AMD Radeon R9 300/Fury Series

poruka: 6.870
|
čitano: 654.547
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
protjeran
Re: AMD Radeon R9 300/Fury Series
DarthMarkus kaže...
ansha kaže...

Jednostavnom racunicom se dodje do minimalne cijene koliko Nano moze kostati kod nas nakon pada cijena, a to je 4300-4400kn. 3500kn nema sanse...

a gle, 4300 je i gtx 980, a NANO mete pod s ovom + još dobiješ punokrvni chip i mini format....O isplativosti ne moramo, jel svi dobro znamo da bacamo pare kako god okreneš

Da mete pod nije istina nego je malo brza. Mini format je i plus i minus, ovisno o potrebama, vecina ljudi ipak kupuje grafe za klasicna kucista a ne m-itx. Overclockane verzije 980-ke sa dobrim coolerima kad se jos dodatno clockaju (a 980-ka moze ici dosta visoko sta se takta tice) ce biti komotno brze od Nano-a, a uz to i tise.

Inace, vec se moze uzeti Nano iz CU za cca. 4150kn sa dostavom.

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.1.2016 12:46 (ansha).
13 godina
protjeran
Pa pogledaj na anandtechu referentna 980 je identicna nano perfomansama, a gdje su nereferentne po 100-200mhz visem taktu...
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
13 godina
Stjepanj kaže...
U kojem to svijetu nano mete pod s gtx980, lol! Bilo koja nereferentna razvali doticnu...

U gotovo svima...http://tpucdn.com/reviews/AMD/R9_Nano/images/perfrel_2560.gif

pogotovo na višim rezama + ekvivalent je običnom furyu, a potoniji je brži od 980 dosta..

P.s. pogledaj testove sa Crimson drajverom tu je razlika još veća

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.1.2016 12:48 (DarthMarkus).
15 godina
protjeran
DarthMarkus kaže...
Stjepanj kaže...
U kojem to svijetu nano mete pod s gtx980, lol! Bilo koja nereferentna razvali doticnu...

pogotovo na višim rezama + ekvivalent je običnom furyu, a potoniji je brži od 980 dosta..

Jaca je od referentne, al 980-ka se moze clockat 20% bez problema a onda je vec osjetno brza od Nano-a.

13 godina
protjeran
A steta da tako dobra kartica nije dozivjela nereferentne dizajne i cijenu barem oko gtx980...
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
13 godina
ansha kaže...
DarthMarkus kaže...
Stjepanj kaže...

Jaca je od referentne, al 980-ka se moze clockat 20% bez problema a onda je vec osjetno brza od Nano-a.

Pa ne bih rekao - osim na nižim rezama (to potpisujem), no ono ovo je 1440p kartica i punokrvni Fiji chip, a ne već reciklirani Maxvell 980 koji je u zadnje vrijeme postao ekvivalent 290x/390x..

E da, ne zaboravi odlično skaliranje...

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.1.2016 13:05 (DarthMarkus).
15 godina
protjeran
DarthMarkus kaže...
ansha kaže...
DarthMarkus kaže...
Stjepanj kaže...

Pa ne bih rekao - osim na nižim rezama (to potpisujem), no ono ovo je 1440p kartica i punokrvni Fiji chip, a ne već reciklirani Maxvell 980 koji je u zadnje vrijeme postao ekvivalent 290x/390x

Ne moras rec, al to je cinjenica. Punokrvni je to Fiji, al throttle-a ko blesav. Punokrvno ili ne, novo ili reciklirano - sasvim je nebitno, bitno je samo sta je brze a sta sporije.

Zakljucak je po meni da je Nano izbor za mini-itx kucista, a za klasicna kucista nereferentna 980-ka ce u konacnici biti i nesto brza i nesto tisa kartica..

13 godina

Za 1440p je zaključak ovaj http://www.legitreviews.com/amd-radeon-r9-nano-versus-nvidia-geforce-gtx-980_177681/10

N A N O

Btw, Ansha zašto bi netko kupovao 980 kad ima 390/390x za jeftinije pare ?

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.1.2016 13:15 (DarthMarkus).
Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

mislim da bi ovako išlo : 390x/980gtx < Nano < Fury <Furyx < 980Ti

Ocana 980 je nešto brža na 1080p, na većim rezama ju AMD melje sa ref i neref postavklama, koliko čitam recenzije

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.1.2016 13:28 (Kharn).

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
DarthMarkus kaže...

Za 1440p je zaključak ovaj http://www.legitreviews.com/amd-radeon-r9-nano-versus-nvidia-geforce-gtx-980_177681/10

N A N O

Jel mi citamo isti clanak?

Ajmo analizirat 1440p:

BF4 Nano za 1,8%
 Fallout Nano za 3,2%
 GTA Nano za 9,6%
 Battlefront Nano za 17,3%
 Firestrike Nano za 9,2%

U prosjeku 8,2% je brzi Nano, sad uzmi nereferentnu 980-ku i clockaj je i imat ces karticu 10-ak % brzu od Nano-a. To su cinjenice..

Slazem se za boldano, ali ista logika vrijedi i za Nano...

10 godina
neaktivan

@Ansha i Nano se da OC-at...Ne ko 980, ali mislim da je oko 100Mhz opet nešto...

1 0 hvala 0
13 godina
ansha kaže...
DarthMarkus kaže...

N A N O

Jel mi citamo isti clanak?

Ajmo analizirat 1440p:

BF4 Nano za 1,8%
 Fallout Nano za 3,2%
 GTA Nano za 9,6%
 Battlefront Nano za 17,3%
 Firestrike Nano za 9,2%

U prosjeku 8,2% je brzi Nano, sad uzmi nereferentnu 980-ku i clockaj je i imat ces karticu 10-ak % brzu od Nano-a. To su cinjenice..

Slazem se za boldano, ali ista logika vrijedi i za Nano...

Dobro kako si dobio tih 10% ? Ako nano ide na + 100 Mhz kako je kolega naveo (rekao bi maximalno 75-80 prije), a gore navedeni 980 je na 1127 Mhz  ( prosječno max OCan + 150 Mhz ilitioko  @1270), dođemo tu negdje ako proporcionalno računamo efektivnost chipa...Prema tome dođemo negdje na isto, s tim da je OVO MINI kartica (hehehe)....

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.1.2016 13:43 (DarthMarkus).
16 godina
Over(C)lock kaže...

Ma kopao sam po sučelju nešto i valjda slučajno stisko na manualni način regulacije venta a on osto na 0 :)

Kolika je uopće idle temperatura za r9 370 strix? Meni je 60 otprilike surfanje yt i to? 

Meni je na GTX 960 37-38 upravo sada dok surfam.

15 godina
protjeran
Kharn kaže...

@Ansha i Nano se da OC-at...Ne ko 980, ali mislim da je oko 100Mhz opet nešto...

Ovdje ti je najdetaljniji Nano overclocking clanak, cak i uz fan na 100%, sta je neizdrzivo bucno i power limit na max-u, kartica i dalje throttle-a. Moze se izvuc iz nje jos 5-10% performansi ali po cijenu buke i 30% vece potrosnje.

Znaci kad obe clockamo imamo slicne performanse al Nano i debelo vise trosi i prebucna je..

13 godina

Jedno je sigurno, za ljude koji ne vole "klasicni PC" i hoce u dnevnoj sobi malu  masinu na kojoj mogu zaigrati 4k u vise nego igrivom fpsu (ne najveci detalji ofc) Nano im se sad najvise isplati.
Recimo neke racing igre, Rocket League, Tomb Raider, Castlevania, ESO, Brutal Legeng pa cak i BF naslovi. Za casual living room gaming nikad nije bilo bolje vrijeme 

Mada trebali su cijenu spustiti prije praznika, sad su se svi potrosili i pokupovali masine, jos jedan glupo tempiran potez AMD-a.

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Poruka je uređivana zadnji put sri 13.1.2016 13:48 (chaselol).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
protjeran
chaselol kaže...

Jedno je sigurno, za ljude koji ne vole "klasicni PC" i hoce u dnevnoj sobi malu  masinu na kojoj mogu zaigrati 4k u vise nego igrivom fpsu (ne najveci detalji ofc) Nano im se sad najvise isplati.
Recimo neke racing igre, Rocket League, Tomb Raider, Castlevania, ESO, Brutal Legeng pa cak i BF naslovi. Za casual living room gaming nikad nije bilo bolje vrijeme 

Mada trebali su cijenu spustiti prije praznika, sad su se svi potrosili i pokupovali masine, jos jedan glupo tempiran potez AMD-a.

Casual gaming sa karticom koja sama kosta ko PS4 sa 5-6 igara? LOLZ..

13 godina

Casual 4k 
Ne gledaj nas standard, gledaj ostatak svijeta.

P.S. koga briga za fail konzole, PC master race! 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Poruka je uređivana zadnji put sri 13.1.2016 13:58 (chaselol).
Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina

Baš, mi se tu prcamo za 2-3 FPS-a, a neki jaro roka PS3 na 100 cm Vivaxu i sretan

Moj PC  
6 0 hvala 0
11 godina

Pozdrav,

nedavno sam uzeo ASUS FURY X,

te sam ustanovio da vodeno hlađenje cvili (ne ubitačno, ali dovoljno da smeta), a pri visokim frejmovima i ima coil whine. Na netu sam svašta pročitao, ali sve vodi na vračanje kartice dobavljaču

dali još netko ima takva iskustva? kako se toga eventualno riješiti?

Hvala unaprijed,

pozz

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
DarthMarkus kaže...

Baš, mi se tu prcamo za 2-3 FPS-a, a neki jaro roka PS3 na 100 cm Vivaxu i sretan

Ili to ili rokaju sve igre ko i mi na kompovima koji kostaju manje od jedne Nano/980-ke, i to ukljucujuci monitor :)

16 godina
odjavljen
BorEl kaže...

Pozdrav,

te sam ustanovio da vodeno hlađenje cvili (ne ubitačno, ali dovoljno da smeta), a pri visokim frejmovima i ima coil whine. Na netu sam svašta pročitao, ali sve vodi na vračanje kartice dobavljaču

Hvala unaprijed,

pozz

To si uzeo iz neke stare zalihe? Jer prva je serija imala problem s pumpom... vrati i traži novu.

17 godina

Ne grizem se za ozbiljno jer sam znao u sto se upushtam i nije mi bio problem to financirat a da radi toga ima egzistencijalne probleme osobno ili svojo uzoj blizini...

Tocno sam znao sto ocekivati od performansi tj. sa ovim cf-om i mogu rec da Sa crimson driverima je sve prodisalo tako da je i tu plus...

P.s dosta toga cesto mijenjam tko da se nemem sto nema potrebe....

Grist znaci kad neki noob kupi nove konponente za recimo 15,20 keka i nabaca in random order Sto je skuplje je bolje....NOT!...

i onda dodje tu plakat na forum kak ga je neko sjebo jer Je mogao za tu lovu punoooo bolje proch eto i eod. ;-) Netflix and chill :-)

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.1.2016 16:19 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Tonči kaže...
BorEl kaže...

Pozdrav,

Hvala unaprijed,

pozz

To si uzeo iz neke stare zalihe? Jer prva je serija imala problem s pumpom... vrati i traži novu.

Uzeo sam je prošli tjedan pa mislim da nije iz starije zalihe, a u dućanu su rekli da su je nedavno dobili (možeš im samo vjerovat)

Vratio bi i tražio novu, međutim treba dati ovu na pregled, pa tek onda ako ustanove da je stara serija dobiješ novu,

dakle to traje 5-10 dana, a to mi je tlaka,

pogotovo kad znamo koliko košta ova zvijerka :)

17 godina
odjavljen

Daj nam snimi te zvuke pa postaj ovdje.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
odjavljen
DarthMarkus kaže...

4mal kaže...

Ne grizem se za ozbiljno jer sam znao u sto se upushtam i nije mi bio problem To financirat a da radi toga ima egzistencijalne probleme osobno ili svojo uzoj blizini... Tocno sam znao sto ocekivati od performansi tj. sa ovim cf-om i mogu rec da Sa crimson driverima je sve prodisalo tako da je i tu plus... P.s dosta toga cesto mijenjam tko da se nemem sto nema potrebe.... Grist znaci kad neki noob kupi nove konponente za recimo 15,20 keka i nabaca in random order Sto je skuplje je bolje....NOT!...i onda dodje tu plakat na forum kak ga je neko sjebo jer Je mogao za tu lovu punoooo bolje proch eto i eod. ;-) Netflix and chill :-)

A moga 4mala, uvik me glava malo zaboli čitajući ti malo duže postove. Nisam neki grammar nazi, al nekoliko dobro tempiranih interpunkcija bi nam došle ko' budali šamar :)

No to za grižnju...Svi se mi nekad grizemo malo i čovjek je takav, šta ćeš! Al isto nakon grižnje dođe uživanje u hardwareu u kojeg smo ulupali svoje plaće. No moram priznat jednu činjenicu. Naime otkad sam složio svoj PC tako da mi može vrtit sve igre na pristojim detaljima i fps-u, prestao sam igrat tako učestalo kao prije. Nemam neku volju prelazit franšize, koliko god bile dobre i ispeglane... Pokrenem igru, vidim kako lijepo ide i izgleda, i onda se vratim na bug.hr i komentiram kako je nova igra dobra... Jel se nekome slično događa?

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
Poruka je uređivana zadnji put sri 13.1.2016 15:52 (eywa33).
13 godina
eywa33 kaže...

No moram priznat jednu činjenicu. Naime otkad sam složio svoj PC tako da mi može vrtit sve igre na pristojim detaljima i fps-u, prestao sam igrat tako učestalo kao prije. Nemam neku volju prelazit franšize, koliko god bile dobre i ispeglane... Pokrenem igru, vidim kako lijepo ide i izgleda, i onda se vratim na bug.hr i komentiram kako je nova igra dobra... Jel se nekome slično događa?

Faking yes..! Ja sam instalirao tonu igara, a čak nisam uspio ni Witchera preć više od pola...Ispada da najviše igram wwe 2k15 na laptopu ...

Logičkim slijedom (kao narkoman) mislim da mi treba još bolji HW da bi me diglo...Ono ili su igre postale repetitivne ili starim...

Baš me zanima kako Drago Galić održava gaming rush, budući da sam njegove tekstove još kao klinac čitao

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.1.2016 16:30 (DarthMarkus).
14 godina
eywa33 kaže...

Naime otkad sam složio svoj PC tako da mi može vrtit sve igre na pristojim detaljima i fps-u, prestao sam igrat tako učestalo kao prije

Odrastanje, ja ne igram skoro pa ništa već 15 godina, jednostavno nemam volje niti živaca za to više.

Danas mi je bitnije u računalu imati dobar procesor, dosta RAMa, veći SSD, kvalitetnu matičnu, napajanje, kućište, za vanjsku grafu me zaboli ona stvar,

uopće mi nije potrebna, posao se odradi na poslu i to je to.

http://www.bug.hr/forum/board/opcenito-o-ict-biznisu/17.aspx?sort=act
Poruka je uređivana zadnji put sri 13.1.2016 16:17 (Valentin17).
17 godina
odjavljen

A nikada ne odrastu i igraju se 40+ godina i pri tome ni najmanje ne robujem da mi sve mora raditi perfrktno . Ustalom tu logiku bi mogli primjeniti na svu zabavu i zaključiti kako kad odrasteš pre odrastao si za zabavu, kak da ne...

Moj PC  
3 0 hvala 1
17 godina

ovo je potpuno tocno evo ja od ac nis ne gram ...cekam fc primal a do tada netflix i chill

12 godina
odjavljen
DarthMarkus kaže...
eywa33 kaže...

No moram priznat jednu činjenicu. Naime otkad sam složio svoj PC tako da mi može vrtit sve igre na pristojim detaljima i fps-u, prestao sam igrat tako učestalo kao prije. Nemam neku volju prelazit franšize, koliko god bile dobre i ispeglane... Pokrenem igru, vidim kako lijepo ide i izgleda, i onda se vratim na bug.hr i komentiram kako je nova igra dobra... Jel se nekome slično događa?

Faking yes..! Ja sam instalirao tonu igara, a čak nisam uspio ni Witchera preć više od pola...Ispada da najviše igram wwe 2k15 na laptopu ...

Logičkim slijednom (kao narkoman) mislim da mi treba još bolji HW da bi me diglo...Ono ili su igre postale repetitivne ili starim...

Baš me zanima kako Drago Galić održava gaming rush, budući da sam njegove tekstove još kao klinac čitao

Hhahahah da! Točno to se i sam pitam. Mislim da je jedno i drugo posrijedi hehe. Teško mi se uživit u igru i ostat malo duže. Taman kad pomislim "evo baš sam se uživija", shvatim da mi se ne da više hahaha. Ista stvar sa witcherom, prošao pola igre i stvarno je vrhunska, no nedamise .

Mislim da nekako u isto vrijeme tražim imerzivnu i jednostavnu igru. A to je nekako teško zadovoljit u isto vrijeme. Zapravo se proturiječi jedno drugom. Jedan witcher je toliko imerzivan da mi se ne da hvatat sto quest line-ova odjednom, pazit da mi je oprema u skladu sa levelima, uživat u okolišu, slagat skill tree, igrat gwent... i masu toga u isto vrijeme. Nekako su igre postale preogromne pa imam feeling da mi je potrebno previše vremena potrošit da se kvalitetno uživim u neki dobar sandbox. 

Evo u prilogu desni dio desktopa, od 20ak igrica, NITI JEDNU nisam preša do kraja...  

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice