AMD Navi izdvojena tema

poruka: 10.349
|
čitano: 1.977.609
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
19 mjeseci
Re: AMD Navi

Nije ono u adrenalinu test. Mislim da je TLOU2. FSR4 bome izgleda top. U CP2077 ne pušta ispod 3190mhz. 

Timo: "...samo neinformirani krajnji korisnik moze kupiti AMD proizvod, za igranje"
13 godina
AMD Navi

Dečki u Protisu Vam je Prime dostupan za 799e.

https://www.protis.hr/products/details/graficka-kartica-asus-prime-radeon-rx-9070-xt-oc-edition-16gb-gddr6/265806

Al ide to još dolje, u Njemačkoj su Red Devil po 800.

Dery:Dobaci meni tvog delidera pa da vidiš kako mu cijena raste kao platini.Kad ga ja uštelim to će postat pravi i7 , ostavi se ocanja i plug and play-a, nije to za te.Ja sam izbrusio vještine na amdu
Moj PC  
4 0 hvala 0
16 godina
AMD Navi

Imaju grešku, to nije 9070XT nego obična 9070 ! 

Pogledaj part number u opisu artikla...

Moj PC  
2 0 hvala 1
16 godina
AMD Navi

Bjež od protisa.

DarthMarkus kaže... Normalno da radi fluidnio kad ti fali pol galaksije hehe
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
Master Z kaže...

Imaju grešku, to nije 9070XT nego obična 9070 ! 

Pogledaj part number u opisu artikla...

Da, jebo ih pas lažljivi.

Dery:Dobaci meni tvog delidera pa da vidiš kako mu cijena raste kao platini.Kad ga ja uštelim to će postat pravi i7 , ostavi se ocanja i plug and play-a, nije to za te.Ja sam izbrusio vještine na amdu
10 godina
AMD Navi

I momci kakvi su utisci sada kad se hype smirio? Jel žalite što ste uzeli 9070xt jel vam sve ok? 

Osobno mi je grafička jebena, ali sam se malo zaletio, kao da sam od 5070ti mogao dobiti više od featurea, koliko je to bitno.. ne znam, ray tracing path tracing, sve to lijepo izgleda, bi li išli na 5070ti da su iste cijene?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
AMD Navi

Tesko da se itko od ekipe vas sto imate ikoji od top5 GPU na svitu zajebao.

Sad samo treba peglat gaming i uzivati, nadam se da je zato tisina s obe strane.

scion of the storm
Moj PC  
3 0 hvala 1
17 godina
AMD Navi

da je neki top model raspoloziv za 200e za 5070ti, bi mozda zalio, ali sve je dosta skuplje

5080 je samo 20% bolja, a kosta 400-500e vise. to je previse za dlss>fsr

sve igre mi rade u fpsima sta zelim, trenutno igram KCD2 na 120-140 fpsa u 4k, pri 30% undervoltu i 220wi 1k rpm fanovi. cak sam probao i lockat na 83fps i frame gen 2.1, pa na 166fps i ne izgleda lose framegen, ali ga necu koristiti ako bas nije kriza za fps

sutra cu probat oblivion kako stoji

Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
nhooydz kaže...

I momci kakvi su utisci sada kad se hype smirio? Jel žalite što ste uzeli 9070xt jel vam sve ok? 

Osobno mi je grafička jebena, ali sam se malo zaletio, kao da sam od 5070ti mogao dobiti više od featurea, koliko je to bitno.. ne znam, ray tracing path tracing, sve to lijepo izgleda, bi li išli na 5070ti da su iste cijene?

Graficka je zbilja odlicna, al za istu cijenu kao 5070 Ti mislim da ipak NV pobjeduje, cisto radi rasirenosti podrske za DLSS u odnosu na FSR4.

BTW, izasli su novi optional/ minor driveri koji navodno napokon donose FSR4 sluzbenu podrsku za KCD2, 3 mjeseca nakon izlaska :D

~beware the beast, but enjoy the feast he offers~
14 godina
nhooydz kaže...

Zadovoljan kao i prvog dana, sve radi bez greske, UV radi svoje...

S obzirom da sam sa grafama od Tseng ET4000 na 386, za mene Nvidija treba biti i brza i jeftinija da bi razmišljao o kupovini. I to kad ne govorimo o 5000 fail seriji.

19 mjeseci
Minneyar kaže...
nhooydz kaže...

Graficka je zbilja odlicna, al za istu cijenu kao 5070 Ti mislim da ipak NV pobjeduje, cisto radi rasirenosti podrske za DLSS u odnosu na FSR4.

BTW, izasli su novi optional/ minor driveri koji navodno napokon donose FSR4 sluzbenu podrsku za KCD2, 3 mjeseca nakon izlaska :D

Ne znam. Da nema ovih zadnjih flopova sa driverima, a fakat ih ima, bilo bi lakše odlučit. Ovako i nisam siguran. Ova moja je plug n play i nikakvih pizdarija s driverima, bsod i sl. Par rušenja kad sam forsirao više od 120mv undervolt i to 5 sekundi black screen>settings se resetaju i jaši nazad. Ladna je bolesno s obzirom da povuče i do 360w sa max PL. Malo agresivniji fan profil imam jer sam na sluškama. Memorija nije vidila iznad 80C, kao ni hotspot.

Sad, DLSS... je bolji je od fsr 2/3, nema dileme. Ali bome fsr 4 roka savršeno stabilno i jedino šteta što je tek u zamahu... Mažem THLOU2 i guštam ko prase. Eyecandy do ibera, kristalna slika. GOW ragnarok isto, CP2077 sa optiscalerom... Radi savršeno. 

Ugl. zadovoljan sam, ali moram priznat da sam se savršeno ugodno igrao i sa 7800xt. Mogao sam sačekat još jednu generaciju, baš komotno. Šta ćeš, svrbilo me. Nije mi ža.

A kožnatom bi dao guz... khm... lovu jedino za 5090ku, kad bi imao da mogu dupe brisat papirnatim troznamenkastim eurima. 5080 je super, ali ne toliko super. Ja to gledam ovako: 5080 je 9070xt sa par detalja na medium i koliko, 300njak eura više?! 

Timo: "...samo neinformirani krajnji korisnik moze kupiti AMD proizvod, za igranje"
17 godina

Oko 400e kolega, možda i više

19 mjeseci
Wiz3m4n kaže...

A još i gore... Pa evo gledam ima i nekih igrica gdje je 9070xt jača od 5080... U call of duty, onda hogwarts na par fps razlike. Alan wake2 9070xt =5080. Ne puno ali ih ima. Pa jebemti kožnatu jaknu, platiš mu 400e (50% skuplje) za što? 10ak 15% bržu karticu i još imaš par naslova gdje te ova jeftinija i prestigne? Porez na budale. Kad već keširam za neke performanse, pa onda jedino 5090kalorifer ima smisla za pravog entuzijasta

btw izašao novi driver, stavili fsr 4 na još par igrica. KCD2  

14 godina
Inochulum kaže...
Wiz3m4n kaže...

A još i gore... Pa evo gledam ima i nekih igrica gdje je 9070xt jača od 5080... U call of duty, onda hogwarts na par fps razlike. Alan wake2 9070xt =5080. Ne puno ali ih ima. Pa jebemti kožnatu jaknu, platiš mu 400e (50% skuplje) za što? 10ak 15% bržu karticu i još imaš par naslova gdje te ova jeftinija i prestigne? Porez na budale. Kad već keširam za neke performanse, pa onda jedino 5090kalorifer ima smisla za pravog entuzijasta

btw izašao novi driver, stavili fsr 4 na još par igrica. KCD2  

Za te novce 5080 mora biti solidno odvojena od 9070XT, a ne do nje... fali i malo rama...

Razliku sam radije dodao za ljetne gume...

13 godina
AMD Navi

5080 je daleko preskupa da bi imala ikakvog smisla, morala bi pasti doslovno na 1000 EUR s PDV da uopce ude u razmatranje pored 5070 Ti po 850 EUR i 9070 XT po 750-800.

Moj PC  
7 0 hvala 0
16 godina
Minneyar kaže...

5080 je daleko preskupa da bi imala ikakvog smisla, morala bi pasti doslovno na 1000 EUR s PDV da uopce ude u razmatranje pored 5070 Ti po 850 EUR i 9070 XT po 750-800.

Jedino smisleno od blekvela je rtx5090 ostalo imamo sa rtx4000. Radeon je ispao bolji nego smo se nadali.Da su radeonu spustili cijenu još 20% desktop nevidija može lokot brava i baci ključ.

DarthMarkus kaže... Normalno da radi fluidnio kad ti fali pol galaksije hehe
Poruka je uređivana zadnji put čet 24.4.2025 14:42 (dery).
13 godina
Ja sam danas piknuo Gigu 5080 jer mi je 9070xt baš bio drlog( faking xfx više nikad u komp) . Baš mi je od prvog dana po mom guštu. Ima faking jeben oc dakle na 15% od 9070xt/5070ti + još 10% minimalno od oca i razina 4090 koju sam imao i to je faking zvijer. Dlss i RT neću ni spominjat jer koliko god pričali o nekom napretku to je i dalje dvije stepenice niže od zelenih. Turbo mana joj je vram. Jedina kartica od crvenih je Red Devil i možda Tuf koje bi možda uzeo u obzir da idem na radeon ponovo.

Da na Radeonu je i daje fsr4 nezastupljen, rt neupotrebljiv, memorija je užasno vruća i ako već govorite o razlikama u cijeni onda možete komotno uzet istu formulu za 7900xt i 9070. Zapravo i solidnu 7900gre.

Na stranu sve, apsolutno poštujem svaki izbor. Nekome je nešto isplativo nešto ne. U globalu svatko ko daje keka eura za gpu i igre nema baš neku kredu da priča o isplativosti. Ja prvi.
Poruka je uređivana zadnji put čet 24.4.2025 15:53 (DarthMarkus).
Moj PC  
7 0 hvala 0
14 godina
DarthMarkus kaže...
Ja sam danas piknuo Gigu 5080 jer mi je 9070xt baš bio drlog( faking xfx više nikad u komp) . Baš mi je od prvog dana po mom guštu. Ima faking jeben oc dakle na 15% od 9070xt/5070ti + još 10% minimalno od oca i razina 4090 koju sam imao i to je faking zvijer. Dlss i RT neću ni spominjat jer koliko god pričali o nekom napretku to je i dalje dvije stepenice niže od zelenih. Turbo mana joj je vram. Jedina kartica od crvenih je Red Devil i možda Tuf koje bi možda uzeo u obzir da idem na radeon ponovo.

Da na Radeonu je i daje fsr4 nezastupljen, rt neupotrebljiv, memorija je užasno vruća i ako već govorite o razlikama u cijeni onda možete komotno uzet istu formulu za 7900xt i 9070. Zapravo i solidnu 7900gre.

Na stranu sve, apsolutno poštujem svaki izbor. Nekome je nešto isplativo nešto ne. U globalu svatko ko daje keka eura za gpu i igre nema baš neku kredu da priča o isplativosti. Ja prvi.

Solidan cope, bravo!

15 godina
DarthMarkus kaže...

https://www.tomshardware.com/pc-components/gpus/igors-lab-uncovers-hotspot-issue-affecting-all-rtx-50-series-gpus-says-it-could-compromise-graphics-card-longevity

GL HF

13 godina
Mad Ant, također. Jebiga moj novac, imam malo skupljih stvari za cope od faking gpua za igre, probao jedne, idem probati druge.
Poruka je uređivana zadnji put čet 24.4.2025 16:10 (DarthMarkus).
19 mjeseci
DarthMarkus kaže...

Ma nek je tebi sretno s karticom ajde šta se moraš pravdat. Kartica je supač. Samo eto, čuvaj 12v konektor, razvali fanove za vrmove i nek je što manje BSOD-a i meltanja...

Zajebavam te naravno... Reci nešto, koi model, kolko te došla i gdje si uzeo?

13 godina
Ma stari boli me tuki i da ode. Imam garu još dodatnu od Gige. Uzeo sam Gaming Oc baš jel se kloka ko Astral na Amazon.de zbog nenadjebive gare.

Ja i kolega smo a to z garu iskoristili za povrat nedavno. Oduševljen sam. Dakle za NR Info koji nam je nudio 80% dobili smo 100% od Amazona.

Ako bude kakav feler vratim ju bez po muke.
Poruka je uređivana zadnji put čet 24.4.2025 16:41 (DarthMarkus).
Moj PC  
1 0 hvala 0
19 mjeseci
AMD Navi

A ja ne znam jesam li jednom morao grafu vratit, nemam neki strah od toga. Jednom napajanje jer je kliktalo, ne zujalo već kliktalo... Dobio bolje u zamjenu. Nisam imao nekih problema sa garancijom zapravo nikada. A ti vjerojatno nakon Mercury xfx i na ladno puses😂

Uživaj ajde

Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina
Zato je ovih 14 dana za povrat super stvar. Ako dobiješ jak coilwhine samo je vratiš i uzmes neku drugu.
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
DarthMarkus kaže...

Otišao ipak na nvidiju? Da, i sam sam istog mišljenja, jednostavno je puno featurea koje rado kako spada i gdje god spada, nažalost radeon nema toliki budzet da se gura svugdje kao nvidia, čak sam se i nečkao ali mi je komp bez grafe bio predugo plus tih 500 eura sam uložio u monitor novi, jebena mi je fora da se i danas testira na igrama taj dlss i fsr, svi yt videi imaju fsr dlss on, off ovo ono, nažalost to je vjerojatno budućnost, a nisu ovo 2000-te da amd ne kiksa toliko, čim ja vidim da moram instalirat dodatan software da nešto radi (fsr4) meni je to nelagodno nekako, kao da je poluproizvod, iako kužim da nije to do amd-a samo. 

Meni na 9070xt witcher say ray tracingom radi na 60fpsa, što je ok, ali brate mili da je toliko loš RT da igra stara 10 godina namuči grafu.. ja sam sada prvi puta u ohoho godina uzimao nešto novo pa mi je uvijek FOMO, iako sam htio 5080 prvotno isto. Kakva sam osoba puknut će me za pola godine da prodam ovo i uzmem nvidiju (igram nešto 6h tjedno btw haha jebem se).

Iako s obzirom i šta igram i koliko često, vjerojatno je pametnije bilo uzet rabljenu 4060, ali ne kupujem pizdarije za komp jer sam pametan :D

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.4.2025 18:01 (nhooydz).
13 godina
DarthMarkus kaže...

Pola izrecenog nije istina i vise je neko osobno pravdanje za kupnju... "uzasno vruca" memorija = 80-85 stupnjeva sto nije apsolutno nikakav problem za ista, pa Ampere serija je od pocetka isla 95-100 pa nikome nista, i dalje rade. RT daleko od neupotrebljivog, tj RT sam po sebi je neupotrebljiv bez hrpe kompromisa, bez obzira na karticu, al na stranu to... I isto tako AMD opcenito ima puno bolje partnerske izvedbe nego NV, kod NV se bas moras potrudit pronac nesto sto nije drlog, a onda bome i platis jos 20-50% na cijenu za to. Kod AMD vec osnovne izvedbe vrlo dobre do odlicne. Jedino sto drzi zbilja vodu je da je FSR4 zasad fail s stanovista rasirenosti, i da su ekstremno spori s tim.

I kazes sad nakon xy peripetija i kupnji imas nakon overlocka razinu neceg sto si vec imao u startu? aj dobro...

12 godina
Minneyar kaže...

Pola izrecenog nije istina i vise je neko osobno pravdanje za kupnju... "uzasno vruca" memorija = 80-85 stupnjeva sto nije apsolutno nikakav problem za ista

da je osobno opravdanje, ne bi amd prelazio na drugu memoriju 

AMD RX 9070 XT Update: Transition to Samsung GDDR6 Memory for Improved Thermal Performance

nevidija je napravila teški flop od 5xxx serije, ali i amd ima svojih problema - optuživat kolege da lažu je ipak ispod svake razine forumske rasprave

13 godina
picajzla0707 kaže...
Minneyar kaže...

Pola izrecenog nije istina i vise je neko osobno pravdanje za kupnju... "uzasno vruca" memorija = 80-85 stupnjeva sto nije apsolutno nikakav problem za ista

da je osobno opravdanje, ne bi amd prelazio na drugu memoriju 

AMD RX 9070 XT Update: Transition to Samsung GDDR6 Memory for Improved Thermal Performance

nevidija je napravila teški flop od 5xxx serije, ali i amd ima svojih problema - optuživat kolege da lažu je ipak ispod svake razine forumske rasprave

Tko je ikoga optuzio da laze, smanji malo dozivljaj... Samo kazem da 80-85 nisu nikakve "uzasno vruce" problematicne temperature i da je i sveta NV imala daleko gore temperature od tog u prethodnim generacijama i nije bilo nikakvih problema niti je ikoga bilo briga a sad se odjednom navodi kao nepremostiv minus tj doslovno se rade svakakve mentalne gimnastike da se navede sto vise minusa koji nemaju veze s vezom...

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.4.2025 21:54 (Minneyar).
12 godina
Minneyar kaže...

Tko je ikoga optuzio da laze, smanji malo dozivljaj... 

Minneyar kaže...

Pola izrecenog nije istina...

nije govno, nego se pas posro 

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice