AMD Radeon R9 300/Fury Series

poruka: 6.870
|
čitano: 644.497
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
AMD Radeon R9 300 Series

Da, nvidia je razvalila sa manjom potrošnjom, no računi za struju nikome nisu problem jer su razlike svejedno neznatne. Jedino je stavka onima koji bi sa amd pandanom morali uzimati i jače napajanje. Tu se gubi na računici.

Tread softly because you tread on my dreams.
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
Re: AMD Radeon R9 300 Series
ElektričnaOvca kaže...

Da, nvidia je razvalila sa manjom potrošnjom, no računi za struju nikome nisu problem jer su razlike svejedno neznatne. Jedino je stavka onima koji bi sa amd pandanom morali uzimati i jače napajanje. Tu se gubi na računici.

Eh, da je samo to....Veći TDP, veće temperature, manji OC potencijal, molim lijepo...Odi na 9xx club i vidi koja čuda rade sa custom biosima i OC-om

16 godina
AMD Radeon R9 300 Series

Jedan plus za amd je slika koja je ugodnija te ima toplije boje od nvidie.Neznam kako vama ali meni tako izgleda.

kradem mine iz minskog polja
Moj PC  
3 1 hvala 0
13 godina
MEGATAMA kaže...

I opet se navode benchmark naslovi koji rade fantasticno...sta je sa onima koji rade lose i u kojima framerat oscilira....Pcars,Watch Dogs,MGS GZ,AC U,Dying Light,AC4,u svim tim igrama gtx970 pojede radeone i apsolutno me nije zanimao uzrok nego rijesenje kad sam imao 290 tri-x a amd rijesenje nije imao niti ce gaimat ubuduce.Dat par tisuca kuna za grafu da bi mi doslovno sacica novih igara radila vrhunski a vecina ne je besmisleno i ne smatram da je tu nvidia glavni krivac kad vidim kako se amd driveri snalaze sa dx11.....

Sve i jedan naslov je manje vise smece koje je propalo mjesec dana nakon launcha. Ispravi me ako grijesim.

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
12 godina
AMD Radeon R9 300 Series

U krivu si,ako te igre ne rade kako treba na radeonu ne znaci da su smece.Ovih dana igram Dying Light i igra je odlicna,htio sam ju ka odigrat jos na 290 tri-x ali sto god da sam probao nikako nije mogla bit fluidna radi suludih oscilacija frameratea a danas ju igram u 60 fps uz fantasticnu fluidnost....sta vise rec?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
AMD Radeon R9 300 Series

Da se nisu potrudili oko igre' nvidia like se vrti u igri na pocetku'ostalo je suvisno za pricati...

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
AMD Radeon R9 300 Series
MEGATAMA kaže...

U krivu si,ako te igre ne rade kako treba na radeonu ne znaci da su smece.Ovih dana igram Dying Light i igra je odlicna,htio sam ju ka odigrat jos na 290 tri-x ali sto god da sam probao nikako nije mogla bit fluidna radi suludih oscilacija frameratea a danas ju igram u 60 fps uz fantasticnu fluidnost....sta vise rec?

The Way It's Meant to Be Played igra, šta više reći?

Poruka je uređivana zadnji put pon 24.8.2015 19:24 (Ivan(4)).
Moj PC  
3 0 hvala 0
13 godina
MEGATAMA kaže...

Ne mislim na to jel se vrte na radeonu slabije ili sta, igre su zaboravljene mjesec dana nakon launcha zbog kvaliteta "igrivosti" price i ostalo.

Watch dogs je tolike pare potrosio za reklame a igra zaboravljena 7 dana nakon launcha 

Poruka je uređivana zadnji put pon 24.8.2015 19:31 (chaselol).
12 godina
neaktivan
MEGATAMA kaže...

I opet se navode benchmark naslovi koji rade fantasticno...sta je sa onima koji rade lose i u kojima framerat oscilira....Pcars,Watch Dogs,MGS GZ,AC U,Dying Light,AC4,u svim tim igrama gtx970 pojede radeone i apsolutno me nije zanimao uzrok nego rijesenje kad sam imao 290 tri-x a amd rijesenje nije imao niti ce gaimat ubuduce.Dat par tisuca kuna za grafu da bi mi doslovno sacica novih igara radila vrhunski a vecina ne je besmisleno i ne smatram da je tu nvidia glavni krivac kad vidim kako se amd driveri snalaze sa dx11.....

Koristio sam naslove koji imaju ugraden benchmark tool koji odmah izbaci min., max. i avg. FPS da se ne moram muciti sa 3rd party benchmark programima. Isto tako benchmark oscilira ako se benchmarka tijekom gameplaya jer pokret misem pa time i prikaz na ekranu nije uvijek isti, dok je na benchmarku toolu uvijek isti recording.

Osim toga, za benchmarkanje se koriste vrhunski optimizirane igre, a W_D, AC:U, MGS GZ to nisu. Uzmes za primjer AC:U koja je bila takvo sranje, da prostis, od igrice da je prije patcheva i na GTX980 na low postavkama davala 20 FPS-a.

Samozadovoljstvo uništava perfekciju. | LoL EUNE: iScream | http://eune.op.gg/summoner/userName=iScream
13 godina
dery kaže...

Jedan plus za amd je slika koja je ugodnija te ima toplije boje od nvidie.Neznam kako vama ali meni tako izgleda.

Zvuči blesavo, al i ja sam tog dojma. Dok sam imao ati, nisam ništa morao štelat. Moguće da se radi o ovome https://pcmonitors.info/articles/correcting-hdmi-colour-on-nvidia-and-amd-gpus/

13 godina
AMD Radeon R9 300 Series

U konačnici, može se nama sviđati twimtbp ili ne, al grafičke uglavnom uzimamo zbog igara - tu se amd treba više nametnuti, inače se neće isplatiti ni njima ni nama.

Opet će se ući u zeleni vs crveni diskusiju, pa da odvučem malo on topic. Iz sfere vidovitog milana, znam da se ponavljam, al zanima me kakve cijene za nano očekujete kod nas? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
GamerX9 kaže...
MEGATAMA kaže...

Koristio sam naslove koji imaju ugraden benchmark tool koji odmah izbaci min., max. i avg. FPS da se ne moram muciti sa 3rd party benchmark programima. Isto tako benchmark oscilira ako se benchmarka tijekom gameplaya jer pokret misem pa time i prikaz na ekranu nije uvijek isti, dok je na benchmarku toolu uvijek isti recording.

Osim toga, za benchmarkanje se koriste vrhunski optimizirane igre, a W_D, AC:U, MGS GZ to nisu. Uzmes za primjer AC:U koja je bila takvo sranje, da prostis, od igrice da je prije patcheva i na GTX980 na low postavkama davala 20 FPS-a.

Jbg ja ti sad igram i AC U i WD,Dying Light,MGS itd itd SVE u 60 fps i vecinom sve na max postavkama dok sam se na 290 tri-x morao zadovoljit sa 30 fps nastelanih kroz radeon pro jer amd rijesenje kroz catalyst u vecini slucajeva radi nikako.

Ali da naglasim,nije bilo nikako lose igrat niti na 30 fps na 290 tri-x osim Pcarsa i MGS GZ gdje me to bas smetalo.....

17 godina
AMD Radeon R9 300 Series

Nisam baš siguran da je tako bilo sa AC:U. AC:U je na izlasku bio neigriv zbog glitcheva, ali na Nvidiji je FPS bio prilično dobar (ljudi su kukali što na 970 nemaju zakucanih 60fps u 1920x1080), dok je na AMD-u bio katastrofalan, tj na karticama tipa 7970 je igra bila tek igriva. Međutim, AMD je vrlo brzo izbacio drajver koji je bukvalno duplirao framerate i ja igru bez problema igram u FHD sa FXAA i ostatkom na maksimumu. Tako da igra jeste na izlasku radila mnogo bolje na Nvidiji, ali je AMD jako brzo rešio problem (Meant to Be Played -> AMD nije imao pristup da bi mogao optimizovati drajver za igru pre njenog izlaska), tako da su mi sve priče kako igra ide loše na 290 karticama jako neuverljive.

EDIT: 30fps AC:U na 290 Tri-X? Na kojim postavkama?!

Poruka je uređivana zadnji put pon 24.8.2015 21:52 (Ivan(4)).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
ElektričnaOvca kaže...

Opet će se ući u zeleni vs crveni diskusiju, pa da odvučem malo on topic. Iz sfere vidovitog milana, znam da se ponavljam, al zanima me kakve cijene za nano očekujete kod nas? 

Performanse će bit slične R9 390 pa očekujem da će ipak bit 50-100USD skuplja od nje jer je ipak bolja po potrošnji, veličini ali je zbog HBM-a skuplja za proizvest.

12 godina
Ivan(4) kaže...

Nisam baš siguran da je tako bilo sa AC:U. AC:U je na izlasku bio neigriv zbog glitcheva, ali na Nvidiji je FPS bio prilično dobar (ljudi su kukali što na 970 nemaju zakucanih 60fps u 1920x1080), dok je na AMD-u bio katastrofalan, tj na karticama tipa 7970 je igra bila tek igriva. Međutim, AMD je vrlo brzo izbacio drajver koji je bukvalno duplirao framerate i ja igru bez problema igram u FHD sa FXAA i ostatkom na maksimumu. Tako da igra jeste na izlasku radila mnogo bolje na Nvidiji, ali je AMD jako brzo rešio problem (Meant to Be Played -> AMD nije imao pristup da bi mogao optimizovati drajver za igru pre njenog izlaska), tako da su mi sve priče kako igra ide loše na 290 karticama jako neuverljive.

EDIT: 30fps AC:U na 290 Tri-X? Na kojim postavkama?!

Max postavke sa mislim 2xmsaa ako se dobro sjecam,igra je prosjecno radila na 45 fps ali sam lockao na 30fps da mi ne sara od nekih 37 pa do 70 i nesto.....ukratko nisam mogao lockat 60 fps pa sam lockao 30.

17 godina
neaktivan
GamerX9 kaže...

Imao sam obje grafe u istom PC-u, 390 je jača od 970. Jednostavno receno, 5% jaca grafa za 5% manju cijenu, na globalnoj razini (330$ za 390, 350$ za 970 je preporucena cijena), kod nas su cijene kakve jesu pa su gotovo iste... Da budem precizniji, radi se o Sapphire Nitro R9 390 OC i Gigabyte GTX970 WF3 OC, naravno rijec je o tvornickom OC-anju, inace nista nije mijenjano.

Razlike su od 2 FPS-a u korist 390-tke (u FC4, na 74 FPS avg., prosjeci na 390-tki, cisto da se vidi razlika u postocima), do 10 FPS-a u korist 390-tke(!) (Metro:LL, na 64 FPS avg.), a osim toga npr. u GTA V je razlika 4-5 FPS (54 FPS avg.), GRID: Autosport 7 FPS (93 FPS avg.)... Samo da napomenem, kolko god cudno zvucilo za Nvidia fanboye, GTX nije pobijedila u niti jednom benchmarku. Za Havaje dosta neobicno, ali u 300 seriji cak ni temperature nisu problem, max. 74°C u stress testu, ne ide preko 68°C u igrama. Jedino sto je u korist Nvidije je potrosnja koja je kod 390-tke bome na razini GTX980 koja je dosta jaca grafa. Znaci ako te muce racuni za struju ides na 970, ako hoces jacu grafu ides na 390.

Prije nego povjerujete ovom, pogledajte što je prije pisao, da njegova R9 390 naguzi GTX980 za 5fps u svakoj igri. Eto toliko..

Poruka je uređivana zadnji put pon 24.8.2015 23:12 (Penryn).
13 godina
Penryn kaže...

Prije nego povjerujete ovom, pogledajte što je prije pisao, da njegova R9 390 naguzi GTX980 za 5fps u svakoj igri. Eto toliko..

390 je jaca kartica od 970, sta tu nije jasno 

12 godina
neaktivan
Penryn kaže...
GamerX9 kaže...

Imao sam obje grafe u istom PC-u, 390 je jača od 970. Jednostavno receno, 5% jaca grafa za 5% manju cijenu, na globalnoj razini (330$ za 390, 350$ za 970 je preporucena cijena), kod nas su cijene kakve jesu pa su gotovo iste... Da budem precizniji, radi se o Sapphire Nitro R9 390 OC i Gigabyte GTX970 WF3 OC, naravno rijec je o tvornickom OC-anju, inace nista nije mijenjano.

Razlike su od 2 FPS-a u korist 390-tke (u FC4, na 74 FPS avg., prosjeci na 390-tki, cisto da se vidi razlika u postocima), do 10 FPS-a u korist 390-tke(!) (Metro:LL, na 64 FPS avg.), a osim toga npr. u GTA V je razlika 4-5 FPS (54 FPS avg.), GRID: Autosport 7 FPS (93 FPS avg.)... Samo da napomenem, kolko god cudno zvucilo za Nvidia fanboye, GTX nije pobijedila u niti jednom benchmarku. Za Havaje dosta neobicno, ali u 300 seriji cak ni temperature nisu problem, max. 74°C u stress testu, ne ide preko 68°C u igrama. Jedino sto je u korist Nvidije je potrosnja koja je kod 390-tke bome na razini GTX980 koja je dosta jaca grafa. Znaci ako te muce racuni za struju ides na 970, ako hoces jacu grafu ides na 390.

Typo, 8 umjesto 7. Ne mislis valjda da bi stvarno rekao da 390 guzi 980.

Samozadovoljstvo uništava perfekciju. | LoL EUNE: iScream | http://eune.op.gg/summoner/userName=iScream
17 godina
neaktivan
GamerX9 kaže...

Typo, 8 umjesto 7. Ne mislis valjda da bi stvarno rekao da 390 guzi 980.

Pa na dva mjesta typo? Aha..

13 godina
AMD Radeon R9 300 Series

Netko mu je pošemerio raspored na numpadu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
AMD Radeon R9 300 Series

Ma dobro, misli ti kaj hoces. Idi tamo kupi jos 3, 4 970-tke pa se igraj. :)

Ja sam se potrudio napraviti benchmarkove, neki to cijene, a neki kojima se ocito samo rezultati ne svidaju mogu biti butthurt do boga i natrag, meni ne smeta. 

EDIT: Prvo je definitivno typo. Ovo drugo moguce da je zapravo i bila 980. Jedan znanac je dobio referentnu 980-tku na nagradnoj igri, al je u pitanju bio neki FX procesor pa je valjda bilo i BN-a. Kad sam kupio grafu sam dosta ljudi kontaktirao da se usporede FPS-i s njihovim grafama pa se vise i ne sjecam koja je tocno koja je koja grafa bila, ali po datumu bi mogla biti ta referentna. Ovi benchevi su friski od vikenda jer je frend dofurao 970 do mene pa smo bacili grafu unutra i usporedili.

Poruka je uređivana zadnji put uto 25.8.2015 0:44 (GamerX9).
Moj PC  
1 1 hvala 0
12 godina
AMD Radeon R9 300 Series

Dzizus sa kakvim likovima uopce ulazimo u rasprave....prvo kaze pa onda nije rekao pa je mozda ipak rekao pa mozda nije pa je pa nije....LOL.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
MEGATAMA kaže...

Dzizus sa kakvim likovima uopce ulazimo u rasprave....prvo kaze pa onda nije rekao pa je mozda ipak rekao pa mozda nije pa je pa nije....LOL.

E pa bas to, zakaj raspravljam s dva najveca nvidia fanboya u Radeon temi? 

17 godina
odjavljen
GamerX9 kaže...
Moje misljenje je oduvijek bilo: AMD su grafe za gaming PC, Nvidia grafe su za laptope. Sad lupajte TD na ovu izjavu. 

Znaš kaj se kaže za mišljenje, ima ga svatko kao i šupak .

12 godina
chaselol kaže...
Penryn kaže...

390 je jaca kartica od 970, sta tu nije jasno 

Istina,u dobro optimiziranim naslovima za radeon i AKO ne overclockas gtx970.Cim dignes gtx 970 prica se mijenja a 290/390 je preslab overclocker da moze parirat dok se doslovno pa svaka 970 moze dic na bar 1450mhz boost.

Odigrao sam hrpu igara na 290 tri-x i odvrtio svaki zamislivi bench pa cak i one koje ne spominjete tipa FF 14 ili MH online i izuzetno dobro znam kako se ta grafa nosi sa kojom igrom ili benchom overclockana ili stock.

13 godina
Penryn kaže...

Gledaj, nije uopće stvar što ja imam ili preferiram već stvar zdravog razuma. Imao sam gtx970 i 770 i prodao ih obje u zadnja 2 tjedna dok još ovako dobro drže cijenu, a dolar pada i pada pa računam ubost i7-5820k i fury nano ili što već naleti..

Stvar je u tome što ste i ti i chaselol klinci koji uzimaju grafu jednom u 5 godina i onda svim silama uvjeravaju druge a tješe sebe da je ta njihova kartica naj, da je neće morati mijenjati sljedećih 5 godina itd itd.

MEGATAMA je s druge strane odrasli čovjek koji je imao i r9 290x a sad ima gtx970. R9 290X se riješio iz jednostavnog razloga što nije bio zadovoljan s njenim performansama.. on za razliku od vas nema nikakvog razloga bit fanboy, ako ga pukne ode u dućan i kupi fury x ili što već poželi.

Cijena GTX970 i R9 390 je ista, +-100kn. Performanse su im praktički identične, uz razliku što se skoro svaka clocka do 1500MHz(+20%) boosta a vram do 8GHz(+15%). A uz to loče 100W manje

Znači nema aposolutno nikakvog razloga da b ise išlo na R9 390: cijene su im iste, kad se obje clockaju GTX970 je jača, GTX970 troši 100w manje..

Druze nisi ti cevapa pojeo koliko sam ja grafa imao u svojim rukama 

Performanse nisu identicne ne budi nekulturan i prestani da smaras i spamas temu prijavicu te moderatorima jer pocinjes da vrijedjas i trolas.

Lijep pozdrav 

Moj PC  
0 3 hvala 0
17 godina
AMD Radeon R9 300 Series

Ima jedan super youtube video ne znam tko ga je napravio ali glasi koliko nam zapravo grafičke snage treba.

Imate shemu kako tocno znati sto Vam treba isto tako treba vidjeti koje su to igre koje mi igramo.

Ako igraš igre koje su više sklone Nvidiji uzmeš gtx 970 ako igraš i zanimaju te igre koje rade bolje na amd-u uzmes r9 290x ili r9 390 i amen.

A ako igraš igre koje vole podjednako oba tabora sve jedno je koju uzmeš.

Iako je  bitno koji monitor imaš, dakle na 1440p možda ipak bolje uzeti r9 390 iako je moja gtx 970 uredno radi super i kada je zauzece rama 5gb a ima samo 3.5gb :)

valjda zbog pagefajla i ssda no dobro je za znati da vram baš i nije tolko bitan koliko se misli da je.

I da nema future proof komponente bar ne kod mene a Vi ako u nešto lupite 3 soma kuna i kunete se da nećete ulagati više lažete sami sebe :)

Budite realni bez obzira na tabor kojeg više preferirate.

Moj PC  
3 0 hvala 0
12 godina
AMD Radeon R9 300 Series

Problem je sto imaju igre koje rade dobro i na nvidijama i na amdu i sto ima hrpetina igara koje rade dobro samo na nvidia grafama,one koje rade dobro na amdu se doslovno sa 1 driverima ispeglaju da rade dobro na nvidiji i iz toga razloga sam ja napustio amd,kod njih cekas mjesecima ili uopce ne dodju ti driveri koji ispeglaju performanse.

Uopce nije problem u amd hardveru ili arhitekturi tu briljiraju sto se tice snage,propusnosti itd problem je sto njihov tim za driver podrsku nemoze to zaokruzit u jednu fantasticnu cjelinu.

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
chaselol kaže...

Druze nisi ti cevapa pojeo koliko sam ja grafa imao u svojim rukama 

Jesam i ja sjedio i vozio se u 100tinjak auta od toga 10ak ferrarija.. đabe ti koliko si ih imao u rukama(a znam da nisi) kad sad imaš fx6 i hd7950(čitaj: imaš golfa 4 sdi). 

GamerX9 ako želiš dokazati da je ta 390 jača eto nađi nekog s foruma i napravite usporedni test kao što smo recimo atigamer i ja prije par godina, sve uredno sa screenshotovima a ne ovako ofrlje 5fps vamo tamo. Sve do tad vjerujem sebi dok sam imao 290 i gtx970 a i recenzijama po netu.

Raspravljamo oko gluposti, koja je brža za neprimjetna 2-3 fpsa od druge, al eto..

13 godina
Penryn kaže...

Raspravljamo oko gluposti, koja je brža za neprimjetna 2-3 fpsa od druge, al eto..

I ima 4.5GB vise 100% operativne memorije a svejedno brza je a ti opet trolas.
P.S. pise se džabe ne đabe

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice