AMD Catalyst/Crimson/Adrenalin - Topic o Driverima izdvojena tema

poruka: 7.968
|
čitano: 1.921.641
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: ATi Catalyst - Topic o Driverima
mirkossam kaže...

ne ne nego je imam nvidia gt 230 i bila mi instalirana na xp i radila ok i juce mi brat kupi tu grafiku i kod njega nije mogla isti problem bio pa ja donio kod mene

aha znaci grafa neradi na 2 kompa i na obadva je isti problem.

Mene to bode ko neki hardverski kvar :/

Probaj reklamirat ak je pod garancijom, stvarno neznam sta bi moglo bit...ak negdje naletim na nesto il ak mi nest padne na pamet ja cu ti rec al sad stvarno nemam ideja :/ sry

14 godina
neaktivan

dali moze stvarati problem ovaj drajver koji je instaliran prije od nvidie ali je na drugom os i na drugom disku

15 godina
neaktivan
mirkossam kaže...

dali moze stvarati problem ovaj drajver koji je instaliran prije od nvidie ali je na drugom os i na drugom disku

kako da ne...to i stvara probleme :)
brisi nvidiu i stavljaj samo ati ;)

16 godina
neaktivan
chutac kaže...
mirkossam kaže...

kako da ne...to i stvara probleme :)
brisi nvidiu i stavljaj samo ati ;)

ma ne govori gluposti, pročitaj s razumijevanjem što ti čovjek piše.

Mikrossam, ja bih napravio slijedeće sad kada si više puta sve instaliravao:

- instaliraj driver sweeper

- deinstaliraj driver za grafičku (obično se to radi kod ATI-a deinstalacijom "ATI catalyst install manager")

- rebootaj u safe mode

- pokreni driver sweeper i u filterima izaberi ATI, nakon toga Clean.

- rebootaj stroj u "normalne" windoze

- instaliraj CCC koji odgovara tvojem OS-u.

Ako ideš instalirati na OS na kojem je prije bila nvidia (kažeš da je to Win XP koji je u dual bootu s win 7?) onda u prvom koraku deinstaliraj ATI i nvidia drivere, a u safe modu sa driver sweeperom počisti ostatke koristeći ATI i Nvidia filter.

trebalo bi raditi bez problema

Nema na čemu! --| Google is your friend |--
Poruka je uređivana zadnji put pet 8.7.2011 14:21 (Zura).
17 godina
ATi Catalyst - Topic o Driverima

Također deinstaliraj PhysX, i to bi moglo stvarati probleme (poslije će ti ga neka igra sigurno tražiti, pa ga vratiš)

http://ad-infinitum.com.hr/ Hrvatska Star Trek Online Flota
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Filip21 kaže...

Imam jedan problem. Kad pokrenem Minecraft ili Photoshop CS5 dobim error: "LoadLibrary failed with error 998: Invalid access to memory location." Kaže PS da je neki problem do GPU-a.

Imam HD5850 i Win7 64bit.

Help? Kak ovo riješi? Reinstalirao sam i drivere, ali neznam kaj još napravit.

LoL EU: Axmuth---Registrirajte se ovdje: http://signup.leagueoflegends.com/?ref=4d3a0ac0008da092574454
14 godina

E imam jedan problem.Ovako nocas kada sam isao ukljucit komp,monitor je bio podesen na rezu od 800x600 i ja sam pokusao ic promijenit ali neda vise od 1400x1050.Onda su mi kolege s foruma rekli da je vjerojatno problem s driverima te sam ja pokusao reinstalirat drivere.Prvo sam maknuo sve stare pomocu catalysta i onda sam isao stavit nove te sam sve instalirao i pisalo da je sve uspjesno instalirano ali onda se pojavio prozor koji kaze da driveri nisu instalirani.Pokusao sam prvo pocistit stare drivere pomocu driver sweepera u safe modu ali mi se cini da mi niije uspjelo.Dali mozda netko zna u cemu je problem i dali mi moze pomoc.Grafa je xfx hd6950 2gb.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Ako si išao sa 11.6 imaju poznati problem da se ponekad ne instaliraju dobro.

Probaj sa 11.6b hotfixem instalirat:
http://support.amd.com/us/kbarticles/Pages/AMDCatalyst116bHotfix.aspx
http://ad-infinitum.com.hr/ Hrvatska Star Trek Online Flota
14 godina
TomoR kaže...

Probao sam s tim ali i dalje nece.

14 godina

Ima jos kakvih ideja da komp nemoram na servis nosit?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
gamer34 kaže...

instaliraj nove windowse prije nego ga das na servis mozda to rjesi problem.

INSOMNIJA!
Poruka je uređivana zadnji put pon 11.7.2011 19:53 (CrNa StreLa).
17 godina
protjeran
CrNa StreLa kaže...
gamer34 kaže...

instaliraj nove windowse prije nego ga das na servis mozda to rjesi problem.

Ili napravi System restore na točku prije nego se problem pojavio pa prati šta se dogadja i šta si radio;)

load up your guns bring your friends its fun to lose to pretend
14 godina
neaktivan

Znaci imam (mislim zadnje) drivere za graficku i sad mi nudi  neke novije drivere da ih instaliram ili netreba

EDIT: imam 11.5 a nudi mi 11.6

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.7.2011 13:00 (croatia boss).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
TomoR kaže...

pozz

mogu li ovi driveri na moju grafu?

Vrbaa'''
17 godina
protjeran
croatia boss kaže...

Znaci imam (mislim zadnje) drivere za graficku i sad mi nudi  neke novije drivere da ih instaliram ili netreba

EDIT: imam 11.5 a nudi mi 11.6

Uvijek je dobro updateati posljednje drivere za grafiku{#}

load up your guns bring your friends its fun to lose to pretend
16 godina
neaktivan

Nije uvijek.

Ako si u posjedu najnovije grafičke, onda bih se još i složio (uvjetno), ali za starije generacije ne. Zato služe release notes, pročitaš i odlučiš da li se isplati prtljat ako ti sistem već odlično radi.

Nema na čemu! --| Google is your friend |--
15 godina
neaktivan

samo budem rekel... zlatno pravilo koje sam pokupil ja mislim od DamageHigh...

don't fix what ain't broken!
★★★★★☆
14 godina

Jel ima tko problema oko drivera ovih najnovijih. Naime imam HD 6850 Sapphire Toxic i driveri pri svakom restartu kompa krivo postave brzine GPU-a i memorije. Uglavnom bude 600/900 a sad je recimo 300/1100. Mislio sam da Nvidia driveri zezaju, a sad kad sam uzeo ATI vidim da je još veće sranje. Jel ima tko iskistva sa ovim driverima i dali bi mi bilo bolje staviti neke starije?

15 godina

Koji najnoviji? Šestica? Koji OS? Ja imam istu grafičku, x64 sedmicu i najnovije drivere. Nikakvih problema za sada. Inače, pogledaj sa Trixxom, možda on zeza...

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

Jel ima tko problema oko drivera ovih najnovijih. Naime imam HD 6850 Sapphire Toxic i driveri pri svakom restartu kompa krivo postave brzine GPU-a i memorije. Uglavnom bude 600/900 a sad je recimo 300/1100. Mislio sam da Nvidia driveri zezaju, a sad kad sam uzeo ATI vidim da je još veće sranje. Jel ima tko iskistva sa ovim driverima i dali bi mi bilo bolje staviti neke starije?

Isuse bože pa idle mod.. Taktovi se sami snižavaju kada kartica nije opterećena kada je u igri onda se dižu.

{One death is tragedy, but a million deaths is statistics} Operation Flashpoint fan
15 godina

Hehehe, ja sam mislio da pod opterecenjem gleda... Inace ima mislim 3 moda. Jedan kod paljenja, jedan normalni i jedan idle...

0 0 hvala 0
14 godina

Wowo kako si ti pametan !!! Znam ja šta je idle mod samo što je problem što driveri grafu ostave u idle modu i kad treba i kad netreba, ako razumiješ o čemu pričam ??

16 godina
protjeran
itomic009 kaže...

Wowo kako si ti pametan !!! Znam ja šta je idle mod samo što je problem što driveri grafu ostave u idle modu i kad treba i kad netreba, ako razumiješ o čemu pričam ??

Kako znas?

Ako je jedini zivot koji imam onaj na BUG-u, da li to znaci da ja nemam zivota?
15 godina

Nemoj se tu ljutit na ljude koji ti pomazu. Fino, upali furmark ili occt i vidi taktove pa onda tu javi. Sa cim si OC-ao graficku?

0 0 hvala 0
14 godina
itomic009 kaže...

Ovaj komentar se odnosio na Ranka Kukumara. Pitao sam lijepo jel imate iskustava sa ovim driverima  i sličnih poteškoća. U OCCT-u radi jezgra na 300 Mhz umjesto na 820 Mhz !! Ali nekad radi dobro a nekad ne, zato i pitam jel ima tko sličnih problema, jel možda prethodni driveri rade bez problema. OC je obavljen u službenom programu Sapphire Trixx.

Poruka je uređivana zadnji put sri 20.7.2011 14:55 (itomic009).
15 godina

Ajd gle, ja sam prekjucer stavio drivere i nisam nista bas gledao. Budem danas sutra istestirao pa me sjeti na PM da ti kazem jel imam isti problem posto imamo identicni hardware. Jedino sto mi pada na pamet je u trixu kvacica da pri paljenju postavlja stock postavke oc-a pa se probaj sa time igrat te recimo meni trix pak sam ponekad spusti voltazu nakon sto stisnem apply. U tom slucaju jedino restart pomaze.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

Bezobrazan si i smiri se ako želiš da ti itko pomogne, sa takvim riječnikom nećeš dogurati daleko.

{One death is tragedy, but a million deaths is statistics} Operation Flashpoint fan
15 godina
neaktivan

@itomic009

A da upališ neku igru i pogledaš taktove?

3D dizajner
Poruka je uređivana zadnji put sri 20.7.2011 15:27 (Minoza).
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Preselit ću ovdje raspravu jer smatram da je to tamo totalni offtopic.

ATiGamer kaže...

Ne znam ništa o tome. Dual GPU, počevši od 4870x2, generalno radi bez problema. Imaš nekoliko korisnika na forumu koji su to potvrdili. ATI je u zadnje vrijeme pridaje više pažnje crossfireu pa tako redovno izlaze posebni CF profili u sklopu Catalysta.

"Generalno" - Niti imaš pravu generalizirati niti je to istina. Kod obje tvrtke se nađe sranja sa driverima u dual gpu konfiguracijama. Tehnologija još uvijek nije 100% zrela da bi se masovno koristila. Sve ovisi o pukoj sreći. Ali da, trude se iz ATi-a.

ATiGamer kaže...

Ne znam ništa o tome. Dual GPU, počevši od 4870x2, generalno radi bez problema. Imaš nekoliko korisnika na forumu koji su to potvrdili. ATI je u zadnje vrijeme pridaje više pažnje crossfireu pa tako redovno izlaze posebni CF profili u sklopu Catalysta.

Nije kod mene. Zadnji driveri koji mi rade su 10.12

ATiGamer kaže...

http://forums.nvidia.com/index.php?showforum=207

Općenito mi se neda raspravljati o tehnlogiji koju ne koristi ni 1% ljudi. Smatram da su multi GPU konfiguracije benchmark fičer, ne setup za 24/7.

Općenito ti meni dokaži tih >1%. Najprije kažeš gore jedno, onda ovakav post. Zar ne misliš kad pišeš da ću opet krenuti argumentirati svaku riječ koju napišeš.

ATiGamer kaže...

Stalker cijelo vrijeme radi bolje na ATIju kolike god verijacije u driverima imali. Framerate je inače cijelo vrijeme igriv na najvišim postavkama, bez framedropova.

DiRT2 je dugo razdobolje radio bolje na ATIju i očigledno je da je nvidia prednost dobila preko svojih updejtova u driverima. Ne znam na koju foru su mogli toliko podići framerate niti će mi biti jasno. DiRT3 trenutno bolje radi na ATIju, a početna prednost je najbitnija dok je igra aktualna.

Radi bolje ali recimo ja sam imao opet probleme na HD 5670. Sjećam se da je sa 10.3 driverima igra najbolje radila. Poslje su izašli 10.4, 10.5... I s njima su i stizale lošije perfomanse. Igra je sve više i više imala češčih dropova sve do negdje 10.8 drivera.

Osobno bih ti predložio da odvrtiš DiRT 2 na 5850 sa zadnjim driverima i nekim 10.5-10.4 ako imaš vremena i kartice još pa da vidimo stvar.

ATiGamer kaže...

AA možeš forsirati iz CCC-a. U Bataman Arkhmam Asylum je opcija za AA kompletno nestala kad je detektirana ATI kartica i tu je bilo raznih pritužbi jer je TWIMTBP igra.

Ne točno, potpuno. AA mogu forsirati iz CCC, da. Ali ja želim da ga forsiram u Batmanu SAMO, i kada izadem iz igre uđem u DiRT 2 i tamo igram bez forsiranog AA. A kod ATI-a on forsira jednom uključen AA u svim igrama. Zato moram gasiti igru, pokrenuti CCC, isključiti, i upaliti drugu igru. Dok kod nVIDIJE mogu u Control Panelu uključiti AA i još hrpetinu opcija na samo određeni .exe fajl od igre. Znači, paralelno mogu odrediti AA u više igara i taj AA može biti kompletno različit od igre do igre, dok je kod ATI-a sve serijsko.

Što se tiče BAA, nVIDIA (TWIMTBP) je na zahtjev developera implementirala sam svoj vlastiti AA filter koji su onemogućili ATI karticama jer je to logično. Zašto bi ja trošio svoje vrijeme i onda to kasnije omogućio konkurencij. Inače, BAA koristi UT3 Engine koji originalno ne podržava AA zbog ograničenja DX9 API-a. A nVIDIA je uvela svoj drugačiji AA koji su sami isprogramirali.

A možeš uvjek i mogao si forsirati AA iz CCC u BAA.

ATiGamer kaže...

To je do BIOS-a, konkretno XFX-ovog. Opcija za vent je bila lockana stoga je jedino rješenje bio flash BIOS-a na noviju verziju ili nekog drugog vendora. Dakle nije do drivera.

Ja sam imao Sapphire karticu. HD 5670, ona sa ne referentnim hlađenjem. Kakve veze ima XFX-ov BIOS sa Sapphire karticama? I kako nije do drivera kada je godinu dana nakon pritužbe na ATI-evom forumu stvar proradilo najednom a BIOS je ostao isti?

ATiGamer kaže...

Na netu su se pojavile glasine prema kojima je nova serija upitna do 4. mjeseca iduće godine, možda čak i duže. ATi pak nema takvih problema te je nova serija moguća već u idućih par mjeseci. Da te podjetim, ATI taped out SI in February, Kepler taped out in June.

Kao što rekoh, nije ni nvidia svemoguća i sveznajuća, bez ikakvih teškoća.

I tu su samo neki od problema na koje nvidia nije imuna.

To su samo glasine, vidjet ćemo još. Službenih obavijesti nije bilo ni iz jedne firme kada će stići na tržište, a sam sam ti rekao kasnije da prelazak na bilo koji novi proizvodni proces nije jednostavan pogotovo na veće čipove a one će imati obje firme u High End segmentima.

Stvar je u tome što se kod nvidije pokrade jednom sranje u driverima u nekolko godina. I srede odmah, dok kod ATi-a ja sam čekao godinu dana ono sa ventilatorom. Neobjašnjivi niski GPU Usage ne mora biti nužno vezan za Force Ware drivere. Vrlo lako može biti vezan uz chipset drivere jer se problem obično javlja kod starijih P35/P45/X38/X48 chipseta, tako da i tu ostaje nepoznanica dali je to 100% nvidijin problem. Ja osobno sa 890GX chipsetom kojeg imam niasm imao nikada problema sa usage-om, uglavnom u novijim igrama se kreće oko 90-95%, odnosno 99% kod žešćih igara.

Poruka je uređivana zadnji put sri 20.7.2011 16:32 (Ranko Kukumar).

0 0 hvala 2
15 godina
neaktivan
Ranko Kukumar kaže...

Preselit ću ovdje raspravu jer smatram da je to tamo totalni offtopic.

Ubuduće mi pošalji PP pri seljenju rasprava {#}

Ranko Kukumar kaže...

"Generalno" - Niti imaš pravu generalizirati niti je to istina. Kod obje tvrtke se nađe sranja sa driverima u dual gpu konfiguracijama. Tehnologija još uvijek nije 100% zrela da bi se masovno koristila. Sve ovisi o pukoj sreći. Ali da, trude se iz ATi-a.

Slažem se.

Ranko Kukumar kaže...

Nije kod mene. Zadnji driveri koji mi rade su 10.12

Imaš dual GPU karticu ili...?

Ranko Kukumar kaže...

Općenito ti meni dokaži tih >1%. Najprije kažeš gore jedno, onda ovakav post. Zar ne misliš kad pišeš da ću opet krenuti argumentirati svaku riječ koju napišeš.

Nemam ti što dokazivati, to je činjenica. Većina njih ni ne zna da se uopće može staviti više kartica u kantu.

Ranko Kukumar kaže...

Radi bolje ali recimo ja sam imao opet probleme na HD 5670. Sjećam se da je sa 10.3 driverima igra najbolje radila. Poslje su izašli 10.4, 10.5... I s njima su i stizale lošije perfomanse. Igra je sve više i više imala češčih dropova sve do negdje 10.8 drivera.

Osobno bih ti predložio da odvrtiš DiRT 2 na 5850 sa zadnjim driverima i nekim 10.5-10.4 ako imaš vremena i kartice još pa da vidimo stvar.

Ošla odavno.

Ranko Kukumar kaže...

To su samo glasine, vidjet ćemo još. Službenih obavijesti nije bilo ni iz jedne firme kada će stići na tržište, a sam sam ti rekao kasnije da prelazak na bilo koji novi proizvodni proces nije jednostavan pogotovo na veće čipove a one će imati obje firme u High End segmentima.

Nisu glasine, sve je to potvrđeno.

Od tapeouta do releasea je potrebno okvirno 7-8 mjeseci bez većih zastoja u proizvodnji što opet znači da će ATI imati novu seriju vani nekoliko mjeseci ranije od nvidie.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice