AMD Catalyst/Crimson/Adrenalin - Topic o Driverima izdvojena tema

poruka: 7.968
|
čitano: 1.921.920
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Re: ATi Catalyst - Topic o Driverima
Ranko Kukumar kaže...

Ne točno, potpuno. AA mogu forsirati iz CCC, da. Ali ja želim da ga forsiram u Batmanu SAMO, i kada izadem iz igre uđem u DiRT 2 i tamo igram bez forsiranog AA. A kod ATI-a on forsira jednom uključen AA u svim igrama. Zato moram gasiti igru, pokrenuti CCC, isključiti, i upaliti drugu igru. Dok kod nVIDIJE mogu u Control Panelu uključiti AA i još hrpetinu opcija na samo određeni .exe fajl od igre. Znači, paralelno mogu odrediti AA u više igara i taj AA može biti kompletno različit od igre do igre, dok je kod ATI-a sve serijsko.

Imaš opciju u profilima u CCC da se primijene samo na određeni exe, tu opciju osobno nisam koristio (jer mi je cijeli ati profile manager kur*evito neintuitivno sra*e - oprostite na jeziku) ali je tamo. Pogledaj, to su uveli sa novim CCC-om kada su rebrandirali ATI u AMD.

Nema na čemu! --| Google is your friend |--
14 godina
neaktivan
ATiGamer kaže...

Imaš dual GPU karticu ili...?

Uvijek sam bio glavna faca u kvartu i klinci su uvjek smatrali da sve znam. Stoga me zovu, a evo neki dan me je zvao jedan poznanik iz srednje koji ima upravo tu karticu.:)

Iznad 10.12 ne ide na 3870x2 drugi gpu. Kontaktirao sam thedream-a sa ovog foruma koji je imao istu tu karticu, pazi slučajnosti isti problem je imao. Dakle očito je nešto do njih jer on ima i5 760 i s1156 platformu, a ovaj neki core 2 duo e6xx i p35 platformu.

{One death is tragedy, but a million deaths is statistics} Operation Flashpoint fan
15 godina
neaktivan
Ranko Kukumar kaže...
ATiGamer kaže...

Imaš dual GPU karticu ili...?

Uvijek sam bio glavna faca u kvartu i klinci su uvjek smatrali da sve znam. Stoga me zovu, a evo neki dan me je zvao jedan poznanik iz srednje koji ima upravo tu karticu.:)

Iznad 10.12 ne ide na 3870x2 drugi gpu. Kontaktirao sam thedream-a sa ovog foruma koji je imao istu tu karticu, pazi slučajnosti isti problem je imao. Dakle očito je nešto do njih jer on ima i5 760 i s1156 platformu, a ovaj neki core 2 duo e6xx i p35 platformu.

Misliš 775 platformu, ali nema veze,jel se možemo vratit temi,malo ste otišli u offtopic {#}

15 godina
neaktivan

@Zura - kako se zove ta opcija i gdje je mogu naći?

a jel ima koja dobra duša s malo vremena da mi postavi ss svojih postavki iz CCC-a pod Gaming/3D Application Settings?

imam Sapphire HD6850 vec malo duze od tri mjeseca i nikako nisam zadovoljan tim postavkama... htio bih samo da nema oštrih rubova npr. kod žica u gradovima... da ne izgledaju ko da su u paintu crtane... a da imam što više fps-a

★★★★★☆
14 godina
neaktivan
1BIT kaže...

Misliš 775 platformu, ali nema veze,jel se možemo vratit temi,malo ste otišli u offtopic {#}

Nije ovo offtopic, rasprava o driverima je bila, a zato je i tema otvorena, tako da nema frke.:)

{One death is tragedy, but a million deaths is statistics} Operation Flashpoint fan
15 godina
nani_cropes kaže...

a jel ima koja dobra duša s malo vremena da mi postavi ss svojih postavki iz CCC-a pod Gaming/3D Application Settings?

Evo ovak je kod mene,a ako netko misli da bi trebalo biti drukcije nek slobodno napise!

Music As A Weapon !!
17 godina
neaktivan
Ranko Kukumar kaže...
1BIT kaže...

Nije ovo offtopic, rasprava o driverima je bila, a zato je i tema otvorena, tako da nema frke.:)

E trebali bi pitati čovjeka koju je otvorio ovu temu o čemu se točno smije raspravljati a da nije offtopic ;)

PS: sry za OffT.

a.k.a. Z[C]onv1ct; I sačmom i nožem, i Gustavom u glavu, za 47CHBovu slavu
Poruka je uređivana zadnji put pet 22.7.2011 13:31 (ZC_Someone).
15 godina
neaktivan
ATi Catalyst - Topic o Driverima

Može preporuka za HD4850 koji driveri imaju najbolje performanse što se tiče ove kartice, metnuo sam zadnje ove 11.6 ali nisu me oduševili ni malo, ako tko ima HD48XX seriju sa nekim dobrim driverom molio bih preporuku!

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1654425
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

@Haf932 -  e točno tak ja sve imam samo ovo vertical refresh imam na "Off, unless application specifies" i onda u igri podesim sve ostalo kako mi paše...

sad samo razmišljam jel monitor razlog mojeg nezadovoljstva... dal zbog njega slika zna trepnut ponekad...

btw. jel se da kome objasnit mi uloge Anti-aliasinga, Anisotropic Filteringa i teselacije?

možda si budem onda znal bolje sam prilagoditi postavke

★★★★★☆
16 godina
neaktivan
AbeDomeNuS kaže...

Može preporuka za HD4850 koji driveri imaju najbolje performanse što se tiče ove kartice, metnuo sam zadnje ove 11.6 ali nisu me oduševili ni malo, ako tko ima HD48XX seriju sa nekim dobrim driverom molio bih preporuku!

Ja sam na zadnjima.. ne cine mi se nista bolji ni losiji od onih prethodnih.

Nema na čemu! --| Google is your friend |--
16 godina
neaktivan

ja imam 4870 na xp fifa 11 super a na 7 mi sa svim driverima poslije 10.10e steka. drzim ove zadnje zbog novijih igrica ali mi ide na zivce to sa fifom.

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

Meni su zasad najbolji driveri s cd-a tj. oni koji se dobe s grafom jer ja brijem da ih stavljaju s grafom zato kaj su najbolji za nju.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Gamer1994 kaže...

Meni su zasad najbolji driveri s cd-a tj. oni koji se dobe s grafom jer ja brijem da ih stavljaju s grafom zato kaj su najbolji za nju.

Ne nego ih stavljaju u pakovanje jer su izašli na tržištu kad i ta tvoja grafa:D

A to šta se ljudi vječno žale na ATi drajvere je samo žalosno:(((

btw Imo sam nekoliko ATi kartica i kod mene sve 5.. sa drajverima uvjek super. Ja sam uvijek imao najnovije instalirane čak i beta release.

I to da briješ si dobro reko{#}

You turn me off at the push of a button
15 godina
neaktivan

Koju verziju drivera da skinem imam radeonku 5770, trenutno imam instalirane drivere koji su dosli sa cd-om

0 0 hvala 0
15 godina

Ovu zadnju tj. 11.6

Music As A Weapon !!
Poruka je uređivana zadnji put pon 25.7.2011 20:26 (Haf932).
Moj PC  
0 0 hvala 2
14 godina
neaktivan

Ljudovi, 

servisiram jedno računalo već duže vremena. Svaki put neka druga verzija XPa i najnoviji driveri skinuti sa službenih stranica.

Ovaj put mi se pojavio problem vezan uz ATI Radeon X1650 i njegove drivere. Naime, skinuo sam drivere sa službene stranice, instalirao ih i sve je radilo. Resetirao ga par puta. I dalje je sve radilo. Onda je osoba čije je računalo sjela za njega. Rezolucija se smanjila na 800x600, ikone su se pretvorile u one iz doba 95ice, a boje su se prebacile u yellow, cyan i magentu.

Izbrisao sam driver i sve je dobro, ali se prilikom scrollanja pojavljuju crte što živcira izvjesnog gospodina.

Molio bih forumaše i forumašice za pomoć 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
BohemianArtist kaže...

Ljudovi, 

servisiram jedno računalo već duže vremena. Svaki put neka druga verzija XPa i najnoviji driveri skinuti sa službenih stranica.

Ovaj put mi se pojavio problem vezan uz ATI Radeon X1650 i njegove drivere. Naime, skinuo sam drivere sa službene stranice, instalirao ih i sve je radilo. Resetirao ga par puta. I dalje je sve radilo. Onda je osoba čije je računalo sjela za njega. Rezolucija se smanjila na 800x600, ikone su se pretvorile u one iz doba 95ice, a boje su se prebacile u yellow, cyan i magentu.

Izbrisao sam driver i sve je dobro, ali se prilikom scrollanja pojavljuju crte što živcira izvjesnog gospodina.

Molio bih forumaše i forumašice za pomoć 

Za te starije grafičke ja sam volio koristiti Omega drivere - iako su bazirani na straijim verzijama drivera uvijek su mi radili dobro (prvo deinstaliraj ove koji su gore):

http://www.omegadrivers.net/index.php?option=com_phocadownload&view=category&id=3:windows-xp-2k&Itemid=65

Također DNA driveri su mi OK (imam ih na ovom laptopu):

http://downloads.guru3d.com/DNA-ATI-Windows-XP-32-bit-download-2080.html

Sretno!

http://ad-infinitum.com.hr/ Hrvatska Star Trek Online Flota
17 godina

Izašli su Catalysti 11.7. Preuzimanje na uobičajenom mjestu, a donose zakrpe za mnoštvo problema.

- All issues experienced with mouse cursor lag have been resolved
- Resolves system hangs seen in the AMD Catalyst 11.6 driver on specific HDMI and DP displays
- Log event (Event ID 62464) issues when playing video content have been resolved
- Bluray playback using PowerDVD 10 under High Performance mode no longer randomly displays a blank screen.
- Bluray playback using PowerDVD 10 under High Performance mode no longer randomly hangs.
- Some Divx format files no longer display video corruption using WinDVD.
- AVIVO Video Quality settings are now correctly applied to Flash Video Content.
- AMD SteadyVideo is now applied to Home Video clips when using WinDVD 10.
- Random screen corruption is no longer displayed when changing desktop themes.
- Chequerboard corruption is no longer displayed intermittently when playing DirectX 10 titles in a Crossfire configuration with Eyefinity enabled.
- Shogun II now renders the cinematics correctly when run in various Eyefinity configurations.
- Video playback now works correctly when Hardware acceleration is enabled with VLC Player version 1.1.9.
- 720P Divx video clips no longer display stuttering when played using Windows Media Center and Windows Media Player.
- Crossfire now functions correctly when playing Hamilton’s Great Adventure.
- Video corruption is no longer observed when when using the Forward slider on 720P Divx format video clips using Windows Media Player and Windows Media Center.
- PowerDVD now correctly handles 3D Bluray content.
- Portal 2 no longer displays flickering on water surface textures with Medium and Low Shader detail settings.
- Image stabilization now functions correctly when playing Divx content using Windows Media Player.
- Wraparound corruption is no longer displayed intermittently after exiting a 3D application.

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.7.2011 19:20 (klimama).

2 0 hvala 4
17 godina
protjeran

Nema puno pomaka u igrama...:D

ATi go for it!!!

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

AMD Catalyst™ Control Center / AMD Vision™ Engine Control Center 11.8 Driver Preview for Windows 7 64-Bit Edition

AMD Catalyst Control Center / AMD Vision Engine Control Center 11.8 Driver Preview Features:

The following download provides the following features in addition to the AMD Catalyst Control Center / AMD Vision Engine Control Center 11.7 driver release

-Enables AMD HD3D technology support on DisplayPort panels, such as Samsung 750 and 950 series 3D displays

Improves performance:

-Up to 10% in Crysis 2 DirectX 11 version for both non-Anti-Aliasing, and application enabled Anti-Aliasing cases on the AMD Radeon™ HD 6000 and AMD Radeon HD 5000 series of products

-Up to 8% in Fear 3 DirectX 11 version with application enabled Anti-Aliasing on the AMD Radeon HD 6000 and AMD Radeon HD 5000 series of products

-Up to 30% when AMD’s Morphological Anti-Aliasing (MLAA) is enabled through the Catalyst Control Center on AMD Radeon HD 6000 and AMD Radeon HD 5000 series of products

http://support.amd.com/us/kbarticles/Pages/Catalyst118DriverPreview.aspx

LOL USA: Ljuta Paprika - LOL EU: Ljuta Papricica - http://www.youtube.com/user/Live4MusicOfficial

0 0 hvala 3
16 godina

ma u k.. i ovaj novi driver,instaliran ali ne otvara mi ccc,ma yeben in krv šta se dogodi zblesilo se

edit: evo sad sve u red kad san počistija sve prijašnje verzije ati drivera,to nikad ne triban radit sa nvidia driverima pa mi je to novo

koliki mi je da ga pola moran držat u živideru
Poruka je uređivana zadnji put sri 27.7.2011 22:20 (dery).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
noLife kaže...

Improves performance:

-Up to 10% in Crysis 2 DirectX 11

-Up to 8% in Fear 3 DirectX 11

http://support.amd.com/us/kbarticles/Pages/Catalyst118DriverPreview.aspx

Dadada...:D Makar to:(((

16 godina

Ovako,imam laptop s grafičkom ATI Radeon 6370 Mobility,1 GB.Kakve drivere da skinem za nju?Hvala.

HTC Desire Android
15 godina
neaktivan
emerik kaže...

Ovako,imam laptop s grafičkom ATI Radeon 6370 Mobility,1 GB.Kakve drivere da skinem za nju?Hvala.

Zadnje?

3D dizajner
16 godina
OK,mislio sam da su za mobilne verzije drugačiji.
HTC Desire Android
16 godina

Je moguće da imaju samo 1 megabajt?KLIK.

HTC Desire Android
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Svasta je moguce je,skini i probaj instalirat.

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Izgleda da je... {#}

3D dizajner
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Zadnji driveri koje sam skinio preko win update-a su mi sj...ali aero i grafiku na kompu... mora sam system restore... imate ideju zašto?
R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
17 godina
eterna luchar kaže...
Zadnji driveri koje sam skinio preko win update-a su mi sj...ali aero i grafiku na kompu... mora sam system restore... imate ideju zašto?

Ako nisi deinstalirao stare drivere prije, ili imao neke pomoće programe instalirane za ATI, moguće je da se negdje nešto "potuklo".

Probaj napraviti "clean install"

http://ad-infinitum.com.hr/ Hrvatska Star Trek Online Flota
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice