medija..

Takva od 4GB ceka i mene za cca mjesec dana, 220 eura.

8gb

https://www.overclockers.co.uk/msi-radeon-rx-470-gaming-x-8192mb-gddr5-pci-express-graphics-card-gx-32x-ms.html

4gb

https://www.overclockers.co.uk/msi-radeon-rx-470-gaming-x-4096mb-gddr5-pci-express-graphics-card-gx-32y-ms.html

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
Poruka je uređivana zadnji put uto 16.8.2016 15:25 (nixass).
11 godina
neaktivan
zvonac kaže...
TheDarkSide kaže...

Ja sam ih zvao pa su mi rekli da ih očekuju sredinom ovog mjeseca, ali nekako sumnjam u to budući da ih ni švabe ne dobivaju prije 9. mjeseca ako je za vjerovati stranicama casekinga.

17 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

@nixass, pa cijene će ići još malo dole, sumnjam da će ostat na tome, popunit će se ponuda, ipak vrijedi pričekat..

@Domdom32, to kaj oni vele, to im nije za vjerovat, a pogotov ne kod nas... Ak se dogodi čudo, onda da...

Najranije početak sljedećeg mjeseca će dolazit, a cijene će se naknadno formirat, sad je to još vruća roba, pošto malo dućana ih ima, pa i otud takva cijena..

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

Pozlatile ti se rijeci 

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice