AMD Serija 400 (Polaris)

poruka: 9.707
|
čitano: 807.755
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: AMD Serija 400 (Polaris)
Leopard_st kaže...

Daj, cime se sluzite, nikad to ne bi napravio.

To ti je jbni mentalitet glupi...Ukradi, ne plati porez, zajebi di moš...

Onda se pitaju zašto nam je tako i zašto nas svugdje na zapadu gledaju ko primitivce...

A pazi još mu ovdje savjetuju kako da "zajebe"...Odvratno...I kako je Šolta rekao, onda kad ja nosim na reklamaciju HW u servisu me zajebavaju, a kvar 10/10 do proizvođača

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.12.2016 18:35 (DarthMarkus).
17 godina
DarthMarkus kaže...
Leopard_st kaže...

Daj, cime se sluzite, nikad to ne bi napravio.

Tp ti je jbni mentalitet glupi...Ukradi, ne plati porez, zajebi di moš...

Onda se pitaju zašto nam je tako i zašto nas svugdje na zapadu gledaju ko primitivce...

A pazi još mu ovdje savjetuju kako da "zajebe"...Odvratno...I kako je Šolta rekao, onda kad ja nosim na reklamaciju HW u servisu me zajebavaju, a kvar 10/10 do proizvođača

Slazem se, odvratno i gnjusno..

ja sam imao bfg karticu s 10 godin garancije koju sma platio puno i na pamet mi nije bilo ovo napraviit vec sam je prodao u 4 godini garancije..

17 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Eto s obzirom da ovdje očito nema testova pa da ja krenem

Tomb Rider je prvi CF RX 480 1303/2000mhz undervolt -42mv

full postavke osim što je FXAA, sve na slikama dolje.

Nadam se da se sada vidi da grafe ne trotla u ovoj igri koja nije baš ne zahtjevna.

Vrtio sam dva loopa prije ovog da ne bi bilo da je na hladno, pogledajte sto je meni undervolt donio.. brutalan cf setup

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.12.2016 16:14 (toxic).
Moj PC  
1 0 hvala 1
11 godina

Možda dečko nema para za neku novu jaču grafu i hoće se poklonit za Božić? Možda je situacija u državi drugačija, ne samo zbog ovakvih sitnih krađa. Valja sagledat iz njegove perspektive. Ja sam napisao da to nisam radio, ali ako hoće nek napravi, meni tak svejedno. Zajebavat će te u servisu i bez da itko ovo radi. Osoba za koju znam da je to radila je radila u većem IT dućanu i namjerno to napravila jer je bila nezadovoljna svojim položajem (nemoš napredovat bez obzira na doprinos, jebu ti mater svaki dan na telefonu), tako da treba sagledat i tu priču. Ne pričajte sranja na pamet. Naravno da je gnjusno, ako to netko radi svako malo, ali da je sad neka sramota jer će eventualno uspjeti opljačkati dućan za ne znam kolko kn, ne znam baš. Još jednom, boomboy ima par mj jamstva i jeftinjaru od grafe, a ne neki high-end sa ne znam kolko god jamstva. Nek radi šta ga je volja.

Ne treba od miša radit slona i nemam pojma otkud vam sranja da nas svugdje na zapadu gledaju kao primitivce, to na dnevniku vidjeli, wtf.

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.12.2016 16:18 (The_Fichek).
17 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

kako napraviti kvalitetan ingame benchmark ako igra nema svoj?

imate li prijedlog

jel okey msi afterburner + fraps + frejmtime?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
DarthMarkus kaže...

ČEK, dvije i pol godine je ima, igra se bezbrižno i sad ide radit muljažu da dobije noviju ? Što smo mi idioti koji prodajemo polovno svoje ?

Fićo, razočarao si me...

ajde pls ovo preselite u neku drugu temu.

idemo se vratit na polaris ...

btw budala isao probat furmark na 1400/2100mhz +50 power limit +12 mv i dobio sam shutdown... nikad više ps mtr.. bar dok ne nabavim napajanje od minimum 800w..

gpu power mi gpuza mi je kazao preko 265w za jednu karticu... steta sto nisam pratio dirketno iz uticnice...

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.12.2016 16:23 (toxic).
Moj PC  
4 0 hvala 0
17 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Titanfall 2

Multiplayer sam testirao attrition jednu borbu cca 8 minuta

postavke dolje.

molio bih ekipu da mi napravi isto frejmtajm s gtx 1070/1080 s istim postavkama . tnx a moze ekipa i s rx 480 jednom karticom itd..

zapravo nisam siguran da mi cf ovdje radi kako u spu pa zato trebam ovo..

ovdje mi je ostao lockan fps na 144 zbog freesynca pa ako ce netko testirati a da bude isto mojem neka locka fps na 144 tnx

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.12.2016 16:56 (toxic).
Moj PC  
1 0 hvala 0
9 godina
realno pc hardver je pre jeftin u odnosu na ostalu elektro opremu,kad se pogleda koje sve tehnologije su potrebne za izradu i koliko je ustvari vremena i mozganja utuceno u izradu. pa kolega tu na forumu ima audio pojaćalo koje je pre jednostavno i jeftino u proizvodnji a ovaj ga je platia mislim oko 20k kn ko gotov proizvod. a pogledaj koliko baš modernog hardvera top klase mozes kupit za 20kkn.

drugo je sta je ovde standard u minusu
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Evo novih usporedbi izmedu rx 480 i gtx 1060.

rx 480 u dx12 ubija gtx 1060

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Pitanjece.

dali msi afterburner sam povisuje mv?

skuzio sam sada npr u par navrata

da mi iz -42 mva vraca na -24 mva jel to normalno?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
toxic kaže...

Pitanjece.

zanemarite, ocito sam ja u profilima imao neki shortcut, jer sam imao hrpu stvari otvoreno, frapsa afterburner i dosta drugih swa...

jos mi je bilo cudno sto uvijek vraca na -24mv

restartao racunalo i sada sve okey

12 godina
neaktivan

Meni ne, možda ti se događa zbog CFa, neznam jel rade one postavke da automatski stavlja iste vrijednosti za sve jednake grafe u sistemu. Jesi probao postaviti napon za svaku grafu pojedinačno pa spremit taj profil i stavit da ga postavlja automatski kad upališ komp?

17 godina
_mark0_69 kaže...

Meni ne, možda ti se događa zbog CFa, neznam jel rade one postavke da automatski stavlja iste vrijednosti za sve jednake grafe u sistemu. Jesi probao postaviti napon za svaku grafu pojedinačno pa spremit taj profil i stavit da ga postavlja automatski kad upališ komp?

ma ne događa

msi afterburner profili mi bili na f11 i f12.

fraps za start benchmarka je bio f11 pa uvijek kada sam stisnuo f11 aktivirao mi se profil 1.

15 godina
Mile 74 kaže...

XFX Core Edition 550W oko 550kn koristi ti Seasonic S12II platformu

mada bih na tvom mjestu otisao do nekoga i provjerio graficku za svaki slucaj prije kupnje novog napajanja

Ma napajanje mu je preslabo. 17A za RX 480 je premalo.

Evo samo da javim da sam išao kupit novo napajanje, nije bilo na lageru u dućanu di sam išao ništa na lageru ni od Fractala ni nekih drugih kvalitetnijih napajanja, pa s obzirom da mi je komp morao biti u funkciji odmah više radi posla i komunikacije manje radi gejminga, odučio sam se ić na varijantu da su railovi bili jednostavno preslabi na starom Seasonicu iako je bio 500 watta i odlično stabilno i pouzdano napajanje, na kraju nisam htio potrošit hrpu para i uzmem Corsair VS 550w koji ima Single rail 12v @42amp. Došao doma, pošteko sve (imam negdje 5 diskova od toga 2 u raidu, 3 venta na kućištu, periferije tipa vanjski diskovi i printer, 2 monitora + Plazma telka, sluške, Xbox360 joystick, napajanje je super tiho i lijepo nadojava sve potrebno.

Grafička radi sad kao zmaj, vrtio Tomb Raider i Arkham Knight na max settings, jede igre za doručak, sa mojom konfiguracijom i stock settings fan ne prelazi 1700rpm i 71 stupanj temperaturu.

Ja ultra zadovoljan.

Napajanje platio 400 kn :)

Hvala svima na savjetima. Tako da ubuduće znaju ostali koji budu kupovali RX 480 , pa ako radi probleme a nisu driveri, grafička je vjerovatno ispravna samo treba dovoljno struje na 12v railovima.

Pozz

Knowing is not enough; we must apply. Willing is not enough; we must do.
14 godina
toxic kaže...

Pitanjece.

Ne, nego kartica po potrebi, ovisno o sceni, tako je i meni bilo u CF-u i sada sa samo jednom, možeš forsirati napon ali nema potrebe, ostavi tako.

Ako želiš imaš opciju force constant voltage.

Vjerojatno nemaš ni isti iznos mv-a na obe kartice, to je normalno jer nemaš identičan čip pa tako ni stock vddc.

root
Poruka je uređivana zadnji put sri 7.12.2016 19:56 (zoharbizo).
9 godina
zoharbizo kaže...

...

Vjerojatno nemaš ni isti iznos mv-a na obe kartice, to je normalno jer nemaš identičan čip pa tako ni stock vddc.

slazem se,i onu s vecim asic q (ujedno manjim vddc) stavit gori po mogucnosti.

17 godina
zoharbizo kaže...
toxic kaže...

Pitanjece.

Ne, nego kartica po potrebi, ovisno o sceni, tako je i meni bilo u CF-u i sada sa samo jednom, možeš forsirati napon ali nema potrebe, ostavi tako.

Ako želiš imaš opciju force constant voltage.

u redu je to no ovaj moj slucaj nije bilo to u pitanju. vec ono gore sto sam naveo.

14 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

To je normalno, ako nemaš dropa usagea i fpsa onda je sve ok.

Ako ne želiš pad označi force constant voltage i imati ćeš konstantan napon(stock vddc minus iznos za undervolt).

root

0 0 hvala 0
17 godina
zoharbizo kaže...

To je normalno, ako nemaš dropa usagea i fpsa onda je sve ok.

Ako ne želiš pad označi force constant voltage i imati ćeš konstantan napon(stock vddc minus iznos za undervolt).

Ne znam jesam li bio dovoljno jasan.

Meni nije ovo uzrok što ti govoriš već sam sam nehotice mijenjao profile u msi afterburneru.

9 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

toxic 

thx na benchmarkcima

steta sta nema neki "sticky" u benchmark temi, pa da su svi na jednom mjesu, a rasprava se vodi dalje u ovim temama, vidim da ima hrpa benchmark temi ali nista za Polaris/Vega i Pascal/Volta

recimo jedan sticky Polaris/Vega, drugi sticky Pascal/Volta i samo trpamo tamo slikice

ovako se tu u temi nakon 3 stranice izgube svi benchmarkci, pa ljudi pisu da nitko nista nije postao, a ima ih hrpa, samo treba "listat" nazad nekoliko tjedana 

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.12.2016 20:32 (X3M).
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Vidim da ti je sada sve ok pa nećemo dalje.

Meni recimo u FC3 takt i usage stoje zabijeni na maksimum i ne variraju dok vddc napon varira, od 1.035 do 1.075mv, imam dva profila, stock sa 30% fana i load OC sa 60% fana.

root

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

Nakon 24h sa ASUS RX 470 Strix mogu par stvari napisati:

Pros:
Temperature ne idu iznad 60*C (overclockana @1395/1850 sto je i sam maksimum ove kartice na stock naponu koji nisam dizao, bila je 63*C na 1450rpm sto je apsolutno tiho i zanemarivo)
Znaci ako vam je tisina i operativna temp vazna i hocete chill karticu ovo je odlican izbor

Nema backplate, ali ima crni komad metala sa gornje strane grafe koji je tu i igra istu ulogu kao backplate tj nema savijanja
Potrosnja ne ide iznad 120W nakon dosta preciznijeg mjerenja

Cons:
6 pin power connector, ako vam je do izvlacenja onih par procenata iz grafe koji je realno zanemariv tu bi ovo moglo biti usko grlo (kazem moglo jer, sve zavisi od lutrije kakav cip dobijete)

Asus je napravio 60*C karticu i definitivno je uspio, gledam temperature drugih 470ki i razlika je ogromna.

Za plug'n'play aftermarket 470ku i jos ako je nadjete jeftino (bile su po 1600kn @links.hr) nema bolje kupovine.

A mali komentar na OC i sve to, ako igra daje cca 40-45fps na stock i kad je clockate priblizite se recimo 50-55, bolje skinuti jedan nivo detalja koji necete primjetiti, grafu ostaviti na nekom srednjem clocku (za mene je to 1350/1750) i mirni ste.

p.s. osjecam se da imam low end karticu, nit se grije nit je bucna, nije zanimljivo 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Poruka je uređivana zadnji put sri 7.12.2016 22:51 (chaselol).
Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
protjeran

Aj samo jso stavi koju sliku sa GPU-Z dok benchas, nije toliko tesko. 

13 godina
neaktivan
war3_tft kaže...

ja ne bencham ja gejmam :D

ovaj prekid je loading

13 godina
protjeran

Sve je to meni jasno, al npr ovi rezultati pokazuju da si igrao neku igru koja bas i ne upregne gpu, pogledaj samo gpu load tu i tamo nesto.

Takva slika je kod mene kad igram heroes of the storm koja je vise cpu dependent game i u tom slucaju mi temp ne prelazi 59 stupnjeva na 30% fan speed (necujno), al puno mi je realnije 65 stupnjeva kad pokrenem overwatch na 120 avrg fps pa kad mi zakuca full gpu load i tu temperaturu bi spominjao kod nekakvog osvrta na karticu i slicno.

EDIT: Sad kad malo bolje pogledam te spikove dok igram HOTS ipak je load dosta veci.

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.12.2016 8:56 (war3_tft).
13 godina
neaktivan

to je iz wow legion i elder scrolls online, sutra cu to malo pogledati bolje u igrama tipa mafia3 ;)

dok sam igrao danas doom islo je do 62C, ta igra radi savrseno 

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.12.2016 1:16 (chaselol).
15 godina
protjeran
chaselol kaže...
war3_tft kaže...

ja ne bencham ja gejmam :D

ovaj prekid je loading

Ne mogu vjerovat   Ti si iz okacenog zakljucio da grafa ne ide preko 60°C a tu se grafa jedva koristi. Ajde ti lijepo stavi kako to izgleda nakon 20 min gejmanja kad je grafa konstantno na 100% usage-a. 

Pogotovo da vidimo na koliko ce okretaji venta otici...

9 godina
evo tocno zasto je furmark odlican
15 godina
protjeran
dabar_solta_V2 kaže...
evo tocno zasto je furmark odlican

Ma ne treba furmark, nek stavi Witchera, bit ce dovoljno. Ono sta je on stavio kao primjer load scenarija je smijesno, meni se ventovi ne bi palili na onakvo opterecenja...

12 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

igrao je čovac pasijans, oni spajkovi do 100% su kad igra podijeli novi špil

Moj PC  
8 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice