Što mislite može li se AMD-u desiti nekakva tragedija kao Nvidiji s Fx GForce serijom negdje tamo s kraja 2003 godine, pa da ove nove u 28nm procesu ispadnu fail ?
34 | Moguće je |
---|---|
19 | Nije moguće |
Što mislite može li se AMD-u desiti nekakva tragedija kao Nvidiji s Fx GForce serijom negdje tamo s kraja 2003 godine, pa da ove nove u 28nm procesu ispadnu fail ?
34 | Moguće je |
---|---|
19 | Nije moguće |
kad dođe hd7000 serija koliko će pasti cijene sadašnjih novih i polovnih grafa?
Cek da pogledam u magic kuglu. Jbg ne zna ni ona kao ni nitko ziv..
Nema sanse da bude fail,da su samo smanjili sa 40 na 28mm i natelebali vise tranzistora kartica bi bila jaca po toj teoriji 30%.
Sad imaju optimi zacije arhitekture,brzu memoriju,vise memorije,uz uspeglane drivere,dobro hladenje,pun pogodak,50% bez problema za ocekivati.
Vidjet cemo :).
I 6000 jr u teoriji trebala bit raketa a ispalo je da nije nista bolja od 58x0, jos gora u pogledu buke, zagrijavanja i potrosnje. Nebu nista spektakularno. Broj SPa je jako slican 6000(osim najjaceg modela), po nekim najavama a to je najbitnije od svega. Brzina memorije ce napravit svoje ali ne puno a manji proces ce omogucit nesto vece taktove. Realno mi je za ocekivat 15% do 20% za najjaci model u usporedbi sa 6970..Mada to ni nije u ptanju kod Radeonki, koliko su gluposti sto se desavaju u pojedinim igrama, kao npr. perf sa 4xaa u BF3 ili FXAA u Sxyrimu ili dropovi itd. Zato ja rade igram na slabijoj Nvidiji i znam na cemu sam nego tak..
Negdje sam vidio cijenu od 500$ za najjaci model a to je mnogo, sadasnja cijena gtx580, 3500kn ++
http://www.hwgurus.com/vesti/poslednje-vesti/342-sneak-shots-amd-radeon-hd-7000-serija.html
HD 7800 je zapravo HD 6900 tj. zasnovana na VLIW 4 arhitekturi, samo u 28nm. Dok je HD 7900 GNC, ja ocekujem najmanje 30% bolje pefromanse HD 7970 u odnosnu na HD 6970.
hd7950 će pokopat gtx580 jer će bit jača,a jeftinija
hd7950 će pokopat gtx580 jer će bit jača,a jeftinija
Bilo bi žalosno da nebude jaca i jeftinija.
A hoce li je pokopati, pa to ce vec trziste odlucit.
http://semiaccurate.com/2011/12/13/amd-unchains-tahiti-pro-cards-from-day-one/
http://vr-zone.com/articles/amd-radeon-hd-7970-specifications-slide-leaked/14238.html#
Počela je isporuka finalnih verzija kartica partnerima.
http://www.fudzilla.com/graphics/item/25220-amd-already-shipping-28nm-gpus
Tvoj post je 10x veći OffTopic od mog.
Pa već smo 100x napisali da nema do daljnjeg nasljednika Gddr5 a ti opet pitaš !?
Nemoj spemat po temi.
Ne mislim da će 7950 tek tako zgazit gtx 580. mislim da će biti tu negdje po brzini kartice. 7970 već pretpostavljam da hoće al to je opet gledanje u staklenu kuglu.
Taj 28nm proizvodni proces ne garantira automatski 30-40% brže kartice za istu cijenu.
Ako 7950 bude brza kao i gtx 580 neće je bit ispod 3500 kn (bar u našim trgovinama.)
Ma nema teorije da ovolika cijena bude, osim ako HD 7970 bude 70-100% brza od GTX 580.
OMFG potrosnja u IDLEu je manja od 3W.
Fantasticno.Za sad se cini kao brutalna kartica,bas me zanima kako ce to sve djelovat kao kompletan proizvod.
stvarno nije loše,jedva čekam prve testove.
Da, djeluje kao brutalna grafa ali čini mi se da će takva biti i cijena .
Usput, kartica ima DUAL BIOS, znači moglo bi biti otključavanja
Eh sad me kopka, da li čekat 7870, hoće li biti jača od 6950? Dovraga!
biti ce na istom chipu i arhitekturi radena i trebala bi biti jaca nekih 10% ja mislim
Teskih ti muka, sunce ti hebem... :S
-------------------------------------------------
Ove specke mi cak izgledaju predobre da bi bile istinite :-O, al nadam se da bude kako najavljuju.
Cak i ja koji ju nikad necu kupit, sam nabrijan na prve reviewe :)
Navodno je 7800 serija Caymanov die shrink, tj. isti čip poput 6950/70 (eventualno s većim taktom) samo u 28nm.
Navodno je 7800 serija Caymanov die shrink, tj. isti čip poput 6950/70 (eventualno s većim taktom) samo u 28nm.
Ako nista drugo, barem ce biti manje zagrijavanja i potrosnje.
hmm hmmm bas me zanima kolko ce u praksi bez klokanja biti brza 7950 od 6950 na stocku :)
Koliko su pretpostavke, 7950 će sigurno biti više od 2500 kn?
kao i kod Nvidije, totalna fail arhitektura sklepana prvenstveno za potrebe sasvim drugog trzista...