AMD Serija 400 (Polaris)

poruka: 9.707
|
čitano: 802.179
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
AMD Polaris

bitno da je tebi polaris fail a kartice još nisu ni izašle 

Moj PC  
4 1 hvala 0
17 godina
AMD Polaris

koga boli k za te igre neoptimizirane odigrao sam asc 50-ak non aa tako da 

dx 11 svi AAA naslovi aa off al max out  50-75 fpsa

dok kod dx12 sve za sada lock sto je izaslo...

ok a sad dosta sa spamom odi odigraj nesto opusti se i sve bude za 5 

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.5.2016 16:38 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: AMD Polaris

po meni jesu jer nema high enda kao prosle godine di nije bilo faila radi odlicne pun pogodak fury linije

za 1080p 2k jos uvijek 380-390 je fajn 480 ce biti cak sporiji  rebrand

tako da nv je kralj ove godine i da nemam ovaj cf preso bi na 1080 founder edition u sli-u 

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.5.2016 16:40 (4mal).
17 godina
4mal kaže...

koga boli k za te igre neoptimizirane odigrao sam asc 50-ak non aa tako da 

dx 11 svi AAA naslovi aa off al max out  50-75 fpsa

dok kod dx12 sve za sada lock sto je izaslo...

ok a sad dosta sa spamom odi odigraj nesto opusti se i sve bude za 5 

ko boli k za te nepotimizirane igre a hvateš se za stvarne poluproizvode tipa ashes i hitman...

pojasni..

17 godina
AMD Polaris

ja da se tebi izjasnjavam ...jel to fora neka 

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.5.2016 17:02 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
AMD Polaris

Mislim da se ovdje ljudi razbacuju pojmom "rebrand" bez razumijevanja što on zapravo znači.

p.s.

Ajd bar ih pustite da predstave grafe prije nego ih pljujete ili dižete u nebesa.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

deus ex mankind divided jedna od dx12 native igri 

fury sam dizo u nenbesa i jos cu dizat do vege a polaris poluproizvod necu!

pascal dizem isto jer je zasluzio!

i da amd radeo pro duo rocks 

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.5.2016 16:56 (4mal).
17 godina
4mal kaže...

ja da se tebi izjasnjavam ...jel to fora neka 

nisam niti mislio da imas bolji odgovor.

17 godina
AMD Polaris

zato jer nije ni potreban

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Ne kuzim te bas. Polaris 10 i 11 su otpocetka namijenjeni low - mid - high mid segmentu. Nkada te grafe nisu prezentirane iz AMDa da konkuriraju high-end proizvodima Nvidije, nego da pojacaju mainstream ponudu. Je li trebala izaci Polaris 9 ili neka druga Polaris grafa koja bi konkurirala gtx 1070/80 nitko ne zna, ali ocito da taj high-end dio preuzima Vega. Kakvi poluproizvodi te spopali, schillaj se =)

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.5.2016 17:12 (The_Fichek).
17 godina
4mal kaže...

Naravno da je potreban.

Segmentiraš kako tebi paše ako netko stavi drugačije nije dobro.

Zato te pitam, zašto je metro loš primjer a hitman dobar?

17 godina
odjavljen
AMD Polaris

Ni ja ne kužim ovo oko Polaris poluproizvoda. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
toxic kaže...
4mal kaže...

Naravno da je potreban.

Segmentiraš kako tebi paše ako netko stavi drugačije nije dobro.

Zato te pitam, zašto je metro loš primjer a hitman dobar?

Uvjek te "izaurgmetiraju" da jednostavno poželiš sam sebi dat TD (umjesto njih)

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.5.2016 17:22 (DarthMarkus).
17 godina

zato jer dx12 bolje iskoristava hw dok 11 ima musica u 4k cf-u

sto se tice polu spike ona je meni jer pucam na high end uvijek a opcenito

cemo vidjet kad izadju nadamo se dobrom i jacem od 1060 gtx-u 

p.s metro ide 45-50 krza 3 isto tako 

dok hitman,quantum,forza idu 60lock a izgledaju eye candy u 4k 

p.s dc 3 isto 50-60

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.5.2016 17:30 (4mal).
11 godina

Nemoj bas bit takav, da je sve poluproizvod ili smece sto ne vrti 4K i sta ja znam. Ima nas obicnih smrtnika koji se igramo na 1080p jos uvijek 

17 godina
AMD Polaris

tu se slazem malo sam zabrio i svima nhf necu vise bulaznit 

Moj PC  
4 0 hvala 3
16 godina
odjavljen
The_Fichek kaže...

Nemoj bas bit takav, da je sve poluproizvod ili smece sto ne vrti 4K i sta ja znam. Ima nas obicnih smrtnika koji se igramo na 1080p jos uvijek 

Gledam jučer Doom - igra izgleda skoro pa jednako dobro na 1080 i 2880 (5K), tako da se ne brini uopće što igraš na 1080. To je dovoljno za većinu igara.

11 godina

Hah, ma ne brinem se nist, niti ne igram realno nista vec dugo. Inace, uvijek mi je bila bitnija prica i gameplay, nego graficki detalji. Velim, prodao sam jucer strix 960, mislim napokon imat vise manje slobodno ljeto kaj se ispita tice pa da zaigram nest. Ima hrpetina naslova koje sam htio igrat pa nisam nikad, tipa niti jedan AC, Witcher, vidim sad izlaze remasteri FFa sa plejke i tako. Tak da se zbilja nadam da ce izac neka lijepa grafa za 1080p do 2500kn, nadam se blize 2000kn da to kupim i budem miran godinama za 1080p.

Nije mi sam jasno, kad se tolko forsira 4K marketing, zasto ne padnu cijene 1440p monitora. 1440p reza se na 27" monitoru i dalje placa najmanje 100% cijene naspram slicnog 27" 1080p monitora. Ustvari, cijene 1440p i 4K 27-28-32" monitora i nekih 4K 40" su vrlo slicne.

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.5.2016 20:48 (The_Fichek).
16 godina
AMD Polaris

Recite mi vi koji ste imali prilike isprobati UHD rezoluciju i 144 Hz frekvenciju osvježavanja slike, što vas je više dojmilo? 4K ili 1080p i 1440p na 144 Hz? UHD na više od 60 Hz je vrlo skup, a i traži monstruozno jak hardver (najviše GPU), pa ga iz tog razloga ga ne uračunajem. A i on je spoj svega toga dobrog.

Onda, što radije birate - UHD 60 Hz ekran ili 144 Hz (FHD ili 1440p) ekran monitora ili TV-a?

Evo i anketa:

6 UHD
10 144 Hz
Poruka je uređivana zadnji put sub 14.5.2016 21:54 (Izzy).
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Idealno: sve to, ali s obzirom da moraš birati, ovisi što igraš. Za igre koje su brze s puno kretanja - 144Hz, za igre koje su statičnije, 4K. Realno, 4K će biti fenomenalan na 120Hz iduće godine. :)

12 godina
odjavljen
AMD Polaris

Iskreno, nije više stvar ni samo igranja na 144hz meni osobno. Najobičnije pomicanje miša mi je sada na 60hz jednostavno bljak! 60hz - never again. Vjerojatno mnogima zvuči prepotentno, no vjerujte, jednostavno se nećete htjet vratiti na 60hz nakon 144hz awesomeness. 

Nadalje, 4k ispod 32inch izgleda da nije baš otpimalno za rad s obzirom da je potreban scaling na 1080p format. Ne znam. Nedavno sam se iskeširao dobro za ovog predatora xb271 i nije mi žao ni lipe. 1440p 144hz mi se trenutno čine kao tako dobar sweet spot da je 4k 60hz definitivno zaobilazak u velikom luku!

1440p na 144fps je i sa današnjim hardverom dohvatljivo. Evo meni bf4 ide bez beda na 144fps hardlock na high sa x2 msaa. Tonči govori o 4k 144hz... Dobro tonči, ali kad ćemo moći dospjeti 144hz na 4k monitorima? Mislim da je to ostvarivo tek nakon volte/navi, što znači 2018 vjeojatno. 

Trenutno, 1440p 144hz na 1070 i pogotovo 1080gtx grafi = way to go. Tek nakon volte mislim da su 4k reze i visoki refresh rate ostvarivi. Do tada - ni sli 1080 nam neće pomoći.

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
Moj PC  
2 0 hvala 1
10 godina
Izzy kaže...

Recite mi vi koji ste imali prilike isprobati UHD rezoluciju i 144 Hz frekvenciju osvježavanja slike, što vas je više dojmilo? 4K ili 1080p i 1440p na 144 Hz? UHD na više od 60 Hz je vrlo skup, a i traži monstruozno jak hardver (najviše GPU), pa ga iz tog razloga ga ne uračunajem. A i on je spoj svega toga dobrog.

Onda, što radije birate - UHD 60 Hz ekran ili 144 Hz (FHD ili 1440p) ekran monitora ili TV-a?

Evo i anketa:

mislim da će gtx 1080 na 1440p 144hz gsync monitoru ubijati, da će vrtiti sve iznad 60 fps, ja ću ići na tu kombinaciju

a vjerujem i da bi 1070 isto dobra bila za 1440p

12 godina
odjavljen
Cansee kaže...

mislim da će gtx 1080 na 1440p 144hzgsync monitoru ubijati, da će vrtiti sve iznad 60 fps, ja ću ići na tu kombinaciju

a vjerujem i da bi 1070 isto dobra bila za 1440p

Točno to! Ne da će ići iznad 60fps, već puno iznad! Ako 980ti već ima hebačkog potencijala za 60fps+ na 1440p, mislim da će 1080gtx biti ko stvorena za tu rezu. Evo baš gejmam bf4 i sa jednom 980ti ova igra na ultra sa x2 msaa ide na 100+ fpsa. Poneki detalj na high i imam gotovo hardlock na 144. Iskreno, druga kartica u sli-u bi bila gotovo pa bačena. Crysis3 na high sa fxaa ide na 144 hardlock sa jednom 980ti! Znači ni frejm dolje! 

...gtx1080 1440 144hz gsync - ajme.

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
17 godina
AMD Polaris

E ajmo prestat spamat temu sa nv karticama za to imamo pascal temu ok 😎

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
AMD Polaris

Hvala. Ne kupujem ništa, ali me je zanimalo. A kada bih kupovao novi monitor, tada bih vjerojatno ciljao na kvalitetan 144 Hz FHD (1080p). Najviše iz razloga što ta rezolucija nije puno zahtjevna za grafičku, ali opet, tvrdite da ni npr. GTX 980 ili R9 390X (koja je nešto slabija) ne mogu gurati sve igre na max., a da je fps konstantnih 60 ili pak minimalnih. Jesam li u pravu? A ako je tako što tek onda reći za 144 Hz? S tim da malim snižavanjem određenih postavki fps dosta skače, pa je opet dobro.

Onda ispada da one priče o ne uzimanju primjerice GTX 980 ako se igra na FHD monitoru su malo bezvezne. Jer ako se želiš osigurati za buduće igre onda je dobro imati moćnu grafičku (ako je možeš priuštiti) bez obzira na sadašnji odnos snage GPU-a i zahtjevnosti igara na recimo FHD rezoluciji. Tim više ako se želi iskoristiti puni potencijal 144 Hz monitora. Onda lijepo spičiš 2 Fury X (ako ih možeš priuštiti) i igraš se na max pri 144 Hz FHD slijedećih 5 godina. S obzirom da igre postaju sve zahtjevnije (logično).

Poruka je uređivana zadnji put ned 15.5.2016 1:10 (Izzy).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
4mal kaže...

po meni jesu jer nema high enda kao prosle godine di nije bilo faila radi odlicne pun pogodak fury linije

za 1080p 2k jos uvijek 380-390 je fajn 480 ce biti cak sporiji  rebrand

tako da nv je kralj ove godine i da nemam ovaj cf preso bi na 1080 founder edition u sli-u 

kakve veze polaris ima sa fury linijom? Miješaš kruške i jabuke. Ako se pokaže sve do sada istinitom onda itekako polaris bude dobra kartica iz samo razlog jer sve ovisi o best buyu što je bitno većini korisnika za ostalo su top modeli ili grafičke kartice za pokazivanje po dječjim forumima

10 godina
neaktivan
AMD Polaris

https://www.techpowerup.com/222450/more-polaris10-and-polaris11-specifications-revealed

Prema izvorima Techpowerupa, Polaris 10 odnosno Ellesmere bi trebao imati 32 compute unita, odnosno isto koliko ih je imala HD 7970 prije 4 i pol godine. Compute performanse bi trebale biti oko 5.5 TFLOPS, sto čip stavlja točno između R9 390 i 390X. TDP nebi trebao biti veći od 150W, što je 30W manje od najavljene GTX 1080. Iako AMD najavljuje velik performance per watt skok, po ovim informacijama mi se čini da je Nvidia opet napravila veći.

Ako izbace taj GPU za neki price range od 200 USD, mogla bi prodaja lijepo ic

Povjerenje zahtijeva godine za izgradnju, sekunde za uništenje i vječnost za popravak
Poruka je uređivana zadnji put ned 15.5.2016 10:37 (JozoBozo121).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
AMD Polaris

po čemu si zaključio koliko pascal ima performance per watt? Da li ima gdje informacija koliko su perfomanse stock/boost ili koliko potrošnje ide OC na 2.1+ ghz? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Stock gtx 1080 navodno ima 180W potrosnju (OCana 225W, ako se dobro sjecam prezentacije ili nekog clanka, manje bitno), a stock gtx 1070 150W, ako ce stock Polaris 10 imati 150W potrosnju, onda ce to biti gubitak na podrucju efikasnosti u odnosu na Nvidiju, ali i dalje velik napredak u odnosu na r9 390. Drugim rijecima, onaj famozni treci GP104 chip koji ce se vjerojatno zvati gtx 1060Ti bi mogao biti bolje efikasnosti od Polaris 10, nesto sto bi ljudi mogli uzeti u obzir, ako te 2 grafe budu vrlo slicnih performansi i cijene.

Sve te grafe koje ce imat samo 1x8pin ili 1x6pin vjerujem da ce u nereferentnim izdanjima dobit jos 1x8 ili 1x6pin, pogotovo high-end grafe iz oba tabora, tako da ce OC i potrosnja vjerojatno ici vislje. Pitanje je onda, hoce li AMD moci popratit bijesne clockove Nvidije, jesu li sta napravili na tom podrucju, hocemo li napokon vidjeti AMD grafu koja bez velikih problema probija 1500Mhz.

Poruka je uređivana zadnji put ned 15.5.2016 13:56 (The_Fichek).
10 godina
neaktivan
Jim Carrey kaže...

po čemu si zaključio koliko pascal ima performance per watt? Da li ima gdje informacija koliko su perfomanse stock/boost ili koliko potrošnje ide OC na 2.1+ ghz? 

Pa hm (nigdje nisam stock/boost ni OC), ako GTX 1080 ima performanse dvije GTX 980 (OK, uzmimo da ima par posto manje) u TDP-u od 180W, a Polaris 10 ima performanse jednake ajme rec R9 390X u 150W TDP zdrava logika kaže da je 1080 efikasnija. Odnosno ajmo to rec brojkama. GTX 1080 ima 9 TFLOPS i TDP od 180W sto nam daje 50 GFLOPS po wattu. Polaris 10 prema ovome sto je izašlo ima 5.5 TFLOPS i TDP od 150W sto daje 36.66 GFLOPS po wattu. 36.66 je manja brojka od 50, i to dosta, točnije za 26% manja

Povjerenje zahtijeva godine za izgradnju, sekunde za uništenje i vječnost za popravak
Poruka je uređivana zadnji put ned 15.5.2016 14:02 (JozoBozo121).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice