Ricoh gdje nabavit?

poruka: 8
|
čitano: 6.381
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Ricoh gdje nabavit?
Zanima me, stari je imao stari fotić od Ricoha koji dan danas radi i radi perfektne slike. Zanimaju me sad ricohovi digitalci, ali sam primjetio da ih nema po dučanima sa tehnikom il mi promaklo.
Jel mi tko može pomoć gdje ima dučan sa tim fotićima?
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Ricoh gdje nabavit?

nije ti ništa promaklo,nema ricoh klasičnih dslr aparata,to je propala firma na polju fotografije koja se prebacila na druga polja~kopirke~itd..itd...,ima jedan digitalac (neznam napamet koji model mislim ricoh gxr) ali taj je skroz čudni jer ima senzor u objektivu,tako da kada mijenjaš objektiv onda se mijenja i senzor jer je integriran u njega, e sad slijedi lijepši dio priče: ricoh je kupio pentax pa se na taj način vrača na velika vrata u fotosvijet,u dalekoj prošlosti pentax i ricoh dijelili su dosta toga - nešto kao bratske firme,ricoh propao kao što sam spomenuo a pentax preživio ali sve se promijenilo i ricoh je uskrsnuo iz mtrvih mislim što se tiče u foto svijetu na taj način što je kupio svog starog rivala pentaxa,kupnja se dogodila prije kratkog vremena i još nije ništa zaživjelo što se imena kao ricoha tiče,ali tu je pentax i svi objektivi koje ti tata ima od ricoha budu odgovarali i na pentax,ipak moraš biti jako pažljiv jer neki ricohovi objektivi imaju tzv. ricoh pin koji se hoče zaglaviti u sadašnjem utoru od pentaxa jer je na tom mjestu sada kod dslr pentaxa fokus motor,ako tata ima kakve objektive od ricoha a ti želiš kupiti pentax dslr slobodno se javi i sve što se tiče tih objektiva da se bezbolno bez ikakvih financijskih troškova riješiti da mogu savršeno raditi na pentaxu,uh nadam se da sam malo pomogao,imam i ja i stari slr ricoh k-r 10 super a imam i najnoviji dslr pentax k-r tako da je ovo sve bilo iz mog skromnog iskustva

Poruka je uređivana zadnji put sri 31.8.2011 1:03 (struić).
17 godina
neaktivan
Ricoh gdje nabavit?

Damn, poruka iznad je "action-packed". :D

No, bac on-topic: Ricoh nema ditributera za RH, tak da ih niti nećeš vidjeti po dućanima. And it's a damn shame - GRDIII je fenomenalan kompakt, GXR je fenomenalna nova ideja provedena u praksu. Doduše, niti jedan nije baš za široke narodne mase, no to je i glavna ideja Ricohove filozofije.

Ako pak imaš po koji objektiv za tatinog Ricoha, i rado bi to iskoristio na DSLRu, pogledaj kaj nudi Pentax, Ricohovi SLR fotići koriste isti navoj za objektive (mount, jel).

ea mel tation dignissim theophrastus. inani aperiam inciderint an pri. ut ius nulla quodsi corpora. aliquid vocibus.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Ricoh gdje nabavit?

to sam mu i ja rekao ali ipak nek pripazi na "famozni" ricoh pin - mada sam i to spomenuo, ti (elkarrde) poznaš fotopovijest više nek ja pa razjasni ljudima tu povijest sveze glede tog pina koji se pojavljuje na nekim prastarim objektivima i koji zapinje na fokusmotorosovini

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
struić kaže...

to sam mu i ja rekao ali ipak nek pripazi na "famozni" ricoh pin - mada sam i to spomenuo, ti (elkarrde) poznaš fotopovijest više nek ja pa razjasni ljudima tu povijest sveze glede tog pina koji se pojavljuje na nekim prastarim objektivima i koji zapinje na fokusmotorosovini

Ma, Ricoh pin je najmanji problem, prvo nek kupi DSLR - bez tog, svaka priča o pinu koji može ponekad zapeti je bespredmetna.

ea mel tation dignissim theophrastus. inani aperiam inciderint an pri. ut ius nulla quodsi corpora. aliquid vocibus.
17 godina
neaktivan
Ricoh gdje nabavit?

nema pina kojeg kombinirke ne mogu rijesiti.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Barbarosa kaže...

Čak je još i najjednostavnije odšarafiti mount, izvaditi pin, zašarafiti natrag. No force applied. :D

16 godina
neaktivan
elkarrde kaže...
Barbarosa kaže...

Čak je još i najjednostavnije odšarafiti mount, izvaditi pin, zašarafiti natrag. No force applied. :D

repliciram na elkarrdeovu repliku  jer je puno brže-jednostavnije i lakše naptaviti tu radnju nego trošiti snagu u kombinaciji sa kombinirkama,ali ipak stoji to da najprije nek kupi dslr pentax a ostalo bude sve lako,pa zato smo tu

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice