Pojeftinio Olympus E-3

poruka: 37
|
čitano: 12.943
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Pojeftinio Olympus E-3

Kao što naslov kaže pojeftinio je E-3. Preporučena cijena za tijelo je 9,999kn (prije je bila 12,499). Sada se cijenom gotovo izjednačio sa E-30 koji je dosta sličan E-3, samo što nije kostur fotoaparata metalni. Negdje se može tijelo naći i za 8,500 kuna.

Olympus E-3, ZD 12-60, Sigma 30 f1.4, FL-50R, HLD-4 Intel Core2Duo E6600, Intel DG965WH, 2x 2GB PQI DDR2 800MHz, Gainward HD4870 Golden Sample (790MHz GPU, 1100MHz memorija) , Seagate 320GB i 500GB, Coolermaster CM-690, Raptoxx 750W Windows Vista Ultimate Service Pack 1 32-bit
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Pojeftinio Olympus E-3

Sad mi je kasno.  Osmijeh

Vuk dlaku mjenja ali nikada!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Pojeftinio Olympus E-3

Sada je teško reće da je E-30 stepenicu ispod E-3 (po cijeni)

Olympus E-3, ZD 12-60, Sigma 30 f1.4, FL-50R, HLD-4 Intel Core2Duo E6600, Intel DG965WH, 2x 2GB PQI DDR2 800MHz, Gainward HD4870 Golden Sample (790MHz GPU, 1100MHz memorija) , Seagate 320GB i 500GB, Coolermaster CM-690, Raptoxx 750W Windows Vista Ultimate Service Pack 1 32-bit
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Pojeftinio Olympus E-3

Meni je to još uvjek previše.  Iznenađen

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Pojeftinio Olympus E-3

I meni je bilo sa E-3 previše, ali to je dugoročno ulaganje (4-5 ili više godina)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Pojeftinio Olympus E-3
Oly_E3 kaže...

I meni je bilo sa E-3 previše, ali to je dugoročno ulaganje (4-5 ili više godina)

4-5 godina? wishful thinking u najboljem slučaju! Smijeh
digitalcima je life-cycle u prosjeku godinu i pol. dakle, za 4-5 godina dobiješ skoro 3 nove generacije - 3 generacije novih fičra, novim apdejtova, svega.

E3 je super fotić, ali - mislim da ne vrijedi ni lipe više od sonyja a700, pentaxa K20D i canona 40D, i ovih 8-9k kn je puno previše za ono kaj nudi.
ea mel tation dignissim theophrastus. inani aperiam inciderint an pri. ut ius nulla quodsi corpora. aliquid vocibus.
16 godina
neaktivan

Toliko sam ga ja procjenio za koristiti (4god još najviše)

17 godina
neaktivan
Pojeftinio Olympus E-3

Vidi elkarrde, ja sam do lani koristio E-1 i bio mi je sasvim u redu.

Nećkao sam se hoću li ići na E-3 ili ne, i vjerovao ili ne, presudila je bežična kontrola bliceva. 10 Mpixa mi ne treba, Live view mi ne treba, 5 fpsa također...

Tako da sam zaista uvjeren da će me E-3 služiti dobrih nekoliko godina, što kaže Oly_E-3, bar četiri godine, i mislim da to nije pretjerano očekivanje.

I dalje ponekad koristim E-1, i dalje mislim da je odličan aparat, i tako...

Ljudima koji su nabrijani na specifikacije i broje koliko ima zrna šuma na 3200 asa definitivno aparat nije za na duže staze, jer će se već za par mjeseci pojaviti "bolji", ali koliko nam je to realno potrebno?

Za mene kao hobi-fotografa je ovo što imam sasvim dovoljno.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
ksoric kaže...

Vidi elkarrde, ja sam do lani koristio E-1 i bio mi je sasvim u redu.

Nećkao sam se hoću li ići na E-3 ili ne, i vjerovao ili ne, presudila je bežična kontrola bliceva. 10 Mpixa mi ne treba, Live view mi ne treba, 5 fpsa također...

Tako da sam zaista uvjeren da će me E-3 služiti dobrih nekoliko godina, što kaže Oly_E-3, bar četiri godine, i mislim da to nije pretjerano očekivanje.

I dalje ponekad koristim E-1, i dalje mislim da je odličan aparat, i tako...

Ljudima koji su nabrijani na specifikacije i broje koliko ima zrna šuma na 3200 asa definitivno aparat nije za na duže staze, jer će se već za par mjeseci pojaviti "bolji", ali koliko nam je to realno potrebno?

Za mene kao hobi-fotografa je ovo što imam sasvim dovoljno.

E-1 je klasik, kolko jedan bezlični digitalac može biti klasik.

nije stvar u specifikacijama, već u pretjeranoj cijeni. Konkurencija nudi isto po znatno nižoj cijeni - i bežičnu kontrolu blica (svi osim canona, jel), i više piksela, i veći senzor, neki čak i isti weather-sealing, čak i redovito jeftinije objektive, a sve za znatno manju svotu. smatram da je olympus zaglavio s razvojem, sve više i više će se spuštati među low-end tržište, pogotovo otkad im je panasonic zabio nož u leđa, a i samsung im je spremio neugodno iznenađenje...

no, jedina stvar koja meni fali na K100Ds je switch za metering, 6 mpx mi je apsolutno dovoljno.
ea mel tation dignissim theophrastus. inani aperiam inciderint an pri. ut ius nulla quodsi corpora. aliquid vocibus.
Poruka je uređivana zadnji put ned 12.4.2009 16:48 (elkarrde).
16 godina
neaktivan
Pojeftinio Olympus E-3

Ono što me oduševilo kod E trojke je AF. Stvarno je dobar i brz i precizan (još sa 1.4 verziom softvera je još bolji)

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Pojeftinio Olympus E-3

Nedam tolko za fotić.. Slikat ci ja i dalje s idiotom :)

Osnovan - 1878. Igralište - Old Trafford, Kapacitet - 76.212 Predsjednik - Joel i Avram Glazer Trener - Alex Ferguson Liga - FA Premier Ligue 2007/08. 1. mjesto ______________________ Tko pita, ispadne budala 5 minuta! Ko ne pita ostane budala zauvijek.

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Pojeftinio Olympus E-3

Da li se to sprema nasljednik e-3 modela? Moze li se onda ocekivati pad cijene i e-30, ili ce on jos drzati cijenu jer je novijeg datuma? Kakva je olympusova politika cijena? Meni je zapeo za oko e-620, ali mi je najavljena cijena prevelika, u rangu je s  pentaxom k20d, 5.600 kuna za tijelo e-620, dok je k20d 5.700 kuna.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Oly_E3 kaže...

Ono što me oduševilo kod E trojke je AF. Stvarno je dobar i brz i precizan (još sa 1.4 verziom softvera je još bolji)

tu bed, brzina AFa je nebitna za kvalitetu slike. Belji se

btw, jel itko koristi AF u automatskom modu? ono, fotić sam određuje na koju točku da isfokusira?
17 godina
neaktivan
DrNasty kaže...

Da li se to sprema nasljednik e-3 modela? Moze li se onda ocekivati pad cijene i e-30, ili ce on jos drzati cijenu jer je novijeg datuma? Kakva je olympusova politika cijena? Meni je zapeo za oko e-620, ali mi je najavljena cijena prevelika, u rangu je s  pentaxom k20d, 5.600 kuna za tijelo e-620, dok je k20d 5.700 kuna.

uzmi u obzir da je K20D u rangu s E3, dakle pune dvije stepenice iznad E620.

kao što rekoh, nude premalo za puno previše love, barem kod skupljih modela.
Poruka je uređivana zadnji put ned 12.4.2009 20:09 (elkarrde).
16 godina
neaktivan
elkarrde kaže...
Oly_E3 kaže...

tu bed, brzina AFa je nebitna za kvalitetu slike. Belji se

btw, jel itko koristi AF u automatskom modu? ono, fotić sam određuje na koju točku da isfokusira?
Da ja stalno to koristim, i E-3 u velikoj većini slučajeva dobro odabere točku
17 godina
neaktivan
Oly_E3 kaže...
 ozbiljno!?

ali nije mi to jasno, ako fotić odlučuje i o tome, kaj ti uopće ostaje? ne kužim...
16 godina
neaktivan
elkarrde kaže...
Oly_E3 kaže...
 ozbiljno!?

ali nije mi to jasno, ako fotić odlučuje i o tome, kaj ti uopće ostaje? ne kužim...
 Oprosti ali te nisam razumio, što ostaje
17 godina
neaktivan

oću reć - ako ti fotić sam odlučuje koju blendu koristiti, fotić odlučuje kolku ekspoziciju koristiti, fotić odluči i na kaj isfokusirati, kaj uopće zahtjeva intervenciju korisnika? ISO? :D

okej, dobro, kadar, to stoji, ali meni je to malo previše automatike u procesu.

nije da te kritiziram, čudim se, možda jednostavno moji fotići nameću drugačiji način fotkanja. gotovo sam siguran da je u tom stvar. :)

16 godina
neaktivan

A ne krivo smo se razumjeli. Ja koristim AF postavku sa svih 11 točaka i 49 zonsko mjerenje. Inače slikan stalno na A postavci, AWB (jer ima dobar vanjski senzor), ISO sam kontroliram i tako to. Jedno je AF i AWB automatizirani.

17 godina
Pojeftinio Olympus E-3

Takodjer...

Slikajem u aperture modu, iso sam kontroliram, WB automatik, izostravanje takodjer automatik osim kad je situacija takva da ne moze sam pravilno izostrit (imam diotriju a ne nosim pomagala). Zasto si ne olaksat kad ces na kraju dobit iste (ako ne i bolje) rezultate.

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Zasto si ne olaksat kad ces na kraju dobit iste (ako ne i bolje) rezultate.

nekom naviknutom na daleko veći nivo kontrole nad parametrima, automatika je samo smetnja, a ne olakšanje.

recimo, u vlastitom primjeru, znam da me auto-AF izuzetno iritira, čak i više od auto-WBa. Smijeh
no, rekoh, stvar navike. da sam krenuo s digitalcima, vjerojatno bi mi to bilo normalno.
17 godina
neaktivan
Pojeftinio Olympus E-3

ajme, ajme, auto-af? Smijeh slijedeća stepenica je fakat da ti fotić sam bira kadar i automatski uslika kad misli da je najpogodniji trenutak Namigiva

ja spadam u sadomazo - zaboravim čak i autofokus uključit nakon mjenjanja objektiva ak mi je prethodni bio manualac..a krenula sam sa digitalcima :D

Poruka je uređivana zadnji put ned 12.4.2009 23:15 (draenei).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Pojeftinio Olympus E-3

E ja si uskoro kupujem MF objektiv (jedva čekam to oprobati)

Olympus E-3, ZD 12-60, Sigma 30 f1.4, FL-50R, HLD-4 Intel Core2Duo E6600, Intel DG965WH, 2x 2GB PQI DDR2 800MHz, Gainward HD4870 Golden Sample, Seagate 320GB i 500GB, Coolermaster CM-690, Raptoxx 750W Windows Vista Ultimate Service Pack 1 32-bit Windows 7 Ultimate Build 7077
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

hehe, napredak! :)

baš me zanima kak će to raditi na olyju, očekujem dojmove.

16 godina
neaktivan
elkarrde kaže...

hehe, napredak! :)

baš me zanima kak će to raditi na olyju, očekujem dojmove.

To će mi biti privremeni telac dok ne skupim za 50-200 (ipak voli puno pjevati)
Olympus E-3, ZD 12-60, Sigma 30 f1.4, FL-50R, HLD-4 Intel Core2Duo E6600, Intel DG965WH, 2x 2GB PQI DDR2 800MHz, Gainward HD4870 Golden Sample, Seagate 320GB i 500GB, Coolermaster CM-690, Raptoxx 750W Windows Vista Ultimate Service Pack 1 32-bit Windows 7 Ultimate Build 7077
17 godina
neaktivan
elkarrde kaže...

To ti se zove prokletstvo digitalije, zato po forumima i postoje rasprave o tome koji fotoaparat radi bolji sliku. I ako se onda usudiš napomenuti da fotografiju zapravo radi fotograf a ne fotoaparat, svi te popljuju jer kog vraga imaš u ozbiljnu raspravu uletavat s tako idiotskim spikama. 
elkarrde kaže...

nekom naviknutom na daleko veći nivo kontrole nad parametrima, automatika je samo smetnja, a ne olakšanje.
  Istina, ali najprije treba znati kontrolirati parametre. Kad imaš u glavi jasnu ideju što želiš, naježiš se od pomisli da bi neka elektronika mogla tu izračunati nekakav prosjek i sama odrediti parametre na temelju nekih čunih algoritama.
draenei kaže...

ajme, ajme, auto-af? Smijeh slijedeća stepenica je fakat da ti fotić sam bira kadar i automatski uslika kad misli da je najpogodniji trenutak  Namigiva

Vidim, zaboravila si na detekciju osmjeha.  Smijeh
17 godina
neaktivan
ksoric kaže...
  Vidim, zaboravila si na detekciju osmjeha.  Smijeh
 ajoj! ups! moj propust. ispričavam se Smijeh
17 godina
neaktivan

eee, to to - nema fotke dok se svi ne nasmiju! Smijeh

svašta! Šutim

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.4.2009 9:23 (elkarrde).
17 godina
Pojeftinio Olympus E-3

Kao sto san vec milijun puta napisa... Ja san amatercina :)

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Kao sto san vec milijun puta napisa... Ja san amatercina :)

i ostat ćeš to dok god ćeš prepuštati automatici da ti "olakša" život. ;)

oću reć, ne možeš naučiti ništa ako se ne potrudiš sam. to vrijedi za sve, ne samo fotografiju.
no ofkors, ako nekog to ne zanima, sve pet, svako ima svoje afinitete i prioritete.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice