Kao što naslov kaže pojeftinio je E-3. Preporučena cijena za tijelo je 9,999kn (prije je bila 12,499). Sada se cijenom gotovo izjednačio sa E-30 koji je dosta sličan E-3, samo što nije kostur fotoaparata metalni. Negdje se može tijelo naći i za 8,500 kuna.
Sad mi je kasno. 
Sada je teško reće da je E-30 stepenicu ispod E-3 (po cijeni)
Meni je to još uvjek previše. 
I meni je bilo sa E-3 previše, ali to je dugoročno ulaganje (4-5 ili više godina)
I meni je bilo sa E-3 previše, ali to je dugoročno ulaganje (4-5 ili više godina)

Toliko sam ga ja procjenio za koristiti (4god još najviše)
Vidi elkarrde, ja sam do lani koristio E-1 i bio mi je sasvim u redu.
Nećkao sam se hoću li ići na E-3 ili ne, i vjerovao ili ne, presudila je bežična kontrola bliceva. 10 Mpixa mi ne treba, Live view mi ne treba, 5 fpsa također...
Tako da sam zaista uvjeren da će me E-3 služiti dobrih nekoliko godina, što kaže Oly_E-3, bar četiri godine, i mislim da to nije pretjerano očekivanje.
I dalje ponekad koristim E-1, i dalje mislim da je odličan aparat, i tako...
Ljudima koji su nabrijani na specifikacije i broje koliko ima zrna šuma na 3200 asa definitivno aparat nije za na duže staze, jer će se već za par mjeseci pojaviti "bolji", ali koliko nam je to realno potrebno?
Za mene kao hobi-fotografa je ovo što imam sasvim dovoljno.
Vidi elkarrde, ja sam do lani koristio E-1 i bio mi je sasvim u redu.
Nećkao sam se hoću li ići na E-3 ili ne, i vjerovao ili ne, presudila je bežična kontrola bliceva. 10 Mpixa mi ne treba, Live view mi ne treba, 5 fpsa također...
Tako da sam zaista uvjeren da će me E-3 služiti dobrih nekoliko godina, što kaže Oly_E-3, bar četiri godine, i mislim da to nije pretjerano očekivanje.
I dalje ponekad koristim E-1, i dalje mislim da je odličan aparat, i tako...
Ljudima koji su nabrijani na specifikacije i broje koliko ima zrna šuma na 3200 asa definitivno aparat nije za na duže staze, jer će se već za par mjeseci pojaviti "bolji", ali koliko nam je to realno potrebno?
Za mene kao hobi-fotografa je ovo što imam sasvim dovoljno.
Ono što me oduševilo kod E trojke je AF. Stvarno je dobar i brz i precizan (još sa 1.4 verziom softvera je još bolji)
Nedam tolko za fotić.. Slikat ci ja i dalje s idiotom :)
Da li se to sprema nasljednik e-3 modela? Moze li se onda ocekivati pad cijene i e-30, ili ce on jos drzati cijenu jer je novijeg datuma? Kakva je olympusova politika cijena? Meni je zapeo za oko e-620, ali mi je najavljena cijena prevelika, u rangu je s pentaxom k20d, 5.600 kuna za tijelo e-620, dok je k20d 5.700 kuna.
Ono što me oduševilo kod E trojke je AF. Stvarno je dobar i brz i precizan (još sa 1.4 verziom softvera je još bolji)

Da li se to sprema nasljednik e-3 modela? Moze li se onda ocekivati pad cijene i e-30, ili ce on jos drzati cijenu jer je novijeg datuma? Kakva je olympusova politika cijena? Meni je zapeo za oko e-620, ali mi je najavljena cijena prevelika, u rangu je s pentaxom k20d, 5.600 kuna za tijelo e-620, dok je k20d 5.700 kuna.

oću reć - ako ti fotić sam odlučuje koju blendu koristiti, fotić odlučuje kolku ekspoziciju koristiti, fotić odluči i na kaj isfokusirati, kaj uopće zahtjeva intervenciju korisnika? ISO? :D
okej, dobro, kadar, to stoji, ali meni je to malo previše automatike u procesu.
nije da te kritiziram, čudim se, možda jednostavno moji fotići nameću drugačiji način fotkanja. gotovo sam siguran da je u tom stvar. :)
A ne krivo smo se razumjeli. Ja koristim AF postavku sa svih 11 točaka i 49 zonsko mjerenje. Inače slikan stalno na A postavci, AWB (jer ima dobar vanjski senzor), ISO sam kontroliram i tako to. Jedno je AF i AWB automatizirani.
Takodjer...
Slikajem u aperture modu, iso sam kontroliram, WB automatik, izostravanje takodjer automatik osim kad je situacija takva da ne moze sam pravilno izostrit (imam diotriju a ne nosim pomagala). Zasto si ne olaksat kad ces na kraju dobit iste (ako ne i bolje) rezultate.
Zasto si ne olaksat kad ces na kraju dobit iste (ako ne i bolje) rezultate.

ajme, ajme, auto-af?
slijedeća stepenica je fakat da ti fotić sam bira kadar i automatski uslika kad misli da je najpogodniji trenutak 
ja spadam u sadomazo - zaboravim čak i autofokus uključit nakon mjenjanja objektiva ak mi je prethodni bio manualac..a krenula sam sa digitalcima :D
E ja si uskoro kupujem MF objektiv (jedva čekam to oprobati)
hehe, napredak! :)
baš me zanima kak će to raditi na olyju, očekujem dojmove.
hehe, napredak! :)
baš me zanima kak će to raditi na olyju, očekujem dojmove.
ajme, ajme, auto-af?
slijedeća stepenica je fakat da ti fotić sam bira kadar i automatski uslika kad misli da je najpogodniji trenutak 

eee, to to - nema fotke dok se svi ne nasmiju! 
svašta! 
Kao sto san vec milijun puta napisa... Ja san amatercina :)
Kao sto san vec milijun puta napisa... Ja san amatercina :)