AMD Catalyst/Crimson/Adrenalin - Topic o Driverima izdvojena tema

poruka: 7.968
|
čitano: 1.915.343
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
RE: ATi Catalyst - Topic o Driverima

Evo ja sam maloprije instalirao 10.10 i u bbc2 ima povećanje u avrg fps skoro za 10:

ati catalyst 10.5 na max postavkama u driverima  i high postavkama u igrici:     avrg fps 68,7 fps

ati catalyst 10.10 na max postavkama u driverima i s istim postavkama u igrici: avrg fps 77,8 fps

meni je u 2d nešto smiješno 157/300 a u 3d je 765/1125 i tako mi je po default bilo u driverima nisam ništa posebno namještao!

ALI me zato u msi afret burneru zajebava podizanje takta npr. hoću dići onih 765 na 850 a 1125 na 1190 i ja pomaknem klizač i kliknem apply i on mi samo vrati frekvencija na taktove na kojima su bili i ništa nekužim????? help :))

od svih stvari koje sam izgubio, pamet mi najviše fali...
15 godina
neaktivan

jel ima neko iskusan oko flashanja bios-a itd sa ATI karticama, da mi se javi na pm..nesto sam pobrko i na kartici mi je sad min takt za GPU 900..i ne spusta se ni na 400..

16 godina
kach kaže...
McNEKONTROLIK kaže...

znači 10.10 obični ne a, b c, d , e ili ti koja već verzija baš 10.10 ako mi se bude dalo bacim bench da vidim fps s 10.5 a onda ću staviti njih da vidim koliko će mi biti s njima, peglam za sada samo bbc2 pa me zanimaju rezlike u performansama samo za tu igru{#}

Najobicniji 10.10.Aj napravi test bas me zanima .al 90 posto sam siguran da 10.10 rasturaju.

EDIT:Danas sam skinuo preko windows updejta 10.11,ista stvar, nema pada fps-a u bc2,rade ko 10.5 cak i bolje.

evo znam da malo kasnim s obećanim testom 10.5 i 10.10 drivera ali nestigoh prije :)

Uglavnom po frapsu: 10.10  u bbc2 ima povećanje u avrg fps skoro za 10:

ati catalyst 10.5 na max postavkama u driverima/windovsima i high postavkama u igrici:     avrg fps 68,7 fps

ati catalyst 10.10 na max postavkama u driverimawindovsima i s istim postavkama u igrici: avrg fps 77,8 fps

znači ista mapa, isti server, isti snajperist{#}, razlika u vremenu 10 min i 10fps više :))

konfiguracija je iz mog PC, rezolucija 1680*1050

po ovom ispada da su bolji 10.10 i za sada stajem na njima

još samo da skužim šta taj glupi msi afterburner šteka s podizanjem taktova i sve pet:)

od svih stvari koje sam izgubio, pamet mi najviše fali...
Poruka je uređivana zadnji put sri 17.11.2010 15:39 (McNEKONTROLIK).
15 godina
neaktivan

najbolje dizi sa CCC, osim ako zelis clock izvan granica koje nudi CCC

15 godina
neaktivan

je li neko zna WTF je ovo ?

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.11.2010 16:30 (ismar89).
15 godina
neaktivan
ismar89 kaže...

To ti je RBE, sa njim možeš promjeniti postavke BIOS-a, naravno nakon flasha. Nije se baš za igrat s tim ako ne znaš točno šta radiš. Uostalom flash BIOS-a je nepotreban ako kartica radi kako treba.

17 godina
ismar89 kaže...

To se i meni dogodilo dok sam eksperimentirao sa biosom za HD4870.

Ništa vraćaj stari bios ili najbolje skineš već modificirani bios koji ima otključane limite za CCC pa njega modificiraš, ali limite nediraj.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail - drazen018@email.t-com.hr | Downloading High Definiton Video
15 godina
neaktivan

nisam pito za program {#}..uzeo sam bios sa gpu-z, i otvorio..kao sto vidis, u RBE je vrijednost 850, dok je u CCC vrijednost minimalno 900 (znaci clockana)

kartica nije radila kako treba, mislim, jest radila, ali u 2D modu nisam modo spustit takt memorije ispod 1200..uspio sam takt GPU-a preko profile, i editujem onaj xml file i radi, ali memoriju nisam mogo..buduci da je moja referentna kartica, nema coolere na memorijskim cipovima, a racunar mi je cesto upaljen danima..htio sam nekako to smanjit, da se ne griju bezze,ali nisam nikako uspio..RBE sam samo htio isprobat, medjutim kao da sam vec flash-o bios..ali mi nije jasno, zasto kada otvorim bios, pise ovo ?

@Hyperion

imam originalni bios snimljen, je li ok da ga flasham sa ATIWinflash, , da samo pritisnem ono program xD

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.11.2010 16:43 (ismar89).
15 godina
neaktivan
Hyperion kaže...
ismar89 kaže...

To se i meni dogodilo dok sam eksperimentirao sa biosom za HD4870.

Ništa vraćaj stari bios ili najbolje skineš već modificirani bios koji ima otključane limite za CCC pa njega modificiraš, ali limite nediraj.

ne bih bas da ista vise modificiram, citam na netu kako ovaj ATIWin flash s*ebe graficku pa mi treba maticna sa 2 PCI-e utora da to sredim (sto nemam) pa bi se moro patit kod kolege itd...

koji je najsigurniji nacin da se to rijesi, i imal neki drugi osim flashanja bios-a ?

i jel sigurno ako originalni bios vracam na karticu, tj. ako to uradim iz windows-a ?

15 godina
neaktivan

joj, joj, što diraš kad je radilo. evo strpi se malo, tražim ti drugo rješenje za trvoj problem

15 godina
neaktivan
mikica1 kaže...

joj, joj, što diraš kad je radilo. evo strpi se malo, tražim ti drugo rješenje za trvoj problem

pa bilo mi cudno sto su mi prvo 10.3 driveri smanjivali takt kako treba..a instaliro sam ih ponovo bio (izbriso stare sa driver sweeper) i opet isto, nece..

15 godina
neaktivan

ajde probaj ovo http://www.overclock.net/ati-drivers-overclocking-software/693477-how-edit-your-bios-rbe-flash.html

ali slijedi upute vrlo precizno. znači, kad otvoriš stranicu, imaš dva tutorijala. ja nigdje nisam našao da možeš ovo riješiti bez ATI Winflash

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.11.2010 17:55 (mikica1).
15 godina
neaktivan
mikica1 kaže...

ajde probaj ovo http://www.overclock.net/ati-drivers-overclocking-software/693477-how-edit-your-bios-rbe-flash.html

ali slijedi upute vrlo precizno. znači, kad otvoriš stranicu, imaš dva tutorijala. ja nigdje nisam našao da možeš ovo riješiti bez ATI Winflash

ajde probat cu..al skeptican sam..

15 godina
neaktivan
ismar89 kaže...
mikica1 kaže...

malo sam pogledao. nudi ti opcije sejvanja postojećeg biosa, znači backupa u slučaju da pođe po zlu nešto sa flashanjem. iskoristi to, da ne bude belaja kasnije. općenito, a to je nešto što sam govorio i jučer, vezano za drivere, a ovo je još osjetljivije područje, ne prčkaj po onome što radi. ajd javi kako je prošlo.a pa ako ne usije, da tražimo drugo rješenje

15 godina
neaktivan
mikica1 kaže...
ismar89 kaže...
mikica1 kaže...

malo sam pogledao. nudi ti opcije sejvanja postojećeg biosa, znači backupa u slučaju da pođe po zlu nešto sa flashanjem. iskoristi to, da ne bude belaja kasnije. općenito, a to je nešto što sam govorio i jučer, vezano za drivere, a ovo je još osjetljivije područje, ne prčkaj po onome što radi. ajd javi kako je prošlo.a pa ako ne usije, da tražimo drugo rješenje

problem je sto sam ja izgleda vec stavio drugi bios, mislim isti, samo modifikovan malo..

a vidim da ovde nema skoro nikakvih slika..pa hajd, kad procitam malo, pogledat cu da probam..osim ako mi neko ne kaze da cu tako jos vise za*ebat xD

15 godina
neaktivan
ismar89 kaže...
mikica1 kaže...
ismar89 kaže...
mikica1 kaže...

problem je sto sam ja izgleda vec stavio drugi bios, mislim isti, samo modifikovan malo..

a vidim da ovde nema skoro nikakvih slika..pa hajd, kad procitam malo, pogledat cu da probam..osim ako mi neko ne kaze da cu tako jos vise za*ebat xD

ček, mora biti slika. meni ima. al ajde evo šaljem ti ovo, imaš video tutorijal

http://forums.guru3d.com/showthread.php?t=318334&page=1http://forums.guru3d.com/showthread.php?t=318334&page=1

+

video turotrijal

nadam se da će ovo biti od pomoći

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.11.2010 18:27 (mikica1).
15 godina
neaktivan

probat cu ovo veceras..sad ne zelim da mi se sve pokvari pa da se patim {#}

najveci problem mi nije bios, jer on je manje vise slican onom koji mi je bio..nigdje nema clock od 900Mhz..ali u CCC mi je to minimum, nema cak ni 850..to me zbunjuje, da mozda nije do drivera, pa cu prvo to pokusat..bios cu flash-at tek na kraju

eto, caprko oko drivera, na kraju radilo normalno..samo mi je na biosu UVD bio na 850/1200, a u CCC pomakne tad na 900/1300..

sad sam flasho i bios, vratio originalni, iz windows-a (prekipilo mi) i radi sve normalno...

mislim da je problem ocigledno do drivera, jer ima 157/300 brzina u biosu, ali je CCC nikad ne aktivira...

flashanje biosa bas i nema izgleda smisla..pokusat cu drugacije..

hvala svima koji su pokusali pomoc  {#}

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.11.2010 19:29 (ismar89).
17 godina
ATi Catalyst - Topic o Driverima

Izašao je Catalyst 10.11. Može se preuzeti ovdje.

10.11 release notes

2 0 hvala 6
15 godina

Hihi..nema šanse da pređem..{#}

Tko će probiti led sa 5770??

www.damagehigh.co.cc // Don't fix what ain't broken!
15 godina
neaktivan

ja nakon ovolike frke sigurno necu xD

ko ce isprobati ovo :

Enabling Overdrive through the Catalyst™ Control Center for single display systems no longer results in GPU clocks running at high levels in non-GPU intensive scenarios 

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.11.2010 20:21 (ismar89).
15 godina
DamageHigh kaže...

Kao sto rekoh ja sam na 10.3 i ne micem se od tih...{#}

16 godina
neaktivan
DamageHigh kaže...

Instaliro ih, bez ikakvih problema.

Ima jedna novost, maknuti su gotovo svi logo-i od ATI-ja i stavljeni od AMD-a.

Clockovi u IDLEu su i dalje 400/1200MHz.

Igre neću isprobavati jer nemam rezultate sa 10.10 driverima da bih mogao usporediti, a clockanjem grafe se ne bavim.

Ugl. nema nikakvih poteškoća (zasad) kao što je bilo u 10.10 ono sa crvenkastom bojom.

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.11.2010 21:15 (VeX7).
15 godina
neaktivan

Predobro.Jos jedni driveri kaj valjaju{#}I napokon je mogu normalno klokati u ati overdriveu.Taktovi u 2D profilu sad mirno spavaju.{#}

ccc ccc

1 0 hvala 0
17 godina
ismar89 kaže...

Ja sam koristio isključivo ATi Flash, a flashao sam prvo preko diskete, a kasnije sam se prebacio na USB stick.

Koristim Asusov bios za referentnu HD5850 i on mi ima pomaknut limit u CCC-u na preko 1GHz za core clock, preporučujem da si nađeš takvo nešto nije teško naći ako imaš referentnu grafičku.

Ja sam mislio da onih 400/1100 kod mene u 2D-u zbog toga da nebude gray screen-a(mislio sam da su to namjerno napravili), a hebote to je bio propust njihov.{#}

MSN - drazen016@net.hr , e-mail - drazen018@email.t-com.hr | Downloading High Definiton Video
Poruka je uređivana zadnji put sri 17.11.2010 21:19 (Hyperion).
15 godina
neaktivan
Hyperion kaže...
ismar89 kaže...

Ja sam koristio isključivo ATi Flash, a flashao sam prvo preko diskete, a kasnije sam se prebacio na USB stick.

Koristim Asusov bios za referentnu HD5850 i on mi ima pomaknut limit u CCC-u na preko 1GHz za core clock, preporučujem da si nađeš takvo nešto nije teško naći ako imaš referentnu grafičku.

Ja sam mislio da onih 400/1100 kod mene u 2D-u zbog toga da nebude gray screen-a(mislio sam da su to namjerno napravili), a hebote to je bio propust njihov.{#}

ma dovoljno je 200/400 recimo da nemas nikakvih problema..za video se postavi negdje na 600/800, otprilike, lupam..

znam kako mi se 4670 ponasala..al memorija na max ne treba nikad, osim u igrama..i bezveze se griju cipovi..

a ne treba mi veci clock..ide do 960..vise bez dizanja voltaze i onako ne ide, a to mi ne treba..radi tih par fps-a

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.11.2010 21:24 (ismar89).
15 godina
neaktivan

U 10.11 opet nema MLAA na 5xxx, nevjerovatno... Bravo AMD {#}

3D Designer
Moj PC  
6 0 hvala 1
15 godina

Već sam ih mislio skinut baš da vidim tu podršku za MLAA. Do daljnjega ostajem na 10.9.

15 godina
neaktivan
VeX7 kaže...
DamageHigh kaže...

Instaliro ih, bez ikakvih problema.

Ima jedna novost, maknuti su gotovo svi logo-i od ATI-ja i stavljeni od AMD-a.

Clockovi u IDLEu su i dalje 400/1200MHz.

Igre neću isprobavati jer nemam rezultate sa 10.10 driverima da bih mogao usporediti, a clockanjem grafe se ne bavim.

Ugl. nema nikakvih poteškoća (zasad) kao što je bilo u 10.10 ono sa crvenkastom bojom.

ne znam jekli još netko prijavljivao, ali ja sam imao problem u 10.10 sa crvenkastom bojom. našao sam na stranim forumima da su iste probleme imali i drugi. stoga, ostajem na 10.9, a žao mi je da nisam ostao na 10.5, jednako dobri su za mene bili

16 godina
neaktivan
mikica1 kaže...

ne znam jekli još netko prijavljivao, ali ja sam imao problem u 10.10 sa crvenkastom bojom. našao sam na stranim forumima da su iste probleme imali i drugi. stoga, ostajem na 10.9, a žao mi je da nisam ostao na 10.5, jednako dobri su za mene bili

Na 10.10 su gotovo svi imali problem sa crvenkastom bojom nakon instalacije drivera (barem korisnici HD5770).

Ali taj problem je lako rješiv.

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.11.2010 22:53 (VeX7).
17 godina
Minoza kaže...

U 10.11 opet nema MLAA na 5xxx, nevjerovatno... Bravo AMD {#}

LOL, a u 10.10c ima podrške bar ja imam morphological AA opciju.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice